Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Θα το εκτιμούσα πολύ αν κάποιος γνωρίζει και μπορεί να προτείνει μάρκες και μοντέλα αυτοκινήτων για αγορά, ακόμα και τον ιδανικό τρόπο αγοράς (να πάω σε αντιπροσωπεία, marketplace, internet). 

Θέλω να αγοράσω ένα πρώτο αυτοκίνητο για εμένα , μεταχειρισμένο, γιατί το budget είναι σχετικά μικρό, ιδανικά θα ήταν κοντά 5000 € αλλά μπορώ να πάω +2000 €, σε κάθε περίπτωση θα το πληρώσω μετρητά. 

Βασικά δεν έχω ιδέα τι και που να κοιτάξω, βλέπω διάφορες αγγελίες και τι περιλαμβάνουν αλλά δεν έχω αγοράσει ποτέ ξανά αυτοκίνητο. Είμαι γυναίκα, το θέλω κυρίως για την δουλεία μου ως αναπληρώτρια για να μετακινούμε σε σχολεία. Τα σχολεία αυτά μπορεί να είναι και κάποια σχετικά ορεινά, αλλά δεν νομίζω να χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο σαν θέμα αυτοκινήτου. Το σίγουρο είναι ότι χρειάζεται να είναι αξιόπιστο. 

Θα προτιμούσα να είναι δεκαετίας ή έστω κοντά σε αυτές τις ημερομηνίες, με λίγα κυβικά (1000-1200) και χιλιόμετρα και σίγουρα θα ήθελα τέσσερις πόρτες.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας, κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. 

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπερα, για αρχη πηγαινε στο car.gr βαλε φιλτρα για αυτα που θελεις και δες τι υπαρχει. Γενικως καλο ειναι να αποφευγεις εμπορους/μαντρες.

https://www.car.gr/classifieds/cars/?condition=used&doors=4-5&fuel_type=1&fuel_type=4&mileage-to=125000&offer_type=sale&onlyprice=1&pg=1&price-from=>3000&price-to=<7000&price=>50&registration-from=>2012&significant_damage=f&st=private

• Like 2
Δημοσ.

Εφόσον πας για μεταχειρισμένο, θα χρειαστείς και ένα μηχανικό για να ελέγξει αυτά που θα βρεις. Οι μάντρες δεν θα σου πουν αλήθειες για την κατάσταση ενός ΙΧ ή τα χιλιόμετρα που έχει κάνει. 

Car.gr για να έχεις μια εικόνα τιμών για συγκεκριμένα μοντέλα και αν πωλούνται από ιδιώτες ή μάντρες. Επίσης υπάρχει και η www.spotawheel.gr αλλά μάλλον θα πρέπει να ανέβεις στα 8000€ τουλάχιστον.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 03/08/2023 at 12:42, Hermia said:

Καλησπέρα σε όλους,

Θα το εκτιμούσα πολύ αν κάποιος γνωρίζει και μπορεί να προτείνει μάρκες και μοντέλα αυτοκινήτων για αγορά, ακόμα και τον ιδανικό τρόπο αγοράς (να πάω σε αντιπροσωπεία, marketplace, internet). 

Θέλω να αγοράσω ένα πρώτο αυτοκίνητο για εμένα , μεταχειρισμένο, γιατί το budget είναι σχετικά μικρό, ιδανικά θα ήταν κοντά 5000 € αλλά μπορώ να πάω +2000 €, σε κάθε περίπτωση θα το πληρώσω μετρητά. 

Βασικά δεν έχω ιδέα τι και που να κοιτάξω, βλέπω διάφορες αγγελίες και τι περιλαμβάνουν αλλά δεν έχω αγοράσει ποτέ ξανά αυτοκίνητο. Είμαι γυναίκα, το θέλω κυρίως για την δουλεία μου ως αναπληρώτρια για να μετακινούμε σε σχολεία. Τα σχολεία αυτά μπορεί να είναι και κάποια σχετικά ορεινά, αλλά δεν νομίζω να χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο σαν θέμα αυτοκινήτου. Το σίγουρο είναι ότι χρειάζεται να είναι αξιόπιστο. 

Θα προτιμούσα να είναι δεκαετίας ή έστω κοντά σε αυτές τις ημερομηνίες, με λίγα κυβικά (1000-1200) και χιλιόμετρα και σίγουρα θα ήθελα τέσσερις πόρτες.

δυστηχως 10 ετιας και αξιοπιστο καλο δε θα βρεις με αυτα τα χρηματα. Ειτε θα ανεβασεις τον προυπολογισμο (δοσεις;) ειτε θα πας σε παλιοτερα. Μη τα σνομπαρεις τα παλιοτερα π.χ 15 ετιας ή ακομα και 20 ετιας.

Απο εκει και περα θα πρεπει να σκεφτεις για να παρεις απαντησεις για μοντελα αν θες να εχει χωρους για επιβατες ή αν μαξ 2 ατομα θα εισαστε, αν θα πηγαινεις και κανα ταξιδι εθνικη ή μονο πολη, ποσο καιρο θες να το κρατησεις (αρα να εχει μεταπωληση) τι εξοπλισμο θες να εχει.

Μη ξεχνας οτι θα πρεπει να εχεις σιγουρα και ενα ποσο κρατημενο τοσο για τη μεταβιβαση (παει αναλογα τα κυβικα και τη χρονολογια, γκουγκλαρε) την ασφαλεια του αλλα και ενα σερβις (ισως το ελεγξει μηχανικος οπτικα αλλα αν δε παει σε συνεργειο να ανεβει να δουν με λεπτομεριες τι ισως χρειαστει παντα θα εχεις το ζιζανιο της αμφιβολιας).

ασφαλεις γενικα επιλογες ειναι yaris, i10, nissan micra

υγ: αν πας σε μαντρα δες αν δινουν εγγυηση (γραπτη) ή ειναι απο εταιριες leasing, καταστηματα αντιπροσωπειων. Σε ολες τις αλλες περιπτωσεις θα πρεπει καποιος ειδικος να σε συμβουλεψει (ακομα και σε ιδιωτη)

Επεξ/σία από vamvakoolas
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις.

Στις 3/8/2023 στις 1:48 ΜΜ, gbras είπε

Στις 3/8/2023 στις 1:55 ΜΜ, tasanton είπε

Car.gr για να έχεις μια εικόνα τιμών για συγκεκριμένα μοντέλα και αν πωλούνται από ιδιώτες ή μάντρες. Επίσης υπάρχει και η www.spotawheel.gr αλλά μάλλον θα πρέπει να ανέβεις στα 8000€ τουλάχιστον.

Από ότι κατάλαβα καλύτερα να ψάξω πρώτα σε ιδιώτη. Ευχαριστώ και για τα link και τις προτάσεις για site.

4 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

δυστηχως 10 ετιας και αξιοπιστο καλο δε θα βρεις με αυτα τα χρηματα. Ειτε θα ανεβασεις τον προυπολογισμο (δοσεις;) ειτε θα πας σε παλιοτερα. Μη τα σνομπαρεις τα παλιοτερα π.χ 15 ετιας ή ακομα και 20 ετιας.

Απο εκει και περα θα πρεπει να σκεφτεις για να παρεις απαντησεις για μοντελα αν θες να εχει χωρους για επιβατες ή αν μαξ 2 ατομα θα εισαστε, αν θα πηγαινεις και κανα ταξιδι εθνικη ή μονο πολη, ποσο καιρο θες να το κρατησεις (αρα να εχει μεταπωληση) τι εξοπλισμο θες να εχει.

Σκέφτομαι να ανεβάσω τον προϋπολογισμό όντως, πάντως σε καμιά περίπτωση δεν σνομπάρω τα παλαιότερα κοιτάζω και εκεί, απλά θέλω να το κρατήσω κάποιο καιρό και ουσιαστικά να το πάρω και να φύγω όποτε σκέφτηκα ότι όσο πιο καινούργιο τόσο λιγότερες ζημίες θα βγάλει.

Σίγουρα θέλω να βγαίνει εθνική, να χωράει τέσσερα άτομα...για εξοπλισμό η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω αλλά κλιματισμό υποθέτω. Μου έχουν πει οτι μπορώ να προσθέσω android οθόνη ή ακόμα και κάμερα σε ηλεκτρολόγο ακόμα και σε παλαιότερα μοντέλα. 

4 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

ασφαλεις γενικα επιλογες ειναι yaris, i10, nissan micra

Ευχαριστώ για τις προτάσεις.

Δημοσ.
Στις 3/8/2023 στις 1:42 ΜΜ, Hermia είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Marketplace δε θα πρότεινα .

Κοίταξε είτε σε αντιπροσωπείες ή απο ιδιώτη . Μερικοί έμποροι διαθέτουν και δικό τους χώρο αναβατόριο , οπότε μπορεί να πάς με δικό σου μηχανικό να το δείτε.

Βασικά δικό σου συνεργείο υπάρχει να γίνει έλεγχος του οχήματος ; 

Θα δείς και θα ακούσεις πολλά . Προσωπικά 3 μήνες έκανα να βρω μετ/σμενο . 

Δές κάτι σε 1200cc , πόσα χιλιόμετρα θα κάνει ετησίως ώστε να επιλέξεις και το καύσιμο του .

Σε όλα τα έξοδα , υπολόγισε και απαραίτητα ένα πλήρες service με το που αγοραστεί, για να έχεις το κεφάλι ήσυχο.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ανεβει λιγο το budget υπαρχουν αρκετα αξιολογα μεταχειρισμενα του 2016+ με ουτε 10κ

Μια καλη ιδεα ειναι το εμπορικο μοντελο μικρου κυβισμου καθε εταιρειας πχ toyota yaris,opel corsa,hyundai i10,ford fiesta,fiat 500 κλπ. διοτι ειναι αξιοπιστα,καθημερινα αλλα και ευκολα σε σερβις και ανταλλακτικα.

Επεξ/σία από ChristosVl
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 3/8/2023 στις 1:42 ΜΜ, Hermia είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Καποτε κοιταγα κι εγω σε τετοια τιμη.

Ειχα καταληξει σε fiat punto /grande punto/ punto evo

1.4 T και πολλα ηταν και με υγραεριο.

Κατι που συμφερει αν αναλογιστεις πω πλεον το LPG εχει το 1/3 της βενζινης

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ntinaras είπε

Καποτε κοιταγα κι εγω σε τετοια τιμη.

Ειχα καταληξει σε fiat punto /grande punto/ punto evo

1.4 T και πολλα ηταν και με υγραεριο.

Κατι που συμφερει αν αναλογιστεις πω πλεον το LPG εχει το 1/3 της βενζινης

το κακό είναι οτι τα περισσότερα punto είναι εισαγωγής (κοιτούσα και εγώ για μτχ πριν καταλήξω στο panda)

1 λεπτό πριν, b1LLy23 είπε

Κάτι τέτοιο θα σου πρότεινα εγώ!

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/335726501-toyota-yaris

μάντρα ? 😁 (τουλάχιστον γράφει 2 κάτοχοι)

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, korakios είπε

το κακό είναι οτι τα περισσότερα punto είναι εισαγωγής (κοιτούσα και εγώ για μτχ πριν καταλήξω στο panda)

μάντρα ? 😁 (τουλάχιστον γράφει 2 κάτοχοι)

έχεις δίκιο δε το ανέφερα σωστά!

Όχι το συγκεκριμένο όχημα της αγγελίας 

αλλά ένα yaris 2ης γενιάς με κάτω από 150χιλιάδες χλμ :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις, τα punto φοβάμαι μην είναι κάπως χαμηλά κάτω, όπως τα βλέπω από τις φωτογραφίες, γενικά θέλω να τραβάει λίγο σε ανηφόρες. Όχι κάτι τραγικό δεν θα πάω σε βουνό με τόσο μικρό αμάξι, αλλά σχετικά ορεινά χωρία (που έχουν σχολείο, οπότε και δρόμο) είναι πιθανό να μου τύχουν. 

To Yaris φαίνεται καλό θα το έχω στο μυαλό μου, και το i10 επίσης.  Για Suzuki έχει κανένας άποψη;

Επεξ/σία από Hermia
Δημοσ.
Μόλις τώρα, b1LLy23 είπε

αλλά ένα yaris 2ης γενιάς με κάτω από 150χιλιάδες χλμ :)

όχι όμως με το ελαττωματικό μοτέρ 1NR-FE (δε γνωρίζω αριθμό γενιάς , το 2010 περίπου κυκλοφόρησε 1300άρι)

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, korakios είπε

όχι όμως με το ελαττωματικό μοτέρ 1NR-FE (δε γνωρίζω αριθμό γενιάς , το 2010 περίπου κυκλοφόρησε 1300άρι)

δε γνωρίζω επί του θέματος.  

Το δικό μου είναι 1.3 του 2007 με 105000 χλμ ποτέ του δεν έχει κάνει κιχ άψογο!

5 λεπτά πριν, Hermia είπε

Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις, τα punto φοβάμαι μην είναι κάπως χαμηλά κάτω, όπως τα βλέπω από τις φωτογραφίες, γενικά θέλω να τραβάει λίγο σε ανηφόρες. Όχι κάτι τραγικό δεν θα πάω σε βουνό με τόσο μικρό αμάξι, αλλά σχετικά ορεινά χωρία (που έχουν σχολείο, οπότε και δρόμο) είναι πιθανό να μου τύχουν. 

To Yaris φαίνεται καλό θα το έχω στο μυαλό μου.  Για Suzuki έχει κανένας άποψη;

swiftakia επίσης πολύ καλά!

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Hermia είπε

Για Suzuki έχει κανένας άποψη;

καλά τα swift αλλά πάντα σαν μτχ ήταν και ακριβά

θα σου πρότεινα να βρεις πρώτα 5-6 αυτοκίνητα απο ιδιώτη στην περιοχή σου (ή σε περιοχή που θα έχεις όμως δυνατότητα για έλεγχο) , στην τιμή που ορίζεις και μετά να πάρεις απόψεις . Γενικά ο κανόνας είναι πάρε αυτό που θα βρεις στην καλύτερη κατάσταση

Σαν αναπληρώτρια επειδή ήταν φίλες μου και ξάδερφος , τους φάγανε τα χλμ άρα μπαίνει και η εξίσωση υγραέριο

1 λεπτό πριν, b1LLy23 είπε

το δικό μου είναι 1.3 του 2007 με 105000 χλμ ποτέ του δεν έχει κάνει κιχ άψογο!

δε νομίζω να έχεις το 1NR-FE αλλά προηγούμενο

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...