Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Πριν 3 μέρες πήγα για συνέντευξη για μια εργασία που ενδιαφέρει οικογενειακό γραφείο όχι εταιρεία . Όλα φάνηκε να πήγαν καλά και καθώς δουλεύω ήδη κάπου αλλου συζητήσαμε να πάω αυτή τη βδομάδα ενδεχομένως για κάποιο δοκιμαστικό  πριν η μετα τη τωρινή μου απασχόληση αλλά δεν με κάλεσαν. Σκεφτόμουν να παρω τηλ η να στείλω κάποιο email ή δείχνει πολυ απελπισία; Εφόσον καλέσω η στείλω πως θα μπορούσα να το θέσω σαν θέμα το αν θα με πάρουν η βρήκαν άλλον; Ευχαριστω

Δημοσ.

Είναι αρκετά νωρίς, λογικά ακόμα θα κάνουν συνεντεύξεις. Θα έλεγα να περιμένεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 31/7/2023 στις 10:22 ΜΜ, Lia_28 είπε

Σκεφτόμουν να παρω τηλ η να στείλω κάποιο email ή δείχνει πολυ απελπισία;

Είναι φοβερό ότι όταν οι μάγκες στο HR  μας γράφουν για τα καλά είναι αποδεκτό ενώ το αντίθετο όχι. Πότε θα αρχίσουμε να εκτιμάμε τον χρόνο μας και να διεκδικούμε πράγματα για τον εαυτό μας; Ή μου απαντάτε μέχρι αύριο ή δεν ενδιαφέρομαι να ασχοληθώ με μία εταιρία που δεν υπολογίζει ούτε εμένα ως άνθρωπο και το βιογραφικό μου ούτε τον χρόνο μου.

Εδώ σε big-4 τους απαντάνε μετά από 2 μήνες.

Επεξ/σία από listerstorm
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
13 ώρες πριν, listerstorm είπε

Είναι φοβερό ότι όταν οι μάγκες στο HR  μας γράφουν για τα καλά είναι αποδεκτό ενώ το αντίθετο όχι. Πότε θα αρχίσουμε να εκτιμάμε τον χρόνο μας και να διεκδικούμε πράγματα για τον εαυτό μας; Ή μου απαντάτε μέχρι αύριο ή δεν ενδιαφέρομαι να ασχοληθώ με μία εταιρία που δεν υπολογίζει ούτε εμένα ως άνθρωπο και το βιογραφικό μου ούτε τον χρόνο μου.

Εδώ σε big-4 τους απαντάνε μετά από 2 μήνες.

Όπως τα λες. Είναι πραγματικά εκνευριστικό όταν δεν απαντάνε καν. Κάποιοι βέβαια λένε ότι αν είναι να προχωρήσετε θα σε ειδοποιήσουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Σε αυτή τη φάση περιμένω και εγώ νέα, αντε να δούμε...

Δημοσ.

Εγώ από το επόμενο δευτερόλεπτο που έχει τελειώσει η συνέντευξη συνεχίζω και ψάχνω.

Σίγουρη δουλειά είναι μόνο αυτή που υπέγραψες την πρόσληψη. 

• Like 5
Δημοσ.
Στις 4/8/2023 στις 9:12 ΠΜ, Gatoskylo8 είπε

Εγώ από το επόμενο δευτερόλεπτο που έχει τελειώσει η συνέντευξη συνεχίζω και ψάχνω.

Σίγουρη δουλειά είναι μόνο αυτή που υπέγραψες την πρόσληψη. 

Το ίδιο ακριβώς κάνω και εγώ.

Σίγουρη δουλειά δεν υπάρχει. Όσο καλά και αν πιστεύεις ότι πήγε μια συνέντευξη, μπορεί λίγο αργότερα να πήγε υποψήφιος με περισσότερα προσόντα και να τον προτιμήσουνε.

Επίσης, δε μπορείς να περιμένεις. Ειδικά τα HR στην Ελλάδα είναι για τον πέο που μπορεί είτε απλά να μην σου απαντήσουν καν είτε να σου απαντήσουν όποτε γουστάρουν. Τελευταία φορά πριν πιάσω την δουλειά που είμαι τώρα, είχα κάνει συνέντευξη σε άλλη εταιρία, παίρνω τελικά την θέση που είμαι τώρα και 2 μήνες ενώ είμαι ήδη στη δουλειά μου στέλνουν email από εκείνη την συνέντευξη ότι ενδιαφέρονται να συνεχίσουν. Λες και θα ήμουν εγώ 2 μήνες σπίτι να κοιτάω το ταβάνι και να μην πληρώνω λογαριασμούς, περιμένοντας τους βλαμμένους πότε θα απαντήσουν...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, BlueBlade είπε

Το ίδιο ακριβώς κάνω και εγώ.

Σίγουρη δουλειά δεν υπάρχει. Όσο καλά και αν πιστεύεις ότι πήγε μια συνέντευξη, μπορεί λίγο αργότερα να πήγε υποψήφιος με περισσότερα προσόντα και να τον προτιμήσουνε.

Επίσης, δε μπορείς να περιμένεις. Ειδικά τα HR στην Ελλάδα είναι για τον πέο που μπορεί είτε απλά να μην σου απαντήσουν καν είτε να σου απαντήσουν όποτε γουστάρουν. Τελευταία φορά πριν πιάσω την δουλειά που είμαι τώρα, είχα κάνει συνέντευξη σε άλλη εταιρία, παίρνω τελικά την θέση που είμαι τώρα και 2 μήνες ενώ είμαι ήδη στη δουλειά μου στέλνουν email από εκείνη την συνέντευξη ότι ενδιαφέρονται να συνεχίσουν. Λες και θα ήμουν εγώ 2 μήνες σπίτι να κοιτάω το ταβάνι και να μην πληρώνω λογαριασμούς, περιμένοντας τους βλαμμένους πότε θα απαντήσουν...

Συμφωνώ και επαυξάνω, στο κάτω κάτω δεν νομίζω ότι η πλειονότητα ψάχνει κάτι τόσο εξειδικευμένο και δυσεύρετο, άρα οτιδήποτε διαρκεί περισσότερο από δύο εβδομάδες το θεωρώ απαράδεκτο.
Πιστεύω επίσης πως σε πολλές περιπτώσεις το HR θέλει να δικαιολογήσει το μισθό του και απλώς ταλαιπωρεί τους ανθρώπους τάζοντας ψεύτικη ελπίδα. Άρα συνεχίζεις να ψάχνεις δουλειά και στέλνεις βιογραφικά χωρίς να περιμένεις οτιδήποτε, αν κάτσει κάτι στο τέλος έκατσε. Βέβαια το καλύτερο είναι να γίνεται αυτό το ψάξιμο ενώ έχεις ήδη δουλειά ώστε να μην καίγεσαι, όμως καλή τύχη στο να βρεις χρόνο για τις συνεντεύξεις.

Τέλος, εκτός του να παίρνει πολύ χρόνο η διαδικασία πρόσληψης, ανησυχητικό είναι αν σε προσλάβουν επιτόπου (μου έχει συμβεί τρεις φορές και όλες ήταν μάπα η δουλειά). Τις περισσότερες φορές σημαίνει ότι ο προηγούμενος τους παράτησε στο ξεκάρφωτο και τώρα καίγονται για να βρουν άμεσα αντικαταστάτη του, δεν είναι δηλαδή ότι θαμπώθηκαν από τη χαρισματικότητα σου.

Επεξ/σία από Gatoskylo8
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...