Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, panagiotis1988 είπε

Φίλε το ερώτημα σε όλα αυτά είναι αν άξιζε η αποδοχή κληρονομιάς το χρέος που απέκτησες...

Οικονομικά οριακά ναι, συναισθηματικά άξιζε σίγουρα και δε θα μπορούσα να τα αφήσω.

• Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 hours ago, RipCity said:

Νομίζω δεν κατάλαβες τι ρώτησα. Ρωτάω αν η εισπρακτική όταν υπάρχει προσημείωση εξοφλείται με το ακίνητο ή θα ζητήσει κι άλλα χρήματα εφόσον άλλαξε η αξία του ακινήτου. Μέχρι πέρυσι πάρτι θα έκαναν αν τους έλεγα πάρτε το, αυτό φέτος άλλαξε λόγω του νέου νόμου.

Την εισπρακτική δεν την ενδιαφέρει το οικόπεδο, ακίνητο κλπ. Θέλει να πάρει τα λεφτά του δανείου, εάν δεν τα πάρει θα σε κυνηγάει μέχρι να τα πάρει εφόσον γνωρίζει ότι έχεις περιουσιακά στοιχεία. Ενδεχόμενος να χάσεις και από τα δικά σου εάν αυτά που κληρονόμησες δεν καλύπτουν και το χρέος που κληρονόμησες !!  

• Like 2
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, RipCity είπε

Οικονομικά οριακά ναι, συναισθηματικά άξιζε σίγουρα και δε θα μπορούσα να τα αφήσω.

Ε άρα όλα καλά...πλήρωσε όλο το δάνειο και είσαι κομπλέ...μην αφήσεις και χρέη στα παιδιά σου 

• Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, RipCity είπε

Καλημέρα σας,

Κατ' αρχήν μετά το καλοκαίρι έχω κανονίσει να μιλήσω εννοείται σε δικηγόρο, απλά ως τότε θα ήθελα κάποιες πληροφορίες αν γνωρίζει κάποιος.

Λοιπόν θα περάσει στην κατοχή μου οικόπεδο από κληρονομιά το οποίο κουβαλάει δάνειο με προσημείωση και το οποίο έχει περάσει στην DoValue, ότι χειρότερο δηλαδή. Όταν έγινε η σύμβαση για το δάνειο το οικόπεδο αυτό είχε όντως μεγάλη αξία, το οποίο όμως σταμάτησε τον περασμένο Δεκέμβρη απ' ότι έμαθα πρόσφατα με τον παρακάτω νόμο, γιατί Ελλαδάρα είσαι. ( https://www.capital.gr/arthra/3683532/koimasai-me-oikopedo-xupnas-me-xorafi/ ) Η αντικειμενική δεν έχει ανανεωθεί βέβαια στο σύστημα και φαίνεται ακόμη η παλιά, αλλά θα γίνει κι αυτό.

Με λίγα λόγια το οικόπεδο μετατράπηκε σε μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο οπότε κι η αξία του σχεδόν εκμηδενίστηκε. Τους λέω πάρτε το και κάντε το ότι θέλετε ή δεν ξεμπερδεύω από δαύτους και μετά θα ζητήσουν παραπάνω επειδή το ακίνητο έχασε την αξία του? Σόρι που ρωτάω εδώ αλλά η DoValue δεν απαντάει σε τίποτα παρά μόνο αν περάσουν 4,5 μήνες και όταν απαντάει είναι με μισόλογα και δοσολόγια. Άκρη δε βρίσκεις δηλαδή και δεν έχω και τι σύμβαση του δανείου στα χέρια μου να πω θα δω τι γράφει εκεί.

Έχει κανείς παρόμοια περίπτωση με εισπρακτική ή με δάνειο γενικότερα?

Ευχαριστώ

Κληρονομείς την περιουσια και τα χρέη.

Δημοσ.

Ρώτησε τον δικηγόρο σου αν μπορείς να εκμεταλλευτείς το γεγονός του ότι ενώ εσύ ενδιαφέρθηκες για το χρέος , αυτοί σου απάντησαν ελλειπώς ύστερα από 4 μήνες. 

Δηλ ενώ εσύ ήθελες αποπληρωμή ή διακανονισμό αυτοί καθυστέρησαν με αποτέλεσμα την αύξηση του χρέους. 

Απ'όσο ξέρω υπάρχουν σαφείς ημερομηνίες μέσα στις οποίες πρέπει να παίρνεις απάντηση σε τέτοια θέματα.

• Like 1
Δημοσ.
5 hours ago, RipCity said:

Δεν εξυπηρετείται επειδή δεν μου απαντούσαν για πολλούς μήνες για το χρέος, πόσο είναι η δόση και που μπαίνουν τα χρήματα. Δεν γινόταν να εξυπηρετηθεί κοινώς. Φιλότιμήθηκαν μετά από 5 μήνες αναμονής να μου στείλουν δοσολόγιο, οπότε τώρα θα δω αν έχει νόημα να το εξυπηρετήσω ή να διαπραγματευτώ για πρόωρη αποπληρωμή με διαγραφή μέρους του. Ούτως η άλλως μόνο τόκους είναι οι επόμενες δόσεις, σαν να πετάς χρήματα στα σκουπίδια οπότε πρώτα θα μιλήσω με τον δικηγόρο.

Αυτό στα bold σίγουρα ΔΕΝ ισχύει, αν θέλεις δείξε το δοσολόγιο να σου εξηγήσω το γιατί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/8/2023 στις 8:02 ΜΜ, Joshua21 είπε

Αυτό στα bold σίγουρα ΔΕΝ ισχύει, αν θέλεις δείξε το δοσολόγιο να σου εξηγήσω το γιατί.

έχει ανάλυση και γράφει τόκος ίσος με δόση, το κεφάλαιο είναι 0 ως το 2027 και το άληκτο κεφάλειο παραμένει το ίδιο μέχρι το 2027

Επεξ/σία από RipCity
Δημοσ.
3 minutes ago, RipCity said:

έχει ανάλυση και γράφει τόκος ίσος με δόση, το κεφάλαιο είναι 0 ως το 2027 και το άληκτο κεφάλειο παραμένει το ίδιο μέχρι το 2027

Εννοούσα να το δείξεις ολόκληρο, από το απόκκομα που δείχνεις δεν βγαίνει άκρη.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Εννοούσα να το δείξεις ολόκληρο, από το απόκκομα που δείχνεις δεν βγαίνει άκρη.

Οκ η πληροφορία πως οι δόσεις ως το 2027 δεν μειώνουν το αληκτο κεφάλαιο δε σημαίνει πως πληρώνω μόνο τόκους; Αν πλήρωνα μέρος του δανείου τότε το αληκτο κεφάλαιο θα μειωνόταν.

Δημοσ.
7 minutes ago, RipCity said:

Οκ η πληροφορία πως οι δόσεις ως το 2027 δεν μειώνουν το αληκτο κεφάλαιο δε σημαίνει πως πληρώνω μόνο τόκους; Αν πλήρωνα μέρος του δανείου τότε το αληκτο κεφάλαιο θα μειωνόταν.

Όχι, δεν σημαίνει απαραίτητα πως πληρώνεις μόνο τόκους, εκτός από άληκτο κεφάλαιο και τόκους χρωστάς και ληξιπρόθεσμο κεφάλαιο.

Όπως και να έχει συνεχίζει να ισχύει αυτό που είπα παραπάνω, πως άκρη δεν βγαίνει με μόνο ένα απόκκομα.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Όχι, δεν σημαίνει απαραίτητα πως πληρώνεις μόνο τόκους, εκτός από άληκτο κεφάλαιο και τόκους χρωστάς και ληξιπρόθεσμο κεφάλαιο.

Όπως και να έχει συνεχίζει να ισχύει αυτό που είπα παραπάνω, πως άκρη δεν βγαίνει με μόνο ένα απόκκομα.

Οκ ευχαριστώ, δε θέλω να βάλω το χαρτί με όλα τα στοιχεία στο ιντερνετ ούτε να δείξω ποσά κτλ.

Δημοσ.
5 minutes ago, RipCity said:

Οκ ευχαριστώ, δε θέλω να βάλω το χαρτί με όλα τα στοιχεία στο ιντερνετ ούτε να δείξω ποσά κτλ.

Τα στοιχεία θα μπορούσες να τα σβήσεις, όσο για τα ποσά σε αυτά είναι η όλη ουσία, χωρίς αυτά δεν βγαίνει άκρη.

Πάντως και μόνο το γεγονός ότι μετά το 2027 θα αρχίσει να μειώνεται το άληκτο κεφάλαιο, σημαίνει πως η δόση δεν είναι μόνο τόκοι. Με δεδομένο βέβαια ότι η δόση δεν θα αλλάξει μετά το 2027.

• Like 1
Δημοσ.

Στο αρχικό σου ερώτημα, το χρέος θα υπάρχει ανεξάρτητα από την αξία του οικοπέδου. Αυτό που ίσως να σε συμφέρει ειναι να δεις γύρω σου τι έχουν κάνει οι υπόλοιποι που έχασαν το δικαίωμα οικοδομής. Εάν έχουν προσφύγει, ίσως είναι καλό να το κάνεις και εσύ ή να μπεις σε κάποια  γενικότερη ομάδα που έχει προσβάλλει τον νόμο αυτό. 

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, RipCity said:

Ε ζήτησε τότε να πληρώνεις και κεφάλαιο για να μειώνεται και το κεφάλαιο. Βέβαια τότε η δόση θα πάει πιο πάνω. Ή απλά ζήτα τους τρόπο να κάνεις πρόωρες πληρωμές και να καταβάλεις εκτός από τα 90τόσα ευρώ που είναι οι τόκοι και έξτρα ότι μπορείς για να μειώνεται το κεφάλαιο. Επειδή ένα δάνειο είναι σε περίοδο μόνο τοκοπληρωμής (ως περίοδο χάριτος) δε σημαίνει ότι δεν μπορείς εσύ να πληρώνεις και κεφάλαιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, RipCity είπε

Με λίγα λόγια το οικόπεδο μετατράπηκε σε μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο οπότε κι η αξία του σχεδόν εκμηδενίστηκε. 

Να μετατράπηκε σε μη άρτιο αποκλείεται, σε μη οικοδομήσιμο μπορεί. Παρ'όλα αυτά ο νόμος είναι ακόμα στο φλου και κανείς δεν ξέρει τι θα προκύψει στο μέλλον γιατί γίνεται ένας χαμούλης.

14 ώρες πριν, RipCity είπε

Επεξ/σία από gorilas13

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...