than2031995 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Δεν θα το πιστέψετε αλλά η ELPEDISOΝ δεν έχει ακόμη απαντήσει μέσω της ΡΑΕ αλλά εξίσου δεν θα το πιστέψετε αλλά έβγαλε επόμενο λογαριασμό και είναι πάλι εκκαθαριστικός (περίμενα θα έβγαζαν έναντι χαχα)! Και επιτέλους βλέπω `(12,95 kVA x 141,421 €/kVA x 126/1332)/ 0.937900` τον σωστό τύπο (αντί για την βλακεία με τα 85kVA) άρα είχαν όντως κάνει λάθος στον προηγούμενο. Αλλά δεν βγάζεις ποτέ άκρη. Εκκαθαριστικός και οι μετρήσεις είναι κενές.. Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2023 από than2031995 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 16 λεπτά πριν, than2031995 είπε Αλλά δεν βγάζεις ποτέ άκρη. Εκκαθαριστικός και οι μετρήσεις είναι κενές.. το προσπαθούν τα παιδιά 😛 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
than2031995 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Tο μόνο θετικό ότι όντως συμβαδίζουν οι kWh Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, than2031995 είπε Tο μόνο θετικό ότι όντως συμβαδίζουν οι kWh αν βγάλεις άκρη τελικά , ενημέρωσε για το αν με το νέο σύστημα με ωρομέτρηση βγαίνουν τα ίδια ή σφάξανε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
than2031995 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 8 ώρες πριν, korakios είπε αν βγάλεις άκρη τελικά , ενημέρωσε για το αν με το νέο σύστημα με ωρομέτρηση βγαίνουν τα ίδια ή σφάξανε Δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι αντικειμενικό / συγκρίσιμο με παροχή σπιτιού Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
than2031995 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 14/8/2023 στις 12:33 ΠΜ, mitsakos_1975 είπε @mitsakos_1975 που την βρήκες την συγκεκριμένη φωτογραφία; Γιατί στο εγχειρίδιο χρεώσεων χρήσης δικτύου με ημερομηνία 2021 βλέπω αυτό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mitsakos_1975 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Στις 3/9/2023 στις 12:55 ΜΜ, than2031995 είπε που την βρήκες την συγκεκριμένη φωτογραφία; Γιατί στο εγχειρίδιο χρεώσεων χρήσης δικτύου με ημερομηνία 2021 βλέπω αυτό https://www.rae.gr/wp-content/uploads/2021/12/A707A_2021-ΕΓΧ.ΧΧΔ-ΦΕΚ-B5427_-22.11.21.pdf https://www.rae.gr/ilektrismos-note-6/ αποφαση 707α Παράρτημα (τελικό) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Specs Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου @korakios παιζει κανα νημα πιο σχετικο η ηρθα σωστα , μιας κ θελω να μαθω αν αξιζει (με την εννοια να μειωθουν)να μπη νεος ωρομετρητης καθως απο περισυ μεσα χρονιας στο τριφασικο 35kva που εχω ,οικιακο ειναι δυσβασταχτες οι ρυθμιζομενες πλεον? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, Specs είπε @korakios παιζει κανα νημα πιο σχετικο η ηρθα σωστα , μιας κ θελω να μαθω αν αξιζει (με την εννοια να μειωθουν)να μπη νεος ωρομετρητης καθως απο περισυ μεσα χρονιας στο τριφασικο 35kva που εχω ,οικιακο ειναι δυσβασταχτες οι ρυθμιζομενες πλεον? δυστυχώς είναι το μόνο νήμα που έχει αναρτηθεί ωριαίος μετρητής , αλλά μάλλον άκυρο τρως/τρώμε γιατί είναι για επαγγελματικό . επίσης ο νηματοθέτης εξαφανίστηκε και δεν μας είπε αν βγαίνει φθηνότερα η φάση με τις ρυθμιζόμενες (έστω σε επαγγελματικό) φοβάμαι οτι θα είναι ακριβότερα αν δεν έχει κάποιος δυνατότητα μετατόπισης της κατανάλωσης Spoiler σε αντίστοιχη φάση με σένα (35kva) , μέλος (νομίζω ο @tryfos) απλά έκανε μείωση ισχύς Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου από korakios 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tryfos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Στις 4/1/2024 στις 9:06 ΜΜ, korakios είπε σε αντίστοιχη φάση με σένα (35kva) , μέλος (νομίζω ο @tryfos) απλά έκανε μείωση ισχύς Ναι έκανα μείωση από 35 σε 15kva (επαγγελματικό όμως). Θα πήγαινα και 8 (γραφείο) αλλά έπρεπε να αλλαχτεί ο μετρητής κλπ. Απλώς όποιος αποφασίσει ας οπλιστεί με ΤΕΡΑΣΤΙΑ υπομονή λόγω διαλυμένου και μη συνεργάσιμου ΔΕΔΔΗΕ, τουλάχιστον στην περιοχή μου. Έκανα 3,5-4 μήνες για να τα καταφέρω με ατελείωτα νεύρα, έξοδα και εμπόδια σε κάθε βήμα. Η γραφειοκρατία απίστευτη, όπως και η χρέωση του ΔΕΔΔΗΕ (περίπου 140-150 € χωρίς καν απόδειξη), ενώ είχα και έξοδα για ΥΔΕ γιατί είχε λήξει. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου η απόσβεση από αυτά σε παροχή 15kva σε σχέση με την παροχή στα 35 kva είναι περίπου στα 2-2,5 χρόνια... ΥΓ: Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πάνε και βάζουνε 35kva, ειδικά στα οικιακά, λες και έχουν εργοστάσιο αλουμίνιου (εγώ την "κληρονόμησα" από άλλον την παροχή σε ένα απλό γραφείο). Νομίζω είναι τεράστια υπερβολή η ισχύς αυτή για το 99,9999% των περιπτώσεων. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου από tryfos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
redbullboy Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Λοιπόν, επανέρχομαι στο θέμα (που μου υπέδειξε ο άρχων @korakios)να δώσω μερικά στοιχεία, από την μελέτη που έχω κάνει έως τώρα. Η εγκατάσταση είναι 85kVA, γύρισε σε ωρομέτρηση τον Ιούλιο, και καταναλώνει μέσες-άκρες 10.000kWh/μήνα το χειμερινό πεντάμηνο με cosφ 0,98 και 25.000kWh/μήνα το θερινό επτάμηνο με cosφ 0,83. Λογαριασμοί μηνιαίοι από ~3.000 έως ~9.000€ Αρχικά οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις έχουν σαφέστατη αύξηση από 15% έως 25% απλά και μόνο επειδή άλλαξε ο τρόπος μέτρησης. Στους παλαιότερους λογαριασμούς μέτραγαν πάντα cosφ 1 (ίσως υπήρχε βλάβη ή απλά έτσι ήταν) αλλά με τον νέο τύπο υπολογισμού μας σφάζουν λιγουλάκι. Έπειτα, στους 6 μήνες που έχω δεδομένα, το κέρδος από την διόρθωση cosφ από την τρέχουσα κατάσταση σε cosφ 0,95, το υπολόγισα στα 610€, ήτοι πάμε βούρ για πυκνωτές. Δεν ξέρω ακόμα κοστολόγια, αλλά φαντάζομαι θα κάνουν απόσβεση σύντομα. Μάλιστα όλο το κέρδος είναι απο Ιούλιο μέχρι Οκτώβριο, αφού απο τα μέσα του Νοεμβρίου (που κλείνει η ψύξη) τα φορτία είναι πολύ κοντά στο cosφ 1. Τέλος, η ισχύς αιχμής είναι δύσκολο να υπολογιστεί και η βελτίωσή της είναι μία σχετική έννοια, αλλά σε καθαρά νούμερα αν δώσουμε μια μείωση στο 90% της υπάρχουσας κατάστασης το κέρδος είναι της τάξης των 20-25€ το μήνα οπότε δεν ξέρω αν έχει νόημα να γίνουν κινήσεις, ίσως απλά να είμαστε ήδη σε καλό δρόμο. Και εξηγώ: ο Δεδδηε μετράει μέσο όρο ισχύος 35kW για τους θερινούς μήνες, αλλά εγώ δεν έχω ούτε τρόπο να το επαληθεύσω, αλλά ούτε και κάποιο μέτρο σύγκρισης. Ξέροντας ότι η κλιματιστική μονάδα είναι 60kW θα το περίμενα ακόμα μεγαλύτερο. Επαλήθευση δεν μπορεί να γίνει γιατί τα γραφήματα που δίνει η εφαρμογή του ΔΕΔΔΗΕ δεν έχουν αρίθμηση στα σημεία οπότε είναι απλά οπτική σύγκριση, ή έστω ίσως να μπορεί κάποιος να πάρει μια χοντρική μέτρηση από την αρίθμηση των αξόνων "με το μάτι", αλλά για πρόσθεση όλων των τιμών ισχύος στην ώρα αιχμής και υπολογισμού του μέσου όρου είναι άχρηστα. Έχει κανένας βρει κανένα κόλπο για εξαγωγή των στοιχείων από τα γραφήματα; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα