Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,θα ήθελα να ρωτήσω πως θα μπορούσα να φτιάξω αυτή τη βρύση που στάζει.Πρέπει να αλλάξω λαστιχακια?Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Screenshot_2023-08-02-22-18-11-573_com.miui.gallery.jpg

• Moderators
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, katerinaki17 είπε

Καλησπέρα σας,θα ήθελα να ρωτήσω πως θα μπορούσα να φτιάξω αυτή τη βρύση που στάζει.Πρέπει να αλλάξω λαστιχακια?Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Screenshot_2023-08-02-22-18-11-573_com.miui.gallery.jpg

Που στάζει

Αλλά Κι πάλι μπορεί να φτιάχνετε μπορεί και όχι αν είναι φτηνή βρύση προχώρα σε αλλαγή

Δημοσ.

Απλά επειδή είναι παλαιού τύπου από πού ξεβιδώνει?Έχω ψάξει βιντεάκια στο ίντερνετ αλλά δεν έχω βρει κάτι αντίστοιχο.

Στάζει με πολύ αργό Ρυθμό η άκρη της βρύσης.Οπως καταλαβαίνετε δεν το έχω ξανακάνει οπότε είπα να το προσπαθήσω.Οποιαδηποτε βοήθεια σας θα είναι πολύτιμη!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί δε βρήκες σχετικό βίντεο;

https://www.youtube.com/watch?v=0rfH-c7e4VM

Τα καπάκια ανοίγουν, ξεβιδώνεις να βγάλεις τα χερούλια, ξεβιδώνεις μηχανισμό, αλλάζεις λάστιχο και τούμπαλιν.

Εύκολο;

Για κάποιον εντελώς άπειρο με εργαλεία μπορεί και όχι.

Προσοχή κατά τη διάρκεια να έχεις κλείσει από κάτω τις βάνες ζεστού/κρύου ώστε να μην έχεις μπουγελώματα :D

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, katerinaki17 είπε

Ευχαριστώ πολύ!Απλά η δική μου βρύση δεν έχει αυτό το ταπάκι στο κέντρο που ξεβιδωνεται..πως θα το ξεβιδωσω?

Αν κοιτάξεις προσεκτικά, εκεί που είναι το χρώμα (κοκκινο/μπλε) είναι το μέρος που διαιρείται το χερούλι, έχει καπάκι που βγαίνει.

Με κάποιο λεπτό εργαλείο(φαλτσέτα ίσως) και με μεγάλη προσοχή καθώς μπορείς εύκολα να αφήσεις σημάδι, το σηκώνεις και βρίσκεις το μηχανισμό/βίδες

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξεβιδώνεις την βίδα, αν δεν βγαίνει βάζεις Wd40 και προσπαθείς πάλι. Αφού αφαιρεθεί το καπάκι, το επόμενο πρόβλημα θα είναι το ξεβίδωμα του μηχανισμού της μπαταρίας. Θες γαλλικό κλειδί. Πιθανόν να είναι σκουριασμενο και να μην βγαίνει, βάζεις πάλι Wd40 η βάζεις λίγο το φλόγιστρο να ζεσταθεί αλλά με προσοχή μην πυρωσει. Αφού αφαιρεθεί ο μηχανισμός από κάτω έχει ένα λαστιχάκι, εκεί πάλι πρέπει να ξεβιδωσεις κάτι σαν βίδα η και παξιμάδι ώστε να αφαιρεθεί το παλιό λάστιχο με πένσα, βάζεις Wd40 και τρίβεις με βούρτσα για να φύγουν τυχόν σκουριές. 

Ακόμα και νέα βρύση να βάλεις μπορεί να σου εμφανίσει το ίδιο πρόβλημα σε ένα χρόνο όπως έγινε σε εμάς, οπότε προτιμαμε να κρατάμε τις παλιές. 

Όλα αυτά με κλειστη την βάνα της παροχής, κεντρική η τοπική. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 2
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, katerinaki17 είπε

Δυστυχώς λόγω σκουριάς μαλλον, δεν ξεβιδώνει η βίδα κάτω από το καπάκι με ο,τι εργαλείο έχω δοκιμάσει..

Έτσι την πάτησα κι εγώ. Αν και πιάνουν τα χέρια μου δεν κατάφερα τίποτα. Δυστυχώς θα πληρώσεις υδραυλικό που έχει τα κατάλληλα εργαλεία και βάλε και μια καινούρια βρύση επ' ευκαιρίας. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...