Basilhs23___ Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 2 ώρες πριν, Vault13 είπε Μην το παιζετε ξερολες καποιοι. Τα λαθη στις παραμετρους ειναι ανθρωπινα. Λαθη στο σχεδιασμο δεν δικαιολογουνται , οταν ειναι απο ολοκληρη ομαδα. Ναι.... Τα λάθη είναι ανθρώπινα και λάθη γίνονται. Μόνο που εδώ μιλάμε για κάτι τόσο ειδικο και σπάνιο που ένα λάθος μπορεί και να μην έχει δυνατότητα διόρθωσης. Για αυτό πρέπει να υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας. Το να έχεις ένα σκάφος διαστημικό σε τέτοια απόσταση, μάλλον είναι κάτι που θα κάνουμε πολλές δεκαετίες να το έχουμε πάλι. Το voyager 1 διαβάζω ότι θα ολοκληρώσει την αποστολή του το 2025 διότι θα τελειώσει η ενέργεια από την γεννήτρια ράδιοισοτόπων που έχει, έτσι ούτε θα μπορεί να στείλει ούτε να λάβει δεδομένα. Ταξιδεύει με ταχύτητα 68000 χλμ την ώρα. Τέτοιες αποστολές δε νομίζω να επαναληφθούν ξανά, ίσως γιατί δεν έχει και νόημα. Ότι δεδομένα καταφέρουν να πάρουν από τα όργανα αυτών των σκαφών, καλό για την επιστήμη είναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gatilaras Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 48 minutes ago, Basilhs23___ said: Σήμα μπορείς να έχεις και από πολύ περισσότερα δις χιλιόμετρα. Το διάστημα είναι ένα σχεδόν τέλειο κενό. Το θέμα είναι, πόσο χρόνο θα κάνει να σταλεί η εντολή από εμάς προς το σημείο που θέλουμε και άλλο τόσο που θα διαρκέσει το σήμα να φτάσει εδώ στις κεραίες λήψης. Το σήμα ταξιδεύει με 300000 χλμ το δευτερόλεπτο. Και πάλι πολυτέλεια ότι μπορούμε και στείλαμε σκάφοι σε τόσα δις χλμ απόσταση και έχουμε και αποστολή με ληψη δεδομένων. Η NASA έκανε βλακεια, ευτυχώς που από ότι φαίνεται διορθώνεται το πρόβλημα. Ποιος άλλος να είναι δηλαδή εκεί κοντά; Εξωγήινος; Προφανως με λιγο αστεια διαθεση ο σχολιασμος μου. Κατα τα αλλα το λαθος ηταν κ ειναι απαραδεκτο. Ευχαριστω 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PCharon Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 Το Voyager με τα ρετρό ηλεκτρονικά του ακόμα εκτελεί έργο μετά από 46 χρόνια. Κάποιος να τους έλεγε το 1977 πως το 2023 θα αγοράζουμε υπερσύγχρονες ηλεκτρονικές συσκευές με 2 έτη εγγύηση... και αν δε χαλάσουν για 3-4 τα λέμε και «σκυλιά». 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Snolly Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 13 minutes ago, PCharon said: Το Voyager με τα ρετρό ηλεκτρονικά του ακόμα εκτελεί έργο μετά από 46 χρόνια. Κάποιος να τους έλεγε το 1977 πως το 2023 θα αγοράζουμε υπερσύγχρονες ηλεκτρονικές συσκευές με 2 έτη εγγύηση... και αν δε χαλάσουν για 3-4 τα λέμε και «σκυλιά». επειδη οι προδιαγραφες για μια συσκευη που θα ταξιδεψει εκτος του ηλιακου συστηματος ειναι πανω κατω οι ιδιες σε απαιτησεις και αντοχες με το ζουζουνιστιρι του φραπε που σου χαλασε πολυ γρηγορα Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2023 από Snolly 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vault13 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε Ναι.... Τα λάθη είναι ανθρώπινα και λάθη γίνονται. Μόνο που εδώ μιλάμε για κάτι τόσο ειδικο και σπάνιο που ένα λάθος μπορεί και να μην έχει δυνατότητα διόρθωσης. Για αυτό πρέπει να υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας. Το να έχεις ένα σκάφος διαστημικό σε τέτοια απόσταση, μάλλον είναι κάτι που θα κάνουμε πολλές δεκαετίες να το έχουμε πάλι. Το voyager 1 διαβάζω ότι θα ολοκληρώσει την αποστολή του το 2025 διότι θα τελειώσει η ενέργεια από την γεννήτρια ράδιοισοτόπων που έχει, έτσι ούτε θα μπορεί να στείλει ούτε να λάβει δεδομένα. Ταξιδεύει με ταχύτητα 68000 χλμ την ώρα. Τέτοιες αποστολές δε νομίζω να επαναληφθούν ξανά, ίσως γιατί δεν έχει και νόημα. Ότι δεδομένα καταφέρουν να πάρουν από τα όργανα αυτών των σκαφών, καλό για την επιστήμη είναι. Παλιας τεχνολογιας, προς την ληξη τους. Το σε μεγαλη αποσταση δεν μου λεει κατι μια που ειναι παλιο. παρολα αυτα αν διαβασες, θα ξαναποκαταστησουν επικοινωνια ειπαν, δεν διαβασες καλα το αρθρο. 15 Οκτωβριου θα εχουμε ξανα συνδεση, κανε υπομονη μεχρι τοτε https://www.sciencealert.com/nasa-loses-contact-with-voyager-2-after-commands-misdirect-probe Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2023 από Vault13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
svartevarg Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 5 ώρες πριν, Kostasspil είπε Υπεύθυνοι στην ΝΑΣΑ τώρα: Η κλασική περίπτωση βλάβης λύνεται με μια μεγάλη απόφραξη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, Vault13 είπε Παλιας τεχνολογιας, προς την ληξη τους. Το σε μεγαλη αποσταση δεν μου λεει κατι μια που ειναι παλιο. παρολα αυτα αν διαβασες, θα ξαναποκαταστησουν επικοινωνια ειπαν, δεν διαβασες καλα το αρθρο. 15 Οκτωβριου θα εχουμε ξανα συνδεση, κανε υπομονη μεχρι τοτε https://www.sciencealert.com/nasa-loses-contact-with-voyager-2-after-commands-misdirect-probe Έχω βαρεθεί στο φόρουμ τον τελευταίο καιρό να μου λένε όλοι ότι δεν διάβασα το τάδε άρθρο. Μάλλον εγώ δεν μπορώ να εκφράσω γραπτώς με τον τρόπο που θέλω αυτό που σκέφτομαι. Το άρθρο φυσικά και το διάβασα, όπως και το ότι είναι διορθωσιμο το πρόβλημα. Είναι διορθωσιμο επειδή έτυχε και εφάρμοσαν αυτή την δικλειδα της αυτόματης επαναφοράς της κεραίας. Φαντάσου να μην υπήρχε αυτό το μέτρο και θα είχανε πάει όλα απατα. Τα περί λήξης της τεχνολογίας το λες κατόπιν εορτής διότι ξέρουμε ότι αυτή την δεκαετία ολοκληρώνεται η αποστολή, φαντάσου να μιλουσαμε για σκάφος με πολύ μεγαλυτερη διάρκεια αποστολής και χωρίς την δικλειδα. Το αν είναι παλιά τεχνολογία δεν παίζει κανέναν ρόλο. Το σκάφος δεν έχει προωθητική μηχανή για τέτοια διαστημικά ταξίδια. Ο προωθητικός μηχανισμος μέσω της εκτόξευσης αερίων υπάρχει μέχρι να μπορέσει το σκάφος να διαφύγει από την ατμόσφαιρα και τις επιδράσεις του βαρυτικου πεδίου της Γης, από εκεί και έπειτα, το σκάφος ταξιδεύει στο κενό μέχρι να πλησιάσει άλλους πλανήτες του ηλιακού συστήματος και να συντονιστεί με το βαρυτικο τους πεδίο, χρησιμοποιούν την ώθηση από το βαρυτικο πεδίο του εκάστοτε πλανήτη ώστε να διαφύγουν στην συνέχεια και να κάνουν το ταξίδι τους μέσα στο κενό, επειδή δεν υπάρχουν καθόλου τριβές, μπορεί και έχει αυτή την τεράστια ταχύτητα. Όλα είναι υπολογισμένα και προγραμματισμένα από πριν από τους αστρονόμους και εξαρτώνται από τους πλανήτες και εξωγενείς παράγοντες. Και σήμερα να κανονίζαν μια ακριβώς ίδια αποστολή, με σχεδόν τον ίδιο τρόπο θα το επρατταν, σχεδόν τον ίδιο χρόνο θα έκανε να φτάσει σε αυτή την απόσταση. Η αποψη ότι λάθη γίνονται και είναι ανθρώπινα και μπλα μπλα, έχει τα όρια της, όταν μιλάμε για σοβαρά πράγματα δεν υπάρχουν αυτά, άσχετα από το θέμα ότι είναι διορθωσιμα, θα μπορούσαν και να μην ήταν και με σοβαρότερη αποστολή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rapidrag Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 όλα γκουντ, έστειλε 1 ping https://www.bbc.com/news/world-66371569 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 Γιατί σας φαίνεται τόσο περίεργο ότι υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας σε περίπτωση λάθους; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gadgetseek Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2023 από gadgetseek 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vault13 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε Έχω βαρεθεί στο φόρουμ τον τελευταίο καιρό να μου λένε όλοι ότι δεν διάβασα το τάδε άρθρο. Μάλλον εγώ δεν μπορώ να εκφράσω γραπτώς με τον τρόπο που θέλω αυτό που σκέφτομαι. Το άρθρο φυσικά και το διάβασα, όπως και το ότι είναι διορθωσιμο το πρόβλημα. Είναι διορθωσιμο επειδή έτυχε και εφάρμοσαν αυτή την δικλειδα της αυτόματης επαναφοράς της κεραίας. Φαντάσου να μην υπήρχε αυτό το μέτρο και θα είχανε πάει όλα απατα. Τα περί λήξης της τεχνολογίας το λες κατόπιν εορτής διότι ξέρουμε ότι αυτή την δεκαετία ολοκληρώνεται η αποστολή, φαντάσου να μιλουσαμε για σκάφος με πολύ μεγαλυτερη διάρκεια αποστολής και χωρίς την δικλειδα. Το αν είναι παλιά τεχνολογία δεν παίζει κανέναν ρόλο. Το σκάφος δεν έχει προωθητική μηχανή για τέτοια διαστημικά ταξίδια. Ο προωθητικός μηχανισμος μέσω της εκτόξευσης αερίων υπάρχει μέχρι να μπορέσει το σκάφος να διαφύγει από την ατμόσφαιρα και τις επιδράσεις του βαρυτικου πεδίου της Γης, από εκεί και έπειτα, το σκάφος ταξιδεύει στο κενό μέχρι να πλησιάσει άλλους πλανήτες του ηλιακού συστήματος και να συντονιστεί με το βαρυτικο τους πεδίο, χρησιμοποιούν την ώθηση από το βαρυτικο πεδίο του εκάστοτε πλανήτη ώστε να διαφύγουν στην συνέχεια και να κάνουν το ταξίδι τους μέσα στο κενό, επειδή δεν υπάρχουν καθόλου τριβές, μπορεί και έχει αυτή την τεράστια ταχύτητα. Όλα είναι υπολογισμένα και προγραμματισμένα από πριν από τους αστρονόμους και εξαρτώνται από τους πλανήτες και εξωγενείς παράγοντες. Και σήμερα να κανονίζαν μια ακριβώς ίδια αποστολή, με σχεδόν τον ίδιο τρόπο θα το επρατταν, σχεδόν τον ίδιο χρόνο θα έκανε να φτάσει σε αυτή την απόσταση. Η αποψη ότι λάθη γίνονται και είναι ανθρώπινα και μπλα μπλα, έχει τα όρια της, όταν μιλάμε για σοβαρά πράγματα δεν υπάρχουν αυτά, άσχετα από το θέμα ότι είναι διορθωσιμα, θα μπορούσαν και να μην ήταν και με σοβαρότερη αποστολή. Καμια δικλειδα δεν εφαρμοσαν. Αυτοματη λειτουργια ειναι. δεν εχεις διαβασει οτι αρθρο υπαρχει γυρω απο το θεμα και γραφεις ανακριβειες. μεσω Αυστραλιας γινεται προσπαθεια επαναφορας και πιο νωρις απο 15 Οκτωβριου. Ολο το τηλεσκοπιο ειναι “dedicated ” πλεον Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2023 από Vault13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
safridia Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε Έχω βαρεθεί στο φόρουμ τον τελευταίο καιρό να μου λένε όλοι ότι δεν διάβασα το τάδε άρθρο. Μάλλον εγώ δεν μπορώ να εκφράσω γραπτώς με τον τρόπο που θέλω αυτό που σκέφτομαι. Το άρθρο φυσικά και το διάβασα, όπως και το ότι είναι διορθωσιμο το πρόβλημα. Είναι διορθωσιμο επειδή έτυχε και εφάρμοσαν αυτή την δικλειδα της αυτόματης επαναφοράς της κεραίας. Φαντάσου να μην υπήρχε αυτό το μέτρο και θα είχανε πάει όλα απατα. Τα περί λήξης της τεχνολογίας το λες κατόπιν εορτής διότι ξέρουμε ότι αυτή την δεκαετία ολοκληρώνεται η αποστολή, φαντάσου να μιλουσαμε για σκάφος με πολύ μεγαλυτερη διάρκεια αποστολής και χωρίς την δικλειδα. Το αν είναι παλιά τεχνολογία δεν παίζει κανέναν ρόλο. Το σκάφος δεν έχει προωθητική μηχανή για τέτοια διαστημικά ταξίδια. Ο προωθητικός μηχανισμος μέσω της εκτόξευσης αερίων υπάρχει μέχρι να μπορέσει το σκάφος να διαφύγει από την ατμόσφαιρα και τις επιδράσεις του βαρυτικου πεδίου της Γης, από εκεί και έπειτα, το σκάφος ταξιδεύει στο κενό μέχρι να πλησιάσει άλλους πλανήτες του ηλιακού συστήματος και να συντονιστεί με το βαρυτικο τους πεδίο, χρησιμοποιούν την ώθηση από το βαρυτικο πεδίο του εκάστοτε πλανήτη ώστε να διαφύγουν στην συνέχεια και να κάνουν το ταξίδι τους μέσα στο κενό, επειδή δεν υπάρχουν καθόλου τριβές, μπορεί και έχει αυτή την τεράστια ταχύτητα. Όλα είναι υπολογισμένα και προγραμματισμένα από πριν από τους αστρονόμους και εξαρτώνται από τους πλανήτες και εξωγενείς παράγοντες. Και σήμερα να κανονίζαν μια ακριβώς ίδια αποστολή, με σχεδόν τον ίδιο τρόπο θα το επρατταν, σχεδόν τον ίδιο χρόνο θα έκανε να φτάσει σε αυτή την απόσταση. Η αποψη ότι λάθη γίνονται και είναι ανθρώπινα και μπλα μπλα, έχει τα όρια της, όταν μιλάμε για σοβαρά πράγματα δεν υπάρχουν αυτά, άσχετα από το θέμα ότι είναι διορθωσιμα, θα μπορούσαν και να μην ήταν και με σοβαρότερη αποστολή. Και τοτε στο Star Trek γιατι ζοριζαν τοσο τις μηχανες για να πιασουν Warp 8; Θα μπορουσαν να φτασουν στο 8 μετα να κλεισουν την μηχανη και να δουλευουν μονο thrusters για τιμονι και να βγουνε οπου κανουν κεφι με το ιδιο Warp8. Ολα ενα ψεμα ρε φιλε, fake news και στο Star Trek Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
polaki Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 4 hours ago, PCharon said: Το Voyager με τα ρετρό ηλεκτρονικά του ακόμα εκτελεί έργο μετά από 46 χρόνια. Κάποιος να τους έλεγε το 1977 πως το 2023 θα αγοράζουμε υπερσύγχρονες ηλεκτρονικές συσκευές με 2 έτη εγγύηση... και αν δε χαλάσουν για 3-4 τα λέμε και «σκυλιά». Μια χαρά μπορούν να τα φτιάξουν όλα να αντέχουν. Αλλά ότι αντέχει, δε φέρνει λεφτά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
argimeg Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 2 ώρες πριν, rapidrag είπε όλα γκουντ, έστειλε 1 ping https://www.bbc.com/news/world-66371569 Καλά που σκέφτηκα να το χακάρω και τους τον ξαναγύρισα τους άσχετους Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adi32 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 46 χρόνια κινείται? Με τι ενέργεια? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις