Προς το περιεχόμενο

Το Twitter παίρνει ειδική άδεια για να εμφανίζεται ως "X" στο App Store του iPhone

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

10 hours ago, belkin said:

τα ιδια εκαναν και στην microsoft με την nokia και ακομα κλαινε τα δις που εχασαν απο την πατατα τους

δεν εχει καμια σχεση η microsoft Πηρε πεθαμενη την nokia το 2011 Και προσπαθησε να παιξει με windows για να πιασει το μεριδιο παλι. Δες την ταινια "blackberry" και θα καταλαβεις πως κατεστρεψε ολο τον ανταγωνισμο η apple τοτε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

16 λεπτά πριν, great είπε

δεν εχει καμια σχεση η microsoft Πηρε πεθαμενη την nokia το 2011 Και προσπαθησε να παιξει με windows για να πιασει το μεριδιο παλι. Δες την ταινια "blackberry" και θα καταλαβεις πως κατεστρεψε ολο τον ανταγωνισμο η apple τοτε.

Μάλλον δεν ξέρεις καλά την ιστορία…. Διάβασε που ήταν και που πήγε ο Stephen Elop το 2010 και ανακάλυψε πως μόλις σε τρία χρόνια το no 1 brand στην κινητή τηλεφωνία εξαγοράζεται για ψίχουλα….

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η άποψή μου είναι ότι ο Musk είναι πολύ πιο έξυπνος από όλους εμάς μαζί. Και προφανώς δεν έχει φτάσει τυχαία στο net worth που έχει φτάσει. 

Αυτός θέλει να κάνει ένα app το οποίο να έχει online payments, marketplace και ένα σορό άλλα πράγματα που εμείς ούτε καν φανταζόμαστε. 

Είναι πολύ πιθανό λοιπόν να σκέφτηκε, πόσα λεφτά χρειάζεται να δαπανηθούν για να φτιαχτεί κάτι τέτοιο απ'το μηδέν? Και πού θα βρεθεί τόσο εξειδικευμένο προσωπικό για να το στελεχώσει? Οπότε έτσι είναι λογική η κίνησή του να αγοράσει ένα από τα super brands του κόσμου, να του κάνει το ξεσκαρτάρισμα που χρειάζεται (γιατί προφανώς είχε πολύ σαβούρα μέσα), και σε 2-3 χρόνια να το φτάσει εκεί που θέλει. 

Αν ο Μήτσος εδώ απ'τα Πετράλωνα ή ο Joe απ'την Αλαμπάμα ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ πιστεύει ότι ο Musk είναι λιγότερο έξυπνος απ'τον ίδιο και κατάφερε να αχρηστεύσει το Twitter, οκ. Η πιθανότητα είναι να κάνει λάθος ο Μητσάρας πάντως, και όχι ο Elon. Δεν ξέρω. Αλλά δεν θα πόνταρα στο Μητσάρα. 

Θα επανέρθω σε αυτό το post μου σε 2 χρόνια. 

Επεξ/σία από polaki
  • Like 1
  • Thanks 1

14 ώρες πριν, AtiX είπε

image.jpeg.cb0170c2cb87b70a3f3290c84811e6c4.jpeg

*Προστατέψτε την άγρια ζωή πριν είναι πολύ αργά.

*Προστάτεψε τα είδη των ζώων (μας), πριν να είναι πολύ αργά. 

Tierarten = Animal species

Wildtiere = Wildlife

:P 

• Thanks 1

24 minutes ago, polaki said:

Η άποψή μου είναι ότι ο Musk είναι πολύ πιο έξυπνος από όλους εμάς μαζί. Και προφανώς έχει φτάσει τυχαία στο net worth που έχει φτάσει.

Fixed. Μή βιαστείς να απαντήσεις. Μελέτησέ το και θα δείς.

Το "τυχαία" δεν το γράφω με την έννοια που μάθαμε από παιδάκια. Αναφέρομαι στην Θεωρία του Χάους.

Για κάθε έναν Elon Musk, υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες πανέξυπνοι, οραματιστές άνθρωποι με ιδέες και γνώσεις και πολλές φορές και με λεφτά, οι οποίοι δεν μπορούν να τα καταφέρουν.

11 minutes ago, panther_512 said:

Fixed. Μή βιαστείς να απαντήσεις. Μελέτησέ το και θα δείς.

Το "τυχαία" δεν το γράφω με την έννοια που μάθαμε από παιδάκια. Αναφέρομαι στην Θεωρία του Χάους.

Για κάθε έναν Elon Musk, υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες πανέξυπνοι, οραματιστές άνθρωποι με ιδέες και γνώσεις και πολλές φορές και με λεφτά, οι οποίοι δεν μπορούν να τα καταφέρουν.

Όπως έγραψα και πριν, θα επανέρθω στο post μου σε 2 χρόνια να δούμε που βρίσκεται τότε το Twitter/X. 

Όσα λεφτά και αν είχα στη θέση του, οι πιθανότητες είναι να τα έτρωγα στην καραϊβική και να πέρναγα ζάχαρη, παρά να προσπαθώ να αλλάξω τον κόσμο (προς το καλύτερο ή το χειρότερο είναι άλλη συζήτηση). Όπως θα έκανε και τι 99,999% του πληθυσμού. Δε νομίζω ο Χρηστάρας από Ασπρόπυργο ναι ενδιαφερόταν για space travels, αν είχε 200δις στην καθισιά του. Σε μπύρες και πιτόγυρα θα τα έτρωγε. Αμφιβάλεις? 

Ο άνθρωπος είναι visionary. Τρελός μπορεί να είναι, ΧΑΖΟΣ όμως μια φορά δεν είναι. 

Θα μου επιτρέψεις να επιμείνω στο ότι και πιο έξυπνος από όλους εμάς μαζί είναι, αλλά και τυχαία ΔΕΝ έφτασε στο net worth που είναι. 

• Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Hacker?pcs είπε

Το ότι εμποδίζει στην πράξη στρατιωτικές επιχειρήσεις των Ουκρανων κατά των εισβολέων με το Starlink μετράει σαν λόγος για να τον μισεί κανείς;

https://www.nytimes.com/interactive/2023/07/28/business/starlink.html

Χρήση που πληρώνεται από το πεντάγωνο και δεν παρέχει δωρεάν

https://www.cnbc.com/2023/06/01/pentagon-awards-spacex-with-ukraine-contract-for-starlink-satellite-internet.html

Αφού πέρυσι προωθούσε θέσεις του Κρεμλινου για "ειρήνη", δηλαδή να κρατήσουν οι Ρώσοι εισβολείς τις περιοχές που κατέχουν παράνομα

https://www.npr.org/2022/10/04/1126714896/elon-musk-ukraine-peace-plan-zelenskyy

Οι ηλιθιότητες του Twitter που το καταστρέφει είναι το λιγότερο. Κατέστρεψε ένα brand που εχει μπει στο λεξικο και το γέμισε με παράφρονες αμερικανους Τραμπικους ακροδεξιούς χριστιανοταλιμπαν που τους προωθεί με 8 δολλαρια το μήνα και αν κάποιους τέτοιοι τύποι είναι η καλύτερη τους,  το δεδομένο είναι ότι από τότε που ανέλαβε το Twitter έχει χάσει τα μισά έσοδα από διαφημίσεις, δηλαδή και οικονομική καταστροφή της εταιρίας

https://www.bbc.com/news/business-66217641

Καλά κάνει και δεν διαλέγει πλευρά σε έναν πόλεμο. Δες τον δικό μας που διάλεξε την χαμένη (και αυτή που φταίει) πλευρά και δεν πήραμε κανένα αεροπλάνο για τις φωτιές. 

Το παραπάνω άρθρο είναι κυριολεκτικά 2 μηνών, και δεν ξέρουμε καν αν έχει υλοποιηθεί. 

Επεξ/σία από SabotazNic

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, SabotazNic said:

Καλά κάνει και δεν διαλέγει πλευρά σε έναν πόλεμο. Δες τον δικό μας που διάλεξε την χαμένη (και αυτή που φταίει) πλευρά και δεν πήραμε κανένα αεροπλάνο για τις φωτιές.

Ακριβώς αυτή είναι η ρωσική άποψη, παρανοϊκά έχοντας φταίχτη τον αμυνόμενο και όχι το εισβολέα. Αλλά για να μην το πάμε offtopic και το τι απόψεις έχουμε εμείς, εχθροί του Musk στην Αμερική υπάρχουν πολλοί επειδή εκφράζει ακροδεξιές απόψεις και προωθεί στο Twitter που αγόρασε άτομα που τις εκφράζουν και το σημαντικότερο πήρε θέση σε θέμα εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ ενάντια στα συμφέροντα και γραμμή ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ και μάλιστα πρωτοφανώς εμπλέχτηκε άμεσα σε στρατιωτικό ζήτημα (!!!), πράγμα που έχει να γίνει από τις επεμβάσεις της United Fruit Company τον 20ο αιώνα

Επεξ/σία από Hacker?pcs
  • Like 1

36 minutes ago, polaki said:

Όπως έγραψα και πριν, θα επανέρθω στο post μου σε 2 χρόνια να δούμε που βρίσκεται τότε το Twitter/X. 

Όσα λεφτά και αν είχα στη θέση του, οι πιθανότητες είναι να τα έτρωγα στην καραϊβική και να πέρναγα ζάχαρη, παρά να προσπαθώ να αλλάξω τον κόσμο (προς το καλύτερο ή το χειρότερο είναι άλλη συζήτηση). Όπως θα έκανε και τι 99,999% του πληθυσμού. Δε νομίζω ο Χρηστάρας από Ασπρόπυργο ναι ενδιαφερόταν για space travels, αν είχε 200δις στην καθισιά του. Σε μπύρες και πιτόγυρα θα τα έτρωγε. Αμφιβάλεις? 

Ο άνθρωπος είναι visionary. Τρελός μπορεί να είναι, ΧΑΖΟΣ όμως μια φορά δεν είναι. 

Θα μου επιτρέψεις να επιμείνω στο ότι και πιο έξυπνος από όλους εμάς μαζί είναι, αλλά και τυχαία ΔΕΝ έφτασε στο net worth που είναι. 

To point μου είναι ότι ο Elon Musk, αναφορικά με τα προσωπικά προσόντα, δεν είναι μοναδικός στον κόσμο. Υπάρχουν πάρα πολλοί εκεί έξω με τα ίδια χαρακτηριστικά και γιατί όχι, ο κάθε ένας από αυτούς πιό έξυπνος από όλους εμάς μαζί (αν και διαφωνώ καθέτως με αυτό, έχει πιό πολύ να κάνει με την ισχύ της θέλησης και αν ο κόσμος γύρω σου λυγίζει από αυτήν, παρά με την εξυπνάδα την ίδια)

Όταν έχεις χρόνο ρίξε μιά ματιά εδώ, είναι από το 2017:

https://www.bbc.com/worklife/article/20170525-opinion-getting-rich-has-more-to-do-with-luck-than-talent

Ο Έλον αλλάζει και θα αλλάζει τον κόσμο μας. Πολύ πιθανό να εξελιχθεί στα μάτια του κόσμου σε σύγχρονο μεσσία. Όμως αν δεν υπήρχε αυτός, πιστεύω θα υπήρχε κάποιος άλλος στη θέση του, κάποια στιγμή νωρίτερα ή αργότερα.

• Confused 1

Εάν είναι τόσο έξυπνος και ταλαντούχος τότε θα είχε δημιουργήσει μια δικιά του εταιρία από την αρχή να την ονομάσει Χ και να ανταγωνιστεί στα ίσια τον κυρίαρχο στο αντικείμενο το twitter. Πιο φτηνά θα του είχε κοστίσει. Δείτε τι κάνει ο φίλος μας ο Μάρκος με τα Νήματα του

Η κίνηση να δώσει τόσα πολλά λεφτά (που δεν ξέρουμε καν εάν τα έδωσε η θα τα δώσει η παίζει και στο εξωτερικό το κόλπο οι αποτυχημένες επενδύσεις να τις πληρώνουν οι φτωχοί φορολογούμενοι) για να πάρει μια φτασμενη εταιρία και να αλλάξει το 99% για να την κάνει όπως την θέλει αυτός μου φαινεται λάθος.

Και του ιδιου του φάνηκε λάθος γιατί κατάλαβε ότι παρασύρθηκε από κάποιον που λογομαχουσαν δημόσια και προσπάθησε να αλλάξει τους όρους εκ των υστέρων χωρίς επιτυχία.

Αυτή είναι η κλασική τακτική εταιριών που δεν έχουν πλέον έμπνευση/ακρες αλλά μόνο λεφτά. Λαμπρό παράδειγμα η Microsoft που αγοράζει ότι τις γυαλίζει και εάν δεν το καταστρέφει το βάζει σε μια αέναη στασιμότητα, στο ψυγείο.

• Like 2

49 minutes ago, panther_512 said:

Ο Έλον αλλάζει και θα αλλάζει τον κόσμο μας. Πολύ πιθανό να εξελιχθεί στα μάτια του κόσμου σε σύγχρονο μεσσία. Όμως αν δεν υπήρχε αυτός, πιστεύω θα υπήρχε κάποιος άλλος στη θέση του, κάποια στιγμή νωρίτερα ή αργότερα.

Σύμφωνοι, αλλά εμάς δεν πρέπει να μας απασχολεί αν λέγεται Musk ή Gates ή Παπαδάκης. 

Το σημαντικό εδώ είναι να καταλάβουμε ότι ΜΠΟΡΕΙ (δεν λέω σίγουρα, μπορεί και να είναι τελείως τρελός και να κάνει τυχαία πράγματα) να έχει στο μυαλό του κάτι πολύ πιο advanced από αυτά που εμείς έχουμε σκεφτεί, και να θέλει να το προωθήσει με κάποιον τρόπο. Ο τρόπος αυτός είναι ένα κάποιο Twitter. Ένα όχημα είναι ουσιαστικά το Twitter, το οποίο πλέον λέγεται X. 

Και επειδή βλέπω πολλούς να κράζουν, δεν ΜΑΣ ανοίκει το Twitter παιδιά, μη μπερδεύεστε. 

ΤΟΥ ανοίκει. Αν θέλει του βάζει φωτιά και το καίει. Δικά του λεφτά θα χάσει, όχι δικά μας. 

Στην τελική όποιο δήθεν στεναχωριούνται που έχει απολύσει το μισό Twitter, ας κατέβουν Σύνταγμα να γκρινιάξουν για το δίκιο του εργάτη. Όχι απ'το πληκτρολόγιο.

41 minutes ago, safridia said:

Εάν είναι τόσο έξυπνος και ταλαντούχος τότε θα είχε δημιουργήσει μια δικιά του εταιρία από την αρχή να την ονομάσει Χ και να ανταγωνιστεί στα ίσια τον κυρίαρχο στο αντικείμενο το twitter. Πιο φτηνά θα του είχε κοστίσει. Δείτε τι κάνει ο φίλος μας ο Μάρκος με τα Νήματα του

Απ'το Harvard Business School απόφοιτος να υποθέσω? 

Εγώ επειδή διατριβή στο management δεν έχω κάνει, κρατάω και λίγο το στόμα μου κλειστό, παρόλο που και εμένα εκ πρώτης όψης μου φαίνονται κουλές κάποιες κινήσεις του. 

Αλλά παιδιά σχολιάζουμε τον κάθε Musk στα σοβαρά, ή απλά με μια φραπεδιά στο χέρι για να περνάει η ώρα, "προπονητές καναπέ" φάση. Αν είναι το δεύτερο, να συνεχίσω και εγώ τη συζήτηση.. Αν σχολιάζουμε σοβαρά, εγώ θα αποχωρήσω γιατί δεν έχω το βάρος να κάνω ΣΟΒΑΡΗ συζήτηση για έναν άνθρωπο τόσες σκάλες πάνω από εμένα στο πεδίο δραστηριοποίησης του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...