Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Θέλω παρακαλώ την βοήθεια σας γιατί έχω απελπιστεί. Για κάποιο λόγο ενώ δούλευα στο λάπτοπ και σηκώθηκα για μια δουλειά στην επιστροφή στο χώρο εργασίας το λάπτοπ είχε κλήσει όλα τα αρχεία word excel internet που δούλευα, σαν να είχε κάνει επανεκκίνηση. Στην προσπάθεια μου να τα ξαναανοίξω ένα αρχείο excel (το ποιό σημαντικό που δούλευα) καθώς και ένας φάκελος που περιείχε πάρα πολλά χρήσιμα έγγραφα σε μορφή word-excel-jpeg κτλ (ο οποίος φάκελος παρεμπιπτόντως δεν ήταν ανοικτός από εμένα καθόλου σήμερα), καταστράφηκαν και δεν ανοίγουν. Δοκίμασα ότι βοήθεια βρήκα στο ίντερνετ για να ανοίξει αλλά μάταιος κόπος. Ούτε το excel ούτε ο φάκελος. Επειδή είναι λίγο ΣΟΣ το θέμα έχει κανείς καμιά ιδέα τι να κάνω; Το office που έχω στο λάπτοπ είναι 07 αν αυτό βοηθάει.

ΥΓ. Συγνώμη που το βάζω στο μπλά-μπλά το θέμα απλά για ποιό άμεση απάντηση και για ποιό πολλά μάτια που θα το δούν.

Επεξ/σία από thessalos_
Δημοσ.

Όταν λες δεν τα ανοίγει τι εννοείς, πατάς πάνω στον φάκελο και απλά δεν κάνει τίποτα?

Πέρα από αυτά που σου πρότειναν ήδη δοκίμασε μήπως μπορείς να κάνεις copy τα αρχεία και να δεις αν ανοίγουν σε άλλο υπολογιστή

Δημοσ.
3 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Ξεκινας με recuva, και κανουμε παντα Backup σημαντικα αρχεια και δουλειας

Από ποιό site να το κατεβάσω μην κολλήσω κανένα ιό;

46 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Για αρχη κατεβασε το hdd sentinel,να δουμε σε τι κατασταση ειναι ο δισκος.

Το κατέβασα. Στον SSD των windows δίνει 98% και στο HDD μόλις 26%...

18 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Όταν λες δεν τα ανοίγει τι εννοείς, πατάς πάνω στον φάκελο και απλά δεν κάνει τίποτα?

Πέρα από αυτά που σου πρότειναν ήδη δοκίμασε μήπως μπορείς να κάνεις copy τα αρχεία και να δεις αν ανοίγουν σε άλλο υπολογιστή

Τα αρχεία δεν γίνεται να αντιγραφούν, δεν μου δίνει τη δυνατότητα, βγάζει μήνυμα ότι είναι κατεστραμμένα.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, thessalos_ είπε

Το κατέβασα. Στον SSD των windows δίνει 98% και στο HDD μόλις 26%...

Ειναι αχρηστος ο HDD.

Να υποθεσω οτι  τα αρχεια που δεν ανοιγουν ειναι στον HDD?
Δε θα κανει τιποτα το recuva που προτεινε ο φιλος.

Μπορεις να δοκιμασεις να κανεις clone το δισκο σε αλλο δισκο.

Μετα πας σε εταιρια ανακτησης,αλλα και εκει δεν εχεις πολλες ελπιδες και το κοστος ειναι τεραστιο.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Ειναι αχρηστος ο HDD.

Να υποθεσω οτι  τα αρχεια που δεν ανοιγουν ειναι στον HDD?
Δε θα κανει τιποτα το recuva που προτεινε ο φιλος.

Μπορεις να δοκιμασεις να κανεις clone το δισκο σε αλλο δισκο.

Μετα πας σε εταιρια ανακτησης,αλλα και εκει δεν εχεις πολλες ελπιδες και το κοστος ειναι τεραστιο.

Α τόσο καλά; Μιλάμε για λάπτοπ hp omen με χρήση πάρα πολύ soft (ούτε 1 παιχνίδι δεν έχω παίξει σε gaming λαπτοπ) και ο HDD είναι σχεδόν άδειος (ένα 30% είναι γεμάτο). Θα ξεκινήσω από αύριο τις μεταφορές σε εξωτερικό. Clone το δίσκο δεν έχω ιδέα πώς να τον κάνω..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε

Google it και απο το 1ο λινκ. 

Δεν υπαρχει λογος να μπει στη διαδικασια.
Ο δισκος ειναι σχεδον κατεστραμενος,ασε που τα αρχεια ειναι εκει αλλα δε διαβαζονται.

10 λεπτά πριν, thessalos_ είπε

Α τόσο καλά; Μιλάμε για λάπτοπ hp omen με χρήση πάρα πολύ soft (ούτε 1 παιχνίδι δεν έχω παίξει σε gaming λαπτοπ) και ο HDD είναι σχεδόν άδειος (ένα 30% είναι γεμάτο). Θα ξεκινήσω από αύριο τις μεταφορές σε εξωτερικό. Clone το δίσκο δεν έχω ιδέα πώς να τον κάνω..

Αστοχια υλικου,ή καποιο χτυπημα ενω δουλευε ο δισκος.
Πρεπει να βρεις σπασμενο προγραμμα ,για να μη χανεις το χρονο σου με δοκιμες,ως συνηθως βρισκεις ενα προγραμμα,προχωρας στη διαδικασια και πριν ξεκινησεις το cloning σου λεει οτι πρεπει να το αγορασεις.

Επισης χρειαζεσαι εναν ακομα δισκο.

Δημοσ.

Δεν μου έχει τύχει ποτέ να καταστραφεί δίσκος και σε αυτόν να μπορώ να εισελθω στα windows και να κάνω explore στο σύστημα. Απλα δεν υπήρχε καν δυνατότητα εισόδου στα windows. 

Αυτό που λες με φακέλους που δεν ανοίγουν μου κάνει εντύπωση. Έχεις δοκιμάσει να ανοίξεις άλλους φακέλους και αρχεία ή δεν ανοίγουν μόνο οι συγκεκριμένοι; 

Δημοσ.
1 hour ago, thessalos_ said:

ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΞΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ.

Ούτε εγκατάσταση προγράμματος, ούτε τίποτα άλλο.

Κάνε το λάπτοπ off.

Αθήνα είσαι;

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Δεν μου έχει τύχει ποτέ να καταστραφεί δίσκος και σε αυτόν να μπορώ να εισελθω στα windows και να κάνω explore στο σύστημα. Απλα δεν υπήρχε καν δυνατότητα εισόδου στα windows. 

Αυτό που λες με φακέλους που δεν ανοίγουν μου κάνει εντύπωση. Έχεις δοκιμάσει να ανοίξεις άλλους φακέλους και αρχεία ή δεν ανοίγουν μόνο οι συγκεκριμένοι; 

Σε ενδεικτικό έλεγχο σε ορισμένους φακέλους φωτογραφιών και αρχείων τα άνοιγε κανονικά. Στα windows μπαίνω με τον ssd αφού έχει 2 δίσκους το λάπτοπ, αλλά και πάλι και ο άλλος λειτουργεί αφού εκεί έχω όλα τα αρχεία αποθηκευμένα.

1 λεπτό πριν, snbblp είπε

ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΞΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ.

Ούτε εγκατάσταση προγράμματος, ούτε τίποτα άλλο.

Κάνε το λάπτοπ off.

Αθήνα είσαι;

Δεν πειράζω τίποτα. Είχα εγκαταστήσει μόνο το hdd sentinel που μου είπε ο φίλος. Δεν είμαι Αθήνα είμαι επαρχία αρκετά μακριά. Μέχρι να ξημερώσει που θα αρχίσω να αντιγράφω στον εξωτερικό να αρχίσω να ανεβάζω κανένα αρχείο στο onedrive η μπα; Ίσως την λαλακία την έκανα εγώ αν οφείλεται σε χτύπημα αν και έχει σασί αλουμινίου και γερό σκαρί..Γιατί ένα μισάωρο πριν διαπιστώσω αυτό που έγινε νευρίασα με τον μικρό και χτύπησα το ποντίκι με δύναμη στο κάτω δεξιό τμήμα του λάπτοπ. Αν είναι σε εκείνο το σημείο στην πίσω πλευρά ο hdd τότε εγώ φταίω..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, thessalos_ said:

Σε ενδεικτικό έλεγχο σε ορισμένους φακέλους φωτογραφιών και αρχείων τα άνοιγε κανονικά. Στα windows μπαίνω με τον ssd αφού έχει 2 δίσκους το λάπτοπ, αλλά και πάλι και ο άλλος λειτουργεί αφού εκεί έχω όλα τα αρχεία αποθηκευμένα.

Δεν πειράζω τίποτα. Είχα εγκαταστήσει μόνο το hdd sentinel που μου είπε ο φίλος. Δεν είμαι Αθήνα είμαι επαρχία αρκετά μακριά. Μέχρι να ξημερώσει που θα αρχίσω να αντιγράφω στον εξωτερικό να αρχίσω να ανεβάζω κανένα αρχείο στο onedrive η μπα; Ίσως την λαλακία την έκανα εγώ αν οφείλεται σε χτύπημα αν και έχει σασί αλουμινίου και γερό σκαρί..Γιατί ένα μισάωρο πριν διαπιστώσω αυτό που έγινε νευρίασα με τον μικρό και χτύπησα το ποντίκι με δύναμη στο κάτω δεξιό τμήμα του λάπτοπ. Αν είναι σε εκείνο το σημείο στην πίσω πλευρά ο hdd τότε εγώ φταίω..

Αν ήσουν Αθήνα, θα σε κερνούσα επισκευή.

Ο δίσκος σου χρειάζεται ανάκτηση αρχείων, και  αυτό γίνεται ΜΟΝΟ σε άλλο μηχάνημα, με ειδικά προγράμματα. Αν είσαι τυχερος θα είναι αρκετό. Αν όμως έχει φυσική βλάβη (κεφαλές, γρατζουνιά στο μαγνητικό υλικό κλπ), υπολόγισε 300-500€, σε ειδικευμένη επιχείρηση ανάκτησης μέσων αποθήκευσης.

Αν γράψεις ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ στον δίσκο, χάνονται αρχεία. Ακόμα και για το πρόγραμμα που έβαλες, κάτι έχεις χάσει.

Σου τονίζω πως από εδώ και μετά, όσο δουλεύει ο δίσκος, ακόμα κι αν δεν κάνεις κάτι, καταστρέφεται με ραγδαίο ρυθμό. Κάνε OFF, γιατί και το 500άρικο θα δώσεις, και λιγότερα αρχεία θα πάρεις.

Επεξ/σία από snbblp
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, snbblp είπε

Αν ήσουν Αθήνα, θα σε κερνούσα επισκευή.

Ο δίσκος σου χρειάζεται ανάκτηση αρχείων, και  αυτό γίνεται ΜΟΝΟ σε άλλο μηχάνημα, με ειδικά προγράμματα. Αν είσαι τυχερος θα είναι αρκετό. Αν όμως έχει φυσική βλάβη (κεφαλές, γρατζουνιά στο μαγνητικό υλικό κλπ), υπολόγισε 300-500€, σε ειδικευμένη επιχείρηση ανάκτησης μέσων αποθήκευσης.

Αν γράψεις ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ στον δίσκο, χάνονται αρχεία. Ακόμα και για το πρόγραμμα που έβαλες, κάτι έχεις χάσει.

Σου τονίζω πως από εδώ και μετά, όσο δουλεύει ο δίσκος, ακόμα κι αν δεν κάνεις κάτι, καταστρέφεται με ραγδαίο ρυθμό. Κάνε OFF, γιατί και το 500άρικο θα δώσεις, και λιγότερα αρχεία θα πάρεις.

Καταρχήν σε ευχαριστώ πολύ και σένα και τους υπόλοιπους για τις όποιες συμβουλές. Πριν δω το τελευταίο σου μήνυμα είχα ξεκινήσει ήδη την μεταφορά των αρχείων. Τελικά όπως είπες το πρόβλημα ήταν αρκετά μεγαλύτερο καθώς υπήρχαν αρχεία μερικών gb κυρίως φωτογραφίες σε διαφορετικούς φακέλους που είχαν καταστραφεί. Άλλη φορά θα βάλω μυαλό και θα κάνω ποιο σύντομα backup καθώς είχα 2 χρόνια να κάνω. Ότι έγινε έγινε. Το θέμα είναι τώρα το λάπτοπ. Αν εξαιρέσουμε τα χαμένα αρχεία υπάρχει τρόπος να αποκλειστεί ο hdd και να δουλεύει μόνο με τον ssd; Είναι 250 giga μου φτάνει για την λειτουργία που κάνω. Το λάπτοπ όταν τελείωσε η μεταφορά, έβγαλε μήνυμα ότι ο δίσκος παπαλα και έκανε επανεκκίνηση και λειτουργίες επιδιόρθωσης. Όταν ξανάνοιξε λειτουργούσε με τα όποια προβλήματα των αρχείων συν οτι είχε χαθεί η τελευταία εγκατάσταση του προγράμματος που είχε γίνει το βράδυ και αδυνατούσε να μπει στο internet μέσω Chrome. Με Mozilla έμπαινε κανονικά.

Συνοψίζοντας για να μην κουράζω. Είμαι οκ με τα αρχεία που εσωσα σε πρώτη φάση αυτό που θέλω τώρα είναι να σώσω το λάπτοπ καθώς έκανε 1200 το έχω σχεδόν 3 χρόνια και το κυριότερο δεν υπάρχει σάλιο τώρα όχι για λάπτοπ αλλά ούτε για τροφοδοτικό. 

Αυτά και ευχαριστώ και πάλι..

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, thessalos_ είπε

Συνοψίζοντας για να μην κουράζω. Είμαι οκ με τα αρχεία που εσωσα σε πρώτη φάση αυτό που θέλω τώρα είναι να σώσω το λάπτοπ καθώς έκανε 1200 το έχω σχεδόν 3 χρόνια και το κυριότερο δεν υπάρχει σάλιο τώρα όχι για λάπτοπ αλλά ούτε για τροφοδοτικό. 

Με τη μπουνια που εριξες,μπορει να εχεις κι αλλα θεματα.
Ελπιζω να πηρες το μαθημα σου.

Μπορεις απλα να καταργησεις το δισκο,πιθανοτατα ειναι ευκολο να τον βγαλεις.

Ποιο omen ειναι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...