Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας,

Κατ' αρχήν μετά το καλοκαίρι έχω κανονίσει να μιλήσω εννοείται σε δικηγόρο, απλά ως τότε θα ήθελα κάποιες πληροφορίες αν γνωρίζει κάποιος.

Λοιπόν θα περάσει στην κατοχή μου οικόπεδο από κληρονομιά το οποίο κουβαλάει δάνειο με προσημείωση και το οποίο έχει περάσει στην DoValue, ότι χειρότερο δηλαδή. Όταν έγινε η σύμβαση για το δάνειο το οικόπεδο αυτό είχε όντως μεγάλη αξία, το οποίο όμως σταμάτησε τον περασμένο Δεκέμβρη απ' ότι έμαθα πρόσφατα με τον παρακάτω νόμο, γιατί Ελλαδάρα είσαι. ( https://www.capital.gr/arthra/3683532/koimasai-me-oikopedo-xupnas-me-xorafi/ ) Η αντικειμενική δεν έχει ανανεωθεί βέβαια στο σύστημα και φαίνεται ακόμη η παλιά, αλλά θα γίνει κι αυτό.

Με λίγα λόγια το οικόπεδο μετατράπηκε σε μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο οπότε κι η αξία του σχεδόν εκμηδενίστηκε. Τους λέω πάρτε το και κάντε το ότι θέλετε ή δεν ξεμπερδεύω από δαύτους και μετά θα ζητήσουν παραπάνω επειδή το ακίνητο έχασε την αξία του? Σόρι που ρωτάω εδώ αλλά η DoValue δεν απαντάει σε τίποτα παρά μόνο αν περάσουν 4,5 μήνες και όταν απαντάει είναι με μισόλογα και δοσολόγια. Άκρη δε βρίσκεις δηλαδή και δεν έχω και τι σύμβαση του δανείου στα χέρια μου να πω θα δω τι γράφει εκεί.

Έχει κανείς παρόμοια περίπτωση με εισπρακτική ή με δάνειο γενικότερα?

Ευχαριστώ

• Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 minutes ago, RipCity said:

Τους λέω πάρτε το και κάντε το ότι θέλετε ή δεν ξεμπερδεύω από δαύτους και μετά θα ζητήσουν παραπάνω επειδή το ακίνητο έχασε την αξία του?

Αν κάνεις αυτό που λες τότε δεν ξεμπερδεύεις απαραίτητα με το χρέος.

Αν η αξία του χωραφιού είναι μικρότερη από το χρέος, εννοείται πως θα συνεχίσεις να χρωστάς και τα υπόλοιπα.

• Like 3
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αν κάνεις αυτό που λες τότε δεν ξεμπερδεύεις απαραίτητα με το χρέος.

Αν η αξία του χωραφιού είναι μικρότερη από το χρέος, εννοείται πως θα συνεχίσεις να χρωστάς και τα υπόλοιπα.

Οκ ευχαριστώ, ελπίζω τότε τουλάχιστον να προχωρήσουν σε διαγραφή μεγάλου μέρους. Άλλωστε τα δάνεια αυτά τα αγοράζουν στο κάτω από το 10% της αξίας τους οι εισπρακτικές οπότε το περιθώριό τους είναι μεγάλο.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Δηλαδή έκανες αποδοχή;

Δεν είναι μόνο αυτό μέσα στη διαθήκη, οπότε ναι. Αλλιώς θα έπρεπε να τα αποποιηθώ όλα.

Δημοσ.
1 hour ago, RipCity said:

Οκ ευχαριστώ, ελπίζω τότε τουλάχιστον να προχωρήσουν σε διαγραφή μεγάλου μέρους. Άλλωστε τα δάνεια αυτά τα αγοράζουν στο κάτω από το 10% της αξίας τους οι εισπρακτικές οπότε το περιθώριό τους είναι μεγάλο.

Το πόσο έχουν αγοράσει το δάνειο είναι εντελώς αδιάφορο, το μόνο που έχει σημασία είναι το κατά πόσο μπορούν να σου πάρουν το χρέος όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα (δάνειο + τόκοι). Αν το οικόπεδο (αγροτεμάχιο πλέον) έχει εμπορική αξία ας πούμε 10.000€, τότε μην περιμένεις να στο πάρουν για πάνω από 7-8.000€.

Μην περιμένεις να σου χαρίσουν λεφτά, κερδοσκοπικά funds είναι, συμβιβασμούς θα κάνουν μόνο αν είναι σίγουροι ότι δεν πρόκειται να πάρουν απολύτως τίποτα από σένα, θα στα πει και ο δικηγόρος σου πιο αναλυτικά.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, RipCity είπε

Δεν είναι μόνο αυτό μέσα στη διαθήκη, οπότε ναι. Αλλιώς θα έπρεπε να τα αποποιηθώ όλα.

Αρα τι συζητάμε, μαζι με την αποδοχή φορτώθηκες και το δάνειο, τωρα τι αξια έχει το οικόπεδο είναι εντελώς αδιάφορο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Αρα τι συζητάμε, μαζι με την αποδοχή φορτώθηκες και το δάνειο, τωρα τι αξια έχει το οικόπεδο είναι εντελώς αδιάφορο.

Νομίζω δεν κατάλαβες τι ρώτησα. Ρωτάω αν η εισπρακτική όταν υπάρχει προσημείωση εξοφλείται με το ακίνητο ή θα ζητήσει κι άλλα χρήματα εφόσον άλλαξε η αξία του ακινήτου. Μέχρι πέρυσι πάρτι θα έκαναν αν τους έλεγα πάρτε το, αυτό φέτος άλλαξε λόγω του νέου νόμου.

Επεξ/σία από RipCity
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, RipCity είπε

Νομίζω δεν κατάλαβες τι ρώτησα. Ρωτάω αν η εισπρακτική όταν υπάρχει προσημείωση εξοφλείται με το ακίνητο ή θα ζητήσει κι άλλα χρήματα εφόσον άλλαξε η αξία του ακινήτου. Μέχρι πέρυσι πάρτι θα έκαναν αν τους έλεγα πάρτε το, αυτό φέτος άλλαξε λόγω του νέου νόμου.

Το υπόλοιπο του δανείου θα ζητήσει..Το δάνειο εξυπηρετείται; 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, RipCity είπε

Να στο πω αλλιως εχει δει ενα εργο με τον Κωνσταντάρα και τον Βέγγο "θα σε κανω βασίλισσα" εεε εκει του λέει ο Κωνσταντάρας, μου χρωστας πχ 2000$?, και ο Βέγγος του απαντά, τότε που τα έστελνε ειχε το δολάριο 15δρχ, τώρα έχει 30δρχ αρα θα σου δώσω 2000χ15

...και του απαντα ο Κωνσταντάρας, εγω δολάρια σου έστελνα δολάρια θέλω 😂

Θα γινουν δικές αν αρνηθεις και θα βγουν εντάλματα κατάσχεσης, τωρα αν αυτά αφορούν μονο στο οικόπεδο θα πρέπει να ανάψεις καμία λαμπάδα 

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Το υπόλοιπο του δανείου θα ζητήσει..Το δάνειο εξυπηρετείται; 

Δεν εξυπηρετείται επειδή δεν μου απαντούσαν για πολλούς μήνες για το χρέος, πόσο είναι η δόση και που μπαίνουν τα χρήματα. Δεν γινόταν να εξυπηρετηθεί κοινώς. Φιλότιμήθηκαν μετά από 5 μήνες αναμονής να μου στείλουν δοσολόγιο, οπότε τώρα θα δω αν έχει νόημα να το εξυπηρετήσω ή να διαπραγματευτώ για πρόωρη αποπληρωμή με διαγραφή μέρους του. Ούτως η άλλως μόνο τόκους είναι οι επόμενες δόσεις, σαν να πετάς χρήματα στα σκουπίδια οπότε πρώτα θα μιλήσω με τον δικηγόρο.

Δημοσ.
1 hour ago, RipCity said:

Μέχρι πέρυσι πάρτι θα έκαναν αν τους έλεγα πάρτε το, αυτό φέτος άλλαξε λόγω του νέου νόμου.

Δεν υπάρχει "πάρτε το". Και στις δύο περιπτώσεις το ακίνητο θα βγει σε πλειστηριασμό, θα πληρωθούν οι δανειστές με συγκεκριμένη σειρά (και αυτός είναι ο σκοπός της προσημείωσης) και θα σου αποδοθούν τα ρέστα, αν υπάρχουν. Δεν δεν φτάσει για να καλυφθεί το χρέος, συνεχίσεις να χρωστάς. 

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, RipCity είπε

Ναι.... Άμα με την αγορά από πλειστηριασμο δεν αποπληρωθεί ολόκληρο το δάνειο. Δύνανται να διεκδικήσουν και τα υπόλοιπα χρήματα. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...