efib Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Τον τελευταίο καιρό κοιτάω τις αγγελίες και βλέπω υπολογιστής να έχει αγοραστεί 1250€ και τώρα το έχει βάλει αγγελία στα 1450€. Είναι ξεκάθαρο ότι με 100+ αξιολογήσεις δεν είσαι απλό μέλος που εξυπηρετείται από τις αγγελίες του insomnia. Το κέρδος αυτό δεν φορολογείται μιας και δεν είναι επιχείρηση και είναι και ανήθικο να εκμεταλλεύονται έτσι μια κοινότητα χωρίς καμία συνεισφορά και κίνηση μόνο στις αγγελίες. Μπορεί να γίνει κάτι με τους επαγγελματίες πωλητές; Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2023 από efib
thanasisxask Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 34 λεπτά πριν, efib είπε Τον τελευταίο καιρό κοιτάω τις αγγελίες και βλέπω υπολογιστής να έχει αγοραστεί 1250€ και τώρα το έχει βάλει αγγελία στα 1450€. Είναι ξεκάθαρο ότι με 100+ αξιολογήσεις δεν είσαι απλό μέλος που εξυπηρετείται από τις αγγελίες του insomnia. Το κέρδος αυτό δεν φορολογείται μιας και δεν είναι επιχείρηση και είναι και ανήθικο να εκμεταλλεύονται έτσι μια κοινότητα χωρίς καμία συνεισφορά και κίνηση μόνο στις αγγελίες. Μπορεί να γίνει κάτι με τους επαγγελματίες πωλητές; Ποια η διαφορά αν το έβαζε σε κάποια άλλη πλατφόρμα όπως marketplace ή car.gr η οποιαδήποτε άλλη;
Dinos1973 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 57 minutes ago, efib said: Τον τελευταίο καιρό κοιτάω τις αγγελίες και βλέπω υπολογιστής να έχει αγοραστεί 1250€ και τώρα το έχει βάλει αγγελία στα 1450€. Είναι ξεκάθαρο ότι με 100+ αξιολογήσεις δεν είσαι απλό μέλος που εξυπηρετείται από τις αγγελίες του insomnia. Το κέρδος αυτό δεν φορολογείται μιας και δεν είναι επιχείρηση και είναι και ανήθικο να εκμεταλλεύονται έτσι μια κοινότητα χωρίς καμία συνεισφορά και κίνηση μόνο στις αγγελίες. Μπορεί να γίνει κάτι με τους επαγγελματίες πωλητές; Ελεύθερη αγορά έχουμε, δικαίωμα να πουλάει ακριβά, μην αγοράζεις τόσο απλά! 2
james01gr Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Έπιασαν έναν που είχε πουλήσει 62κ πριν 4 μερες από την Αλεξανδρουπολη https://www.naftemporiki.gr/finance/economy/1499838/aade-forodiafygis-6-ekat-eyro-apo-e-shop-tis-thessalonikis/ Φυσικά και ειναι παράνομες τόσες πωλήσεις. Γιατί κανείς εμπόριο πλέον και όχι απλά να πουλάς αντικείμενα που δεν τα θέλεις. Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2023 από james01gr 3
Jiakometi Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 ^ Επιτελους... να μπαινουν λίγο τα πραγματα στη θέση τους ....
Dinos1973 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 8 minutes ago, james01gr said: Έπιασαν έναν που είχε πουλήσει 62κ πριν 4 μερες από την Αλεξανδρουπολη https://www.naftemporiki.gr/finance/economy/1499838/aade-forodiafygis-6-ekat-eyro-apo-e-shop-tis-thessalonikis/ Φυσικά και ειναι παράνομες τόσες πωλήσεις. Γιατί κανείς εμπόριο πλέον και όχι απλά να πουλάς αντικείμενα που δεν τα θέλεις. Η ανάρτηση έγινε για να επισημάνει τις η ψηλές τιμες στο insomnia 1
james01gr Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Η ανάρτηση έγινε για να επισημάνει τις η ψηλές τιμες στο insomnia Υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες πωλητές στο insomnia που αγοράζουν πχ κι ήτα όταν βλέπουν προσφορές και μετά τα πουλάνε εδώ. Είναι ξεκάθαρο πως μάλλον έκανε την ανάρτηση για άτομα τα οποία δεν είναι μέλη της κοινότητας με την έννοια του σχολιασμού κτλ αλλά ότι έχουν λογαριασμό μόνο για να πουλάνε. Δεν έχει σημασία εάν το πουλάνε 200€ πάνω ή εάν αγόρασαν τριάντα κινητα πριν ενα μήνα σε προσφορά, με επιστροφή κτλ και τα πουλάνε μετά ως καινούργια και ασφραγιστα στην τιμή εκτός προσφοράς. Πριν κάποια χρόνια το είχαν κανει πολλοί επάγγελμα να φέρνουν κινητά από Κίνα και να τα πουλάνε εδω ενώ δεν είχαν πληρώσει τελωνεία κτλ Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2023 από james01gr
efib Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Το ζήτημα είναι ότι 1) κάνουν ουσιαστικά εμπόριο με υπερκέρδος χωρίς να φορολογούνται. Νομίζω ότι υπάρχει όρια στα ποσά αυτοκίνητα/ακίνητα μπορεί να πουλήσει ένας ιδιώτης, οπότε για ποιο λόγο να μην ισχύει το ίδιο για εμπόριο άλλου είδους; 2) Οι αγγελίες στο insomnia είναι για να εξυπηρετήσουν τα μέλη, όχι να για βγάζει μαύρα ο κάθε πονηρός. Θα μπορούσαν οι επαγγελματίες πωλητές, που έχουν πολλές αγγελίες κάθε μήνα, να πληρώνουν μια συνδρομή στο site για να το στηρίξουν κιόλας , αφού δεν το στηρίζουν με βοήθεια. 3) Τα μέλη με συνεισφορά έχουν αρνητικές συνέπειες μιας και δεν είναι πάνω από τις αγγελίες όλη μέρα για να δουν τις αγγελίες που αποτελούν προσφορά, με αποτέλεσμα να αγοράζουν οι άλλοι και να ανεβάζουν τις τιμές με κέρδος το οποίο δεν το δηλώνουν πουθενά. Πχ θα βγάλει 200€ αφορολογητα ο κύριος που έτυχε και είδα την Αγγελια. Εμεις όμως πρέπει να κόψουμε απόδειξη για 200€ 2 ώρες πριν, thanasisxask είπε Ποια η διαφορά αν το έβαζε σε κάποια άλλη πλατφόρμα όπως marketplace ή car.gr η οποιαδήποτε άλλη; Καμία, έχει εφαρμογή παντού αυτό. Απλώς τώρα γράφω εδώ που έχει πρόβλημα που επηρεάζει τα κανονικά μέλη του insomnia. Το ζήτημα των μαύρων χρημάτων αφορά όλες τις αγγελίες και θα έπρεπε να αφορά και τον φορολογούμενο γιατί είναι εμπόριο, αλλά ο άλλος βλέπει ελεύθερη αγορά. Θέλεις να βγάλεις κέρδος; Βγάλε, αλλά κόψε απόδειξη. 2
lector Δημοσ. 5 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Η φορολογηση (ή μη-φορολογηση) και το scalping ειναι δυο εντελως διαφορετικα πραγματα και ασχετα μεταξυ τους, καλο ειναι να μην τα μπλεκουμε. Αποφασισε ποιο απο τα δυο ειναι αυτο που σε ενοχλει (και γιατι), ωστε να υπαρχει ενα θεμελιο συζητησης. ΥΓ. Το ποιο ειναι, το μαντευω. Το λογο, οχι. Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2023 από lector 1
efib Δημοσ. 5 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2023 Με ενοχλούν/επηρεάζουν και τα δυο. Το ένα έχει άμεσο αντίκτυπο, και το άλλο έχει έμμεσο και μεσομακροπρόθεσμο. Ελπίζω να σε καλυψα, και να μαντέψεις ποιος είναι ο άμεσος και ποιος ο έμμεσος αντίκτυπος. Στο scalping το κερδος δεν φορολογεί; Μπορείς να μου στείλεις την νομοθεσία που να αναφέρει ρητά ότι δεν υπάρχει φορολόγηση των κερδών; Ή απλά το κάνουν ιδιώτες και ξεφεύγουν. Εχετε ορισμένοι τόση αδιαφορία από άγνοια. Απλά δεν ξέρω αν είναι άγνοια βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη. Hint. Και τα δυο μειώνουν την θέση σου. Αλλά οκ, δεν ξέρω εγώ τι είναι το scalping.
