Sonne Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, -Dimitris- είπε Ο χημικός ασχολείται κατά βάση, αμιγώς με πειραματικές διαδικασίες ενώ ο βιολόγος τις εφαρμόζει σε κυτταροκαλλιέργειες/βακτήρια/μύκητες/πειραματόζωα/φυτά. Εξαρτάται με τι θες να ασχοληθείς. Όσον αφορά την έρευνα, ασχολούνται με διαφορετικά πράγματα (υπάρχει πάντα ένα ποσοστό αλληλοεπικάλυψης). Μια φαρμακευτική εταιρεία έχει χημικούς, βιολόγους αλλά και καθαριστές. Οι καθαριστές εργάζονται στον ίδιο χώρο. Άρα είναι το ίδιο με τη λογική σου. Υ.Γ. Εφόσον γνωρίζεις άτομα που σπουδάζουν σε μία από τις σχολές που γράφεις στο αρχικό post. Γιατί ρωτάς σε ένα forum; Πρώτον ,γιατί πολύ απλά θέλω όσο το δυνατόν περισσότερες απόψεις για να έχω μια πιο αντικειμενική εικόνα των πραγμάτων.Δεύτερον, το δίλλημα μου σχετίζεται με δυο σχολές (χημικό ή ιατρική εξωτερικό ) και ζήτησα απόψεις πάνω στις δυο σχολές.Δεν γνωρίζω άτομα που να σπουδάζουν στο χημικό παρά μόνο στο βιολογικό το οποίο δεν με ενδιαφέρει.Και τρίτον , δεν ξερω λεπτομέρειες με το τι ασχολείται ένας βιολόγος η χημικός συγκεκριμένα απλώς μου εχουνε πει πως πάνω κάτω είναι το ίδιο πράγμα επαγγελματικά από άποψη εύρεσης εργασίας και μισθών(κ τέτοιες λεπτομέρειες να μου έλεγαν στην ηλικία μου δεν μπορώ να ξερω πως είναι το ένα και πως το άλλο αντικειμενικά ) .Πάντως φαντάζομαι είναι καλύτερα από τις καθαρίστριες που ανέφερες και τα δυο Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2023 από Sonne
truman2193 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Δίνεις εξετάσεις για ιατρική στο Χρόνινγκεν της Ολλανδίας και αν τα πάς καλά περνάς. Κορυφαίο τμήμα και μηδαμινά δίδακτρα. Εξετάζεσαι αν δεν κάνω λάθος σε χημεία, έκθεση στα αγγλικά και ιατρικά σενάρια. Αλλιώς ναι και η Ιταλία είναι εξίσου καλή, αν και πιο ακριβή. Στη χειρότερη πήγαινε Φιλιππούπολη.
Sonne Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 18 λεπτά πριν, rain-man είπε Το επάγγελμα του γιατρού ή φαρμακοποιού διαφέρει απ' τον χημικό ή τον random post doc με το ότι μπορεί να είναι αυτοαπασχολούμενος στην Ελλάδα και να βγάλει τρελά λεφτά στο εξωτερικό και ιδίως στην Αμερική. Δηλαδή σαν χημικός αν κάνω ένα μεταπτυχιακό στα φάρμακα πχ δεν θα είναι το ίδιο ;
rain-man Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 3 λεπτά πριν, Sonne είπε Δηλαδή σαν χημικός αν κάνω ένα μεταπτυχιακό στα φάρμακα πχ δεν θα είναι το ίδιο ; Όχι γιατί το 90% των φαρμακοποιών έχουν γονιό με φαρμακείο και το επάγγελμα είναι κλειστό, και εκεί είναι τα λεφτά όχι στην έρευνα φαρμάκων.
truman2193 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 15 λεπτά πριν, Sonne είπε Δηλαδή σαν χημικός αν κάνω ένα μεταπτυχιακό στα φάρμακα πχ δεν θα είναι το ίδιο ; Για δουλειά σαν φαρμακοποιός σίγουρα όχι. Θέση σε φαρμακοβιομηχανία ίσως βρείς αλλά δεν ξέρω κατα πόσο είναι εφικτό στην Ελλάδα αφού εκτός Γιαννακόπουλο και ΕΛΠΕΝ δεν νομίζω ότι παίζουν άλλες μεγάλες, εκτός αν μου διαφεύγει κάποια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα