Προς το περιεχόμενο

Mundobasket 2023

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σίγουρα δεν είναι καλό το θέαμα και η εικόνα της εθνικής αλλά λείπουν και αρκετοί πάρα πολύ καλοί παίκτες. 

Δε νομίζω ότι άλλη ομάδα με τέτοιες απουσίες θα είχε καλύτερη εικόνα

• Like 3
  • Απαντ. 358
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, godfather0991 είπε

Όσοι κάνουν τα στραβά μάτια για την Εθνική Ελλάδος αυτοί είναι δήθεν οπαδοί.

Αν εσύ βλέπεις ότι αυτή η ομάδα και το ελληνικό μπάσκετ πάει μπροστά και μπορεί να ανταπεξέλθει στο υψηλό επίπεδο που βρίσκονται άλλες εθνικές, τότε ή εθελοτυφλείς ή δεν βλέπεις σύγχρονο μπάσκετ.

Αν μόνο δίνουμε τα εύσημα σε μια κάκκιστη εθνική που έκανε το λογικό, δηλαδή να κερδίσει μια πολύ πολύ χειρότερη ομάδα, και δεν ασκούμε κριτική όχι στους παίχτες μόνο, αλλά στην ομονσπονδία που έχει υοθετήσει ένα μοντέλο 10 χρόνων και βάλε πίσω τότε δεν θα πάμε μπροστά.

Δεν ανέφερα ποτέ τίποτα από αυτά που αναφέρεις.

Το σχόλιό μου είχε καθαρά να κάνει με το "live" commentary την ώρα του Αγώνα.

Αδιάφορο αν νικούσαμε ή αν χάναμε με αυτό που εγώ είπα.

Τώρα, για το επίπεδο των υπόλοιπων Εθνικών Ομάδων σε σχέση με την δική μας, δεν έχω κάτι να πω. Θα αποδειχτεί στην Διοργάνωση, και δεν είναι κάτι που έχω να σχολιάσω πριν δούμε το αποτέλεσμα.

Το μόνο που έχω να πω πάνω σε αυτό είναι πως δεν νομίζω άλλη Εθνική με -6 βασικού rotation (και τους 3 καλύτερούς της παίκτες) να λείπουν, και μάλιστα με 11άδα και τον καλύτερο που είχε στην προετοιμασία να μένει εκτός κυριολεκτικά λίγες ώρες πριν το 1ο Jump Ball, θα ήταν στους 16, με εξαίρεση την USA και ίσως τους Ισπανούς. Και αυτό είναι fact.

Επίσης, δεν γνωρίζω αν βλέπω σύγχρονο "μπάσκετ", εγώ το μόνο που βλέπω πλέον είναι περίπου 300 matches NBA τον χρόνο. 2 φέτος και μέσα από το γήπεδο. :)

Επεξ/σία από Spiroth
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Κακό πρώτο ημίχρονο, καλή 3η περίοδος και πολύ καλή 4η, τους αναγκάσαμε σε λάθη. Με την ψυχή στο στόμα, αλλά έστω κι έτσι, νικήσαμε. 

Αξίζουν μπράβο γιατί δεν το χάσανε οι ΝΖ, αλλά το γυρίσαμε εμείς με την (πιο) σκληρή άμυνα συγκριτικά με το 1ο ημίχρονο. Επίσης, υπήρχαν αρκετά αμφισβητούμενα σφυρίγματα στο σκληρό παιχνίδι των ΝΖ από τους διαιτητές, αλλά τέλος πάντων.

Προφανώς δεν είμαστε 100%, αλλά ακόμα κι έτσι, και λάθη κάναμε και αψυχολόγητες επιθέσεις κάναμε και ο Παπαγιάννης με τα 2,16 δεν μπορεί να πάρει rebound.

Η λογική λέει θα χάσουμε από Λιθουανία, αλλά θα ηθελα να τους βάλουμε όσο πιο δύσκολα μπορούμε.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Narayan είπε

Έπεσε πολύ κουβάς σήμερα βλέπω. 😏

Μπα, όσοι τα λένε αυτά απλά γαυγίζουν μην τους φοβάσαι.

Λένε, λένε, αλλά δεν παίζει κάποιος από αυτούς να πόνταρε τα λεφτάκια του σε κάτι που να συνάδει με αυτά που λένε.

Αντιθέτως, εγώ κουβαδιάστηκα, καθώς είχα combo bet +16 Πόντους Ελλάδα και 1ο Scorer Λάρυ.

Τι να κάνουμε, χάσαμε τα 15 EUR. 😕

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Spiroth είπε

Από ότι αποδείχτηκε, υπήρχε.

Όσο για τα "χάλια", ό,τι νά'ναι.

Δηλ δεν ήταν χάλια η εθνική επειδή κερδίσαμε τους ΝΖηλανδούς. Μάλιστα.  

Δημοσ.

Αυτός ο αγώνας ήταν σχεδόν το μέγιστο από αυτά που θα μπορούσε να δώσει αυτή η ομάδα με αυτούς τους παίκτες και αυτόν τον προπονητή. 

Την Λιθουανία δεν υπάρχει περίπτωση να την νικήσουμε, θα μας ρίξει καμία 100αρα, είναι σταθερή δύναμη και σχολη στο μπάσκετ. 

Με το Μαυροβούνιο ίσως το παλέψουμε όσο μπορούμε αλλά δυσκολο το βλέπω, έχουν επηρροες από Σερβία μάλλον στο μπάσκετ που παίζουν. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, KaRouLi είπε

Κακό πρώτο ημίχρονο, καλή 3η περίοδος και πολύ καλή 4η, τους αναγκάσαμε σε λάθη. Με την ψυχή στο στόμα, αλλά έστω κι έτσι, νικήσαμε. 

Αξίζουν μπράβο γιατί δεν το χάσανε οι ΝΖ, αλλά το γυρίσαμε εμείς με την (πιο) σκληρή άμυνα συγκριτικά με το 1ο ημίχρονο. Επίσης, υπήρχαν αρκετά αμφισβητούμενα σφυρίγματα στο σκληρό παιχνίδι των ΝΖ από τους διαιτητές, αλλά τέλος πάντων.

Προφανώς δεν είμαστε 100%, αλλά ακόμα κι έτσι, και λάθη κάναμε και αψυχολόγητες επιθέσεις κάναμε και ο Παπαγιάννης με τα 2,16 δεν μπορεί να πάρει rebound.

Η λογική λέει θα χάσουμε από Λιθουανία, αλλά θα ηθελα να τους βάλουμε όσο πιο δύσκολα μπορούμε.

Ακριβώς!

Εγώ φοβάμαι πιο πολύ το Μαυροβούνιο και δυστυχώς νομίζω θα τελειώσει εκεί η Πορεία μας.

Όπως και να έχει, μία θέση στις πρώτες 15 θα είναι επιτυχία για αυτήν την Ομάδα, ειδικά αν αναλογιστούμε πως συμμετέχουμε με -6 βασικού rotation (και τους 3 καλύτερούς μας παίκτες) να λείπουν, και μάλιστα με 11άδα (!!!) και τον καλύτερο που είχαμε στην προετοιμασία να μένει εκτός κυριολεκτικά λίγες ώρες πριν το 1ο Jump Ball.

5 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

Δηλ δεν ήταν χάλια η εθνική επειδή κερδίσαμε τους ΝΖηλανδούς. Μάλιστα.  

Ανέφερα πως αποδείχτηκε πως υπήρχε μέλλον, αντιθέτως με αυτά που λέγατε στις προγούμενες σελίδες.

Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγοτερο.

Πραγματικότητα vs φαντασιοπληξίας. Τουλάχιστον αφού έχουμε την απόδειξη, ας μην συνεχίσουμε την φαντασιοπληξία.

Αν ρωτάς την δική μου θέση, εννοείται πως θα ήταν αποτυχία να μείνουμε εκτός σε αυτήν την φάση.

ΔΕΝ θα είναι όμως αποτυχία αν μείνουμε εκτός στην επόμενη.

Επεξ/σία από Spiroth
Δημοσ.

Πιθανώς ο @dtk-386 εννοεί ότι δεν παίξαμε όσο άρτια θα έπρεπε, και το παραβλέπουμε επειδή κερδίσαμε. Η αλήθεια είναι ότι όντως η ομάδα κάνει λάθη, η εικόνα είναι μέτρια, κλπ, αλλά όπως είπε ο @Spiroth είναι λόγω της απουσίας τόσων βασικών. Λογικό ειναι λοιπόν η ομάδα να μην παίζει όσο ιδανικά θα θέλαμε. Ο Μωραϊτης και ο Μποχωρίδης τι να κάνουν ακριβώς? Και η παρουσία του Walkup είναι η πρώτη στην ομάδα, άρα είναι "καινούριος". Οπότε όλα φυσιολογικά τα βλέπω εγώ.

Ότι γενικά το ελληνικό μπάσκετ πάσχει, τα έχουν αναλύσει τα παιδιά σε προηγούμενες σελίδες. Ναι, είμαστε στα "πέτρινα" χρόνια.

Είναι επιτυχία όντως που περάσαμε στην επόμενη φάση, και όντως ΔΕΝ θα είναι αποτυχία αν αποκλειστούμε στους 16. 

• Like 2
Δημοσ.

Σχετικό άσχετο

Επειδή πολλοί ξενέρωσαν που δε συμμετέχει ο Antetokoumpo , 2 είναι οι βασικοί λόγοι που είναι εκτός (κατά τη γνώμη μου)....

1) Προφανώς θα δώσει έμφαση στο NBA και θα αναρρώσει για να είναι έτοιμος. Είναι ο star παίχτης των bucks , οδηγεί την ομάδα μόνος του συν σιγά μην άφηναν οι ιδιοκτήτες των bucks να παίξει με κίνδυνο να τραυματιστεί και να βγει εκτός. Τόσα λεφτά έχουν επενδύσει σε αυτόν και τόσα λεφτά τότε φέρνει από εισητηρια merch κλπ. 

2) Δε τον ενδιαφέρει να είναι μέρος μιας loosing team. Χτυπάει άσχημα στο αθλητικό βιογραφικό του. Αν πηγαίναμε για κάνα μετάλλιο ΣΙΓΟΥΡΑ θα έπαιζε έστω και λίγα λεπτά. 

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, αποστόλης said:

Σχετικό άσχετο

Επειδή πολλοί ξενέρωσαν που δε συμμετέχει ο Antetokoumpo , 2 είναι οι βασικοί λόγοι που είναι εκτός (κατά τη γνώμη μου)....

1) Προφανώς θα δώσει έμφαση στο NBA και θα αναρρώσει για να είναι έτοιμος. Είναι ο star παίχτης των bucks , οδηγεί την ομάδα μόνος του συν σιγά μην άφηναν οι ιδιοκτήτες των bucks να παίξει με κίνδυνο να τραυματιστεί και να βγει εκτός. Τόσα λεφτά έχουν επενδύσει σε αυτόν και τόσα λεφτά τότε φέρνει από εισητηρια merch κλπ. 

2) Δε τον ενδιαφέρει να είναι μέρος μιας loosing team. Χτυπάει άσχημα στο αθλητικό βιογραφικό του. Αν πηγαίναμε για κάνα μετάλλιο ΣΙΓΟΥΡΑ θα έπαιζε έστω και λίγα λεπτά. 

Το 1 δεν έχει βάση. Αν ο Αντετοκούνμπο ήθελε να παίξει θα έπαιζε όσο και να χτυπιόντουσαν οι Bucks. Τι θα του έλεγαν, «φύγε»; Στον (arguably) καλύτερο παίκτη του ΝΒΑ; 

Συμφωνώ με το 2. Η ομάδα αυτή δεν μπορεί να στηρίξει τον Γιάννη. Αν έπαιζε, θα ήταν πολυ συχνά 1v5. Πιθανον να είχε διαλύσει τη ΝΖ, αλλά δεν μπορεί να κάνει θαύματα.

Δημοσ.

Ο παίκτης που αγαπά την φανέλα της εθνικής του κατεβαίνει σε όλα τα τουρνουά ακόμα και αν οι υπόλοιποι συμπαίκτες του είναι επιπέδου τοπικού (υπερβολή αλλά το νόημα το πιάσατε). Στα δύσκολα που λένε και στο χωριό μου και όχι όταν υπάρχει η πιθανότητα για μετάλλιο κτλ. 

Τα υπόλοιπα είναι απλά κουβέντα να γίνεται. 

Σαν Παναθηναϊκός που είμαι για να τα λέμε όλα, ο Διαμαντίδης στα 30 του να αφήνει την εθνική μου έκατσε άσχημα. Αντίθετα βγάζω το καπέλο στον Παπανικολάου ή παλαιότερα στον Μπουρούση για την συνέπεια τους. 

Επίσης για να τα λέμε όλα για όλα πολλοί είναι αυτοί που αν είχαν να διαλέξουν ανάμεσα στην επιτυχία της εθνικής μας ή του συλλόγου τους θα διάλεγαν το δεύτερο. Αναφέρομαι σε φιλάθλους. 

Στα του αγωνιστικού, με αυτούς που έχουμε μέχρι τώρα καλά ήμαστε. Πάθος και αντίδραση έβγαλαν και αυτό μετράει. Τι θα γίνει παρακάτω ίδωμεν. 

• Like 5
Δημοσ.
2 hours ago, liakinen said:

Ο παίκτης που αγαπά την φανέλα της εθνικής του κατεβαίνει σε όλα τα τουρνουά ακόμα και αν οι υπόλοιποι συμπαίκτες του είναι επιπέδου τοπικού (υπερβολή αλλά το νόημα το πιάσατε). Στα δύσκολα που λένε και στο χωριό μου και όχι όταν υπάρχει η πιθανότητα για μετάλλιο κτλ. 

ΟΚ, καταλαβαίνω τι λες, αλλά δεν είναι πάντα τόσο απλό.

Εισαι ο Γιάννης. Έχεις κάνει χειρουργείο στο γόνατο. Μπορείς να παίξεις στην εθνική, με ένα μικρό αλλά υπαρκτό ρίσκο να γαμήσεις εντελώς το γόνατο. Με τους Bucks έχεις πάρει πολύ μεγαλύτερα ρίσκα. Πίσω στο ΝΒΑ έχεις μια μεγάλη καριέρα. Είσαι ο 7ος πιο ακριβοπληρωμένος.

Η Εθνική βλέπεις ότι δεν έχει ελπίδες για μετάλλιο. Θεωρητικά δηλαδή γιατί πρακτικά ποτέ δεν ξέρεις (Ίσα ίσα το 2017 που πάλι «δεν είχαμε ομάδα» φτάσαμε μια ανάσα από τους 4, παρά το καταστροφικό ξεκίνημα. Λιθουανία παίζαμε και τότε.). Αν κατέβεις να παίξεις, ίσως την βοηθήσεις με πιο αδύναμους αντιπάλους, αλλά με τους ισχυρούς, αυτούς δηλαδή που μπορούν να σε σταματήσουν, τα πράγματα εξακολουθούν να είναι πολύ δύσκολα.

Ρισκάρεις, λοιπόν, την καριέρα σου «για τη φανέλα»; Εγώ δε νομίζω ότι θα το έκανα.

• Like 1
  • Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...