Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, korakios είπε

θα σου πρότεινα να βρεις πρώτα 5-6 αυτοκίνητα απο ιδιώτη στην περιοχή σου (ή σε περιοχή που θα έχεις όμως δυνατότητα για έλεγχο) , στην τιμή που ορίζεις και μετά να πάρεις απόψεις . Γενικά ο κανόνας είναι πάρε αυτό που θα βρεις στην καλύτερη κατάσταση

Τελικά πιστεύω πρέπει σε κάποια στιγμή να κάνω αυτό αρχικά.

Suzuki Celerio είδα ένα, δεν είναι πολύ γνωστό μοντέλο

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Hermia είπε

Suzuki Celerio είδα ένα,

αυτό θα έπαιρνα , αλλά τέλη του 2019 δώσανε τα τελευταία κομμάτια για ενοικιάσεις (~9500€ τότε με κλειδί στο χέρι η βασική έκδοση )

10 λεπτά πριν, Hermia είπε

δεν είναι πολύ γνωστό μοντέλο

ήταν εποχές που σνομπάριζαν τα "γυμνά" αμάξια (η βασική έκδοση ήταν όντως , τελείως βασική), συν οτι απο εμφάνιση δεν έλεγε και πολλά

https://www.insomnia.gr/forums/topic/777673-suzuki-celerio/

https://www.insomnia.gr/search/?q=celerio&quick=1&type=forums_topic&nodes=57

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, korakios είπε

αυτό θα έπαιρνα , αλλά τέλη του 2019 δώσανε τα τελευταία κομμάτια για ενοικιάσεις (~9500€ τότε με κλειδί στο χέρι η βασική έκδοση )

Καλά έχουν ανέβει τραγικά οι τιμές. Του 2019 τώρα τα πουλάνε 11.000+ μεταχειρισμένα 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Hermia είπε

Καλά έχουν ανέβει τραγικά οι τιμές. Του 2019 τώρα τα πουλάνε 11.000+ μεταχειρισμένα 

δυστυχώς μέχρι το 2020 κράτησαν οι τιμές κάπως , μετά εκτοξεύθηκαν και συνεχίζουν

το panda τώρα το πουλάω άνετα αν θελήσω παραπάνω απο όσο το πήρα 😁

α, δες και panda με το 1200άρι μοτέρ , μικρό μεν , αλλά φθηνά ανταλλακτικά , αξιόπιστο μοτέρ (παίρνει και εύκολα υγραέριο) , με μόνο ελάττωμα οτι μπορεί να σου βγάλει ζημιά στο τιμόνι (κόστος απο 80 μέχρι και ~300€)

• Like 1
Δημοσ.

φιατ παντα : χωρους, καλος εξοπλισμος, φτηνα ανταλλακτικα και σερβις, σχετικα καλη αξιοπιστια (προσοχη παρα πολυ με το τιμονι δες αν εχουν γινει τιποτα επισκευες σε σχεση με αυτο) χαμηλη καταναλωση μπαινει γκαζι ευκολα αν θες, τραβαει σχετικα καλα για ταξιδια (μη περιμενεις να βαζει φωτια στην ασφαλτο)

suzuki celerio: αξιοπιστο, σχετικα καλους χωρους, μετριος εξοπλισμος αλλα δεν εχει πολλες ευκαιριες (διαθεσιμα) και ισως ειναι λιγο ακριβο. Το swift εχει πολυ καλους χωρους και καλυτερο εξοπλισμο αλλα προφανως ακριβοτερο. Μπαινει σχετικα ευκολα γκαζι. Χαμηλη καταναλωση και τα 2 μοντελα, λιγο πιο ακριβο σερβις και ανταλλακτικα απο φιατ. Το celerio δεν ειναι ιδανικο για ταξιδια (αντε 1-2 φορες το χρονο), το swift ανετα οποτε θες

yaris: γενικα στη κορυφη αξιοπιστιας καλη χωροι, μετριος εξοπλισμος. Λιγο πιο ακριβα ανταλλακτικα και σερβις απο τα πανω και παρομοιους χωρους.

χιουνται i10 δε θα ελεγα για 4 επιβατες αλλα για τη πολη οκ. Καλος εξοπλισμος και καλες τιμες αγορας. Ιδιες τιμες περιπου με τογιοτα και λιγο πιο κατω αξιοπιστια. 1-2 ταξιδια το χρονο θα τα βγαλει. Καλη καταναλωση

i20 προφανως καλυτεροι χωροι και εξοπλισμος αλλα και τιμη

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους

Ανάμεσα σε Citroen C3 2016 150 χιλ χιλιόμετρα, 7600 ευρώ και ένα C1 2016 8.400 ευρώ 90χιλ χιλιόμετρα, ποιο είναι προτιμότερο; (Βασικά δεν είμαι σίγουρη αν λένε αλήθεια για τις χρονολογίες)

Υπάρχει και ένα Celerio, του 2018 8990 ευρώ, 78 χιλ χιλιόμετρα.

Τα Yaris όντως πολύ ωραία αυτοκίνητα και εμφανισιακά, αλλά βρήκα μόνο ένα του 12 , 10.500 είναι λίγο τσιμπημένο.

Δυστυχώς από εμπόρους είναι όλα, δεν έχω βρει κάτι από ιδιώτη ακόμα.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας προκαταβολικά.

Επεξ/σία από Hermia
Δημοσ.

Το 80% των αυτοκινήτων που είναι στο car.gr είναι από leasing...είτε εσωτερικού, είτε εξωτερικού.

Προ διετίας  έψαχνα κι εγώ για μεταχειρισμένο αλλά με αυτά που είδα πήγα αναγκαστικά σε καινούργιο.

Επειδή είχα πρόσβαση στο ιστορικό των αυτοκινήτων, σχεδόν όλα ήταν leasing και πολλά από αυτά είχαν αλλάξει παραπάνω χέρια και όχι πρώτο χέρι όπως αναφέρουν στις αγγελίες. Κάποιοι πονηροί άλλαζαν και πινακίδες νομίζοντας οτι θα σβήσουν τα ίχνη αλλά αυτό δεν ισχύει αν ξέρεις καλά την δουλειά σου.

Με λίγα λόγια είναι θέμα τύχης να βρεις καλό μεταχειρισμένο.

Εγώ θα πρότεινα μόνο βενζίνη κι όχι πετρέλαιο ή υγραέριο.

Αν έχεις δικό σου μάστορα να πάτε μαζί να το δείτε, τουλάχιστον για τα χοντρά.

• Like 5
Δημοσ.
22 ώρες πριν, Hermia είπε

Δυστυχώς από εμπόρους είναι όλα, δεν έχω βρει κάτι από ιδιώτη ακόμα.

αν δεν καίγεσαι περίμενε τότε

4 ώρες πριν, ababa641 είπε

Εγώ θα πρότεινα μόνο βενζίνη κι όχι πετρέλαιο ή υγραέριο.

+1 και μετά βάζεις υγραέριο ωστε να είσαι σίγουρος για σωστή ρύθμιση

• Like 1
Δημοσ.

Για C1 2016 άποψη; Μου είπε αυτός που το πουλάει ότι είναι το ίδιο αμάξι με Toyota Ayo, κάνει για αυτό που θέλω δηλαδή και κάποιο ταξίδι ωρών και φτιάχνετε εύκολα. Θα προσπαθήσω να μιλήσω για το celerio άμεσα, αλλά εντάξει καλό μου φάνηκε C1. Το θέλω σχετικά σύντομα, δυστυχώς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, korakios είπε

αν δεν καίγεσαι περίμενε τότε

Αν αληθεύει ότι απ' το φθινόπωρο θα περάσουν τροπολογία για μη περνάν τελωνείο μτχ από ΕΕ. Τότε το 80% των 20ετας αυτοκινήτων που είναι στο car σε εξωφρενικές τιμές θα πάνε κατευθείαν για σκραπ. 

Το θέμα είναι θα το κάνουν ή όχι, παρόλο τα πρόστιμα που δέχονται από ΕΕ τους συμφέρει να συντηρούν αυτή τη κατάσταση.

Σε οποιαδήποτε μικρό μτχ. αυτή τη στιγμή θα πληρώσεις μεγάλη υπεραξία. Δείτε ενδεικτικά τι βρήκα

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/335968849-toyota-yaris

Απλά θράσος.

Η μόνη περίπτωση να βρεις κάτι να αξίζει τα λεφτά του είναι σε 1600 που για διάφορους λόγους, δεν φεύγουν εύκολα και δεν κινούνται πολύ εντός αστικού ιστού λόγω κατανάλωσης. Πρέπει όμως πρώτα να γνωρίζεις το μέρος που θα είσαι.

Επεξ/σία από Christos84#
  • 5 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν πας στο C-HR πήγαινε να δείς και το Xceed ή και το C4 που είναι στην κατηγορία και μετά αποφασίζεις.

Καλό, αλλά όταν έκανα πχ τεστ drive το Xceed, το KIA ήταν απλά το καλύτερο αυτοκίνητο (και είμαι ορκισμένος Γιαπωνεζόφιλος στα αυτοκίνητα). Και το C4 μου άρεσε περισσότερο αλλά δεν έχει σπορ χαρακτήρα.

Εκτός αν μιλάμε για το καινούριο C-HR του '24, που δεν το έχω δεί ακόμα.

Υ.Γ.-Edit: Και ξέχασα και το CX-30 στην κατηγορία αυτή που είναι εξαιρετικό.

Επεξ/σία από RedEnergy
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλη την παρέα! 

Επειδή τις τελευταίες μέρες κάνω αναζήτηση για αγορά μικρού μεταχειρισμενου αυτοκινήτου  γνωρίζει κανείς τι σημαίνει το αυτοκίνητο  εισαγωγής και όχι ελληνικής αντιπροσωπείας? 

Επίσης ως μεταχειρισμένο σίγουρα θα έχει τα χιλιόμετρα του αλλά η προοπτική είναι να μείνει στην κατοχή μας για μια 10ετια τουλαχιστον ακόμα . Μέχρι πόσα χιλιόμετρα δεν θεωρείται γερασμένη η μηχανή του? Σιγουρα έχει να κάνει και με τις συντηρήσεις που  εκανε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης αλλά με σκεπτικό τα ετήσια δικά μας χιλιόμετρα γύρω 10-12 χιλιάδες ανα έτος κοιτάμε κάτω από 50.000 για να αντέξει στο πλάνο που έχουμε κατά νου. 

Άλλη μια ερώτηση σε όσους έχουν αγοράσει μεταχειρισμένο αμάξι είτε από ιδιώτη είτε από μάντρα το ελέγξατε πριν σε δικό σας μηχανικό? Και αν ναι Πώς ακριβώς κάνατε τη διαδικασία? 

Δημοσ.

3 πραγματα (κυρια) να προσεξεις σε εισαγωγης

ι)τα πραγματικα χλμ (ειτε σε συνεργειο ειτε ψαχνοντας διεξοδικα χαρτια)

ιι)αν ειναι τρακαρισμενο/επιδιορθωμενο

ιιι)ΣΚουρια

Αν ειναι ελληνικο σημαινει οτι σπανια θα βρεις σκουρια, οτι αν εχει κανει ο αλλος σερβις αντιπροσωπεια ή εξουσιοδοτημενο μπορεις να βρεις ιστορικο και ισως αν εχεις φιλο ασφαλιστη να ελεγξεις αν ειχε εμπλακει σε τρακαρισμα ή ατυχημα....

Δημοσ.

Α, αυτό το τελευταίο δεν το είχα σκεφτεί! 

Σε ευχαριστώ. Βέβαια, για τα υπόλοιπα θα συμβουλευτώ τον μηχανικό μου. Όμως ένα αυτοκίνητο από μάντρα μπορείς να το πάρεις να το ελέγξει ο μηχανικός σου ή εινια κάτι που γίνεται από τον μηχανικό στον χωρο που βρίσκεται το αυτοκίνητο? 

Αν η επιλογή μου είναι από ιδιώτη μου φαίνεται πιο εύκολο να επισκεφτούμε μαζί το συνεργείο του μηχανικου μου. Όμως αν είναι μαντρας? 

Έχει κάποιος αντίστοιχη εμπειρία να με βοηθήσει? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...