lector Δημοσ. 5 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2023 3 λεπτά πριν, efib είπε Με ενοχλούν/επηρεάζουν και τα δυο. Το ένα έχει άμεσο αντίκτυπο, και το άλλο έχει έμμεσο και μεσομακροπρόθεσμο. Ελπίζω να σε καλυψα, και να μαντέψεις ποιος είναι ο άμεσος και ποιος ο έμμεσος αντίκτυπος. Στο scalping το κερδος δεν φορολογεί; Μπορείς να μου στείλεις την νομοθεσία που να αναφέρει ρητά ότι δεν υπάρχει φορολόγηση των κερδών; Ή απλά το κάνουν ιδιώτες και ξεφεύγουν. Εχετε ορισμένοι τόση αδιαφορία από άγνοια. Απλά δεν ξέρω αν είναι άγνοια βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη. Hint. Και τα δυο μειώνουν την θέση σου. Αλλά οκ, δεν ξέρω εγώ τι είναι το scalping. To scalping ειναι αυτο που ξεκινησες να περιγραφεις στην αρχη, οτι ο αλλος αγορασε κατι 100 ευρω και το πουλαει 150 γιατι ξερωγω υπαρχει ελλειψη στην αγορα. Μετα ομως εφυγες απο κει και αναφερεις συνεχως τη φορολογηση. Οκ ναι το scalping ειναι ανηθικο γιατι εκμεταλλευεται καταστασεις απο μονο του, η φορολογια που κολλαει; Δηλαδη αν ο scalper φορολογηθει για τα 50 που βαζει καπελο, εισαι ενταξει με αυτο; Δεν ειναι πια ανηθικο; Εγω την αγνοια τη βλεπω σε αυτους που νομιζουν οτι με το να φορολογειται οποιος βαζει αγγελια για ενα προϊον (για το οποιο μαλιστα εχει ηδη πληρωθει φορος κατα την αρχικη αγορα) θα σωθει η κοινωνια. Και επισης βλεπω στα γραφομενα σου ενα φαινομενο τυπου να ψοφησει η κατσικα του γειτονα, επειδη προφανως κι εσυ ασχολεισαι με το εμποριο αλλα για καποιο λογο δεν εχεις δυνατοτητα να μην κοψεις αποδειξη. 1 1
Liapisftw Δημοσ. 5 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, efib είπε Με ενοχλούν/επηρεάζουν και τα δυο. Το ένα έχει άμεσο αντίκτυπο, και το άλλο έχει έμμεσο και μεσομακροπρόθεσμο. Ελπίζω να σε καλυψα, και να μαντέψεις ποιος είναι ο άμεσος και ποιος ο έμμεσος αντίκτυπος. Στο scalping το κερδος δεν φορολογεί; Μπορείς να μου στείλεις την νομοθεσία που να αναφέρει ρητά ότι δεν υπάρχει φορολόγηση των κερδών; Ή απλά το κάνουν ιδιώτες και ξεφεύγουν. Εχετε ορισμένοι τόση αδιαφορία από άγνοια. Απλά δεν ξέρω αν είναι άγνοια βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη. Hint. Και τα δυο μειώνουν την θέση σου. Αλλά οκ, δεν ξέρω εγώ τι είναι το scalping. Ο πόνος είναι η δυσάρεστη αίσθηση που συνήθως προκύπτει από ένα πολύ έντονο ή καταστροφικό σωματικό ερέθισμα. Ο πόνος βιώνεται υποκειμενικά καθώς επηρεάζεται από την κατάσταση του εγκεφάλου μέσα στον οποίο σχηματίζεται η αίσθηση και ο πόνος ως προέκτασή της. * πόνος (αρσενικό) 1. δυσάρεστο οδυνηρό αίσθημα που προκαλείται από κάποια δυσλειτουργία του σώματος, αρρώστια, φλεγμονή, χτύπημα κ.λπ. 2. δυσάρεστη συναισθηματική κατάσταση που προέρχεται από άλλα συναισθήματα Υγ: Δεν είμαι έμπορος Υγ2: Είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθούν όλα αυτά. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να μην αγοράζεις απο τα συγκεκριμένα άτομα. Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2023 από Liapisftw 1
efib Δημοσ. 5 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, lector είπε To scalping ειναι αυτο που ξεκινησες να περιγραφεις στην αρχη, οτι ο αλλος αγορασε κατι 100 ευρω και το πουλαει 150 γιατι ξερωγω υπαρχει ελλειψη στην αγορα. Μετα ομως εφυγες απο κει και αναφερεις συνεχως τη φορολογηση. Οκ ναι το scalping ειναι ανηθικο γιατι εκμεταλλευεται καταστασεις απο μονο του, η φορολογια που κολλαει; Δηλαδη αν ο scalper φορολογηθει για τα 50 που βαζει καπελο, εισαι ενταξει με αυτο; Δεν ειναι πια ανηθικο; Εγω την αγνοια τη βλεπω σε αυτους που νομιζουν οτι με το να φορολογειται οποιος βαζει αγγελια για ενα προϊον (για το οποιο μαλιστα εχει ηδη πληρωθει φορος κατα την αρχικη αγορα) θα σωθει η κοινωνια. Και επισης βλεπω στα γραφομενα σου ενα φαινομενο τυπου να ψοφησει η κατσικα του γειτονα, επειδη προφανως κι εσυ ασχολεισαι με το εμποριο αλλα για καποιο λογο δεν εχεις δυνατοτητα να μην κοψεις αποδειξη. https://corvee.com/blog/scalping-stock-trading-and-taxes/ εδώ λέει ότι πληρώνουν φόρους σε κέρδος, μάλλον επειδή στο trading υπάρχει διαφάνεια όμως, σε αντίθεση με τις αγγελίες. Οκ. Δεν έγραψα για να τσακωθω. Έχεις κάποια δυσκολία στην κατανόηση όσων λέω. Δεν λέω να μην υπάρχουν αγγελίες, λέω ότι όσοι είναι ουσιαστικά έμποροι πρέπει να φορολογηθουν γιατί ΜΌΝΟ ΠΡΟΒΛΉΜΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΎΝ (δες άνωθεν post γιατί βαριέμαι να κάνω copy/paste) Οι ιδιώτες εμποροι και ανεβάζουν τις τιμές (ανήθικο όμως νόμιμο εάν δεν το κάνουν συστηματικά), αλλά και λόγω της συχνότητας είναι ουσιαστικά έμποροι χωρίς να αποδίδουν τον ΦΠΑ. Η ειδοποιός διαφορά είναι η συχνότητα/συστηματικότητα. Υπάρχει όριο για έναν ιδιώτη για αγοραπωλησία αυτοκινήτων, οικοπέδων, ακινήτων, όμως για έναν ιδιώτη που δρα ως έμπορος με αντικείμενα για τα οποία δεν υπάρχει συμβόλαιο είναι απλά Παρασκευή. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να με ενοχλεί ή το ένα ή το άλλο. Πάντα μια αρνητική κατάσταση έχει πολλές πτυχές, που απλώς τις γνωρίζω και τις αναφέρω. Στέκεσαι τώρα εσύ στο scalping για να μου πεις ότι νευρίασα που ανεβαίνουν οι τιμες. Που το έναυσμα ήταν αυτό, μιας και πρώτη φορά ψάχνω κάτι μεγάλης αξίας από αγγελίες. Τι πας να αποδείξεις; Προφανώς αυτό που έχει άμεσο αντίκτυπο για εσενα βλέπεις πρώτα. Ψοφος στην κατσίκα του γείτονα ε; Οταν δεν φορολογούνται τα κέρδη ξέρεις ποιοι είναι οι χαμένοι; Η πλειοψηφία. Γιατί δεν κάνουν έναρξη τότε; Θέλουν κέρδος; Μια χαρά, αυτό είναι το εμπόριο, όμως θέλουν τα θετικά του εμπορίου, χωρίς τα αρνητικά (ΦΠΑ, ανάληψη κινδύνου που είναι και ο ορισμός του εμπορίου). Καληνύχτα, μου την είπες και έμαθα και το scalping σε μετοχές γιατί δεν το ήξερα... Edit. Σκοπός του post ήταν αρχικά να αναφερθώ στους επαγγελματίες πωλητές στο ινσομνια (με μια πινελιά φοροαποφυγής ομως) γιατί εδώ είναι ινσομνια, και όταν άρχισαν τα περί ελεύθερης αγοράς ανέλυσα και το δεύτερο σκέλος. Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2023 από efib 1
james01gr Δημοσ. 5 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2023 59 λεπτά πριν, lector είπε Η φορολογηση (ή μη-φορολογηση) και το scalping ειναι δυο εντελως διαφορετικα πραγματα και ασχετα μεταξυ τους, καλο ειναι να μην τα μπλεκουμε. Αποφασισε ποιο απο τα δυο ειναι αυτο που σε ενοχλει (και γιατι), ωστε να υπαρχει ενα θεμελιο συζητησης. ΥΓ. Το ποιο ειναι, το μαντευω. Το λογο, οχι. To scalping ενέχει μέσα του και την μη φορολόγηση. Γιατί scalping κάνουν οι ιδιώτες όπως έκαναν πχ και με τα εισητηρια από τις συναυλίες. Και να το κάνεις με ένα κινητό είναι οκ. Αλλά να το κάνεις με 10 ή 20...δεν είναι το θέμα πως ''ζηλευει'' κάποιος που δεν μπορεί να αγοράσει κάτι φθηνά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις