Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θελω να πάρω από ali μια οθόνη για redmi note 11 (2201117TY) . Η δικιά του έσπασε.

Δεν έχω καταλάβει τις επιλογές που έχει για frame/ no frame. Όταν λέμε με frame, τι εννοούμε;

έχω σταμπάρει αυτή ή αυτή

αλλά δε ξέρω τι να επιλέξω από αυτά που έχει. Frame / no frame / original with frame  . Αλλού βλέπω και oled with frame αλλά δεν έχει τον δικό μου κωδικό  (2201117TY) 

Επεξ/σία από Bitbit
Δημοσ.

O κωδικος προσεχε να ειναι ο ιδιος γιατι εχουν αλλο καλωδιο flex για να συνδεθει οθονη με μητρικη

Με frame εννοει το μεσαιο πλαισιο του κινητου, ειναι πιο ευκολο σαν επισκευη

Χωρις frame ειναι μονο η οθονη και θα πρεπει να διαχωρισεις τη παλια σου οθονη απο το πλαισιο του κινητου που ειναι πιο δυσκολη διαδικασια αλλα συνηθως πιο φθηνο σαν ανταλλακτικο

Δημοσ.
1 minute ago, Kag1ante said:

O κωδικος προσεχε να ειναι ο ιδιος γιατι εχουν αλλο καλωδιο flex για να συνδεθει οθονη με μητρικη

Χωρις frame ειναι μονο η οθονη και θα πρεπει να διαχωρισεις τη παλια σου οθονη απο το πλαισιο του κινητου που ειναι πιο δυσκολη διαδικασια αλλα συνηθως πιο φθηνο σαν ανταλλακτικο

η παλιά οθόνη έγινε σμπαράλια

Για να καταλάβω καλύτερα, η κάθε οθόνη αποτελείται από στρώσεις (touch, screen, frame). Η μια από αυτές τις στρώσεις είναι το frame?

Άρα για να πάρεις νέα οθόνη χωρίς frame πρέπει να έχεις το παλιό. Που αν έχει διαλυθεί, δεν έχεις. Αλλά και να είχες είναι ολόκληρη φασαρία να ξεκολλήσεις το frame. Καλά τα κατάλαβα;

Απ ότι έχω διαβάσει στο Internet ολοι προτείνουν με frame καθώς είναι ευκολότερη η επισκευή.

Ας πάρουμε για παράδειγμα αυτό

Όσον αφορά τις επιλογές με frame έχουμε...

1. INCELL  -20€
  2. OLED  -40€
  3. ORIGINAL  -40€

Λογικά πρόκειται για 3 συμβατές οθόνες για το συγκεκριμένο κινητό. Η πρώτη φαντάζομαι πρέπει να είναι κάποια χαμηλότερης ποιότητας αν κρίνω και από την τιμή η οποία είναι στα μισά χρήματα. Η 3η υποτίθετη είναι η γνήσια που χρησιμοποιεί η xiaomi. Η OLED?

Δημοσ.

Τα έχεις μπερδέψει, το frame  είναι το πλαίσιο που πατάει η οθόνη και σίγουρα το παλιό είναι μια χαρά εκτός και αν στο πάτησε φορτηγό και το έχει στραβωσει, όπως και να έχει είναι καλύτερα και πιο εύκολα να πάρεις οθόνη με frame, και amoled για να είναι ίδια με την παλιά. 

Δημοσ.
3 minutes ago, chios said:

Τα έχεις μπερδέψει, το frame  είναι το πλαίσιο που πατάει η οθόνη και σίγουρα το παλιό είναι μια χαρά εκτός και αν στο πάτησε φορτηγό και το έχει στραβωσει, όπως και να έχει είναι καλύτερα και πιο εύκολα να πάρεις οθόνη με frame, και amoled για να είναι ίδια με την παλιά. 

το ξέρω ότι τα έχω μπερδέψει, γι αυτό άνοιξα το θέμα.

άρα το frame είναι ένα πλαισιάκι γύρω γύρω. Το οποίο φαντάζομαι βγαίνει εύκολα. Άρα οκ, παίρνω με πλαίσιο αφού δεν υπάρχει διαφορά στην τιμή.

Να επιλέξω την original with frame στα 41,7€;

Θέλω να δω πως διάολο είναι αυτό το frame. Στην παλιά δεν υπήρχε κάποιο πλαίσιο. Δεν την πάτησε φορτηγό, δε στράβωσε αλλά είναι οκ.

Δημοσ.

Για να είναι στον αέρα η παλιά αποκλείεται, εννοείται έχει πλαίσιο, όταν ανοίξεις το κινητό θα καταλάβεις πιο είναι το  frame. Και σκέτη οθόνη να πάρεις αν την πας σε τεχνικό θα σου αφαίρεση την παλιά και θα κολλήσει την καινούργια. Οθόνη με  frame  αγοράζω όταν κάνω εγώ την επισκευή για πιο ευκολία, είναι λίγο βαβούρα να ξεκολλήσει η παλιά και να μπει η καινούργια.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, Kag1ante said:

38 minutes ago, chios said:

Για να είναι στον αέρα η παλιά αποκλείεται, εννοείται έχει πλαίσιο, όταν ανοίξεις το κινητό θα καταλάβεις πιο είναι το  frame. Και σκέτη οθόνη να πάρεις αν την πας σε τεχνικό θα σου αφαίρεση την παλιά και θα κολλήσει την καινούργια. Οθόνη με  frame  αγοράζω όταν κάνω εγώ την επισκευή για πιο ευκολία, είναι λίγο βαβούρα να ξεκολλήσει η παλιά και να μπει η καινούργια.

ευχαριστώ και τους 2 για τις πληροφορίες. Ψάχνοντας βρήκα κι άλλες οθόνες για το συγκεκριμένο μοντέλο (ori, amoled, tft...). Αν δεν έχετε να μου προτείνετε κάποια συγκεκριμένη, θα πάρω αυτή που ανέφερα ελπίζοντας να μην είναι μάπα.

https://www.aliexpress.com/item/1005005277310234.html?spm=a2g0o.productlist.main.7.257c162eUriBBx&algo_pvid=d3e61005-93a7-49ef-8052-09b560a4e9ca&algo_exp_id=d3e61005-93a7-49ef-8052-09b560a4e9ca-3&pdp_npi=4%40dis!EUR!36.19!17.37!!!38.86!!%402101d8b516909659624842184eb2b5!12000033329259801!sea!GR!872380605!&curPageLogUid=yzlv9cPr7w69

original with frame

Μου κάνει εντύπωση που η φθηνή έχει τα μισά χρήματα. Ίσως να μην υποστηρίζει και τα hz,

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To frame ειναι το αλουμινιο που ειναι κολλημενη η οθονη. 

Βγαζεις απο το δικο σου το καπακι απο πισω δλδ, αφαιρεις πλακετες, καμερες, ηχειακια κτλ, ξεκολας και την μπαταρια και τα βαζεις πανω στο καινουργιο frame. 

Αν παρεις σκετη οθονη, θα πρεπει να την ξεκολλησεις απο το αλουμινενιο frame και να κολλησεις την καινουργια. 

Οπως και να εχει δεν ειναι ευκολη διαδικασια και μπορει να χαλασεις και την μπαταρια προσπαθοντας να την ξεκολλησεις.

Το κινητο σου εχει AMOLED οθονη. Οι φτηνες ειναι απλες TFT με ψιλοχαλια ποιοτητα εικονας. Μονο αυτη που λεει OLED ισως να παλευεται...

Στο συγκεκριμενο μοντελο που η καλωδιοτενια της οθονης δεν περναει κατω απο την μπαταρια, εγω προσωπικα θα εβαζα σκετη την οθονη χωρις frame απο το να βγαζω τα παντα απο το ενα να τα βαλω στο καινουργιο frame...

Δες αυτο που αλλαζει οθονη με frame σε αλλο μοντελο, για να καταλαβεις πανω κατω τι δουλεια εχει...

Επεξ/σία από Giorgos85thess
Δημοσ.

Mε ερώτηση σε κάποια service κινητών για Χiaomi, για ανταλλακτικό ,κόστος επισκευής με  εγγύηση, αποφεύγεις το ρίσκο φτιάξε και ότι γίνει .

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 02/08/2023 at 16:45, Giorgos85thess said:

To frame ειναι το αλουμινιο που ειναι κολλημενη η οθονη. 

Βγαζεις απο το δικο σου το καπακι απο πισω δλδ, αφαιρεις πλακετες, καμερες, ηχειακια κτλ, ξεκολας και την μπαταρια και τα βαζεις πανω στο καινουργιο frame. 

Αν παρεις σκετη οθονη, θα πρεπει να την ξεκολλησεις απο το αλουμινενιο frame και να κολλησεις την καινουργια. 

Οπως και να εχει δεν ειναι ευκολη διαδικασια και μπορει να χαλασεις και την μπαταρια προσπαθοντας να την ξεκολλησεις.

Το κινητο σου εχει AMOLED οθονη. Οι φτηνες ειναι απλες TFT με ψιλοχαλια ποιοτητα εικονας. Μονο αυτη που λεει OLED ισως να παλευεται...

Στο συγκεκριμενο μοντελο που η καλωδιοτενια της οθονης δεν περναει κατω απο την μπαταρια, εγω προσωπικα θα εβαζα σκετη την οθονη χωρις frame απο το να βγαζω τα παντα απο το ενα να τα βαλω στο καινουργιο frame...

Δες αυτο που αλλαζει οθονη με frame σε αλλο μοντελο, για να καταλαβεις πανω κατω τι δουλεια εχει...

On 02/08/2023 at 22:17, Fotia said:

Mε ερώτηση σε κάποια service κινητών για Χiaomi, για ανταλλακτικό ,κόστος επισκευής με  εγγύηση, αποφεύγεις το ρίσκο φτιάξε και ότι γίνει .

δε παίζει να γίνει αυτό. Με μια έρευνα στο νετ είδα ότι χρεώνουν την αλλαγή ~130€. Και σε μερικά καταστήματα γράφει απλώς Call us. Οπότε καταλαβαίνετε τι παίζει...Ποιος τρελός θα πληρώσει τόσα όταν με λίγα ακόμα παίρνεις νεο κινητό;

Εξάλλου το κινητό δε με απασχολεί πλέον. Χρησιμοποιώ άλλο. Το φτιάξω δε το φτιάξω, το θεωρώ ξεγραμμένο. Αν το φτιάξω θα το δώσω σε συγγενή μου.

Οπότε θα δοκιμάσω μόνος και ό,τι γίνει. Έτσι για το χαβαλέ.

Παρακάτω βλέπετε φωτογραφίες του κινητού. Εννοείται ότι θα καθαρίσω τα υπολείμματα της κόλλας. Σύμφωνα με ότι λέτε, δε χρειάζομαι το frame. 

Απ ότι καταλαβάινω όμως πρέπει να βγάλω και την πίσω όψη διότι από πίσω συνδέεται η καλωδιοταινία της οθονης (κάτω από τη μπαταρία ? ). Αν τα καταφέρω και δε το σπάσω θα παραγγείλω την οθόνη. Αν το σπάσω, το πετάω

Spoiler

IMG_20230808_075412.jpg.30546bbb51f6cc61e5a833bf431cb98e.jpg

Spoiler

IMG_20230808_075415.jpg.8d446d97d1682d210ba28103db24ad31.jpg

Spoiler

IMG_20230808_075420.jpg.215672d9df9368520fac0ca865842a42.jpg

Spoiler

IMG_20230808_075429.jpg.db852e9dee517438f25d8875dc748886.jpg

Spoiler

IMG_20230808_075439.jpg.bcfe7c7de1d6a36f68040598465b1f67.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/8/2023 στις 1:48 ΜΜ, Bitbit είπε

Να επιλέξω την original with frame στα 41,7€;

Αν διαβάσεις στα σχόλια, γράφει κάποιος πως δεν είναι 90Hz και είναι υποδεέστερη της γνήσιας. 

Με αυτά τα χρήματα, αμφιβάλω αν θα είναι γνήσια. Νομίζω πως από 100€ και πάνω κοστίζουν οι γνήσιες. 

The screen is far from the original, the screen frequency is probably less than 60, the native one held 90 hertz, there are several SEALs missing from the factory, near the infrared port and silver stickers in the nutty Port Type C and under the cooling of the processor, also in fact drew attention to the lack of a front camera frame that is attached to a strange red glue, Well, there is not enough Square adhesive tape for the top speaker to stick it back in place on the frame. In general, the screen for its money of average quality, it is far from the original.

Επεξ/σία από tasvar
  • 9 μήνες μετά...
Δημοσ.
On 02/08/2023 at 22:17, Fotia said:

αν και πέρασε σχεδόν ένας χρόνος να πω πως τελικά πήρα από ali μια οθόνη, Την έβαλα και το κινητό τώρα δουλεύει μια χαρά εδώ και μήνες. Στην αρχή μου έκανε κόλπα το touch, αλλού πατούσα αλλού βρισκόταν αλλά μόλις τα βίδωσα όλα, δουλεύει άψογα. 

Όσον αφορά την οθόνη είναι πιο σκούρα τα χρώματα, έχει διαφορά από τη γνήσια, σα να έχει διαφορετική αντίθεση, ποιο έντονο χρώμα... Είναι αισθητή η διαφορά αν τα είχα δίπλα δίπλα αλλά δε μπορώ να πω ότι είναι άσχημη. Μη σας πω ότι φαίνεται και καλύτερα στα μάτια μου

Έφαγα πολύ χρόνο, ειδικά να καθαρίσω την παλιά κόλλα αλλιώς προεξείχε η οθόνη Χάρηκα για το αποτέλεσμα και το καλό είναι ότι έμαθα κάποια πράγματα. Στην ουσία αυτό πλήρωσα διότι κινητό είχα αγοράσει άλλο και αυτό που έφτιαξα δε το χρησιμοποιώ αλλά δεν αποκλείεται να το χρησιμοποιώ σαν βασικό διότι είναι μικρότερο και με βολεύει τελικά. Τόσους μήνες το είχα αφήσει σπίτι με sim μέσα και το δούλευα να δω ότι είναι οκ. Έχει περάσει το τεστ.

Το κακό είναι ότι κατά τη διαδικασία το πίσω καπάκι ξέβαψε για τα καλά και φαίνεται χάλια, Σαν ακτινογραφία. Αλλά έβαλα θήκη και όλα καλα΄. Επίσης δε κατάφερα να βάλω την οθόνη στο 100%. Σε κάποιο σημείο βγαίνει λίγο πάνω αλλά με τη θήκη δε καταλαβαίνεις τίποτα.

Τώρα για τα hz της οθόνης, στο 60 το είχα πάντα, δε με απασχολεί αυτό. Ούτε είχα δουλέψει ποτέ στα 90 να δω πως είναι.

Η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής ζει έστω και ψιλοτραυματισμένος αλλά απόλυτα λειτουργικός

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...