Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 minutes ago, RipCity said:

Δεν πάει ακριβώς έτσι. Αν μου πουν δεν κάνουν κάτι άλλο τότε θα συνεχίσω να πληρώνω δόσεις και θα τα βγάλω τα υπόλοιπα από πάνω μου να μην υπάρχει κάτι άλλο να μου πάρουν, παρά το προσημειωμενο οικοπεδο. Οπότε μετά θα πάει αλλιώς το θέμα σε μελλοντική διαπραγμάτευση.

Τα ξέρω από τον πατέρα μου που του στέλνουν γράμματα πως έχει χρέος 85κ αλλά αν δώσει 10κ το σβήνουν κτλ 😅

Τα έχεις λίγο λάθος στο μυαλό σου :) Καλύτερα να μιλήσεις με κάποιον σωστό δικηγόρο με γνώσεις πριν προχωρήσεις σε αποδοχή. 

• Like 2
  • Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, TuXaKoS είπε

Τα έχεις λίγο λάθος στο μυαλό σου :) Καλύτερα να μιλήσεις με κάποιον σωστό δικηγόρο με γνώσεις πριν προχωρήσεις σε αποδοχή. 

Θα μιλήσω σίγουρα, απλά ξέρω σίγουρα πως την υπόλοιπη περιουσία αν πληρώνεις κανονικά μπορείς να τη μεταβιβάσεις η να την κάνεις ότι θες. Μόνο το προσημειωμενο περνάει από αυτούς.

Έτσι πήγαμε να το κάνουμε, αλλά μας πρόλαβαν τα γεγονότα...

Επεξ/σία από RipCity
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, RipCity είπε

Θα μιλήσω σίγουρα, απλά ξέρω σίγουρα πως την υπόλοιπη περιουσία αν πληρώνεις κανονικά μπορείς να τη μεταβιβάσεις η να την κάνεις ότι θες. Μόνο το προσημειωμενο περνάει από αυτούς.

Δόλια μεταβίβαση.

Το θέμα σου δεν ειναι θέμα για το insomnia ούτε για το καφενείο. Ειναι θέμα για έγκριτο νομικό και όχι του κιλού, σοβαρό, ενημερωμένο, καλό γνώστη της νομικής επιστήμης για να σε κατατοπίσει και να σε καθοδηγήσει όπως πρέπει. Ειναι λίγοι αυτοί που περιγράφω. Ψάξε να βρεις κάποιον.

• Like 1
Δημοσ.
9 minutes ago, RipCity said:

Το λάθος σου είναι ότι αυτό δεν επιτρέπεται. Το να κάνεις μεταβίβαση τα πάντα για να πάρεις το χρεός, αν σε πάνε δικαστικά, μπορούν να χαρακτηρίσουν την μεταβίβαση δόλια (που είναι) και να την ακυρώσουν. Όπως φαίνεται από όλα τα μηνύματα σου εδώ, δεν έχεις ξεκάθαρη εικόνα. Μίλα με κάποιον επαγγελματία και άσε τα φορουμ :) 

Δημοσ.
11 minutes ago, RipCity said:

Και μετά θα σου ακυρώσουν τις μεταβιβάσεις λόγω καταδολίευσης δανειστών...

Μην έχεις και πολλές ελπίδες ότι θα τους πιάσεις κότσο...

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Και μετά θα σου ακυρώσουν τις μεταβιβάσεις λόγω καταδολίευσης δανειστών...

Μην έχεις και πολλές ελπίδες ότι θα τους πιάσεις κότσο...

Γενικά δεν ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά δε θα γινόντουσαν αυτά στο καπάκι. Μετά από κάποια χρόνια θα γινόταν ξανά η κουβέντα. Δε θα έκανα μεταβίβαση ή πώληση και αμέσως παύση πληρωμών κτλ Είμαι και κάτοικος εξωτερικού οπότε είναι λίγο διαφορετικά.

Το δε δάνειο ζωή να έχουμε θα τρέχει για 30 χρόνια, έχουμε καιρό μπροστά μας 😁

Δημοσ.
1 minute ago, RipCity said:

Γενικά δεν ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά δε θα γινόντουσαν αυτά στο καπάκι. Μετά από κάποια χρόνια θα γινόταν ξανά η κουβέντα. Δε θα έκανα μεταβίβαση ή πώληση και αμέσως παύση πληρωμών κτλ Είμαι και κάτοικος εξωτερικού οπότε είναι λίγο διαφορετικά.

Το δε δάνειο ζωή να έχουμε θα τρέχει για 30 χρόνια, έχουμε καιρό μπροστά μας 😁

Άρα έχεις σκοπό μέσα σε αυτά τα χρόνια να πληρώσεις ένα μεγάλο μέρος από το τωρινό χρέος του δανείου σε δόσεις, και μετά να "πτωχεύσεις" για να μην υπάρχει κάτι να σου πάρουν?

Σίγουρα κάτι διαφεύγει, είτε σε μένα είτε σε σένα :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Άρα έχεις σκοπό μέσα σε αυτά τα χρόνια να πληρώσεις ένα μεγάλο μέρος από το τωρινό χρέος του δανείου σε δόσεις, και μετά να "πτωχεύσεις" για να μην υπάρχει κάτι να σου πάρουν?

Σίγουρα κάτι διαφεύγει, είτε σε μένα είτε σε σένα :)

Δεν είναι μεγάλο μέρος. Έχουν βάλει πολύ μικρές δόσεις και πάρα πάρα πολλά χρόνια. Ουσιαστικά για να τσιμπήσουν ότι μπορούν με χαμηλές δόσεις.

Ούτε ανέφερα κάπου πτώχευση, επαναδιαπραγμάτευση. Τεσπά πολύ τα έχουμε μπλέξει πλέον. Η ουσία είναι πως ακόμη δεν έχει γίνει η αρχική διαπραγμάτευση.

Έχω την ψευδαίσθηση ίσως ότι θα επικρατήσει η λογική και θα πέσει κούρεμα για εφάπαξ καταβολή να ξεμπερδεψουμε. 

Επεξ/σία από RipCity
Δημοσ.
1 ώρα πριν, RipCity είπε

Τα ξέρω από τον πατέρα μου που του στέλνουν γράμματα πως έχει χρέος 85κ αλλά αν δώσει 10κ το σβήνουν κτλ 😅

Αχχχχχ, ζωαρες κανετε καποιοι

• Like 1
Δημοσ.
11 hours ago, RipCity said:

Δεν είναι μεγάλο μέρος. Έχουν βάλει πολύ μικρές δόσεις και πάρα πάρα πολλά χρόνια. Ουσιαστικά για να τσιμπήσουν ότι μπορούν με χαμηλές δόσεις.

Μα ακριβώς επειδή είναι πάρα πολλά χρόνια είναι και πολύ μεγάλος ο τόκος που σου βάζουν. Με δεδομένο τα ~93€ για 30 χρόνια (άρα κάπου 33.500 σύνολο) βγαίνει το συμπέρασμα ότι αυτή τη στιγμή το δάνειο έχει φτάσει κάπου 18.000€, αν λοιπόν αρχίσεις να πληρώνεις κανονικά για ας πούμε 5 χρόνια τότε θα έχεις δώσει 5.500€, τα οποία είναι μεγάλο (έστω σεβαστό) μέρος από τα 18k.

12 hours ago, RipCity said:

Ούτε ανέφερα κάπου πτώχευση, επαναδιαπραγμάτευση. Τεσπά πολύ τα έχουμε μπλέξει πλέον. Η ουσία είναι πως ακόμη δεν έχει γίνει η αρχική διαπραγμάτευση.

Την πτώχευση την έβαλα σε εισαγωγικά, εννοώντας να φαίνεσαι στην τράπεζα ως πτωχευμένος έτσι ώστε να μην υπάρχει κάτι να σου πάρουν, αυτό λες πως είσαι διατεθημένος να κάνεις. Και ναι, σενάρια κάνουμε, αυτός ήταν άλλωστε ο σκοπός σου από την αρχή που άνοιξες αυτό το θέμα.

12 hours ago, RipCity said:

Έχω την ψευδαίσθηση ίσως ότι θα επικρατήσει η λογική και θα πέσει κούρεμα για εφάπαξ καταβολή να ξεμπερδεψουμε.

Ψευδαίσθηση σίγουρα έχεις αλλά όχι αυτή που νομίζεις, ψευδαίσθηση είναι που βρίσκεις λογικό το να πέσει κούρεμα χωρίς να συντρέχει κανένας απολύτως λόγος. Όπως έγραψα και παραπάνω συμβιβασμό θα κάνουν μόνο αν είναι απόλυτα σίγουροι ότι δεν πρόκειται να πάρουν απολύτως τίποτα από σένα, μόνο τότε θα συμβιβαστούν με ένα κλάσμα του χρέους.

Δημοσ.
13 hours ago, RipCity said:

Δεν πάει ακριβώς έτσι. Αν μου πουν δεν κάνουν κάτι άλλο τότε θα συνεχίσω να πληρώνω δόσεις και θα τα βγάλω τα υπόλοιπα από πάνω μου να μην υπάρχει κάτι άλλο να μου πάρουν, παρά το προσημειωμενο οικοπεδο. Οπότε μετά θα πάει αλλιώς το θέμα σε μελλοντική διαπραγμάτευση.

α οικογενειακο το σπορ

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Μα ακριβώς επειδή είναι πάρα πολλά χρόνια είναι και πολύ μεγάλος ο τόκος που σου βάζουν. Με δεδομένο τα ~93€ για 30 χρόνια (άρα κάπου 33.500 σύνολο) βγαίνει το συμπέρασμα ότι αυτή τη στιγμή το δάνειο έχει φτάσει κάπου 18.000€, αν λοιπόν αρχίσεις να πληρώνεις κανονικά για ας πούμε 5 χρόνια τότε θα έχεις δώσει 5.500€, τα οποία είναι μεγάλο (έστω σεβαστό) μέρος από τα 18k.

Την πτώχευση την έβαλα σε εισαγωγικά, εννοώντας να φαίνεσαι στην τράπεζα ως πτωχευμένος έτσι ώστε να μην υπάρχει κάτι να σου πάρουν, αυτό λες πως είσαι διατεθημένος να κάνεις. Και ναι, σενάρια κάνουμε, αυτός ήταν άλλωστε ο σκοπός σου από την αρχή που άνοιξες αυτό το θέμα.

Ψευδαίσθηση σίγουρα έχεις αλλά όχι αυτή που νομίζεις, ψευδαίσθηση είναι που βρίσκεις λογικό το να πέσει κούρεμα χωρίς να συντρέχει κανένας απολύτως λόγος. Όπως έγραψα και παραπάνω συμβιβασμό θα κάνουν μόνο αν είναι απόλυτα σίγουροι ότι δεν πρόκειται να πάρουν απολύτως τίποτα από σένα, μόνο τότε θα συμβιβαστούν με ένα κλάσμα του χρέους.

Το δάνειο δεν είναι όπως το αναλύεις, στο μέλλον αλλάζει το δοσολόγιο.

Συντρέχει λόγος, είναι η εφάπαξ καταβολή. Κατ'αρχήν το fund βγαίνει κερδισμένο επειδή αγόρασε πολύ φθηνά (συνήθως στο 10%) και επιπλέον δε ρισκάρει μελλοντικό πραγματικό πρόβλημα του οφειλέτη που να αδυνατεί να πληρώσει. Δε μίλησα για κούρεμα 70% ή 80% σε αρχική βάση, έστω 20% θα ήταν καλό. Επειδή βλέπω σε ενδιαφέρει θα σε ενημερώσω για την απάντησή τους  😉

31 λεπτά πριν, vs_skg είπε

α οικογενειακο το σπορ

Ναι φίλε είδες τι χόμπι έχει ο κόσμος? Επίτηδες τα κάνουμε για να μη βαριόμαστε.

Επεξ/σία από RipCity
Δημοσ.

Πάνω σε όλα αυτά, έχω την εξής απορία.

Πες ότι αντί να μεταβιβάσεις ακίνητο σε κάποιο δικό σου και σου ακυρώσουν την μεταβίβαση, πουλάς το ακίνητο(απο την στιγμή που δεν έχει κάποιο βάρος πάνω του). Αν και εκεί παιχτεί ακύρωση, επιστρέφεις τα χρήματα στον αγοραστή; Κατα 99% δεν τα έχεις(όλο και κάπου θα τα έχεις διαθέσει). Μετά τι θα παιχτεί; Θα σε κυνηγάει δικαστικά ο αγοραστής να πάρει τα χρήματά του πίσω;

Δημοσ.
4 minutes ago, RipCity said:

Το δάνειο δεν είναι όπως το αναλύεις, στο μέλλον αλλάζει το δοσολόγιο.

Συντρέχει λόγος, είναι η εφάπαξ καταβολή. Κατ'αρχήν το fund βγαίνει κερδισμένο επειδή αγόρασε πολύ φθηνά (συνήθως στο 10%) και επιπλέον δε ρισκάρει μελλοντικό πραγματικό πρόβλημα του οφειλέτη που να αδυνατεί να πληρώσει. Δε μίλησα για κούρεμα 70% ή 80% σε αρχική βάση, έστω 20% θα ήταν καλό. Επειδή βλέπω σε ενδιαφέρει θα σε ενημερώσω για την απάντησή τους  😉

Όπως είπα και παραπάνω το πόσο έχει αγοράσει το δάνειο είναι εντελώς αδιάφορο, το μόνο που έχει σημασία είναι το τι -νομίζουν πως - μπορούν να σου πάρουν, μην λέμε συνέχεια τα ίδια. Επίσης το αν θα ρισκάρει και κατά πόσο θα το κρίνει μόνο του, δεν θα κρίνεις εσύ αντί για αυτό.

Και όχι, δεν με ενδιαφέρει το πως θα εξελιχθεί η περίπτωση σου, απλά πιστεύω πως τα έχεις όλα λίγο λάθος στο μυαλό σου και προσπαθώ να σε κάνω να τα καταλάβεις λίγο καλύτερα. Από ότι βλέπω όμως δεν το καταφέρνω οπότε σταματάω, σου εύχομαι καλή τύχη με το θέμα, θα τη χρειαστείς.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...