Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στα παιδιά. Τον Σεπτέμβρη με το καλό τελειώνω με σχολή και παίρνω πτυχίο απ΄το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ. Η σχολή δεν ήταν αυτό που περίμενα και το κατάλαβα απ΄την πρώτη στιγμή αλλά είπα να τη συνεχίσω καθώς έχω κλίση στους αριθμούς και έβγαινε -κυρίως- ανώδυνα. Εξ'άλλου το αντικείμενο είναι καλό, οπότε γιατί να μην έχω και μια πισινή. Ευελπιστώ το πτυχίο με βαθμό 8,5.

Περίπου στα δύο χρόνια της σχολής κι αφότου το είχα αναπτύξει σαν αντικείμενο, κατάλαβα πώς δεν με γεμίζει. Πάντα μου άρεσε η ιστορία. Ελληνική, του κόσμου, οτιδήποτε. Καλά να μου πείς, gen Z είμαι, μεγάλωσα παίζοντας Uncharted και Assassin's Creed. Δυστυχώς ή ευτυχώς η "κα*λα" δεν σταμάτησε εκεί. Συνεχίσα μόνος μου, άρχισα να διαβάζω για ιστορία στον ελεύθερό μου χρόνο, να μαθαίνω όσο μπορώ περισσότερα κλπ. Μιλάω άπταιστα 3 ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά), και ελληνικά σε ένα τίμιο επίπεδο😂

Οπότε σκεφτόμουν να κάνω ένα μεταπτυχιακό πάνω στην ιστορία.

Γενικά θέλω να ρωτήσω για όσους ξέρουν, έχει απορρόφηση ο χώρος της ιστορίας; Είτε αυτό σημαίνει να είμαι σε έναν αρχαιολογικό χώρο σαν ξεναγός, είτε τα άλλα δύο πιο "high class" επαγγέλματα που ανέφερα στον τίτλο, που χωρίς να ξέρω μπορώ ήδη να φανταστώ πώς όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά γενικότερα στον κόσμο δεν παίζει να απορροφώνται εκτός αν είσαι στο top 1%.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Φίλος τέλειωσε με άριστα Ιστορικό Αρχαιολογικό, είχε γράψει και άριστα πανελλήνιες, έκανε μεταπτυχιακό και τελικά πήγε στρατό.

Νομίζω απάντησα.

• Like 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, listerstorm είπε

Φίλος τέλειωσε με άριστα Ιστορικό Αρχαιολογικό, είχε γράψει και άριστα πανελλήνιες, έκανε μεταπτυχιακό και τελικά πήγε στρατό.

Νομίζω απάντησα.

Με κάλυψες πλήρως.

Δημοσ.
On 02/08/2023 at 15:15, sfdu42121 said:

Καλησπέρα στα παιδιά. Τον Σεπτέμβρη με το καλό τελειώνω με σχολή και παίρνω πτυχίο απ΄το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ. Η σχολή δεν ήταν αυτό που περίμενα και το κατάλαβα απ΄την πρώτη στιγμή αλλά είπα να τη συνεχίσω καθώς έχω κλίση στους αριθμούς και έβγαινε -κυρίως- ανώδυνα. Εξ'άλλου το αντικείμενο είναι καλό, οπότε γιατί να μην έχω και μια πισινή. Ευελπιστώ το πτυχίο με βαθμό 8,5.

Περίπου στα δύο χρόνια της σχολής κι αφότου το είχα αναπτύξει σαν αντικείμενο, κατάλαβα πώς δεν με γεμίζει. Πάντα μου άρεσε η ιστορία. Ελληνική, του κόσμου, οτιδήποτε. Καλά να μου πείς, gen Z είμαι, μεγάλωσα παίζοντας Uncharted και Assassin's Creed. Δυστυχώς ή ευτυχώς η "κα*λα" δεν σταμάτησε εκεί. Συνεχίσα μόνος μου, άρχισα να διαβάζω για ιστορία στον ελεύθερό μου χρόνο, να μαθαίνω όσο μπορώ περισσότερα κλπ. Μιλάω άπταιστα 3 ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά), και ελληνικά σε ένα τίμιο επίπεδο😂

Οπότε σκεφτόμουν να κάνω ένα μεταπτυχιακό πάνω στην ιστορία.

Γενικά θέλω να ρωτήσω για όσους ξέρουν, έχει απορρόφηση ο χώρος της ιστορίας; Είτε αυτό σημαίνει να είμαι σε έναν αρχαιολογικό χώρο σαν ξεναγός, είτε τα άλλα δύο πιο "high class" επαγγέλματα που ανέφερα στον τίτλο, που χωρίς να ξέρω μπορώ ήδη να φανταστώ πώς όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά γενικότερα στον κόσμο δεν παίζει να απορροφώνται εκτός αν είσαι στο top 1%.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

αν εισαι διατεθιμενος ειδικα αρχικα να δουλεψεις επαρχια τοτε ναι. Στις μεγαλες πολεις υπαρχει τρελος ανταγωνισμος. Αντιθετα επαρχια ειναι καλυτερα τα πραγματα ειτε για μονιμες (αρχικα ορισμενου χρονου) ειτε ξεναγος

Δημοσ.

Φίλος δικός μου, με άριστα το πτυχίο του, το γούσταρε και το κυνήγησε σε μεγάλο βαθμό, τελικά κατέληξε σε μια άσχετη Back Office θέση σε μια εταιρία.

Από επαγγελματικής πλευράς, δυστυχώς είναι από τα χειρότερα πτυχία που μπορεί να πάρει κάποιος μιας και οι θέσεις είναι ελάχιστες και σε οποιαδήποτε άλλη θέση στον ιδιωτικό τομέα δεν έχει καμία αξία.

Θα έλεγα να βρεις κάτι άλλο σε μεταπτυχιακό που και να σου αρέσει λίγο και να έχει μια Χ επαγγελματική αποκατάσταση. Ιστορία κράτησε την σαν χόμπι. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Συμφωνω απολυτα με τον προλαλησαντα τα πτυχια των κλασσικων σπουδων δεν εχουν καμια απολυτως επαγγελματικη αποκατασταση οσο ρομαντικα και εαν τα βλεπει κανεις. 

• Thanks 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έχε υπόψιν πως η αρχαιολογία και η ιστορία στην ακαδημαϊκή τους προσέγγιση δεν έχουν καμία σχέση με το ass creed και το uncharted. Δεδομένου ότι έχεις 3 ξένες γλώσσες θα έλεγα καλύτερα να δεις την περίπτωση των ξεναγών. Για να γίνεις απαιτεί διετή φοίτηση στις αντίστοιχες σχολές που υπάρχουν ανά την Ελλάδα. Υποτίθεται μαθαίνεις όσα χρειάζεται εκεί αλλά το πρόγραμμά τους είναι σαφώς φτωχότερο από αυτό των πανεπιστημιακών τμημάτων ιστορίας και αρχαιολογίας. Ιστορία ή αρχαιολογία μόνο αν πραγματικά το λατρεύεις το αντικείμενο και δεν αναζητείς μια πλούσια και άνετη ζωή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...