Προς το περιεχόμενο

Epson Ecotank M1120

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από highpriest,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους.
Επεσε στα χερια μου ενας Epson Ecotank M1120 ασπρομαυρος, αλλα το παλικαρι που μου τον εδωσε μου ειπε πως η κεφαλη του ειναι μπουκωμενη και θελει να παει σε καποιο σερβις που με 50-80€ θα μου την κανουν.
Προσπαθησα να βρω καποιο βιντεο στο Youtube μπας και το καταφερω μονος αλλα επειδη ο εκτυπωτης αυτος χρησιμοποιουνταν για εκτυπωση σε ειδικο μελανι για στενσιλ για τατουαζ λιγο ζοριζομαι να βρω καποιο βιντεο που να δειχνει για το μοντελο μου τι πρεπει να κανω.
Εχεις κανεις καποια ιδεα για το τι μπορω να κανω η καποιο μαγαζι στην Θεσσαλονικη που να εχει ιδεα απο αυτα;
Ευχαριστω εκ των προτερων!

Δημοσ.

Βγάζεις το παλιό μελάνι με αναρρόφηση (με κάποια σύριγγα ίσως ή ότι άλλο χωράει), βάζεις το δικό του μελάνι μέσα, μπαίνεις στο μενού και ξεκινάς να κάνεις καθαρισμούς κεφαλής μέσα  απο το μενού του. Υπάρχει πιθανότητα να στρώσει έτσι, πριν τον πας στο σέρβις.

Αν τελικά τον πας στο σέρβις παίζει σε τι περίπτωση θα πέσεις. Μπορεί επειδή έβαζε ο φίλος σου μελάνι εντελώς εκτός προδιαγραφών, να τα διάλυσε όλα μέσα και είναι ασύμφορη η επισκευή του στο ποσό που θα σου πούνε. Ή μπορεί να θέλει ένα απλό πλύσιμο η κεφαλή και να είσαι οκ. Όλα παίζουν.

Γενικά είναι λίγο λαχείο η περίπτωση σου. Ξεκίνα μόνος με καθαρισμούς και βλέπεις απο εκεί.
Ο εκτυπωτής πάντως είναι σκυλί του πολέμου. 

• Like 2
Δημοσ.

7ευρώ έχει το μαύρο μπουκαλάκι. σύριγγα να βγάλεις το παλιό. Γεμίζεις με το καινούριο και ξεκινάς μέσω software. το ειδικό μελάνι για τατουάζ μπορεί όντως να έκανε ζημιά. Προτιμότερο να πετάξεις 7ευρώ να κάνεις ένα πείραμα και βλέπεις.

Σαν εκτυπωτής είναι τούμπανο. Απροβλημάτιστος όπου τον έχω σετάρει σε γραφεία με σκληρή δουλειά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν θέλεις και βρεις χρόνο, ενημέρωσέ μας τι απέγινε τελικά.

Επεξ/σία από georgeole
  • Like 1
Δημοσ.

Eπειδή ο εκτυπωτής είναι τύπου inktank και το να

καθαριστούν ΠΛΗΡΩΣ το δοχείο μελανιού και οι γραμμές (σωληνάκια) είναι

αρκετά δύσκολο (πόσο μάλλον για κάποιον αρχάριο) και γι αυτό ζητάνε τόσα

χρήμματα κάνε πρώτα το εξής:

Αγόρασε όπως σου είπε ο greekfarma ένα μπουκαλάκι μελάνης του εκτυπωτή.

Βάλε σε ένα ποτηράκι 2-3ml και ρίξε 5-6 σταγόνες από το μελάνι για τατουάζ που

έχει μέσα ο εκτυπωτής.

Ανακάτεψε το και άστο 5 μέρες (κανονικά θέλει 15 μέρες).

Εάν παραμείνει ρευστό προχωράμε παρακάτω...εάν έχει γίνει ζελές θα δούμε.

17 hours ago, ri3per said:

Επεσε στα χερια μου ενας Epson Ecotank M1120 ασπρομαυρος

Εκεί που έδινε και τους 2 εκτυπωτές 35 ευρώ τώρα δίνει τον δεύτερο 30.....καλός είναι...😁

• Like 1
Δημοσ.

Ενημερωση:
Παιδια εχθες ασχοληθηκα περι τις 10 ωρες συνολικα μπας και τον καθαρισω χειροκινητα μιας και ο αυτοματος καθαρισμος δεν εκανε τιποτα.
Τι εκανα: Εβγαλα ολο το μελανι απο μεσα απο το tank γυρνωντας απλα το tank αναποδα και με καποια κλιση και καταφερα να το βγαλω ολο. Εδω να σημειωσω οτι τον ηθελα με αυτο το μελανι για να τον χρησιμοποιησω για τον ιδιο σκοπο, να εκτυπωνω σχεδια σε ειδικο ριζοχαρτο για τατουαζ δηλαδη.
Αφαιρεσα το μελανι και το εβαλα σε ενα μπουκαλακι.
Καθαρισα ισοπροπυλικη αλκοολη οσο μπορουσα και εφαρμοσα μια συριγγα στο "τσουνι" στην κεφαλη, που υποτιθεται οτι ρουφαει το μελανι απο το τανκ για να παει στην κεφαλη και να εκτυπωσει.
Εβαλα ενα χαρτι τυλιγμενο κατω απο την κεφαλη και πιεζα ελαχιστα, το αφηνα, ξαναπιεζα, το αφηνα κτλ κτλ, εβγαζα το χαρτι λερωμενο απο μελανι.
Το εκανα αυτο αρκετες φορες μεχρι που ειχα την εντυπωση πως τα καταφερα οταν τελικα οταν πιεζα και εβγαινε το μελανι απο κατω στο χαρτι ψιλο ανετα. Χαρηκα, τον καθαρισα καλα, τον γεμισα με το μελανι για στενσιλ,τον εκλεισα και τον ανοιξα.
Ενω πριν τον ειχα συνδεσει κανονικα στο wifi μου, και τον χειριζομουν με το κινητο μου,  ξαφνικα δεν συνδεοταν και μετα απο αρκετες προσπαθειες αποφασισα να δοκιμασω τον συδυασμο κουμπιων που ειναι για να εκτυπωσει πληροφοριες για wifi κωδικους και λοιπες πληροφοριες.
Ε, με το που το εκανα αυτο αρχισα ολα τα λαμπακια να αναβοσβηνουν και οσο κι αν εψαξα, δεν καταφερα να βρω το προβλημα, απ 'οτι ειδα ειναι fatal error και δεν βρηκα τροπο να το φτιαξω, να σκασω ειμαι.

• Λύση
Δημοσ.

Η ισοπροπυλικη αλκοόλη άλλα μελάνια τα καθαρίζει, ενώ άλλα τα κάνει πέτρα.  Κι αν αυτό συμβεί μέσα στην κεφαλή τα  πράγματα είναι δύσκολα, επειδή βαράει error συνέχεια. Από την στιγμή που δεν ξέρεις την σύσταση του μελανιού, έπαιξες Ρώσικη ρουλέτα.

Εκεί ήταν το κομβικό σημείο,  συν το γεγονός πως έβαλες πάλι το ίδιο μελάνι που αποδεδειγμένα τον φράκαρε. Και το έβαλες μέσα, αφού είχες σπρώξει στο σύστημα ισοπροπυλική αλκοόλη απο μέσα. Καταλαβαίνεις πως πιθανότητα εκεί που είχες φρακαρισμένη μονο την κεφαλή, τώρα έχεις και μέσα στο σύστημα ροής κι άλλα πιθανά σημεία μπλοκαρίσματος.

Όταν σου είπα να αφαιρέσεις το παλιό μελάνι και να βάλεις το δικό του, το έκανα επειδή με πολλαπλούς καθαρισμούς θα μαλάκωνε το μελάνι πάνω στην κεφαλή και θα το ξέπλενε το ίδιο του το μελάνι. Θα λειτουργούσε δηλαδή και σαν καθαριστικό, αλλά και αραιωτικό του λάθος μελανιού (όσο θα έμενε μέσα).

Σε γενικές γραμμές εκτυπωτές που τους βαζουμε να δουλέψουν με μελάνια εκτός προδιαγραφών κατασκευαστή, τα φτύνουν νωρίς. Κι εκτός προδιαγραφών δεν εννοώ συμβατά, που είναι όμως ίδιου τύπου. Εννοώ να παίρνει Dye και να βάζουμε Pigment ή ακόμη χειρότερα sublimation ή τρις χειρότερα, μελάνι στένσιλ που δεν είναι καν για χρήση σε μηχάνημα.

Ας επαναλάβω και το παρακάτω να υπάρχει κι εδώ. Καθαρίζουμε την κεφαλή με χλιαρό νερό και μόνο, όταν δεν ξέρουμε την σύσταση των μελανιών. Κι αν γνωρίζουμε πως είναι pigment ή  Dye , βάζουμε μισό μισό χλιαρό νερό  και απλό άζαξ (το σκέτο με αμμωνία). Τίποτα άλλο.

Τώρα δυστυχώς βρίσκεσαι σε χειρότερο σημείο απο ότι ήσουν πριν. Προσωπικά ακόμη και τώρα θα έκανα αυτό που σου είπα εξ αρχής. Άδειασμα μελανιού όσο γίνεται-γέμισμα με δικό του μελάνι και συνεχείς καθαρισμοί. Αλλά πλέον οι πιθανότητες επιτυχίας επαναφοράς σε λειτουργία είναι πολύ μικρές...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχως τις απαντησεις ολων, τις ειδα αφου τα ειχα κανει ολα αυτα που αναφερω στο μηνυμα που εγραψα πριν μερικες ωρες.
Το παλικαρι αυτο ( απ οτι ειπε ) δεν ειχε βαλει ποτε μαυρο μελανι μεσα. Με το που τον πηρε του εβαλε αυτο το stencil ink οποτε δεν σκεφτηκα να του ριξω μαυρο μεσα μιας και απο την μια δεν εχω καθολου αλλα και απο την αλλη και να ειχα, λογικα δεν το θα το εκανα γιατι ηθελα το tank που εχει το ηθελα να δουλευει μονο με αυτο το μελανι.
Απ οσο ξερω, ακομα και με αυτο το μελανι, αν κανεις τουλαχιστον 1-2 εκτυπωσεις την εβδομαδα δεν θα βγαλει ευκολα προβλημα μιας και πολλοι τατουτζηδες χρησιμοποιουν τον συγκεκριμενο εκτυπωτη για να εκτυπωνουν σχεδια.
Οπως και να χει, οτι και αν εκανα και δοκιμασα, λυση δεν βρηκα στο να σβησουν τα λαμπακια μιας και αυτο ειναι fatal error και μαλλον ηταν που ηταν προβληματικος, τον αποτελειωσα με τον καθαρισμο που του εκανα. Ενταξει δεν εδωσα πολλα αλλα πιο πολυ στεναχωρεθηκα γιατι υποτιθεται ειχα βρει μια φτηνη λυση στο να εκτυπωνω τα στενσιλ μου για τα τατουαζ.

Επεξ/σία από ri3per

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...