Evangelos_GR Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στην κοινότητα, Εύχομαι να είστε όλοι καλά. Είμαι χρήστης android , της μεσαίας κατηγορίας(250-400). Σκέφτομαι να αλλάξω σε iphone. Αξίζει η αλλαγή; Κοίταξα λίγο στη αγορά για τα απλά 13 κ 14( τιμή 880 κ 920). Απλά βρήκα και το 13pro σε έκδοση 1tb να είναι λίγο φθηνότερο του 14pro 128gb χώρου( στα 1100). Και με έφερε λίγο σε ενδοιασμό. Να κοιτάξω μόνο για τα απλά ή μήπως αξίζει και το 13pro; Εσείς ποια γνώμη έχετε;Μήπως καλύτερα θα είναι να περιμένω να βγουν τα 15ρια και μετά να δω τι θα κάνω; Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2023 από Evangelos_GR Διόρθωση κειμένου
Dinos1973 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 1tb δεν τα χρειάζεστε με τίποτα !!! Τσάμπα το εχτρα κόστος !
Evangelos_GR Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Dinos1973 είπε 1tb δεν τα χρειάζεστε με τίποτα !!! Τσάμπα το εχτρα κόστος ! Θα το δεχτώ, αλλά δεν υπάρχει άλλη έκδοση διαθέσιμη για το 13pro λογικά γτ αυτό έχει μείνει στο απόθεμα. Εγώ αυτό που ρωτάω είναι στο αν αξίζει να πάω προς iphone και αν ναι τι θα προτείνατε; Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2023 από Evangelos_GR
Vasilisxd Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Εδώ που φτάσαμε μάλλον καλύτερα να περιμένεις το 15άρι, ίδια τιμή θα έχει. Εάν δεν μπορείς να περιμένεις και πετύχεις το 13άρι (απλό) με καλή έκπτωσή, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πας σε 14άρι μιας και είναι ίδιες σχεδόν συσκευές. Το 13άρι είναι πολύ δυνατή συσκευή σε όλα, από κάμερες, μπαταρία, ταχύτητα, το 14άρι προσθέτει 2Gb Ram που είναι ψιλό αχρείαστα και λιιιιιιιιγο βελτιωμένη κάμερα. Γενικά είναι πολύ ακριβές συσκευές αλλά αντίστοιχα και ένα π.χ Samsung S23 στα ίδια χρήματα είναι. Η αλλαγή ίσως δε σου αρέσει αρχικά, αλλά εάν του δώσεις αρκετό χρόνο μάλλον θα σε κερδίσει. Θα χρειαστεί να κάνεις και καμία συνδρομή στο iCloud τύπου 2€/μήνα για καλό Backup & τα ωραία που δίνει η Apple για Privacy και για να μπορείς να γράφεις από το PC σου αρχεία στο iCloud να τα βλέπει το iPhone. Τώρα με τα win11 η συνεργασία PC & iOS είναι σε καλά επίπεδα. 2
Evangelos_GR Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 5 ώρες πριν, Vasilisxd είπε Εδώ που φτάσαμε μάλλον καλύτερα να περιμένεις το 15άρι, ίδια τιμή θα έχει. Εάν δεν μπορείς να περιμένεις και πετύχεις το 13άρι (απλό) με καλή έκπτωσή, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πας σε 14άρι μιας και είναι ίδιες σχεδόν συσκευές. Το 13άρι είναι πολύ δυνατή συσκευή σε όλα, από κάμερες, μπαταρία, ταχύτητα, το 14άρι προσθέτει 2Gb Ram που είναι ψιλό αχρείαστα και λιιιιιιιιγο βελτιωμένη κάμερα. Γενικά είναι πολύ ακριβές συσκευές αλλά αντίστοιχα και ένα π.χ Samsung S23 στα ίδια χρήματα είναι. Η αλλαγή ίσως δε σου αρέσει αρχικά, αλλά εάν του δώσεις αρκετό χρόνο μάλλον θα σε κερδίσει. Θα χρειαστεί να κάνεις και καμία συνδρομή στο iCloud τύπου 2€/μήνα για καλό Backup & τα ωραία που δίνει η Apple για Privacy και για να μπορείς να γράφεις από το PC σου αρχεία στο iCloud να τα βλέπει το iPhone. Τώρα με τα win11 η συνεργασία PC & iOS είναι σε καλά επίπεδα. Ευχαριστώ πολύ. Οπότε αφήνω το 13pro και πάω στα απλά. Και από ότι κτλβα η το 13 ή το 15 μόλις βγει. Θα περιμένω να βγει το νέο γτ και στο 13 να καταλήξω λογικά η τιμή του θα πέσει και άλλο τότε. Εκτός αν κάνει καμία έκπτωση μεγάλη που μου είπες
Λύση aces Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Λύση Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Evangelos_GR είπε Καλησπέρα στην κοινότητα, Εύχομαι να είστε όλοι καλά. Είμαι χρήστης android , της μεσαίας κατηγορίας(250-400). Σκέφτομαι να αλλάξω σε iphone. Αξίζει η αλλαγή; Κοίταξα λίγο στη αγορά για τα απλά 13 κ 14( τιμή 880 κ 920). Απλά βρήκα και το 13pro σε έκδοση 1tb να είναι λίγο φθηνότερο του 14pro 128gb χώρου( στα 1100). Και με έφερε λίγο σε ενδοιασμό. Να κοιτάξω μόνο για τα απλά ή μήπως αξίζει και το 13pro; Εσείς ποια γνώμη έχετε;Μήπως καλύτερα θα είναι να περιμένω να βγουν τα 15ρια και μετά να δω τι θα κάνω; Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Ναι καλύτερα να περιμένεις Σεπτέμβριο τη σειρά 15 τώρα αν πας στο απλό μεταξύ 14 κ 13 πας απλά στο 13 αφού μόνο η ραμ είναι παραπάνω στο 14 κάτι που δεν φαίνεται λόγω το λογισμικό κάνει καλή διαχείριση τα υπόλοιπα είναι ίδια. Τα pro έχουν παραπάνω κάμερα κ 120hz. το αν αξίζει θα το δεις μακροπρόθεσμα εφόσον δουλέψεις το iOS αρκετά. Οι εφαρμογές είναι καλογραμμένες κ όλα τρέχουν αρμονικά σε βάθος χρόνου αφού η φιλοσοφία της Apple είναι να κρατάς τις συσκευές για αρκετά χρόνια πλέον επιβάλλεται κ λόγω αυξημένων τιμών στις συσκευές παγκόσμια. Υπάρχουν περιορισμοί σε σχέση με Android κ βέβαια ενημερώσεις λογισμικού για πολλά χρόνια ανάλογα τη σειρά που θα αγοραστεί. Οι τιμες στα απλά ισως πέσουν λίγο (60-80€ κάτω) μόλις βγει η 15 σειρά χωρίς ομως μεγάλες αποκλίσεις. Όποτε ναι ή 13 ή 15 Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2023 από aces 1
Eluminator_91 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 13 pro 1TB στα 1100€ είναι καλή ευκαιρία αν αναλογιστείς ότι συνήθως αυτές οι εκδόσεις είναι οι πιο ακριβές (1700 και βάλε). Βέβαια τόσος χώρος δεν θα σου χρειαστεί μόνο αν έχεις σκοπό να τραβάς επαγγελματικό βίντεο 4k ProRes (το raw των βίντεο). Μπορείς να περιμένεις και την σειρά 15 που ανακοινώνεται μέσα Σεπτέμβρη αλλά απ όσα γράφονται θα πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη και αν θες τα Pro μπορεί να υπάρχει θέμα διαθεσιμότητας όπως πέρυσι
koutsis Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 12 hours ago, Evangelos_GR said: Καλησπέρα στην κοινότητα, Εύχομαι να είστε όλοι καλά. Είμαι χρήστης android , της μεσαίας κατηγορίας(250-400). Σκέφτομαι να αλλάξω σε iphone. Αξίζει η αλλαγή; Κοίταξα λίγο στη αγορά για τα απλά 13 κ 14( τιμή 880 κ 920). Απλά βρήκα και το 13pro σε έκδοση 1tb να είναι λίγο φθηνότερο του 14pro 128gb χώρου( στα 1100). Και με έφερε λίγο σε ενδοιασμό. Να κοιτάξω μόνο για τα απλά ή μήπως αξίζει και το 13pro; Εσείς ποια γνώμη έχετε;Μήπως καλύτερα θα είναι να περιμένω να βγουν τα 15ρια και μετά να δω τι θα κάνω; Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Γιατί δεν πας σε κάποιο μεταχειρισμένο. Θα μπορέσεις να το πάρεις στη μισή τιμή από το καινούργιο. Παίρνεις 13 pro με 600€ και έχεις πολύ καλύτερη κάμερα και οθόνη 120hz 😉 Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2023 από koutsis
Vaswww Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Και εγώ συμφωνώ να περιμένεις την έλευση του iPhone 15 που θα είναι και πιο καλύτερο από όσο λένε και υπόσχονται η Apple γιατί ουσιαστικά το 13 με το 14 είναι πάνω κάτω τα ίδια αν εξαιρέσεις κάποιες μικροδιαφορές που έχουν αυτά τα 2 κινητά. Τώρα η επιλογή είναι δική σου
Evangelos_GR Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 2 ώρες πριν, Eluminator_91 είπε 13 pro 1TB στα 1100€ είναι καλή ευκαιρία αν αναλογιστείς ότι συνήθως αυτές οι εκδόσεις είναι οι πιο ακριβές (1700 και βάλε). Βέβαια τόσος χώρος δεν θα σου χρειαστεί μόνο αν έχεις σκοπό να τραβάς επαγγελματικό βίντεο 4k ProRes (το raw των βίντεο). Μπορείς να περιμένεις και την σειρά 15 που ανακοινώνεται μέσα Σεπτέμβρη αλλά απ όσα γράφονται θα πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη και αν θες τα Pro μπορεί να υπάρχει θέμα διαθεσιμότητας όπως πέρυσι Μεγάλη η μνήμη συμφωνώ, αλλά για αυτό και το ότι είναι pro με έφερε σε ενδοιασμό. Γιατί για να πάρω το 15ρι όταν βγει, σίγουρα θα έχει 200-300 ευρώ διάφορα και με λιγότερο μνήμη(από 256 λένε θα ξεκινάει). Ήδη το 14ρι με 128gb είναι ακριβότερο περίπου κατά 100€ του 13pro με 1tb. Και προσωπικά δεν νομίζω να έχουν τεράστια διαφορά μεταξύ τους. 1 ώρα πριν, Vaswww είπε Και εγώ συμφωνώ να περιμένεις την έλευση του iPhone 15 που θα είναι και πιο καλύτερο από όσο λένε και υπόσχονται η Apple γιατί ουσιαστικά το 13 με το 14 είναι πάνω κάτω τα ίδια αν εξαιρέσεις κάποιες μικροδιαφορές που έχουν αυτά τα 2 κινητά. Τώρα η επιλογή είναι δική σου Ναι αυτό σκέφτηκα κι εγώ μήπως κάνουν μια μεγαλύτερη αναβάθμιση στο 15. Οπότε για απλό μοντέλο 13 η 15 όπως μου είπαν όλοι. 1
Evangelos_GR Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 2/8/2023 στις 12:50 ΜΜ, koutsis είπε Γιατί δεν πας σε κάποιο μεταχειρισμένο. Θα μπορέσεις να το πάρεις στη μισή τιμή από το καινούργιο. Παίρνεις 13 pro με 600€ και έχεις πολύ καλύτερη κάμερα και οθόνη 120hz 😉 Ξέχασα να απαντήσω. Κι εγώ αυτό σκέφτηκα απλά επειδή θέλω να το κρατήσω πάνω από 5 χρονια αν κάνω τέτοια αγορά, προτιμώ να πάρω ένα καινούριο να ξέρω ότι είναι οκ, να μην το έχω στο κεφάλι μου είναι καλό, το πρόσεχε αυτός που το είχε. Για αυτό ρώτησα για καινούριο Ευχαριστώ όλους σας, επεσήμανα το θέμα λυμένο. Θα περιμένω να βγουν τα 15ρια και θα δω τι θα κάνω. Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2023 από Evangelos_GR
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα