Jo_e Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Γριάς σας ας απαντήσει κάποιος αν ξέρει ξενοικιαζω το σπίτι μου που νοίκιαζα σε άλλον και μου ζητάει 200€ από το αποθεματικό που πλήρωνε 6 χρόνια το θέμα είναι ότι επειδή το σπίτι δεν ήταν δικό μ αλλά της μαμάς μου που δεν ζει εγώ δεν ήξερα ότι έχει αποθεματικό η πολυκατοικία και ούτε με ενημέρωσε. Τι κάνω του το δίνω ή να πάω να ρωτήσω την εταιρεία κοινόχρηστων τι να κν? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
vasilllis Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Κανε μια ερωτηση στην εταιρεια αυτη αν εχει χαρτια για αποθεματικο. 1
greekfragma Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Επειδή διάβασα το μήνυμά σου θέλω και γω 50ευρώ για να σου απαντήσω. *ότι θέλει ζητάει ο καθένας και όπου πιάσει τόπο* προφανώς και θα πας να βρεις το φάκελο με τα χαρτιά του καταστατικού και τις αποδείξεις για το αποθεματικό με επίσημες συναλλαγές. αν αυτός που το νοίκιαζε έχει όντως δώσει 200ευρώ από τη τσέπη του στο αποθεματικό προφανώς και φεύγοντας θα το πάρει πίσω. Οι δαπάνες είναι 2 ειδών. Έκτακτες και Τακτικές. Τακτικές είναι όσες αφορούν συντήρηση από φυσιολογική χρήση από αυτούς που ΜΕΝΟΥΝ στα ακίνητα (άσχετα αν είναι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές) Έκτακτες είναι όσες αφορούν αποκατάσταση ζημιών σε ΠΑΓΙΟ εξοπλισμό, εγκατάσταση του κτιρίου. Αυτές είναι ΜΟΝΟ για τους ιδιοκτήτες (εκτός αν έγιναν με υπαιτιότητα του ενοίκου και αποδεικνύεται) Το αποθεματικό είναι ένα ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ για ΕΚΤΑΚΤΕΣ δαπάνες. Π.χ. παραβιάστηκε η κεντρική είσοδος /όρτα και πρέπει να γίνει επισκευή ή αντικατάσταση Τη πόρτα,όταν φύγει ο ενοικιαστής δε θα τη πάρει μαζί του. Αντίστοιχα άμα χαλάσει ο καυστήρας (δε μιλάμε για συντήρηση) και αντικατασταθεί ένα εξάρτημα ή ολόκληρος δε θα πάρει ο ενοικιαστής μαζί του αυτά που πληρώθηκαν. Το αν σε πολλές περιπτώσεις πολυκατοικίες χρησιμοποιούν (παράνομα και παράτυπα) το αποθεματικό για τροφοδοσία πετρελαίου ας πούμε γιατί υπάρχουν γενικά αφραγκίες είναι ένα σενάριο αλλά αν δεν υπάρχει χαρτί κατάθεσης από τον ενοικιαστή, δε μπορεί να διεκδικήσει τίποτα 1
andreaspA Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 24 λεπτά πριν, greekfragma είπε Το αν σε πολλές περιπτώσεις πολυκατοικίες χρησιμοποιούν (παράνομα και παράτυπα) το αποθεματικό για τροφοδοσία πετρελαίου ας πούμε γιατί υπάρχουν γενικά αφραγκίες είναι ένα σενάριο αλλά αν δεν υπάρχει χαρτί κατάθεσης από τον ενοικιαστή, δε μπορεί να διεκδικήσει τίποτα Αν ειναι παρατυπο, τοτε τα εξοδα της πολυκατοικιας πως πληρωνονται μεχρι να εκδοθουν τα κοινοχρηστα? Τα 2-3000λιτρα πετρελαιο που θα παρεις σε εναν μηνα, πως θα πληρωθουν αν οχι απο το αποθεματικο? Και θα υποθεσουμε οτι θα πληρωσουν ολοι κοινοχρηστα την ιδια ημερα που θα εκδοθούν.
greekfragma Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 2 minutes ago, andreaspA said: Αν ειναι παρατυπο, τοτε τα εξοδα της πολυκατοικιας πως πληρωνονται μεχρι να εκδοθουν τα κοινοχρηστα? Τα 2-3000λιτρα πετρελαιο που θα παρεις σε εναν μηνα, πως θα πληρωθουν αν οχι απο το αποθεματικο? Και θα υποθεσουμε οτι θα πληρωσουν ολοι κοινοχρηστα την ιδια ημερα που θα εκδοθούν. το οτι αγοράζεις πετρέλαιο αφού στεγνώσει η δεξαμενή σημαίνει κακοδιαχείριση και ανοργανωσιά μακροπρόθεσμα. τέτοιες εξυπνάδες έκανε και η διαχειρίστρια στο παλιό διαμέρισμα και μας άφησε χωρίς πετρέλαιο στους χιονάδες που είχαν κλείσει οι δρόμοι και δεν μπορούσε να έρθει το φορτηγό να μας γεμίσει. εμένα το σπίτι στη Μήδεια έπιασε 14βαθμούς με ένα κλιματιστικό να βαράει error από την υπερπροσπάθεια. Τα 3000λίτρα τα αγοράζεις με προκαταβολές κατανάλωσης και τα προεισπράτεις τμηματικά. Μετά τις μηνιαίες καταναλώσεις αφαιρείς ποσοστιαία τις χρεώσεις από την κατανάλωση μέχρι το σημείο να έχεις πάντα μια ισορροπία δεξαμενής και κατανάλωσης. αλλά αυτά είναι πολύ προχωρημένα για τον μέσο ανοργάνωτο διαχειριστή και τον μέσο και ανοργάνωτο κάτοικο στη πολυκατοικία. 1
andreaspA Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, greekfragma είπε το οτι αγοράζεις πετρέλαιο αφού στεγνώσει η δεξαμενή σημαίνει κακοδιαχείριση και ανοργανωσιά μακροπρόθεσμα. τέτοιες εξυπνάδες έκανε και η διαχειρίστρια στο παλιό διαμέρισμα και μας άφησε χωρίς πετρέλαιο στους χιονάδες που είχαν κλείσει οι δρόμοι και δεν μπορούσε να έρθει το φορτηγό να μας γεμίσει. εμένα το σπίτι στη Μήδεια έπιασε 14βαθμούς με ένα κλιματιστικό να βαράει error από την υπερπροσπάθεια. Τα 3000λίτρα τα αγοράζεις με προκαταβολές κατανάλωσης και τα προεισπράτεις τμηματικά. Μετά τις μηνιαίες καταναλώσεις αφαιρείς ποσοστιαία τις χρεώσεις από την κατανάλωση μέχρι το σημείο να έχεις πάντα μια ισορροπία δεξαμενής και κατανάλωσης. αλλά αυτά είναι πολύ προχωρημένα για τον μέσο ανοργάνωτο διαχειριστή και τον μέσο και ανοργάνωτο κάτοικο στη πολυκατοικία. Δηλαδη εμείς προπερσι που καιγαμε 3000λ τον μηνα, επρεπε να βγαζουμε 3 κοινοχρηστα ακομα για προκαταβολες, και ενα στο τελος για τα κοινοχρηστα του μηνα. Σωστα? Θα επρεπε βεβαια να βαζουμε και 1000€ μισθο διαχειριστη, γιατι ο Νικος που ειναι διαχειριστης και εγω βοηθός, θα επρεπε να παραιτηθει απο την δουλεια του για να ασχολειται 24h/day με την πολυκατοικια. Τωρα ασχολουμαστε μόνο τα απογευματα. Εναλλακτικα μπορουμε να βγαζουμε 5000€ τον μηνα προκαταβολικα για αγορα πετρελαιου, να εισπραχτουν εντος ημερας και να παραγγειλουμε. Έχεις κανει ποτε διαχεριστής? Οταν κανεις, παρε με τηλέφωνο να μου πεις! Εννοειται λοιπον οτι ο μοναδικος λογος υπαρξης του αποθεματικου ειναι η πληρωμη των κοινοχρηστων μεχρι την εισπραξη αυτων. Δεν εχει αλλο λογο ύπαρξης. Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2023 από andreaspA 1 1
greekfragma Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Στην Ελλαδάρα 2.0 του 2023 είναι ο μοναδικός λόγος ύπαρξης. Στον υπόλοιπο πλανήτη όχι.
Jo_e Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Η αλήθεια είναι όταν χαλασε το ασανσέρ και κόψαμε ένα δέντρο τα πλήρωσα από την τσέπη μου για αυτό δεν ήξερα για το αποθεματικό
andreaspA Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 20 λεπτά πριν, greekfragma είπε Στην Ελλαδάρα 2.0 του 2023 είναι ο μοναδικός λόγος ύπαρξης. Στον υπόλοιπο πλανήτη όχι. Οι πολιτισμενοι Ευρωπαιοι τι κανουν δηλαδη διαφορετικο απο εμας τους υποανάπτυκτους ? Έχουν αποθεματικο το οποιο καθεται, και βγαζουν συνεχεια εκτακτες πληρωμες για πετρελαιο, ΔΕΗ, Ευδαπ, ασανσερ ? Ακομα και η συντήρηση του ανελκυστηρα που ειναι 80€ πως θα πληρωθει, αν δεν πληρωθει απο το αποθεματικό?
greekfragma Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 έλα σταμάτα...νομίζα οτι τα λες σοβαρά αλλά τρολάρεις. κάνεις πλάκα οτι πληρώνεις τα 80ευρω της συντήρησης απο το αποθεματικό....
SabotazNic Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 53 λεπτά πριν, Jo_e είπε Η αλήθεια είναι όταν χαλασε το ασανσέρ και κόψαμε ένα δέντρο τα πλήρωσα από την τσέπη μου για αυτό δεν ήξερα για το αποθεματικό Απο το αποθεματικο πληρωθηκαν, απλα μετα με τις αποδειξεις τα λεφτα επεστρεψαν στο αποθεματικο
andreaspA Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 8 ώρες πριν, greekfragma είπε έλα σταμάτα...νομίζα οτι τα λες σοβαρά αλλά τρολάρεις. κάνεις πλάκα οτι πληρώνεις τα 80ευρω της συντήρησης απο το αποθεματικό.... και ξαναρωτω. Απο που πρεπει να πληρωθει η συντήρηση του ασανσερ μεχρι να εκδοθουν τα κοινοχρηστα και να πληρωθει ? Ενα μηνα μεχρι να εκδοθουν τα κοινοχρηστα, πως πληρωνει τις υποχρεωσεις η διαχειριση? ο κηπουρος? ο πισινάς? ο συντηρητης του ανελκυστηρα πως θα πληρωθουν? απο τι λεφτα?
Des1 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Ο δικός μου ενοικιαστής τα πήρε φεύγοντας από τον διαχειριστη (ούτε εγω το γνώριζα ότι έβαλε 200€ ) και τα έδωσα εγω στο διαχειριστη για να συμπληρώσω το αποθεματικό . Πράγμα που θεωρώ και πιο σωστό 1
The_Judas Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Αυτός πως υπολόγισε το ποσό των 200 ευρώ και πως το αποδεικνύει;
Jo_e Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 22 λεπτά πριν, The_Judas είπε Αυτός πως υπολόγισε το ποσό των 200 ευρώ και πως το αποδεικνύει; Δεν ξέρω απλά πήγα και μου το είπε... Λογικά έχει τις αποδείξεις?! 1 ώρα πριν, Des1 είπε Ο δικός μου ενοικιαστής τα πήρε φεύγοντας από τον διαχειριστη (ούτε εγω το γνώριζα ότι έβαλε 200€ ) και τα έδωσα εγω στο διαχειριστη για να συμπληρώσω το αποθεματικό . Πράγμα που θεωρώ και πιο σωστό Όταν τον ρώτησα γτ δεν Μ το είπε 6 χρόνια μου λέει πως δεν πρόλαβε 😂
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα