Volga Δημοσ. 7 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2023 2 ώρες πριν, manolis940 είπε Μέχρι πρότινος και δεν ξέρω αν διορθώθηκε σε win 11 πήγα να αλλάξω απ' την προσβασιμότητα το μέγεθος του κειμένου και η μπάρα εργασιών δεν μεγάλωνε το κείμενο. Οπότε ο χρήστης με το πρόβλημα όρασης δεν μπορούσε να δει πχ την ώρα. Αυτά τα παιδικά προβλήματα το Gnome και άλλα UI που μπαίνουν πάνω σε Linux Distro τα έχουν λύσει ή τα λύνουν σε κάτι μέρες μόλις γίνουν report. Άλλο το να έχει κάποιος μονωπολήσει την αγορά και έτσι το software που θέλω να δουλέψω να παίζει μόνο σε Windows οπότε να εγκλωβίζομαι σε αυτά και άλλο το να είναι καλό λειτουργικό. Η παραγωγικότητα ενός καλού χρήστη υπολογιστή ανεβαίνει κατακόρυφα στα περισσότερα Linux Distro ή σε ένα MacOS. Και τι λέμε όλοι εμείς που ξέρουμε να χρησιμοποιούμε ένα υπολογιστή στην MS. Πήγαινε και πάρε ένα File Manager σε ένα από τα παραπάνω και πέτα τον μέσα στο λειτουργικό σου. Δεν χρειάζεται να ανακαλύψεις τον τροχό απ' την αρχή. Αλλά όχι. Η MS ακόμη προσπαθεί να φτιάξει τετράγωνο λειτουργικό τροχό! Το μέγεθος κειμένου στην επιλογή προσβασιμότητα αφορά στοιχεία ρυθμίσεων, εμφάνιση σελίδων κειμένων και γενικά αλλαγή μεγέθους όπου είναι δυνατόν να αλλάξει χωρίς να "πειραχτεί" το υπόλοιπο λειτουργικό. Για την περίπτωση που θέλει κάποιος πραγματικά να μεγαλώσει τα γράμματα αλλά και να ακολουθήσει το λειτουργικό την διαδικασία αυτή, θα αλλάξει το scaling της οθόνης. Όπου μπορείς να το πας από το 100 έως το 500. Σε Linux διανομή δε θυμάμαι να βρήκα κάποια που πάει πάνω απο 200 (και αυτό καρφωτά τύπου ή 100 ή 150 ή 200 τέλος). 5 ώρες πριν, manolis940 είπε Δεν χρειάζεται να κόψεις όλη την Javascript. Μπορείς να κόψεις συγκεκριμένα κομμάτια. Εκεί θα συμφωνήσω δυσκολεύουν τα πράγματα. Όπως και να χει μπορείς αν σου κάνουν τα Linux για την εργασία και την καθημερινότητα σου μπορείς να κόψεις το κομμάτι του λειτουργικού Από κει και πέρα δυσκολεύουν τα πράγματα αλλά πάντα υπάρχουν λύσεις. Λύσεις πάντα υπάρχουν εννοείται! Και φυσικά το linux έχει πιο "καθαρή" διαδικασία σε αυτά. Απλώς λέω γενικά εγώ οτι το θέμα ιδιωτικότητα - παρακολούθηση είναι 0-1 από τα αποδυτήρια για το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού και σε αυτό το λειτουργικό δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο διότι αν είναι να συγκεντρώσει στοιχεία για σένα ή για τον τρόπο που χειρίζεσαι κάτι, κάποια εφαρμογή έχει δυστυχώς άπειρους τρόπους να το κάνει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2023 19 ώρες πριν, Volga είπε Το μέγεθος κειμένου στην επιλογή προσβασιμότητα αφορά στοιχεία ρυθμίσεων, εμφάνιση σελίδων κειμένων και γενικά αλλαγή μεγέθους όπου είναι δυνατόν να αλλάξει χωρίς να "πειραχτεί" το υπόλοιπο λειτουργικό. Για την περίπτωση που θέλει κάποιος πραγματικά να μεγαλώσει τα γράμματα αλλά και να ακολουθήσει το λειτουργικό την διαδικασία αυτή, θα αλλάξει το scaling της οθόνης. Όπου μπορείς να το πας από το 100 έως το 500. Σε Linux διανομή δε θυμάμαι να βρήκα κάποια που πάει πάνω απο 200 (και αυτό καρφωτά τύπου ή 100 ή 150 ή 200 τέλος). Έχω την εντύπωση ότι και με ανέβασμα του Scaling παρέμενε μικρή η γραμματοσειρά στην ώρα. Επίσης κάτι που σίγουρα θυμάμαι είναι ότι δεν είχες την δυνατότητα να μεγαλώσεις την μπάρα όπως έχεις πχ στα 10 και σε προηγούμενα windows ή να της αλλάξεις θέση, αριστερά, κορυφή κλτ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Volga Δημοσ. 8 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2023 12 ώρες πριν, manolis940 είπε Έχω την εντύπωση ότι και με ανέβασμα του Scaling παρέμενε μικρή η γραμματοσειρά στην ώρα. Επίσης κάτι που σίγουρα θυμάμαι είναι ότι δεν είχες την δυνατότητα να μεγαλώσεις την μπάρα όπως έχεις πχ στα 10 και σε προηγούμενα windows ή να της αλλάξεις θέση, αριστερά, κορυφή κλτ. Η μετακίνηση της μπάρας είναι δυστυχώς κάτι που δεν γίνεται. Τα άλλα όλα ναι. Γενικά δεν καταλαβαίνω τη λογική σε τόσο παιδιάστικα θέματα. Αλλά ετσι είναι ένα κλειστό λειτουργικό. Ούτε στο Mac γίνεται. Την παραμετροποίηση πολλών πραγμάτων που στο linux είναι καθημερινότητα, στα Windows δεν υπάρχει. Αλλά αυτό δεν είναι θέμα καλού ή κακού λειτουργικού.(άποψή μου). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα