Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα παρακαλούσα εάν κάποιος μπορεί να μου δώσει μια σύνθεση για υπολογιστή με όριο τα 1000 ευρώ για τη χρήση προγραμμάτων σχεδίασης . Δεν είναι απαραίτητο να φτάσουμε αυτό το ποσό φυσικά.  Αν μπορεί να γίνει και μια πρόβλεψη για να μπορεί να ανταπεξέλθει σχετικά αξιοπρεπώς για τα επόμενα πέντε χρόνια . Η σχολή είναι Μηχανικός σχεδίασης προϊόντων και συστημάτων. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, alexis22 είπε

Θα παρακαλούσα εάν κάποιος μπορεί να μου δώσει μια σύνθεση για υπολογιστή με όριο τα 1000 ευρώ για τη χρήση προγραμμάτων σχεδίασης . Δεν είναι απαραίτητο να φτάσουμε αυτό το ποσό φυσικά.  Αν μπορεί να γίνει και μια πρόβλεψη για να μπορεί να ανταπεξέλθει σχετικά αξιοπρεπώς για τα επόμενα πέντε χρόνια . Η σχολή είναι Μηχανικός σχεδίασης προϊόντων και συστημάτων. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Έχει μήπως κάποιο μπούσουλα απ' τα προγράμματα; Γενικά υπάρχουν κάποια που κάνουν πολύ χρήση GPU και άλλα που κάνουν CPU ιδίως στο render. Επειδή δεν έχω ιδέα για την σχολή σου, εσύ θα χρειαστείς να φτιάχνεις φωτορεαλιστικά ή θα χρησιμοποιείς κάποιο απ' τα autocad και SketchUp χωρίς όμως Vray ή κάτι παρόμοιο;

Αν έχεις τον χρόνο πες μας μερικές λεπτομέρειες ακόμα.

Επεξ/σία από manolis940
Δημοσ.

MATLAB, Python, UML, C++, Creo Parametric 8.0  , Android Studio, Προγραμματισμός Γραφικών, Γεωμετρικός Προγραμματισμός, Χρώμα και Ρεαλισμός, γλώσσα χειρισμού δεδομένων SQL, και γενικά προγράμματα σχεδίασης νομίζω mach 3 . Αν κάποιος που είναι ή τελείωσε τη σχολή μπορεί να βοηθήσει περισσότερο ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχω κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο να πω, πέρα ίσως από το ότι η επιλογή να πάρεις σταθερό αντί για φορητό υπολογιστή μπορεί να αποδειχθεί ένα ακριβό λάθος.

Ποτέ δε ξέρεις που θα σε βολέψει ή χρειαστεί ένα λαπτοπ (πχ εργασίες σε σπίτια συμφοιτητών, βιβλιοθήκη, καφέ, ταξίδι, σημειώσεις στη σχολή), οπότε το να έχεις την ευελιξία είναι φοβερό ατού. Φαντάζομαι επίσης ότι ένα μοντέρνο λαπτοπ είναι αρκετά ισχυρό για να καλύψει τις βασικές απαιτήσεις των περισσότερων προγραμμάτων για έναν φοιτητή. 

Ακόμη κι αν έχεις ήδη κάποιο λαπτοπ ή σκοπεύεις να πάρεις στο μέλλον, η ευκολία το να έχεις όλα σου τα αρχεία / προγράμματα σε έναν υπολογιστή είναι φανταστική.

Καλύτερα ίσως ένα 13"/14" λαπτοπ με εξωτερική οθόνη κλπ, αν το budget σου το επιτρέπει;

Επεξ/σία από ghostaki
Δημοσ.

Laptop υπάρχει , καθώς και εξωτερικός σκληρός 1ΤΒ . Το σταθερό επιλέγεται λόγω της δυνατότητας μελλοντικής αναβάθμισης , την καλύτερη σχέση απόδοσης / τιμής και της ασφάλειας από πτώση.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν θες να δώσεις λεφτά παρε ένα μεγάλο μονιτορ (  η δυο ) να δουλευεις άνετα τα σχεδιαστικά και βάλε το laptop σε docking με hub εξωτερικό mouse k/b

Για ασφάλεια μια καλή τσάντα μεταφοράς με σκληρή πλάτη και είσαι οκ

Επεξ/σία από Aris_
Δημοσ.
9 ώρες πριν, alexis22 είπε

Android Studio, Προγραμματισμός Γραφικών, Γεωμετρικός Προγραμματισμός, Χρώμα και Ρεαλισμός

Εδώ είναι λίγο που έχω και εγώ τον ενδοιασμό μου σχετικά με το αν χρειάζεσαι ή όχι GPU. Εξαρτάτε πολύ απ' το τι project θα φτιάχνεις και θα την χρειάζεσαι τόσο για Render όσο και να τα τεστάρεις πάνω σε κάποιον emmulator στο PC.

Αν το laptop είναι καλό, μπορείς να κάνεις αυτό που είπε και ο @Aris_ . 1 ή 2 Monitor της επιλογής σου. Προσθέτω εγώ Ποντίκι Πληκτρολόγιο και βάση laptop καθώς  έχει λάθος θέση και στο πληκτρολόγιο και στην θέση της οθόνης.

Αν κάνεις ομαδικές εργασίες το laptop θα σου φανεί πολύ χρήσιμο θεωρώ. Ωστόσο αν δεις ότι δεν ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις της σχολής βλέπουμε τότε που σκαλώνει και προτείνουμε setup για σταθερό. Έτσι κι αλλιώς όλα τα παραπάνω θα τα χρειαστείς και για τον σταθερό σου που σε περίπτωση που τον αγοράσεις.

Δημοσ.

Το λαπτοπ έχει αποκλειστεί . Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει στη σύνθεση ενός σταθερού καλώς . Τα υπόλοιπα είναι περιττά.

Δημοσ.

Δεν λες αν μπορείς και θα κάνεις εσύ την συναρμολόγιση.

Το 1000ρικο είναι αξιοπρεπές ποσό κι εφόσον μπορείς να το διαθέσεις καλύτερα να φτιάξεις ένα τίμιο σύστημα που δε θα το πετάξεις σε 2 χρόνια.

13500 η πιο σοφή επιλογή, για το δυνατό single core αλλά και για τους πολλούς πυρήνες όπου θα βοηθήσουν σε αρκετά σενάρια.

Ddr4 και 32gb σίγουρα για αρχή και μητρική με 4 σλοτ ώστε να έχεις περιθώρια επέκτασης στο μέλλον.

Κάρτα γραφικών σίγουρα nvidia λόγω soft, δυστυχώς κακά vfm εδώ και καιρό.

Θα πήγαινα κάπως έτσι...

https://www.skroutz.gr/s/40935606/Adata-XPG-Valor-AIR-Midi-Tower-Kouti-Ypologisti-me-Plaino-Parathyro-Mayro.html

https://www.skroutz.gr/s/29998272/Seasonic-G12-GC-650-650W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Full-Wired-80-Plus-Gold.html

https://www.skroutz.gr/comparelists/31?compare=40238485%2C40232065%2C40231927%2C40238557

https://www.skroutz.gr/s/40221872/Intel-Core-i5-13500-1-8GHz-Επεξεργαστής-14-Πυρήνων-για-Socket-1700-σε-Κουτί.html

https://www.skroutz.gr/s/32232984/Arctic-Freezer-A35-A-RGB-PSyktra-Epexergasti-gia-Socket-AM4-AM5.html

https://www.skroutz.gr/s/8001844/G-Skill-Ripjaws-V-32GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x16GB-και-Ταχύτητα-3200-για-Desktop-F4-3200C16D-32GVK.html

https://www.skroutz.gr/s/32276771/Western-Digital-Blue-SN570-SSD-1TB-M-2-NVMe-PCI-Express-3-0-WDS100T3B0C.html

Όλα τα παραπάνω βγαίνουν στα 700€. Μπορείς εύκολα να ανέβεις σε budget και ίσως έχεις μικρά περιθώρια να το πας προς τα κάτω, επιλέγοντας πιο φθηνό κουτί, την πιο οικονομική μητρική, μη αγοράζοντας aftermarket ψύκτρας και μένοντας με οικονομικό 550w golg τροφοδοτικό.

Θα έλεγα οτι κάρτα μπορείς να βάλεις σε δεύτερο χρόνο, δεν ξέρω τι ζόρια θα τραβήξει το creo όμως.

3060 12gb πιθανώς η καλύτερη επιλογή στο υπολειπόμενο budget

• Like 2
Δημοσ.

Θελω να πω κατι για αρχικη μνημη και 4 slots στην μητρικη. Αν ειναι να ξεκινησει καποιος με π.χ.2x 16 η 32gb και σε 2,3,5 μηνες παει σε 64 η 128gb,  ισως συμφερουν τα 4 slots. Aν θελησει να ανβαθμισει μετα απο 2-3 χρονια, δυσκολα θα βρει παρομοιες μνημες. Συνεβει σε μενα με hyperX 2x16gb/2666YHz/ddr4. Mετα απο 2 χρονια δεν εβρισκα ιδιες μνημες. Αναγκστικα να παρω νεο σετ 2x32gb. Αλλα και πολλα παιδια εδω στο site, εχουν αναφερει το ιδιο προβλημα. Επισης οσοι καταφεραν να βρουν, αναφερουν οτι οι μνημες χρονιζαν χαμηλοτερα, μετα. Νομιζω οτι αν καποιος, χρειαζεται το κομπιουτερ του για επαγγελματικη χριση, η γενικοτερα για δουλιες, που χρειαζονται μνημη καλλυτερα να υποστει το εξτρα κοστος απο την αρχη. Διορθωστε με αν κανω λαθος

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Chris2756 είπε

Θελω να πω κατι για αρχικη μνημη και 4 slots στην μητρικη. Αν ειναι να ξεκινησει καποιος με π.χ.2x 16 η 32gb και σε 2,3,5 μηνες παει σε 64 η 128gb,  ισως συμφερουν τα 4 slots. Aν θελησει να ανβαθμισει μετα απο 2-3 χρονια, δυσκολα θα βρει παρομοιες μνημες. Συνεβει σε μενα με hyperX 2x16gb/2666YHz/ddr4. Mετα απο 2 χρονια δεν εβρισκα ιδιες μνημες. Αναγκστικα να παρω νεο σετ 2x32gb. Αλλα και πολλα παιδια εδω στο site, εχουν αναφερει το ιδιο προβλημα. Επισης οσοι καταφεραν να βρουν, αναφερουν οτι οι μνημες χρονιζαν χαμηλοτερα, μετα. Νομιζω οτι αν καποιος, χρειαζεται το κομπιουτερ του για επαγγελματικη χριση, η γενικοτερα για δουλιες, που χρειαζονται μνημη καλλυτερα να υποστει το εξτρα κοστος απο την αρχη. Διορθωστε με αν κανω λαθος

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.

Είναι γεγονός πως όσοι είχαν αγοράσει ddr4 μνήμες παλαιότερα, με την εξέλιξη τους συνήθως δεν άξιζε η αναβάθμιση. Πρακτικά έπρεπε να αγοράσεις πιο γρήγορες μνήμες οι οποίες υποχρεωτικά θα χρόνιζαν στην ταχύτητα των χαμηλότερων μνημών ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα με σφάλματα κλπ.

Ωστόσο οι ddr4 και οι σύγχρονοι επεξεργαστές είχαν πολύ λίγα περιθώρια ασυμβατότητας, πρακτικά έπαιζε σχεδόν τα πάντα με τα πάντα.

Πλέον οι ddr4 έχουν τελειώσει ως γενιά, δεν θα υπάρξει επόμενη εξέλιξη, κυκλοφορούν σε πληθώρα μέχρι στιγμής και λογικά θα αργήσουν να αποσυρθούν.

Το τι θα γίνει στο μέλλον και τι θα συμφέρει τότε δυστυχώς είναι κάτι που δύσκολα μπορείς να προβλέψεις.

Με τις ddr4 να είναι σε ιστορικό χαμηλό πιθανώς συμφέρει να βάλεις όση χρειάζεσαι εξαρχής. Τα 32gb πάντως είναι αρκετή ραμ για τις περισσότερες εφαρμογές ακόμη και επαγγελματικές, για την πλειοψηφία των χρηστών.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάντως θα πρότεινα DDR5 μνήμες αφού πάμε σε νέο σύστημα.

πχ Motherboard 1  ή  Motherboard 2 και RAM

Ανεβαίνει κάνα 80αρι αλλά θεωρώ οι επιλογές στο μέλλον για RAM όπου πιθανών να θέλουμε αναβάθμιση θα είναι καλύτερες στην DDR5.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...