NT1G Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2024 Πριν 15 χρόνια η Volvo άνηκε στην Ford παραδόξως.
Speculoos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2024 Οπότε λογικό να φοράνε τα τότε μοντέλα GM εξαρτήματα 😄 Η Geely πάντως την έσωσε τη Volvo και δεν την άφησε να γίνει μια ακόμα Lancia, Opel ή Saab γιατί απλά τη χρηματοδότησε και άφησε όλη την ανάπτυξη νέων μοντέλων και τη στρατηγική στους Σουηδούς. Δεν πήγε δηλαδή να εφαρμόσει αμερικάνικο ή κινέζικο μοντέλο στην Ευρώπη. 1
Hik Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Ρομαντικές αναμνήσεις. Σε λίγα χρόνια τα αυτοκίνητα θα είναι όπως τα κινητά. Η πλειοψηφία θα αγοράζει κινέζικο αυτοκίνητο BYD, Geely κ.ο.κ. (βλέπε Xiaomi), και υπόλοιποι λίγοι Ευρωπαϊκά ή Αμερικάνικα που θα φτιάχνονται στην Κίνα (βλέπε iPhone). Η στάμπα του φτηνού Κινέζικου ήδη έχει φύγει, αρκετά μοντέλα που βγάζουν τώρα εκεί είναι πολύ πιο premium από οτιδήποτε άλλο ευρωπαϊκό. H Volvo χρησιμοποιεί πλατφόρμα και drivetrain κινέζικα από το 2018 στο XC40 (ίδια με Link & Co) και κανείς δεν έχει πάρει χαμπάρι. Αν πεις στο μέσο οδηγό XC40 ότι το αυτοκίνητο που οδηγείς είναι 60% κινέζικο, θα σε κοιτάει με γουρλωμένα μάτια. Αυτή τη στιγμή η Volvo είναι από τις λίγες εταιρείες που έχει προετοιμαστεί τόσο καλά στο τι έρχεται στο μέλλον στο χώρο του αυτοκινήτου. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2024 από Hik 2
Haldol Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2024 On 10/02/2024 at 00:56, kostasgr78 said: Αλλά αυτά είναι θέματα προσωπικού γούστου, για τα οποία κάθε συζήτηση καθίσταται αυτομάτως άκυρη από τα αποδυτήρια. Προφανώς. Δυστυχώς όμως πέρα από το προσωπικό γούστο, υπάρχει και το «τι αρέσει στον περισσότερο κόσμο». Τρανό παράδειγμα η BMW XM, που ναι, πάλι θέμα γούστου είναι το αν θ' αρέσει σε κάποιον, αλλά όταν στη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου δεν αρέσει, εκεί όντως κάτι δε πήγε καλά στο σχέδιο. Τώρα το καημένο το EX30, ενώ είναι ένα αυτοκίνητο που εκτιμώ σαν σουλούπι και κατά τ' άλλα θα ήταν στις πρώτες επιλογές μου, για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο δε θα το 'παιρνα. Ο λόγος είναι ότι μου αρέσουν τα ουδέτερα και διαχρονικά σχέδια. Ωραίο το στρασάκι στο ταμπλό, αλλά για 20 μέρες. Μετά θα το βαρεθώ. Ωραία και τα γαλάζια καθίσματα, αλλά επίσης θα τα βαρεθώ γρήγορα. Σίγουρα θα το νοίκιαζα για διακοπές, ή μπορεί και για μονοετές leasing, αλλά δε θα το αγόραζα για να συμβιώνω μετά με τη "χρυσόσκονη" στο ταμπλό για 5+ χρόνια. Είναι μία αντίληψη το wow factor, αλλά σε πράγματα που εκ των πραγμάτων θα μείνω μαζί τους για χρόνια, ή / και δεν έχω την οικονομική πολυτέλεια να πω «το βαρέθηκα, μεθαύριο φεύγει» προτιμώ να κάνω την παρουσία τους όσο πιο διακριτική γίνεται. Το EX30 δυστυχώς πάει από τον ανάποδο δρόμο. Και γιατί λέω όλα αυτά, ενώ ήδη κάναμε σαφές ότι μιλάμε πάντα για προσωπικό γούστο; Διότι το EX30, πάσχει από το φαινόμενο BMW XM. Σε συζητήσεις μου έχω ακούσει πάμπολλες φορές και από πολύ κόσμο την άποψη ότι «όμορφο, αλλά δε θα το 'θελα να τ' οδηγώ καθημερινά».
NT1G Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2024 52 λεπτά πριν, Speculoos είπε Οπότε λογικό να φοράνε τα τότε μοντέλα GM εξαρτήματα 😄 Η Geely πάντως την έσωσε τη Volvo και δεν την άφησε να γίνει μια ακόμα Lancia, Opel ή Saab γιατί απλά τη χρηματοδότησε και άφησε όλη την ανάπτυξη νέων μοντέλων και τη στρατηγική στους Σουηδούς. Δεν πήγε δηλαδή να εφαρμόσει αμερικάνικο ή κινέζικο μοντέλο στην Ευρώπη. Τι σχέση έχει η General Motors (GM) με την Ford, μόνο εσύ ξέρεις. Εκείνη την εποχή ήταν και η Mazda στην Ford και τους έδινε κινητήρες. 3
Speculoos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2024 10 minutes ago, NT1G said: Τι σχέση έχει η General Motors (GM) με την Ford, μόνο εσύ ξέρεις. Εκείνη την εποχή ήταν και η Mazda στην Ford και τους έδινε κινητήρες. My bad, σκεφτόμουν την Οπελ που ανήκε στην GM πριν παραχωρηθεί στην Stellantis.
QuantumWanderer Δημοσ. 21 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2024 Στις 9/2/2024 στις 9:35 ΠΜ, kostasgr78 είπε Το είδα σε έκθεση και το οδήγησα. Για μένα από τα μοντέλα που ήδη κυκλοφορούν κάτω από τη ζώνη τιμής της Tesla, μακράν το καλύτερο αυτή τη στιγμή. Εξαιρετική ποιότητα υλικών στην καμπίνα, απίστευτη ποιότητα κύλισης, πολύ ωραία αίσθηση οδήγησης και οθόνη/UI πολύ μπροστά από τα άλλα της κατηγορίας. Το μόνο αρνητικό που εντόπισα από την πρώτη εμπειρία, είναι ο περιορισμένος χώρος (ειδικά στα πόδια) για τους πίσω επιβάτες. Αν επέλεγα αυτή τη στιγμή ηλεκτρικό για 2ο, θα διάλεγα με διαφορά αυτό, με την πρώτη έκδοση και μπαταρία. Αν το δούμε ψηλά σε πωλήσεις μέσα στο 2024 δεν θα μού φανεί περίεργο. Σε συνέχεια της πρώτης εμπειρίας, είχα και μια δεύτερη εμπειρία. Ήθελε να το οδηγήσει συγγενικό πρόσωπο και επιχείρησα να καθίσω πίσω. Για τα λίγα λεπτά της δοκιμής, είχα την ευκαιρία να κάνω καταπληκτική γιόγκα για να χωρέσω πίσω και σίγουρα χτυπούσε στα ίσια τα καλύτερα μαθήματα γιόγκα που έχω κάνει ως τώρα. Με λίγες δοκιμές ακόμα, πιστεύω θα φέρνω τους αστραγάλους πίσω από τον αυχένα.
Metaksas Δημοσ. 25 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) Σκέφτομαι να το πάρω, μένω Ηρακλειο Κρήτης κ το θέλω πιο πολύ για την πόλη κ για την γυναίκα κ καμία μικρη εκδρομή, δεν έχω φορτιστή σπιτι δυστυχώς λόγο ενοικίου. Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2024 από Metaksas
gbras Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 10 hours ago, Metaksas said: Σκέφτομαι να το πάρω, μένω Ηρακλειο Κρήτης κ το θέλω πιο πολύ για την πόλη κ για την γυναίκα κ καμία μικρη εκδρομή, δεν έχω φορτιστή σπιτι δυστυχώς λόγο ενοικίου. Αν εχεις φορτιστη κοντα σου παρε το. Αλλα οικονομικα θα σου ερχεται περιπου σαν να εχεις φυσικο αεριο.
mpregos Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) On 21/05/2024 at 23:35, kostasgr78 said: Σε συνέχεια της πρώτης εμπειρίας, είχα και μια δεύτερη εμπειρία. Ήθελε να το οδηγήσει συγγενικό πρόσωπο και επιχείρησα να καθίσω πίσω. Για τα λίγα λεπτά της δοκιμής, είχα την ευκαιρία να κάνω καταπληκτική γιόγκα για να χωρέσω πίσω και σίγουρα χτυπούσε στα ίσια τα καλύτερα μαθήματα γιόγκα που έχω κάνει ως τώρα. Με λίγες δοκιμές ακόμα, πιστεύω θα φέρνω τους αστραγάλους πίσω από τον αυχένα. Χαχαχα α κατάλαβα.ειχα την ίδια εμπειρία με το μικρό c40 αν θυμάμαι καλά έτσι πρέπει να λεγόταν το μοντέλο, πριν κάποια χρονια. Είχα πάει αντιπροσωπεία και πήγα να μπω πίσω και το πόδι δεν μπορούσα να το βάλω κανονικά έπρεπε να κάνω κομανετσι.και λέω τι στο καλό σκέπτονταν πριν το βγάλουν παραγωγή.ωραιο φαίνεται η αλήθεια είναι αλλα Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2024 από mpregos 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα