flick Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Υπάρχει τρόπος να κάνω ένα Samsung Galaxy A54 να μην προσπαθεί να χρησιμοποιήσει data παρόλο που τα έχω απενεργοποιημένα; Νόμιζα πως ήταν αυτονόητο, αλλά αν όταν δεν χρησιμοποιώ κάποιο data πακέτο (και συνήθως δεν μου χρειάζονται) λαμβάνω sms από την Cosmote για σύνδεση με χρέωση ανα mb, παρόλο που είναι κλειστά. Μου είπαν να ενεργοποιήσω το “Cosmote my internet” που ουσιαστικά δεν σε αφήνει να συνδεθείς αν δεν έχεις πακέτο, αλλά σε αυτή τη περίπτωση (παρόλο που δεν χρεώνομαι τουλάχιστον) μου έρχονται sms σχεδόν κάθε μέρα που με ενημερώνουν γι΄αυτό ακριβώς (δεν μπορείς να συνδεθείς χωρίς πακέτο), οπότε φαίνεται πως και πάλι το κινητό προσπαθεί να συνδεθεί. Το Allow background data usage είναι στο off, ενεργοποίησα και το data saver αλλά δεν κάνει διαφορά. Νομίζω πως αυτό που προσπαθεί να συνδεθεί είναι το ίδιο το λειτουργικό αφού στα στατιστικά το “app” που φαίνεται να έχει καταναλώσει κάποια kb είναι το “Android OS” που είναι ομπρέλα για διάφορα processes στα οποία δεν μπορείς να αποκλείσεις πρόσβαση έτσι και αλλιώς. Δεν ξέρω αν είναι ιδιοτροπία του One UI ή γενικά του android αλλά πραγματικά μου φαίνεται περίεργο. Κλειστά data θα έπρεπε να σημαίνει “δεν συνδέεσαι”, δεν νομίζω πως θα με χρεώσει κάτι ιδιαίτερο αλλά είναι ενοχλητικό να λαμβάνω sms χωρίς λόγο. Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2023 από flick
Λύση Ukforthemoment Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Λύση Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Smartphone = δεδομένα Αλλαξε το apn σε κάτι μη σωστό ωστε να μην μπορεί να συνδεθεί καθόλου.
Fotia Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Γίνεται και σε άλλα κινητά ,είναι κόλπο της cosmote μάλλον κάτι απο την sim ,σε ενοχλούν ,για να σε αναγκάσουν να πάρεις (ή να χρησιμοποιήσεις) data .
koutsis Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 5 hours ago, flick said: Υπάρχει τρόπος να κάνω ένα Samsung Galaxy A54 να μην προσπαθεί να χρησιμοποιήσει data παρόλο που τα έχω απενεργοποιημένα; Νόμιζα πως ήταν αυτονόητο, αλλά αν όταν δεν χρησιμοποιώ κάποιο data πακέτο (και συνήθως δεν μου χρειάζονται) λαμβάνω sms από την Cosmote για σύνδεση με χρέωση ανα mb, παρόλο που είναι κλειστά. Μου είπαν να ενεργοποιήσω το “Cosmote my internet” που ουσιαστικά δεν σε αφήνει να συνδεθείς αν δεν έχεις πακέτο, αλλά σε αυτή τη περίπτωση (παρόλο που δεν χρεώνομαι τουλάχιστον) μου έρχονται sms σχεδόν κάθε μέρα που με ενημερώνουν γι΄αυτό ακριβώς (δεν μπορείς να συνδεθείς χωρίς πακέτο), οπότε φαίνεται πως και πάλι το κινητό προσπαθεί να συνδεθεί. Το Allow background data usage είναι στο off, ενεργοποίησα και το data saver αλλά δεν κάνει διαφορά. Νομίζω πως αυτό που προσπαθεί να συνδεθεί είναι το ίδιο το λειτουργικό αφού στα στατιστικά το “app” που φαίνεται να έχει καταναλώσει κάποια kb είναι το “Android OS” που είναι ομπρέλα για διάφορα processes στα οποία δεν μπορείς να αποκλείσεις πρόσβαση έτσι και αλλιώς. Δεν ξέρω αν είναι ιδιοτροπία του One UI ή γενικά του android αλλά πραγματικά μου φαίνεται περίεργο. Κλειστά data θα έπρεπε να σημαίνει “δεν συνδέεσαι”, δεν νομίζω πως θα με χρεώσει κάτι ιδιαίτερο αλλά είναι ενοχλητικό να λαμβάνω sms χωρίς λόγο. Αν έχεις κλειστά τα data από τις ρυθμίσεις δεν καταναλώνεις data, Τέλος. Τώρα τι μηνύματα σου στέλνει η cosmote και σε πρήζει είναι θέμα της cosmote. Πάρε τους ένα τηλέφωνο και ρώτα τους γιατί στα στέλνουν!
flick Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, koutsis είπε Αν έχεις κλειστά τα data από τις ρυθμίσεις δεν καταναλώνεις data, Τέλος. Τώρα τι μηνύματα σου στέλνει η cosmote και σε πρήζει είναι θέμα της cosmote. Πάρε τους ένα τηλέφωνο και ρώτα τους γιατί στα στέλνουν! Στις 4/8/2023 στις 2:18 ΠΜ, Fotia είπε Γίνεται και σε άλλα κινητά ,είναι κόλπο της cosmote μάλλον κάτι απο την sim ,σε ενοχλούν ,για να σε αναγκάσουν να πάρεις (ή να χρησιμοποιήσεις) data . Με ένα Huawei που ήμουν μέχρι πρότινος δεν είχα τέτοιο θέμα οπότε δεν είμαι σίγουρος ότι είναι (μόνο) θέμα Cosmote. Τι φάση; Σαν nagging screen σε πρόγραμμα που τελείωσε το trial είναι. Στις 4/8/2023 στις 2:12 ΠΜ, Ukforthemoment είπε Smartphone = δεδομένα Αλλαξε το apn σε κάτι μη σωστό ωστε να μην μπορεί να συνδεθεί καθόλου. Απλά νόμιζα πως ήταν αυτονόητο πως αν δεν θέλω κάποια στιγμή και τα έχω κλειστά, θα σημαίνει όντως κλειστά. Thanks για την ιδέα με τα APN, το έκανα, για να δούμε... Αν δουλέψει θα το αφήσω έτσι και θα πρέπει μάλλον να κάτσω να κάνω ολόκληρο macro κάπως, ώστε να αλλάζει και πάλι αυτόματα αν θέλω να χρησιμοποιήσω data. Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2023 από flick 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα