ilos Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Παίζουν πολλά λεφτά στη μέση για τον Γιάννη είναι extension year φέτος από τον Δεκέμβρη, αν και όπως δήλωσε θα συζητήσει από το καλοκαίρι και μετά με τους bucks. Αν δε βγει all nba, που χλωμό αν είναι υγιής αφού τα τελευταία 5 χρόνια βγαίνει σερί 1st team θα χάσει αρκετά χρήματα. Αλλά και ακόμα και "υγιής" να είναι αν έχει κάποιους μικροτραυματισμούς ή φάει load management όπως πέρσι θα υπάρξει θέμα καθώς άλλαξε ο κανονισμός και πρέπει να έχεις σύνολο τουλάχιστον 65 παιχνίδια για να είσαι eligible για all nba teams. Πχ με τον νέο κανονισμό πέρσι δε θα ήταν σε καμία 5αδα γιατί είχε παίξει λιγότερα games. Αυτό που πιστεύω θέλει προσωπικά είναι να είναι υγιής και ξεκούραστος (για αυτό και ήταν ευκαιρία να καθαρίσει και το γόνατο φέτος) και έτσι να ασκήσει leverage στο front office και κάποιους συμπαίχτες του στους Bucks να μη πετάξουν πάλι χαρταετό στην postseason γιατί μετά πάει το πουλάκι πέταξε και θα μπουν όλοι στην trade list. Δεν είναι τυχαίες οι σπόντες του Holiday πχ ότι σκέφτεται να σταματήσει το basket. Αν ο Γιάννης το καλοκαίρι δεν ανανεώσει, οι Bucks σίγουρα θα τον κάνουν trade (μαζί με την υπόλοιπη ομάδα πλην των rookie contracts) ώστε να διασφαλίσουν picks ή νέους σε ηλικία παίχτες αντί να φύγει τζάμπα σαν free agent την επόμενη χρονιά. Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2023 από ilos 2
JakeKaufman Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 4 hours ago, liakinen said: Επίσης για να τα λέμε όλα για όλα πολλοί είναι αυτοί που αν είχαν να διαλέξουν ανάμεσα στην επιτυχία της εθνικής μας ή του συλλόγου τους θα διάλεγαν το δεύτερο. Αναφέρομαι σε φιλάθλους. δεν βλέπω κάτι κακό σε αυτο
ilos Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 4 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε δεν βλέπω κάτι κακό σε αυτο Το να πάρει μια ακόμα Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός που έχουν τόσες πολλές ήδη, πόσο είναι επιτυχία του ελληνικού μπάσκετ και πόσο μια επίδειξη πλουτισμού των προέδρων τους? Το να πάρεις για πρώτη φορά στην ιστορία σου ένα ολυμπιακό μετάλλιο στο μπάσκετ, δεν έχει μεγαλύτερη βαρύτητα? Και μπάσκετ δεν είναι μόνο αυτές οι 2 ομάδες. 5
liakinen Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 17 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε δεν βλέπω κάτι κακό σε αυτο Seriously? Θα βάλω τον σύλλογο μου πάνω από την εθνική της χώρας μου; Άσε που μπορεί η ομάδα του συλλόγου μου να έχει έναν βασικό Έλληνα παίκτη. 2
malakudi Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Ο Αντετοκούμπο δε γίνεται στην εθνική Ελλάδας να παίζει όπως στους Bucks. Αν αυτό το αποδεχθεί και παίξει όπως του πει ο προπονητής, τότε ΟΚ. Αλλά όπως φάνηκε πέρυσι στο Eurobasket, κουμάντο κάνει το team των Bucks, από το πόση ώρα θα παίζει ο Γιάννης, πότε θα βγαίνει, σε τι θέση κτλ. Ο Ιτούδης όντας μεγάλος προπονητής έπρεπε να θέσει τα όρια. Δεν έχει καμία δουλειά το team των Bucks να ακολουθεί την εθνική. Δε θυμάμαι ποτέ να ακολουθεί το team των Dallas τον Νοβίτσκι ή το team των Lakers τον Pau Gasol. Με τους παίχτες που έχει η εθνική, ο Γιάννης πρέπει να παίζει 4 ή 5. Τίποτα άλλο δε μπορεί να παίξει. Αυτό το κατεβάζω μπάλα και κάνω γιουρούσι ή πάω isolation χωρίς να έχω σουτ, καλό είναι να το ξεχάσει. Δεν είναι Γκάλης, άσε που σήμερα και ο Γκάλης δε θα έκανε ότι έκανε το 87. Είναι αλλιώς το παιχνίδι. Μόνο παίχτης ψηλός, ταχυκίνητος, με πολύ μεγάλη ευστοχία από το 3ποντο μπορεί να κάνει one man show πλέον. 4
JakeKaufman Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 9 minutes ago, liakinen said: Seriously? Θα βάλω τον σύλλογο μου πάνω από την εθνική της χώρας μου; Άσε που μπορεί η ομάδα του συλλόγου μου να έχει έναν βασικό Έλληνα παίκτη. Εμένα έχει αρκετούς Έλληνες. Και βλέπω στην εθνική τον Γουόκαπ και τον ντορσει που δεν έχουν σχέση με την ελλαδα
Narayan Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 7 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε Εμένα έχει αρκετούς Έλληνες. Και βλέπω στην εθνική τον Γουόκαπ και τον ντορσει που δεν έχουν σχέση με την ελλαδα Η μητέρα του Ντόρσεϊ έχει ελληνική καταγωγή. Για τον Γουοκαπόπουλο τι να πούμε 😏
ilos Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Όσο Έλληνας ήταν ο Τσακαλίδης, ήταν και ο Πέτζα (το μεγαλύτερο έγκλημα του Μάμρα), είναι και ο Γουόκαπ. Τουλάχιστον ο Γουόκαπ, ούτε βαπτίστηκε ούτε το παίζει πατριώτης και είναι καθόλα νόμιμος σύμφωνα με τον κανονισμό. Τώρα αν αντιδρούνε πολλοί για τον κανονισμό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, αλλά αν το εκμεταλλεύεται μέχρι και η Ισπανία ενώ η αρχική σύλληψη ήταν για τριτοκοσμικές χώρες που δεν είχε αναπτυχθεί το μπάσκετ, ε λογικό οι υπόλοιπες ομάδες να νιώθουν μακάκες που δεν είχαν. Χωρίς Γουόκαπ, θα παίζαμε Λούτζη -Μωραϊτή btw.🤣 2
JakeKaufman Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 11 minutes ago, Narayan said: Η μητέρα του Ντόρσεϊ έχει ελληνική καταγωγή. Για τον Γουοκαπόπουλο τι να πούμε 😏 Το ξέρω για τη μάνα του ντορσει. Ο ίδιος έχει καμία σχέση με Ελλάδα;
Narayan Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 25 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε Το ξέρω για τη μάνα του ντορσει. Ο ίδιος έχει καμία σχέση με Ελλάδα; Όση είχε και ο Καλάθης. Κι αν συνεχίσουμε έτσι θα φτάσουμε στον Γκάλη. 😏 1
JakeKaufman Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 10 minutes ago, Narayan said: Όση είχε και ο Καλάθης. Κι αν συνεχίσουμε έτσι θα φτάσουμε στον Γκάλη. 😏 γι αυτό σου λέω, μόνο Παναθηναϊκός 😀😀
Basilhs23___ Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Με στεναχωρεί να μην θέλουν παίκτες να έρχονται στην εθνική και να είναι στην διάθεση του προπονητή αν χρειαστεί, έστω και για rotation, είτε μιλάμε για Αντετοκουνμπο είτε για κάποιο με πολύ κακα στατιστικά. Τώρα, για να κρίνω τον παίκτη αν πράττει καλώς ή κακώς, έπρεπε να μπορώ να μπω στην θέση του να δω πως νιώθει και πως σκέφτεται ο μέσος αθλητής. Δεν είμαι σε θέση να το ξέρω αυτό ώστε να κρίνω και δίκαια. Είναι λογικό και αναμενόμενο ένας παίκτης να τα υπολογίζει όλα. Ο καθένας έχει τα προβλήματα του, τους στόχους και τις δικές του προτεραιότητες. Λογικό και αναμενόμενο να σκέφτεται ο καθένας τον σύλλογο που αγωνίζεται. Όλοι από κάποιον σύλλογο ξεκινάνε, εκεί μαθαίνουν, εξελίσσονται και γίνονται γνωστοί ο καθένας ανάλογα με το τι θα καταφέρει σε επιδόσεις. Ο σύλλογος είναι αυτός που τους πληρώνει. Οι εθνικές απλά καλούν τους παίκτες εν όψει κάποιας διοργάνωσης, μαζεύονται όλοι για ένα Χ διάστημα κάνουν προπονήσεις παίζουν και ότι καταφέρουν. Γενικώς είναι πάρα πολλά το να έχει κάθε παίκτης ολυμπιακούς μαζί με μουντομπασκετ συν το γιουρομπασκετ όταν δεν υπάρχουν οι δύο προηγούμενες διοργανώσεις. Θέλει και κάποιο καλοκαίρι να ξεκουραστεί ο παίκτης δεν γίνεται να είναι όλοι διαθέσιμοι με τόσο φόρτο που έχουν στους συλλόγους τους, σε διεθνείς διασυλογικες διοργανώσεις συν τις εθνικές. Για επίπεδο μουντομπασκετ και ολυμπιακών είναι βλακεια να λείπεις. Για εμένα ίσως θα έπρεπε να μην είχε λάβει μέρος πέρσι ο Γιάννης και να το άφηνε για να παίξει στο μουντομπασκετ φέτος. Τα επιχειρήματα που αναφέρθηκαν για το ότι η ομάδα δεν μπορεί να υποστηρίξει τον Γιάννη, είναι και αυτά σεβαστά και κατανοητά από εμένα, μπορεί να είναι μια παράμετρος που σκέφτηκε ο αθλητής. Δεν γίνεται να έχεις μια ομάδα κομμένη και ραμμένη πάντα σε στυλ να παίρνει ο Γιάννης όλες τις πάσες και να προσπαθεί να καρφώσει ενώ παράλληλα να έχουν πέσει επάνω του όλοι οι αμυντικοί να τρώει ξύλο και όταν δίνει πάσα για σουτ σε τρίποδο η και διποντο να μην μπαίνει η μπάλα στο καλάθι, δεν γίνεται να φεύγει για ξεκούραση ο παίκτης και η ομάδα να πηγαίνει πίσω και να κυνηγάμε τον αντίπαλο, και να βλέπει ο ίδιος ο Γιάννης πως άμα δεν μπω εγώ δεν γίνεται τίποτα από τους άλλους. Πέρσι αυτό το σύστημα μας έφτασε μέχρι τους 8, από εκεί και μετά οι άμυνες λειτουργούν τόσο καλά που δεν μπορεί να κάνει κάτι ο Γιάννης, το είδαμε αυτό πέρσι. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να προκαλεί και κάτι ψυχολογικό στον παίκτη το θέμα αυτό, όσο και καλός ή έμπειρος επαγγελματίας να θεωρείται. Αν για επίπεδο Ευρώπης φτάσαμε μέχρι τους 8, σου λέει ο άλλος ότι στο μουντομπασκετ θα φτάσουμε 16 και με το ζόρι. Εδώ πλέον έχεις Αργεντινή και άλλες χώρες που μπορεί να δείξουν τον ίδιο ανταγωνισμό και πάθος που βλέπαμε πέρσι από κάτι Φινλανδίες, Πολωνιες, Ουκρανίες, χώρες του Καυκάσου αν θυμάμαι, μέχρι και η Αγγλία το πάλεψε όσο μπορούσε. Ο ανταγωνισμός είναι τρελός. Καταληγω όπως είπα στην αρχή, θα ήθελα να βλέπω το ροστερ της εθνικής με όλους τους καλούς παίκτες που έχουμε. Όμως ναι μεν αλλά. Άλλο πράγμα τι θέλω εγώ, άλλο η πραγματικότητα και το τι σκέφτεται ο κάθε παίκτης για τα οποία εγώ δεν έχω την παραμικρή ιδέα από την ζωή ενός επαγγελματία αθλητή. 1
Spiroth Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 5 ώρες πριν, malakudi είπε Ο Αντετοκούμπο δε γίνεται στην εθνική Ελλάδας να παίζει όπως στους Bucks. Αν αυτό το αποδεχθεί και παίξει όπως του πει ο προπονητής, τότε ΟΚ. Αλλά όπως φάνηκε πέρυσι στο Eurobasket, κουμάντο κάνει το team των Bucks, από το πόση ώρα θα παίζει ο Γιάννης, πότε θα βγαίνει, σε τι θέση κτλ. Ο Ιτούδης όντας μεγάλος προπονητής έπρεπε να θέσει τα όρια. Δεν έχει καμία δουλειά το team των Bucks να ακολουθεί την εθνική. Δε θυμάμαι ποτέ να ακολουθεί το team των Dallas τον Νοβίτσκι ή το team των Lakers τον Pau Gasol. Με τους παίχτες που έχει η εθνική, ο Γιάννης πρέπει να παίζει 4 ή 5. Τίποτα άλλο δε μπορεί να παίξει. Αυτό το κατεβάζω μπάλα και κάνω γιουρούσι ή πάω isolation χωρίς να έχω σουτ, καλό είναι να το ξεχάσει. Δεν είναι Γκάλης, άσε που σήμερα και ο Γκάλης δε θα έκανε ότι έκανε το 87. Είναι αλλιώς το παιχνίδι. Μόνο παίχτης ψηλός, ταχυκίνητος, με πολύ μεγάλη ευστοχία από το 3ποντο μπορεί να κάνει one man show πλέον. LMAO!
malakudi Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, Spiroth είπε LMAO! Που είναι το αστείο; Το "δεν είναι Γκάλης" σημαίνει ότι δε μπορεί να είναι τόσο επιδραστικός στη νίκη όσο ήταν ο Γκάλης το 87. Δε μπορεί να πάρει ένα ματς μόνος του, ο Γκάλης το μπορούσε. Μόλις του κλείσεις το αθλητικό μπάσιμο (με βοήθειες προφανώς), τον σταμάτησες. Και αν δεν έχεις άλλους παίκτες να επωφεληθούν από το mismatch, δε μπορείς να έχεις πλεονέκτημα. Ο Γκάλης την εποχή του και 2 και 3 παίχτες να έριχνες πάνω του δε μπορούσες να τον σταματήσεις. Διαφορετικό βέβαια το μπάσκετ τότε Να στο πω αλλιώς αν θεωρείς άκυρη τη σύγκριση με το Γκάλη. Δεν είναι Jordan, δεν είναι Kobe, δεν είναι Curry. Όλοι αυτοί οι παίχτες μπορούσαν (ο Curry μπορεί ακόμα) να πάρουν ένα ματς μόνοι τους. Ο Γιάννης όχι. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2023 από malakudi 2
Speculoos Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Ματσάρες αυτή τη στιγμή τόσο το Σερβία-Ιταλία όσο και το ΗΠΑ-Μαυροβούνιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα