Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
30 minutes ago, RipCity said:

Το δάνειο δεν είναι όπως το αναλύεις, στο μέλλον αλλάζει το δοσολόγιο.

Συντρέχει λόγος, είναι η εφάπαξ καταβολή. Κατ'αρχήν το fund βγαίνει κερδισμένο επειδή αγόρασε πολύ φθηνά (συνήθως στο 10%) και επιπλέον δε ρισκάρει μελλοντικό πραγματικό πρόβλημα του οφειλέτη που να αδυνατεί να πληρώσει. Δε μίλησα για κούρεμα 70% ή 80% σε αρχική βάση, έστω 20% θα ήταν καλό. Επειδή βλέπω σε ενδιαφέρει θα σε ενημερώσω για την απάντησή τους  😉

Ναι φίλε είδες τι χόμπι έχει ο κόσμος? Επίτηδες τα κάνουμε για να μη βαριόμαστε.

Παντός δεν φαίνεστε να ζορίζεστε και πολύ….σίγουρα τσιμπάτε και τα επιδοματακια τυπου market/fuel κλπ pass, και σίγουρα δηλώνουμε αφορολόγητο ….

• Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 minutes ago, piiii said:

Πάνω σε όλα αυτά, έχω την εξής απορία.

Πες ότι αντί να μεταβιβάσεις ακίνητο σε κάποιο δικό σου και σου ακυρώσουν την μεταβίβαση, πουλάς το ακίνητο(απο την στιγμή που δεν έχει κάποιο βάρος πάνω του). Αν και εκεί παιχτεί ακύρωση, επιστρέφεις τα χρήματα στον αγοραστή; Κατα 99% δεν τα έχεις(όλο και κάπου θα τα έχεις διαθέσει). Μετά τι θα παιχτεί; Θα σε κυνηγάει δικαστικά ο αγοραστής να πάρει τα χρήματά του πίσω;

Λίγο απίθανο αυτό που περιγράφεις, για να παιχτεί ακύρωση η μία από τις προϋποθέσεις για να παιχτεί ακύρωση είναι να αποδειχθεί ότι ο αγοραστής γνώριζε πως ο πωλητής προχώρησε στην πώληση για να βλάψει τον δανειστή του.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, piiii είπε

Πάνω σε όλα αυτά, έχω την εξής απορία.

Πες ότι αντί να μεταβιβάσεις ακίνητο σε κάποιο δικό σου και σου ακυρώσουν την μεταβίβαση, πουλάς το ακίνητο(απο την στιγμή που δεν έχει κάποιο βάρος πάνω του). Αν και εκεί παιχτεί ακύρωση, επιστρέφεις τα χρήματα στον αγοραστή; Κατα 99% δεν τα έχεις(όλο και κάπου θα τα έχεις διαθέσει). Μετά τι θα παιχτεί; Θα σε κυνηγάει δικαστικά ο αγοραστής να πάρει τα χρήματά του πίσω;

το ακινητο έχει προσημείωση απο το δάνειο,πως θα πουληθεί χωρίς να αρθει η προσημείωση;

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

το ακινητο έχει προσημείωση απο το δάνειο,πως θα πουληθεί χωρίς να αρθει η προσημείωση;

Αν δεν κάνει έλεγχο βαρών ο αγοραστής, σαφώς και πωλείται, μαζί με την προσημείωση!!! 

• Like 2
Δημοσ.
13 minutes ago, Ukforthemoment said:

Στην συγκεκριμένη περίπτωση λέει ο ts πως θα μεταβιβάσει τα υπόλοιπα ακίνητα που θα κληρονομήσει, το προσημειωμένο ούτως ή άλλως από ότι λέει έχει πολύ μικρή αξία.

• Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Δεν με πιάνεις...

Εχεις ένα ακίνητο που έχει βάρη. Εχεις και ένα άλλο που δεν έχει βάρη.

Ας πούμε ότι γράφεις στα απαυτά σου την δόση σε αυτό που έχει βάρη και πουλάς το άλλο. 

Εχουν δικαίωμα να κάνουν ακύρωση μεταβίβασης σε αυτό που δεν έχει βάρη; Εαν ναί τι θα γίνει με αυτά που ανέφερα παραπάνω;

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dinos1973 είπε

Παντός δεν φαίνεστε να ζορίζεστε και πολύ….σίγουρα τσιμπάτε και τα επιδοματακια τυπου market/fuel κλπ pass, και σίγουρα δηλώνουμε αφορολόγητο ….

Τα ξέρεις όλα εσύ. Εξωτερικό είμαι εδώ και δέκα χρόνια, εσύ τα χαίρεσαι τα επιδόματα αυτά, εγώ μόνο πληρώνω ΕΝΦΙΑ, φόρους κτλ προς το παρόν.

Δημοσ.

Επί της ουσίας, αν φύγει οποιαδήποτε περιουσία δεν έχει άμεσα σχέση με το συγκεκριμένο ακίνητο και περάσουν 5 χρόνια (για να μην μπορούν να ισχυριστούν δόλια πώληση), δεν μπορούν να κάνουν και πολλά, οπότε παίζεις σε άλλο ταμπλώ.

Νομίζω ότι τα 5 χρόνια ισχύουν και για δωρεά/μεταβίβαση σε συγγενικό πρόσωπο.

Επίσης, θα πρέπει να μην εμφανίζονται χρήματα σε δικούς σου λογαριασμούς (δεν ξέρω τι ισχύει για τους λογαριασμούς εξωτερικού), ούτε σε αυτούς που είσαι συνδικαιούχος.

Δυστυχώς την πάτησε γνωστός μου και τώρα έμεινε χωρίς περιουσία για να μην του τα φάνε οι μαλακίες άλλων (και η δική του βέβαια) (αποδοχή κληρονομίας για συναισθηματικούς λόγους, την ώρα που όλα ήταν τακτοποιημένα και μόνο ζημία θα ερχόταν με την αποδοχή -τάδε έφη δικηγόρος- πάρτα μαλάκα Σάκη, as they say in my village).

Δημοσ.
17 ώρες πριν, RipCity είπε

Τα ξέρω από τον πατέρα μου που του στέλνουν γράμματα πως έχει χρέος 85κ αλλά αν δώσει 10κ το σβήνουν κτλ 😅

Δουλευουμε εμεις και πληρώνουμε για να μη χρωσταμε οσο μπορουμε πουθενα και αλλοι το εχουν κανει σπορ. 

Αφου μπορειτε και τα κανετε θα πω ΜΠΡΑΒΩ! 

Τιποτε καλο δε θα βγει συζητώντας τα εδω. Βρες καλο δικηγορο ΧΘΕΣ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, gorge18 είπε

Δουλευουμε εμεις και πληρώνουμε για να μη χρωσταμε οσο μπορουμε πουθενα και αλλοι το εχουν κανει σπορ. 

Αφου μπορειτε και τα κανετε θα πω ΜΠΡΑΒΩ! 

Τιποτε καλο δε θα βγει συζητώντας τα εδω. Βρες καλο δικηγορο ΧΘΕΣ 

Αν δεν ξέρετε όλη την ιστορία δεν μπορείτε να κρίνετε τι περνάει ένας άνθρωπος και πως έφτασε εκεί που έφτασε.

Αλλά το σίγουρο είναι αυτό που είπες το τελευταίο, εδώ καλό δε θα βγει. Ευχαριστώ όσους απάντησαν σοβαρά και δεν κατέφυγαν στην ειρωνεία.

Επεξ/σία από RipCity
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχουμε όλα τα δεδομένα και δεν έχουμε την αρμοδιότητα για να κρίνουμε.

Μπορεί μεγάλο μέρος του ποσού που αναφέρει, να είναι τόκοι σε μία περίοδο που αδυνατούσε να πληρώνει. Μεγάλο το τέρας του ανατοκισμού. Για παράδειγμα, γνωστή μου αδυνατούσε να πληρώνει τις δόσεις πλήρως, ζήτησε διακανονισμό, ο οποίος δεν έγινε δεκτός, το χρέος διογκώθηκε, πλήρωνε ένα συγκεκριμένο ποσό κάθε μήνα (όσο καλυτέρευε η κατάστασή της, έδινε περισσότερα) και τελικά μετά από δικαστήρια, της διέγραψαν όλους εκείνους τους τόκους, τους οποίους δεν έπρεπε να πληρώσει λόγο του παλαβού ανατοκισμού (περίπου 70Κ, αν θυμάμαι καλά).

Επεξ/σία από csontheline
Δημοσ.

Ποιος σας είπε ότι η υπόλοιπη περιουσία θα είναι ασφαλής με μεταβίβαση? Προφανώς και τα βλέπουν όλα αυτά και τα κυνηγάνε. 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, RipCity είπε

Αν δεν ξέρετε όλη την ιστορία δεν μπορείτε να κρίνετε τι περνάει ένας άνθρωπος και πως έφτασε εκεί που έφτασε.

Αλλά το σίγουρο είναι αυτό που είπες το τελευταίο, εδώ καλό δε θα βγει. Ευχαριστώ όσους απάντησαν σοβαρά και δεν κατέφυγαν στην ειρωνεία.

Χτυπας ευαισθητες χορδες. Υπαρχουν αρκετοι ανθρωποι που τους εχει γινει ο κωλος ποτηρι για να ειναι κυριοι, και υπαρχουν και χιλιαδες που εχουν πιστολιασει τα παντα, εχουν μπει σε ν. Κατσελη και βλεπω και ακουω το απιστευτο , εξωφρενικο να βλεπω τραπεζι βεραντας, μεταλλικο με τρυπες (το ειχε το praktiker 150€) και να μου λεει οτι ειναι το "γνησιο" και εχει 3000€ επειδη η γυναικα του ειναι ψωναρα και κανονικα ηθελε να την δερνεις 3 φορες την ημερα.
Βλεπω Κατσεληδες να διακοπαρουν στα καλυτερα ξενοδοχεια, με 200€ την βραδιά, να τρώνε τα καλύτερα σε διακοπές, να μην πληρωνουν τιποτα απο υποχρεώσεις, και αλλοι που ειναι κυριοι να σκεφτονται τις βενζινες για να πανε στο χωριο τους.
Να μην συζητησω τι εβλεπα χρονια ολοκληρα στο επαγγελμα μου και συφιλιαστω για αλλη μια φορα!

Οποτε δεν ειναι τοσο παραλογο να ακους ειρωνεια σε τετοια θέματα.

• Like 4
  • Sad 1
Δημοσ.

Λ

Αυτό μπορεί να συνέβαινε στην αρχή που ο καθένας ξεκίναγε τη διαδικασία στο δικαστήριο με ημερομηνία συζήτησης μετά από 15 χρόνια.

Πλέον φαίνεται η περιουσία του καθενός και δεν μπορούν να κρυφτούν.

Βέβαια αν πρόλαβαν να τα μεταβιβάσουν και έχουν περάσει 10 χρόνια  μπορεί και να γλυτώσουν.

Απ΄την άλλη πόσο σίγορος μπορεί να είναι κάποιος για την περιουσία του αν ανήκει σε άλλον;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...