Maurikycli Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 17 λεπτά πριν, sdikr είπε Σου φαίνεται παράξενο να μην είναι κάποιος συμβεβλημένος με ΕΟΠΥΥ; Μπορεί να μην τον δέχεται ο ΕΟΠΥΥ, συνήθως δύσκολο, μπορεί να μην θέλει ο γιατρός, καθώς με τα δικαιώματα έχει και αρκετές υποχρεώσεις, πχ υποχρεωτικά να δέχεται ραντεβού με 10 ευρώ αντί για το κλασικό 50αρικό Το ερώτημα πάει στο παραπάνω σχόλιο που λέει ότι "Καθηγητές δεν μπορούν να γράψουν ηλεκτρονικά και σε παραπέμπουν σε κάποιον που μπορεί" Υπάρχει κάποιος νόμος που να τους το απαγορεύει ή έστω κάποια απόφαση κάποιου;
mourouzis2005 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 4 hours ago, Nikos Chatzoglou said: Οι συμβεβλημένοι έχουν κανονικά κρατήσεις στην αμοιβή που τους δίνει ο εοπυυ. Δεν ισχύει αυτό που γράφεις. Αυτό που εννοώ είναι ότι ο συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΠΥ έχει συμφέρον να καταχωρεί την επίσκεψη γιατί (μόνο) έτσι θα πληρωθεί ενώ ο μη συμβεβλημένος προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να περάσει η επίσκεψη χωρίς καταγραφή για να φοροδιαφύγει όσο γίνεται περισσότερο. Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2023 από mourouzis2005
mindreader Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Εκεινη η απυθμενη βλακεια, να πληρωνεις παραπανω συμμετοχη αν δεν συνταγογραφεις μεσω του περιφημου ....οικογενειακου γιατρου, εφαρμοστηκε τελικα ή οχι;
andreaspA Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Στις 2/8/2023 στις 3:55 ΜΜ, Bitbit είπε Εγώ είχα συγγενή που είχε πληρώσει τόσα σε φόρους εισφορές και δε πήρε πίσω δεκάρα γιατί ποτέ δε χρειάστηκε και άλλον που δεν είχε δώσει τίποτα και πήρε πίσω ό,τι είχαν δώσει 10 άτομα μαζί. Κάποιοι πληρώνουν τα έξοδα άλλων. βασικη αρχη της ασφαλισης τυχαιου και απροβλεπτου γεγονοτος. Παγκοσμίως έτσι λειτουργεί ο κλάδος υγείας. Στις 2/8/2023 στις 5:21 ΜΜ, xgol είπε Κατα τα αλλα, ειναι κακες οι ιδιωτικες ασφαλιστικές, οι οποιες θα ελεγχαν μεχρι του τελευταιου σεντ τι ακριβως θα δικαιολογουσαν απο εξετασεις. καλα μην τρελενεσαι! 22 λεπτά πριν, mindreader είπε Εκεινη η απυθμενη βλακεια, να πληρωνεις παραπανω συμμετοχη αν δεν συνταγογραφεις μεσω του περιφημου ....οικογενειακου γιατρου, εφαρμοστηκε τελικα ή οχι; οχι. Ποιον οικογενειακο γιατρο? δεν υπαρχει οικογενειακος γιατρος. 2
mindreader Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 15 minutes ago, andreaspA said: οχι. Ποιον οικογενειακο γιατρο? δεν υπαρχει οικογενειακος γιατρος.
andreaspA Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 1 λεπτό πριν, mindreader είπε επιμενω! δεν υπαρχει τιποτα στην πράξη. ή τουλαχιστον ετσι το διαβαζω εγω το ενας γιατρος για καμια 30.000 κατοικους. Δεν λειτουργησε ποτε ο θεσμός. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 53 λεπτά πριν, mindreader είπε Εκεινη η απυθμενη βλακεια, να πληρωνεις παραπανω συμμετοχη αν δεν συνταγογραφεις μεσω του περιφημου ....οικογενειακου γιατρου, εφαρμοστηκε τελικα ή οχι; Ισχύει ότι σου γράφει ο Ανδρέας. Οι νόμοι για τον οικογενειακό γιατρό ψηφίστηκαν, στην πράξη δεν προχώρησε, και ευτυχως, φαινόταν πως ήταν δυσλειτουργικο το σύστημα εξ' αρχής. Τυπικά και εγώ έχω γραφτεί σε οικογενειακό γιατρό από δημόσια δομή, αλλά ποτέ μου δεν κατάφερα να κλεισω ραντεβού. 1
sdikr Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 55 minutes ago, Basilhs23___ said: Ισχύει ότι σου γράφει ο Ανδρέας. Οι νόμοι για τον οικογενειακό γιατρό ψηφίστηκαν, στην πράξη δεν προχώρησε, και ευτυχως, φαινόταν πως ήταν δυσλειτουργικο το σύστημα εξ' αρχής. Τυπικά και εγώ έχω γραφτεί σε οικογενειακό γιατρό από δημόσια δομή, αλλά ποτέ μου δεν κατάφερα να κλεισω ραντεβού. 6 άτομα εδω κανονικά γραμμένα στον γιατρό και ραντεβού κανονικά, το σύστημα δουλεύει, κανονικά γράψαμε τα τσεκαπ, δεν έχουν ενεργοποιήσει ακόμα το πενάλντι καθώς ως γνωστό δεν έχουν γραφτεί όλοι και σε κάποιες περιοχές δεν υπάρχουν διαθέσιμοι γιατροί 1
Maurikycli Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Μην αρρωσταίνετε παιδιά, δεν φτάνουν τα φάρμακα για όλους 😕
Basilhs23___ Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, sdikr είπε 6 άτομα εδω κανονικά γραμμένα στον γιατρό και ραντεβού κανονικά, το σύστημα δουλεύει, κανονικά γράψαμε τα τσεκαπ, δεν έχουν ενεργοποιήσει ακόμα το πενάλντι καθώς ως γνωστό δεν έχουν γραφτεί όλοι και σε κάποιες περιοχές δεν υπάρχουν διαθέσιμοι γιατροί Μάλλον είστε σε γιατρό που δεν έχει πολλούς εγγεγραμμένους πολίτες, εγώ όχι μόνο γράφτηκα και δεν βρήκα ποτέ ραντεβού αλλά δεν μπορώ ούτε να απεγγραφω και να επιλέξω αλλον, όλοι είναι κλεισμένοι. Δεν έχει νόημα αυτό το σύστημα που έκαναν. Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2023 από Basilhs23___ 1
Mhlogiatros Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Εκτος πραγματικοτητας το συστημα . Και εμενα με εγραψαν σε καποιο " γιατρο " φαση ποναει ματι και υπαρχει μονο διαθεσιμος προκτωλογος - για το great health care system ειμαι καλυμενος Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2023 από Mhlogiatros 1
sdikr Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 13 hours ago, Basilhs23___ said: Μάλλον είστε σε γιατρό που δεν έχει πολλούς εγγεγραμμένους πολίτες, εγώ όχι μόνο γράφτηκα και δεν βρήκα ποτέ ραντεβού αλλά δεν μπορώ ούτε να απεγγραφω και να επιλέξω αλλον, όλοι είναι κλεισμένοι. Δεν έχει νόημα αυτό το σύστημα που έκαναν. Δεν αμφιβάλω πως σε κάποιες περιοχές μπορεί να υπάρχει θέμα, εγώ μιλάω για την δικιά μου εμπειρία. Εγώ είχα γραφτεί απο παλιά, όποτε η μεταφορά είχε γίνει αυτόματα, στις αρχές που ήταν να ξεκινήσει το σύστημα δεν έβρισκα και εγώ ραντεβού καθώς ως γνωστό όλοι περιμένουν τελευταία στιγμή να κάνουν την διαδικασία, αυτό κράτησε ενα 2μηνό. Απο τότε κάθε φόρα που έχω μπει στο ραντεβού με προσωπικό γιατρό, πάντα υπάρχει διαθέσιμο σε διάστημα 2 βδομάδων. Αυτό και στον δικό μου στο κέντρο και σε άλλον στην Καλαμαριά. Σε παρόμοια συζήτηση αλλού, υπήρχε θέμα με περιοχή, αλλά κάποιος μπορούσε να γραφτεί σε γιατρό σε άλλη περιοχή, απλά θα έπρεπε να ταξιδέψει 5 χλμ για τον γιατρό, αυτό το κάνω συχνά για να πάω σε κάποιο κέντρο υγείας δεν κοιτάω μόνο να έχει στην περιοχή μου διαθέσιμο γιατρό. Όταν θέλεις να κλείσεις ραντεβού επιλέγεις το δεύτερο κουμπί, και όχι το πρώτο, καθώς απο το πρώτο δεν τον βρίσκω τον δικό μου, αντίθετα στο ραντεβού στον προσωπικό μου δίνει κανονικά επιλογές
james01gr Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 16 ώρες πριν, sdikr είπε 6 άτομα εδω κανονικά γραμμένα στον γιατρό και ραντεβού κανονικά, το σύστημα δουλεύει, κανονικά γράψαμε τα τσεκαπ, δεν έχουν ενεργοποιήσει ακόμα το πενάλντι καθώς ως γνωστό δεν έχουν γραφτεί όλοι και σε κάποιες περιοχές δεν υπάρχουν διαθέσιμοι γιατροί Εγώ μένω Ελευσίνα και βρήκα διαθέσιμο οικογενειακό στο ΙΚΑ της Νίκαιας. Ούτε καν θα δοκιμάσω επίσκεψη. Μετά ο επόμενος διαθέσιμος οικογειακος ήταν στο Κριεκουκι. Μαγεία. Με αυτόν τον τρόπο δεν πρόκειται να λειτουργήσει ποτέ. Εβαλαν γιατρούς των κέντρων υγείας ως οικογενειακους αναγκαστικά λες και δεν έχουν ήδη δουλειά εκεί.
sdikr Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 2 hours ago, james01gr said: Εγώ μένω Ελευσίνα και βρήκα διαθέσιμο οικογενειακό στο ΙΚΑ της Νίκαιας. Ούτε καν θα δοκιμάσω επίσκεψη. Μετά ο επόμενος διαθέσιμος οικογειακος ήταν στο Κριεκουκι. Μαγεία. Με αυτόν τον τρόπο δεν πρόκειται να λειτουργήσει ποτέ. Εβαλαν γιατρούς των κέντρων υγείας ως οικογενειακους αναγκαστικά λες και δεν έχουν ήδη δουλειά εκεί. Ναι και οι δυο που αναφέρω είναι γιατροί σε ΚΥ/ΤΟΜΗ, μια χαρά δουλεύει
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 5 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2023 10 ώρες πριν, sdikr είπε Δεν αμφιβάλω πως σε κάποιες περιοχές μπορεί να υπάρχει θέμα, εγώ μιλάω για την δικιά μου εμπειρία. Εγώ είχα γραφτεί απο παλιά, όποτε η μεταφορά είχε γίνει αυτόματα, στις αρχές που ήταν να ξεκινήσει το σύστημα δεν έβρισκα και εγώ ραντεβού καθώς ως γνωστό όλοι περιμένουν τελευταία στιγμή να κάνουν την διαδικασία, αυτό κράτησε ενα 2μηνό. Απο τότε κάθε φόρα που έχω μπει στο ραντεβού με προσωπικό γιατρό, πάντα υπάρχει διαθέσιμο σε διάστημα 2 βδομάδων. Αυτό και στον δικό μου στο κέντρο και σε άλλον στην Καλαμαριά. Σε παρόμοια συζήτηση αλλού, υπήρχε θέμα με περιοχή, αλλά κάποιος μπορούσε να γραφτεί σε γιατρό σε άλλη περιοχή, απλά θα έπρεπε να ταξιδέψει 5 χλμ για τον γιατρό, αυτό το κάνω συχνά για να πάω σε κάποιο κέντρο υγείας δεν κοιτάω μόνο να έχει στην περιοχή μου διαθέσιμο γιατρό. Όταν θέλεις να κλείσεις ραντεβού επιλέγεις το δεύτερο κουμπί, και όχι το πρώτο, καθώς απο το πρώτο δεν τον βρίσκω τον δικό μου, αντίθετα στο ραντεβού στον προσωπικό μου δίνει κανονικά επιλογές Εννοείς ότι μπορείς να πας κανονικά σε κάποιον οικογενειακό γιατρό δημοσίου ακόμη και αν δεν έχεις εγγραφεί σ' εκείνον;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα