GaKastor Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Πόσα μόρια πενρει κάποιο παιδί τριτεκνης οικογένεια στην οποία ολα τα παιδιά ειναι κάτω των 20 ετών; 1. +1.5 μορια (λόγω τριτεκνης οικογένειας) 2 +2.5 μόρια (1,5 λόγω τριτεκνης οικογένεις και +0,5 για κάθε άλλο παιδί κάτω των 25 ετών στην οικογένεια) 3. +3 μόρια (1,5 λόγω τριτεκνης οικογένειας και +0,5 για κάθε παιδί κάτω των 25 ετών στην οικογένεια) Ποιο από τα τρία ισχύει;
GaKastor Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 Αν κάνω μετεγγραφή και γίνει δεκτή και δεν μπορώ να πάω στην συγκεκριμένη πόλη για κάποιους λόγους μπορώ να συνεχίσω στην σχολή που έχω περάσει;
GaKastor Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Γίνετε να κάνω μετέγρφφη και να αρχισω από τον επόμενο χρόνο; Γνωρίζει κάποιος να μου απαντήσει στις δύο αυτές ερωτήσεις; Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2023 από GaKastor
dimitrisg55 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Στις 6/8/2023 στις 1:52 ΜΜ, GaKastor είπε Αν κάνω μετεγγραφή και γίνει δεκτή και δεν μπορώ να πάω στην συγκεκριμένη πόλη για κάποιους λόγους μπορώ να συνεχίσω στην σχολή που έχω περάσει; Ναι 16 ώρες πριν, GaKastor είπε Γίνετε να κάνω μετέγρφφη και να αρχισω από τον επόμενο χρόνο; Γνωρίζει κάποιος να μου απαντήσει στις δύο αυτές ερωτήσεις; Οχι
GaKastor Δημοσ. 10 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2023 Μετέγγραφη γίνετε μόνο τώρα στην αρχή ή μπορώ να κάνω και αργότερα;
shrimpycat Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 On 10/08/2023 at 22:46, GaKastor said: Μετέγγραφη γίνετε μόνο τώρα στην αρχή ή μπορώ να κάνω και αργότερα; Αργότερα ανοίγουν οι μετεγγραφές για κάτι εξαίρεση αλλιώς θα περιμένεις του χρονου τον Σεπτέμβριο
Sibyl Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 8 ώρες πριν, shrimpycat είπε Αργότερα ανοίγουν οι μετεγγραφές για κάτι εξαίρεση αλλιώς θα περιμένεις του χρονου τον Σεπτέμβριο Σύμφωνα με το Κεφάλαιο ΣΤ' της υπ’ αριθμ. 148236/Ζ1 Υ.Α.(ΦΕΚ 4806/B'/30-10-2020), οι κατ΄εξαίρεση μετεγγραφές/ μετακινήσεις γίνονται για σοβαρές και εξαιρετικές περιπτώσεις όπως: α) σοβαρές παθήσεις φοιτητών ή μελών της οικογένειας του φοιτητή, οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στο παράρτημα της υπό στοιχεία Φ.151/17897/Β6/2014 (Β' 358), β) θάνατος συγγενούς α' βαθμού εξ αίματος σε ευθεία γραμμή ή β' βαθμού εξ αίματος σε πλάγια γραμμή, ο οποίος επήλθε εντός ενός έτους πριν την υποβολή της αίτησης για χορήγηση κατ' εξαίρεση μετεγγραφής, γ) κυοφορούσες φοιτήτριες μετά από βεβαίωση θεράποντος ιατρού και διευθυντή γυναικολογικής ή μαιευτικής κλινικής ή τμήματος δημόσιου νοσηλευτικού ιδρύματος, και εφόσον αυτές ήδη φοιτούν για την απόκτηση πρώτου πτυχίου, δ) φοιτητές οι οποίοι έχουν υποστεί σωματική ή ψυχική βλάβη προκληθείσα από εγκλήματα κατά της σωματικής ακεραιότητας ή της γενετήσιας ελευθερίας ή της προσωπικής ελευθερίας, η οποία τεκμηριώνεται με βάση τα πορίσματα της ιατρικής επιστήμης. και ασφαλώς σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αφορά σε πραγματικά περιστατικά τα οποία αποτέλεσαν τη βάση για την απόρριψη της αίτησης μετεγγραφής ή μετακίνησης. Με λίγα λόγια δεν δικαιούται να κάνει αίτηση για κατ΄εξαίρεση μετεγγραφή/μετακίνηση. ΄Οπως επίσης δεν δικαιούται να κάνει αίτηση θεραπείας επειδή αυτή γίνεται αποκλειστικά και μόνο για περιπτώσεις προφανούς σφάλματος, το οποίο δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του αιτούντος κατά την υποβολή της αίτησης μετεγγραφής. Στις 9/8/2023 στις 12:00 ΠΜ, GaKastor είπε Γίνετε να κάνω μετέγρφφη και να αρχισω από τον επόμενο χρόνο; Αν πάρεις την μετεγγραφή και δεν μπορείς να ξεκινήσεις την φοίτησή σου από φέτος, έχεις το δικαίωμα αμέσως μετά την εγγραφή σου στο Τμήμα που μετεγγράφηκες, να κάνεις αίτηση για αναστολή φοίτησης για 2 ακαδημαϊκά εξάμηνα και να ξεκινήσεις κανονικά το επόμενο έτος. ΄Εχεις δικαίωμα να κάνεις αναστολή φοίτησης, για διάστημα έως 2 ακαδημαϊκά έτη (4 εξάμηνα) συνολικά. 1
dimitrisg55 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, Sibyl είπε Σύμφωνα με το Κεφάλαιο ΣΤ' της υπ’ αριθμ. 148236/Ζ1 Υ.Α.(ΦΕΚ 4806/B'/30-10-2020), οι κατ΄εξαίρεση μετεγγραφές/ μετακινήσεις γίνονται για σοβαρές και εξαιρετικές περιπτώσεις όπως: α) σοβαρές παθήσεις φοιτητών ή μελών της οικογένειας του φοιτητή, οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στο παράρτημα της υπό στοιχεία Φ.151/17897/Β6/2014 (Β' 358), β) θάνατος συγγενούς α' βαθμού εξ αίματος σε ευθεία γραμμή ή β' βαθμού εξ αίματος σε πλάγια γραμμή, ο οποίος επήλθε εντός ενός έτους πριν την υποβολή της αίτησης για χορήγηση κατ' εξαίρεση μετεγγραφής, γ) κυοφορούσες φοιτήτριες μετά από βεβαίωση θεράποντος ιατρού και διευθυντή γυναικολογικής ή μαιευτικής κλινικής ή τμήματος δημόσιου νοσηλευτικού ιδρύματος, και εφόσον αυτές ήδη φοιτούν για την απόκτηση πρώτου πτυχίου, δ) φοιτητές οι οποίοι έχουν υποστεί σωματική ή ψυχική βλάβη προκληθείσα από εγκλήματα κατά της σωματικής ακεραιότητας ή της γενετήσιας ελευθερίας ή της προσωπικής ελευθερίας, η οποία τεκμηριώνεται με βάση τα πορίσματα της ιατρικής επιστήμης. και ασφαλώς σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αφορά σε πραγματικά περιστατικά τα οποία αποτέλεσαν τη βάση για την απόρριψη της αίτησης μετεγγραφής ή μετακίνησης. Με λίγα λόγια δεν δικαιούται να κάνει αίτηση για κατ΄εξαίρεση μετεγγραφή/μετακίνηση. ΄Οπως επίσης δεν δικαιούται να κάνει αίτηση θεραπείας επειδή αυτή γίνεται αποκλειστικά και μόνο για περιπτώσεις προφανούς σφάλματος, το οποίο δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του αιτούντος κατά την υποβολή της αίτησης μετεγγραφής. Αν πάρεις την μετεγγραφή και δεν μπορείς να ξεκινήσεις την φοίτησή σου από φέτος, έχεις το δικαίωμα αμέσως μετά την εγγραφή σου στο Τμήμα που μετεγγράφηκες, να κάνεις αίτηση για αναστολή φοίτησης για 2 ακαδημαϊκά εξάμηνα και να ξεκινήσεις κανονικά το επόμενο έτος. ΄Εχεις δικαίωμα να κάνεις αναστολή φοίτησης, για διάστημα έως 2 ακαδημαϊκά έτη (4 εξάμηνα) συνολικά. Η αίτηση πρέπει να κατατεθεί πριν το εξάμηνο ξεκινήσει, οπότε δεν μπορεί τέλη Οκτωβρίου να κάνει παύση. 1
Sibyl Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 58 λεπτά πριν, dimitrisg55 είπε Η αίτηση πρέπει να κατατεθεί πριν το εξάμηνο ξεκινήσει, οπότε δεν μπορεί τέλη Οκτωβρίου να κάνει παύση. Σωστότατο είναι αυτό αλλά υπάρχουν Σχολές που για εξαιρετικές περιπτώσεις, είναι δυνατή η υποβολή της αίτησης και μετά την πάροδο της τακτής προθεσμίας. Ας το ψάξει. Σε κάθε περίπτωση είναι κρίμα να πάρει την μετεγγραφή και να μην την αξιοποιήσει. 2
Giorgos8263 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Η διαδικασία ποια είναι όταν γίνει δεκτή μετεγγραφή; Διαγράφομαι από την σχολή που είμαι και κάνω εγγραφή σε αυτήν που έκανα αίτηση για μετεγγραφή; Έχω χρονικό περιθώριο μέχρι να κανω εγγραφή; Πρέπει να διαγράψω οπωσδήποτε από την παλιά; Αν τελικά δεν μπορέσω να πάω κάνω δεν κάνω καθόλου εγγραφή και συνεχίζω εκεί που είμαι;
dimitrisg55 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 27 λεπτά πριν, Giorgos8263 είπε Η διαδικασία ποια είναι όταν γίνει δεκτή μετεγγραφή; Διαγράφομαι από την σχολή που είμαι και κάνω εγγραφή σε αυτήν που έκανα αίτηση για μετεγγραφή; Έχω χρονικό περιθώριο μέχρι να κανω εγγραφή; Πρέπει να διαγράψω οπωσδήποτε από την παλιά; Αν τελικά δεν μπορέσω να πάω κάνω δεν κάνω καθόλου εγγραφή και συνεχίζω εκεί που είμαι; Ακριβώς, όπως το έγραψες, κάνεις διαγραφή απο την παλιά (σου δίνουν και ένα χαρτί νομίζω) και μετά κάνεις εγγραφή στη καινούργια. Υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο για να γίνει όλη αυτή η διαδικασία. Όχι δεν μπορείς να γραφτείς στην καινούργια, χωρίς να έχεις διαγραφεί απο την προηγούμενη. Μπορείς κανονικά να συνεχίσεις εκεί που είσαι, εάν δεν κάνεις καμία διαδικασία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα