Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
11 ώρες πριν, vs_skg είπε

Άρα λες ότι είναι απατεωνιά να σου προσφέρουν πιστωτική με όριο πχ 1000 και επιτόκιο 22% (το οποίο δεν είναι καν κακό επιτόκιο για πρώτη πιστωτική), να την δεχτείς, να χρησιμοποιήσεις αυτά τα 1000, να μην τα ξεπληρώσεις, και μετά να στα ζητήσουν πίσω;

Σε ποιο σημείο υπάρχει εξαπάτηση, όπως υπάρχει όταν σε καλούν για ατύχημα που δεν έχει συμβεί, η σου στέλνουν email με ψεύτικη ιστοσελίδα;

Η νοοτροπία σου είναι ο λόγος που το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Ελλάδα είναι δεκαετίες πίσω, και κατ' επέκταση οι συστημικές τράπεζες είναι glorified κρυψώνες μετρητών, με φυσικό επακόλουθο η μόνη οδός τους προς την κερδοφορία να είναι να χρεώνουν για τις αναλήψεις από ΑΤΜ, για την διατήρηση λογαριασμού, για την αλλαγή κάρτας, και να πληρώνουν επιτόκια κοντά στο μηδέν σε καταθέσεις. Δες το αλλιώς. 

Βιάζεσαι πολύ να κρίνεις. Έχει δύο τουλάχιστον συμμετέχοντες μια συναλλαγή.

Πάμε στα δικά μου λάθη. Σίγουρα αγόρασα πράγματα που δεν χρειαζόμουν, σίγουρα δεν ήμουν σε θέση στα 18 ή 19 μου να διαχειριστώ τα οικονομικά μου κλπ. Λογικά λάθη για έναν νέο που ζει μόνος του. Τα πλήρωσα όμως μέχρι κεραίας.

Πάμε και στα "λάθη" της τράπεζας. Βρήκε έναν τυχαίο πιτσιρικά και του έδωσε συνολική πίστωση 13.000 ευρώ. Ναι μία τράπεζα, ναι, δεκατρείς χιλιάδες ευρώ. Και χωρίς καμία εξασφάλιση. Δεν είχα δώσει καν τα στοιχεία των γονιών μου. Νομίζεις ότι δεν γνώριζαν ότι εγώ δεν θα μπορούσα να τα διαχειριστώ σωστά; Το γνώριζαν. Πίστεψαν σε μένα γιατί είδαν κάτι; ή απλά η λογική τους ήταν πως θα την πατήσω και μετά είτε εγώ στο μέλλον, είτε τα κορόιδα οι γονείς μου θα τα πληρώσουν; Εντάξει αν πιστεύεις πως ήταν ένα ειλικρενές λάθος και όχι δόλια η στάση τους, τι να πω;

Νομίζεις ότι δεν γνώριζαν πως υπερδανείζουν τον κοσμάκη;

Ο κάθε ένας πήγαινε να αγοράσει ένα σπίτι, κι αντί να πάρει αυτό που έπρεπε βάσει των οικονομικών του δεδομένων, οι τράπεζες φούσκωναν τις αξίες των ακινήτων, έδιναν μεγαλύτερο δάνειο και από πάνω κι ένα επισκευταστικό και κανα δυο κάρτες. Ούτε εκεί ήξεραν πως εξαπατούν τον κόσμο και πως αυτά είναι απίθανο να τα ξεπληρώσουν οι περισσότεροι; Ούτε εκεί δόλος;

Ούτε στις αγορές αυτοκινήτων δόλος; εκεί που οι τράπεζες δίνανε μίζα στους εμπόρους αυτοκινήτων (αυτά τα περίφημα έξοδα φακέλου της τράπεζας, πήγαιναν στους εμπόρους) ώστε να τους σπρώχνουν όλους στο δανεισμό; Αν θυμάσαι την εποχή προ κρίσης, ήταν ευκολότερο να πάρεις αμάξι με δάνειο παρά με μετρητά.

Ούτε εκεί δόλος, ούτε πουθενά; παρθένες οι τραπεζίτες;;

Και όπως ειπώθηκε, την υπογραφή μας πρέπει να προσέχουμε πού τη βάζουμε. Αυτό όμως ισχύει και για τους ανθρώπους των τραπεζών. Έχουν υπογράψει κι αυτοί. Και είναι αυτοί που έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. Κι από τη μία έχουμε τον μέσο άνθρωπο, με χαμηλό επίπεδο μόρφωσης στη δική μας χώρα, και από την άλλη έναν στρατό σπουδασμένων οικονομολόγων των τραπεζών. Αλλά... ας αποδώσουμε την ευθύνη στο μέσο άνθρωπο.

Εκεί είναι η απάτη. Η εκμετάλλευση μιας κατάστασης του πολίτη για να σε δέσουν οι τράπεζες με δάνεια.

Κι αν νομίζεις ακόμα πως είναι αθώες οι τράπεζες, σκέψου πως όλα αυτά άρχισαν όταν μπήκαν στο παιχνίδι οι ιδιωτικές τράπεζες και ξεκίνησαν τον υπερδανεισμό.

ΥΓ. Προς του αλάθητους αυτού του φόρουμ, που πάντα σκέφτονται σωστά, ποτέ δεν κάνουν λάθη και ποτέτ δεν έχουν στιγμές αδυναμίας, τους εν-δυνάμει πάπες... ο δρόμος για το Βατικανό είναι από δεξιά. Άντε κ καλό κατευόδιο.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 6/8/2023 στις 8:46 ΜΜ, RipCity είπε

Δεν πάει ακριβώς έτσι. Αν μου πουν δεν κάνουν κάτι άλλο τότε θα συνεχίσω να πληρώνω δόσεις και θα τα βγάλω τα υπόλοιπα από πάνω μου να μην υπάρχει κάτι άλλο να μου πάρουν, παρά το προσημειωμενο οικοπεδο. Οπότε μετά θα πάει αλλιώς το θέμα σε μελλοντική διαπραγμάτευση.

Τα ξέρω από τον πατέρα μου που του στέλνουν γράμματα πως έχει χρέος 85κ αλλά αν δώσει 10κ το σβήνουν κτλ 😅

Δεν ειναι τοσο απλο.Αν καταλαβα καλα ....εσυ θελεις να βγαλεις απο πανω σου τα υπολοιπα που κληρονομησες και μετα να πιστολιάσεις τα χρεη  η να  τους πεις εγω δεν εχω τιποτα αλλο στο ονομα μου λεγετε ....καταδολίευση....ΚΛΙΚ. Αν ηταν τοσο απλο θα το κανανε ολοι οσοι χρωστανε Αυτοι ξερουν και το τελευταιο χωραφι που εχεις στου διαολου τη μανα αυτη τη στιγμη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...