Αβραάμ Λίνκολν Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, Ανακαινίζω το σπίτι μου το οποίο είναι 120τμ και θα το χωρίσω σε δύο 60-60. Κάθε σπίτι θα έχει από 4 πρίζες ethernet. Θα ήθελα την βοήθεια σας στο πως να κάνω όλες τις πρίζες να έχουν ίντερνετ από το ίδιο ρούτερ και ποια είναι η καλύτερη λύση για το δεύτερο σπίτι στο οποίο δεν θα είναι το ρούτερ. Έψαξα κάποια πράγματα (mesh system,access point) αλλά καλύτερα να πάρω και μια άποψη από εσάς για να μην κανουμε βλακείες. Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2023 από Αβραάμ Λίνκολν
greekfragma Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Μιλάμε νομικά και ουσιαστικά για πλήρως αυτόνομες κατοικίες με δικό τους ρολόι-παροχή η κάθε μια; Ποιά η χρήση του καθενός μετά το 120/2;
NikosKallithea Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 8 ώρες πριν, Αβραάμ Λίνκολν είπε Καλησπέρα σας, Ανακαινίζω το σπίτι μου το οποίο είναι 120τμ και θα το χωρίσω σε δύο 60-60. Κάθε σπίτι θα έχει από 4 πρίζες ethernet. Θα ήθελα την βοήθεια σας στο πως να κάνω όλες τις πρίζες να έχουν ίντερνετ από το ίδιο ρούτερ και ποια είναι η καλύτερη λύση για το δεύτερο σπίτι στο οποίο δεν θα είναι το ρούτερ. Έψαξα κάποια πράγματα (mesh system,access point) αλλά καλύτερα να πάρω και μια άποψη από εσάς για να μην κανουμε βλακείες. Αν ήταν ενα σπιτι δηλαδη ποια θα ηταν η λύση; Περνάς καλώδια πας και τον ρουτερ σε ενα προσβάσιμο σημείο και τέλος
csontheline Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Αν είναι για απλή χρήση, τράβα ένα καλώδιο από το router στο 1 σπίτι, 1 καλώδιο στο άλλο, βάλε από 1 switch σε κάθε σπίτι και τέλος. Αν θες wifi, βάλε access point πάνω σε κάθε switch και όλα καλά. Αν δεν θες να βλέπονται οι χρήστες των 2 σπιτιών μεταξύ τους, πάρε router με ενσωματωμένο switch και βγάλε 1 δίκτυο στο 1 καλώδιο, άλλο δίκτυο στο άλλο καλώδιο. Τα υπόλοιπα παραμένουν ως έχουν. Αν θέλεις πιο extreme πράγματα, αλλάζει η ιστορία και θα πρέπει να γράψεις το τι χρειάζεσαι και το οικονομικό εύρος σου. Σε αυτή την περίπτωση, μία γρήγορη εκτίμηση είναι κάπου στα 600€ οι συσκευές (με unifi).
Αβραάμ Λίνκολν Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 @greekfragma Εννοείται μιλάμε σε νομικά πλαίσια. Μην πηγαίνει στο πονηρό το μυαλό σου. Θα κάνω το σπίτι 2 airbnb με κοινό ρολόι. @NikosKallithea Μάλλον δεν τα έγραψα αρκετά καλά και δεν έγινε κατανοητός @csontheline Ας γίνω πιο αναλυτικός. Θα ήθελα να έχω καλό σήμα σε όλα τα δωμάτια + δυνατότητα ethernet. Επίσης θα μπουν και κάμερες ασφαλείας. Θέλω και τα δύο σπίτια να μην έχουν κανένα πρόβλημα και καμία διαφορά στην ποιότητα ίντερνετ τους. Δεν με με απασχολεί αν θα βλέπονται οι χρήστες. Θέλω να γίνει η δουλειά σωστά και προφανώς δεν γίνονται αυτά με 50 και 100€. Εννοείται θα πέσει χρήμα. Επίσης αν σας είναι εύκολο όταν μου προτείνετε κάτι να κάνω να αναφέρετε και το όνομα της συσκευής για την οποία μιλάτε. Θέλω να γίνει καθαρά η δουλειά και συμαζεμένα. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
NikosKallithea Δημοσ. 5 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2023 21 λεπτά πριν, Αβραάμ Λίνκολν είπε @greekfragma Εννοείται μιλάμε σε νομικά πλαίσια. Μην πηγαίνει στο πονηρό το μυαλό σου. Θα κάνω το σπίτι 2 airbnb με κοινό ρολόι. @NikosKallithea Μάλλον δεν τα έγραψα αρκετά καλά και δεν έγινε κατανοητός @csontheline Ας γίνω πιο αναλυτικός. Θα ήθελα να έχω καλό σήμα σε όλα τα δωμάτια + δυνατότητα ethernet. Επίσης θα μπουν και κάμερες ασφαλείας. Θέλω και τα δύο σπίτια να μην έχουν κανένα πρόβλημα και καμία διαφορά στην ποιότητα ίντερνετ τους. Δεν με με απασχολεί αν θα βλέπονται οι χρήστες. Θέλω να γίνει η δουλειά σωστά και προφανώς δεν γίνονται αυτά με 50 και 100€. Εννοείται θα πέσει χρήμα. Επίσης αν σας είναι εύκολο όταν μου προτείνετε κάτι να κάνω να αναφέρετε και το όνομα της συσκευής για την οποία μιλάτε. Θέλω να γίνει καθαρά η δουλειά και συμαζεμένα. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας Και αυτό που περιγραφεις τωρα σε τι διαφοροποιεί την απάντηση που σου έδωσα Καλωδια λοιπον σε καθε πρίζα και ολα εκεί που ειναι ο ρουτερ
Αβραάμ Λίνκολν Δημοσ. 5 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2023 Ναι Νίκο απλά θέλω να έχω και wifi παντού. Ούτε ρουτερ υπάρχει με 10 θύρες
NikosKallithea Δημοσ. 5 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2023 22 λεπτά πριν, Αβραάμ Λίνκολν είπε Ναι Νίκο απλά θέλω να έχω και wifi παντού. Ούτε ρουτερ υπάρχει με 10 θύρες Μετά τον ρουτερ βαζεις ενα switch, και σε μετα σε μια οποιαδήποτε πρίζα σε κάθε διαμέρισμα απο ενα Access Point ή από ενα παλιό ρουτερ.
poulinos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 ολα τα ethernet θα καταληγουν σε ενα switch που μπορει να μπει οπου σε βολευει.διπλα στο switch το router. εκει που θες wifi καλο θα ειναι να μπουν 2 utp. το ενα για να δινει με καλωδιο και το αλλο για να μπει access point. το τελευταιο γινεται και με ενα utp αλλα για πολλους λογους ειναι καλο να γινει με δυο αν φυσικα μπορεις On 03/08/2023 at 16:39, Αβραάμ Λίνκολν said: Καλησπέρα σας, Ανακαινίζω το σπίτι μου το οποίο είναι 120τμ και θα το χωρίσω σε δύο 60-60. Κάθε σπίτι θα έχει από 4 πρίζες ethernet. Θα ήθελα την βοήθεια σας στο πως να κάνω όλες τις πρίζες να έχουν ίντερνετ από το ίδιο ρούτερ και ποια είναι η καλύτερη λύση για το δεύτερο σπίτι στο οποίο δεν θα είναι το ρούτερ. Έψαξα κάποια πράγματα (mesh system,access point) αλλά καλύτερα να πάρω και μια άποψη από εσάς για να μην κανουμε βλακείες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα