Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω iMac / phone 12 / apple watch / airpods pro & κάθεται κι ένα παλιό iPad air. Με λες και appleboy. Με έχασε όμως στο iphone 12. Εννοώ ότι θα κάτσω εδώ μέχρι να μην το υποστηρίζει σε λογισμικό. Το ίδιο και με το AW6.

• Like 1
  • Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, HateMe είπε

Θα μιλησω προσωπικά για μένα. 

Ποτε δεν ημουν φαν μποι της Apple, μια ζωη Galaxy S επαιρνα, κανα Nexus / Pixel κλπ.

Ημουν απ αυτούς που εκραζα μέχρι αηδιας κάτι τυπους σαν τον @billdanos που εχει έρωτα με την Apple και δεν το εκρυβε οπως ξέρετε οι περισσοτεροι :P 

Οταν περνούσε ένας χρονος αντε δυο, παντα ηθελα να αλλάξω συσκευη γιατι κατι με χαλούσε. (συνηθως τα κολληματα των συσκευων)

Το 2020 πηρα το πρωτο μου 11 Pro Max απλα για να δω αν θα την παλέψω με iOS και να δω ποσο θα μου λειψει να αλλάζω ROM καθε μέρα στο android κινητο μου (το XDA σε bookmark ηταν απ το 2009 η 2010 που πηρα το πρωτο μου Galaxy)

ΑΝ δεν μου ειχαν κανει πριν μηνες δώρο το 14 Pro Max(κωλοφαρδος) , θα κρατουσα μέχρι σημερα το 11 pro max, μη σας πω και τον επομενο χρονο.

Αυτο ειναι που μ αρέσει με την Apple πλέον. Μπορει να σκάσεις ενα σωρο λεφτα, αλλα την συσκευη θα την κρατησεις πολλα χρονια και θα σου φαινεται οπως την πρωτη μέρα. (δεν συζητάμε ΚΑΝ για τα updates)

Επισης αυτο το βιντεο που βγαζει ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Το λατρευω

Για να συντηρείται ένας "έρωτας" θα πρέπει ταυτόχρονα να μη σε ενθουσιάζει περισσότερο κάτι άλλο! :) 

• Like 2
Δημοσ.
8 minutes ago, Tlykog said:

Καλύτερες κάμερες (νυχτερινή λήψη, cinematic mode, proRAW κ.α.) καλύτερες μπαταρίες, επεξεργαστική ισχύ, οθονες κτλ

Το ότι αδιαφορείς για μία κατηγορία που στην Ελλάδα αριθμεί εκατοντάδες χιλιάδες (μέτοχοι σε νομικά πρόσωπα, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιτηδευματίες κτλ) είναι δικό σου θέμα και μόνο. Φυσικά και έχει να κάνει με ην επιθυμία, αφού το κόστος αντικατατάστασης είναι πολύ μικρότερο. Ειδικά αν αφαιρέσεις από την τιμή το ΦΠΑ ΚΑΙ την απαλλαγή φόρου. Αν, μάλιστα γίνεται αναβάθμιση και μέω ομαδικών συμβολαίων, τότε δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ απολύτως λόγος να μην αναβαθμίσουν.

Στο μυαλό σου η μάζα το αλλάζει για το θεαθήναι. Είναι μια δική σου εκτίμηση. Αν έχεις κάποιο επίσημο στατιστικό, τότε ευχαρίστως να το συζητήσουμε. Προσωπικά, πιστεύω ότι δεν είναι η πλειοψηφία, απλά "φωνάζουν" περισσότερο από τους άλλους και δημιουργούν κακή εικόνα. Βέβαια, αυτό, είναι μία δική μου εκτίμηση...

Έγραψα εξαρχής, ότι υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι. Πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Δεν φταίει η εταιρεία γι αυτό, αλλά οι ίδιοι.

Το ότι ισχύει η τελευταία φράση σου, είναι και ο λόγος να αναβαθαμίσεις αν θέλεις στο τελευταίο μοντέλο. Δεν το πληρώνεις εξαρχής. Κάνεις "επένδυση", αγοράζοντας το πρώτο iphone και με λίγα χρήματα, αφού πουλήσεις το παλιότερο, αγοράζεις το νεότερο.

Το οτι το καινούργιο βγάζει καλύτερες φωτογραφίες και βίντεο ισχύει, και ναι φυσικά σε ενδιαφέρει να πάρεις το καλύτερο εφόσον το χρησιμοποιείς στη δουλειά σου...βεβαια αν θελεις το καλυτερο σε φωτογραφία-βιντεο δεν αγοράζεις κινητό αλλά κάμερα. Τις μπαταρίες τις βλέπω πάνω κάτω τις ίδες...αυξάνεται η χωριτικότητα - αυξάνεται η κατανάλωση. Πρακτικά στη καθημερινότητά δεν μπορώ να δω πραγματικό/αντικειμενικό λόγο να αλλάξω το τηλέφωνο τοσο γρήγορα με ενα νεότερο μοντέλον. Το αν μπορείς να το αλλάξεις ευκολότερα λογο απαλλαγής φπα οκ, ισχύει αλλά η ερώτηση μου είναι στο πρακτικό της υπόθεσης, πού υστερούν τα παλιά μοντέλα. Προσωπικά έχω ενα xs max το οποίο είναι πιο γρήγορο απο ένα android των 700 ευρώ. Δεν έχει κολλήσει ποτέ, δεν έχει κρεμάσει καμιά εφαρμογή. Μπαταρία πολύ καλή. Η κάμερα είναι αρκετά καλή. Αν είναι η κ@υλα σου τα κινητά και γουστάρεις να έχεις το τελευταίο τότε βλέπω ενα σοβαρό λογο να το αλλάζεις..κατά τα άλλα δεν μπορώ να δω καποιο αλλο λόγο...εκτός αν καπου κανω λαθος.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, svartevarg είπε

Ναι το type c είναι σημαντική αλλαγή. Βλέπω και ελπίζω οι περισσότερες συσκευές να πάνε προς τα εκεί (συμπεριλαμβανομένων οικιακών συσκευών, συσκευών περιποίησης κλπ)

Τι υγεία σου βγάζει η μπαταρία;

85% είμαι 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, HateMe είπε

ΑΝ δεν μου ειχαν κανει πριν μηνες δώρο το 14 Pro Max(κωλοφαρδος) , θα κρατουσα μέχρι σημερα το 11 pro max, μη σας πω και τον επομενο χρονο.

Επισης αυτο το βιντεο που βγαζει ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Το λατρευω

Δηλαδή κάποια στιγμή θα δούμε (άλλη μια) αγγελία στο ινσομνια πωλείται iPhone 14 προ Max δεν υπάρχει απόδειξη είναι από δώρο 😅

Πάντως μπράβο ρε παιδιά που σας κάνουν τόσο ακριβά δώρα!

(Αυτό το έχω απορία, γιατί αυτοί που λένε ότι είναι από δώρο Δεν έχουν ποτέ απόδειξη)

Επεξ/σία από kostasfalcon
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Hellenicsun είπε

Μπαταρία αλλάζεις με 99€ (επίσημη τιμή) και η θύρα Type C δε πιστεύω πως αποτελεί πρόβλημα από τη στιγμή που ήδη έχεις (είμαι σίγουρος) άνω του ενός καλώδια Lightning.

Το ποσό αργή είναι η μεταφορά δεδομένων σε pc όχι Mac δεν περιγράφεται, μια αηδία κάθε φορά και σε μεγάλο όγκο πάντα κολλάει βγάζει error και άντε ξανά από την αρχή λίγα λίγα με κούρασε αυτό το πράγμα τόσα χρόνια. 

2 λεπτά πριν, kostasfalcon είπε

Δηλαδή κάποια στιγμή θα δούμε (άλλη μια) αγγελία στο ινσομνια πωλείται iPhone 14 προ Max δεν υπάρχει απόδειξη είναι από δώρο 😅

Πάντως μπράβο ρε παιδιά που σας κάνουν τόσο ακριβά δώρα!

(Αυτό το έχω απορία, γιατί αυτοί που λένε ότι είναι από δώρο Δεν έχουν ποτέ απόδειξη)

😂 ειδικά σε τέτοιο δώρο γιατί να κρύψεις την απόδειξη. Λογικά είναι τιμολόγιο τα περισσότερα όποτε δεν έχει και λόγο να στην δώσει λέω εγώ …

• Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"...και μεγαλύτερη τιμή ...τα οποία θα έρθουν κατά πάσα πιθανότητα με νέα αύξηση τιμής, τουλάχιστον για τις ΗΠΑ ... η Apple μετά από χρόνια θα αυξήσει την τιμή του iPhone στις HΠΑ, ενώ το ίδιο θα ισχύσει κατά πάσα πιθανότητα και σε άλλες χώρες ... ακόμα και κατά 200 δολάρια σε ότι αφορά το μοντέλο Pro Max."

Apple: Τιμή σας που μας αγοράζετε ρε...

Honor Cgritmon GIF by Christine Gritmon

3 ώρες πριν, teodoreh είπε

Από την στιγμή που τα high-end iPhones είναι περισσότερο status symbol παρά εργαλείο, η Apple θα μπορούσε να αυξήσει την τιμή και στα +500€ και όχι μόνο δεν θα υπήρχαν αντιδράσεις, ίσως υπήρχαν και επιδοκιμασίες από όλους αυτούς που δεν θέλουν το κινητό τους να γίνεται "σούπα" από τον κάθε wannabe influencer.

Τη στιγμή που η αγορά της Βορειας Αμερικής, που ουσιαστικά στηρίζει την Apple, δίνει subsidised ολοκαίνουριο iphone στον κάθε πικραμένο με 200 - 300 $ (και το υπόλοιπο σε 24 μήνες, μείον το trade in της παλιάς συσκευής), κάθε άλλο παρά status symbol θεωρείται πλέον. Εχει εξελιχθεί σε κάτι "πατριωτικό" για αυτούς: νομίζουν ότι αγοράζουν ένα all american προϊόν κι ότι στηρίζουν τη χώρα τους (τρελά γέλια..!)

" ...τα νέα iPhone και Apple Watches ... θα έρθουν αντιμέτωπα με τη νέα σειρά αναδιπλούμενων smartphone της Samsung, των Galaxy Z Flip5 και Galaxy Z Fold5..."

Όταν με το καλό βγάλει foldable (θα το κάνει τελευταία από όλους, γιατί μόνο αυτή τα κάνει όλα καλύτερα..), τότε ναι.. Από την άλλη βέβαια ήδη στην Αμερική, όσοι θέλουν πραγματικά να "ξεχωρίσουν" (δεν υπάρχει τίποτα πιο τετριμμένο από το να κυκλοφορείς με ένα iphone εκεί) έχουν αρχίσει ν' αγοράζουν flips & folds..

Επεξ/σία από gadgetseek
Δημοσ.

60hz τα απλά μοντέλα πάλι ?

Επειδή και το κινητό και το monitor που παίζω/εργάζομαι είναι 120+ όταν τύχει να δω οθόνη στα 60 μου φαίνεται σαν slide show.

Προφανώς θα πουλήσει και 30hz να ήταν επειδή έχει brand name αλλά κάπου ημαρτον ρε Apple.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Dinos1973 είπε

Η τιμή θα συνεχίσει να ανεβαίνει κάθε χρόνο. Το θέμα είναι γιατί ένας κάτοχος του 14,13,12 (όπως και εγώ) να αλλάξει; Τι παραπάνω θα προσφέρει το 15 από το 14 κλπ. κλπ. κλπ.!

Tη λέτε Κύριε!

Από το 14 για να φτάσεις στο 15 είναι τεράστια η διαφορά.

14-14,1-14,2-14,3-...............15

Αυτό από μόνο του είναι ένας σοβαρός λόγος να πάς στο τελευταίο μοντέλο.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Πάρτε κόσμε. Και του χρόνου 3000€ για τηλέφωνο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, matias79gr είπε

Το οτι το καινούργιο βγάζει καλύτερες φωτογραφίες και βίντεο ισχύει, και ναι φυσικά σε ενδιαφέρει να πάρεις το καλύτερο εφόσον το χρησιμοποιείς στη δουλειά σου...βεβαια αν θελεις το καλυτερο σε φωτογραφία-βιντεο δεν αγοράζεις κινητό αλλά κάμερα. Τις μπαταρίες τις βλέπω πάνω κάτω τις ίδες...αυξάνεται η χωριτικότητα - αυξάνεται η κατανάλωση. Πρακτικά στη καθημερινότητά δεν μπορώ να δω πραγματικό/αντικειμενικό λόγο να αλλάξω το τηλέφωνο τοσο γρήγορα με ενα νεότερο μοντέλον. Το αν μπορείς να το αλλάξεις ευκολότερα λογο απαλλαγής φπα οκ, ισχύει αλλά η ερώτηση μου είναι στο πρακτικό της υπόθεσης, πού υστερούν τα παλιά μοντέλα. Προσωπικά έχω ενα xs max το οποίο είναι πιο γρήγορο απο ένα android των 700 ευρώ. Δεν έχει κολλήσει ποτέ, δεν έχει κρεμάσει καμιά εφαρμογή. Μπαταρία πολύ καλή. Η κάμερα είναι αρκετά καλή. Αν είναι η κ@υλα σου τα κινητά και γουστάρεις να έχεις το τελευταίο τότε βλέπω ενα σοβαρό λογο να το αλλάζεις..κατά τα άλλα δεν μπορώ να δω καποιο αλλο λόγο...εκτός αν καπου κανω λαθος.

Άρα υπάρχει εκ των πραγμάτων μία κατηγορία ανθρώπων που λόγω δουλειάς τους ενδιεφέρουν οι κάμερες. Τα κινητά high end έχουν ανέβει τόσο πολύ σε ποιότητα που μπορούν να ανταγωνιστούν, υπό προϋποθέσεις, κάποιες ακριβές φωτογραφικές. Το πλεονέκτημα είναι ότι όλοι, έτσι και αλλιώς τα κουβαλάμε μαζί μας. Υπάρχουν και αρκετοί άνθρωποι που τους αρέσει η φωτογραφία και θέλουν καλή φωτογραφική και ταυτόχρονα έχουν ή θέλουν να διαθέσουν τα χρήματα. Είναι ψώνια; Όχι, όλοι έχουμε έν χόμπυ που χαλάμε χρήματα.

Οι μπαταρίες δεν είναι ίδιες. Επιπλέον, η μεγαλύτερες επιδόσεις δε σημαίνουν και μεγαλύτερη κατανάλωση. Η κατασκευαστική μέθοδος των SOC εξασφαλίζει μεγαλύτερη αποδοτικότητα και όλα τα υποσυστήματα των ηλεκτρονικών αναπτύσσονται με τη λογική της μεγαλύτερης δυνατής απόδοσης με μικρότερη δυνατή κατανάλωση και εκεί υπάρχει εξέλιξη. Πχ το iphone 12 pro max, βάσει ενός αξιόπιστου site, αποδίδει περίπου 27% λιγότερο σε σχέση με το 13 pro max:

image.png.8bf0f4a3052819c18248c07f419d6bc8.png

image.png.b9b3232df6e45992c624ba4e5d34b9c7.png

Αν πάρεις και τα επιμέρους στοιχεία, οι διαφορές είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Αν πχ κάποιος μιλάει πολύ στο κινητό, τότε οι 6 ώρες παραπάνω του iphone 13 θα του φανούν μεγάλη διαφορά. Το ίδιο και αν σερφάρει μέσω wifi, όπου η διαφορά είναι πάρα πολύ μεγάλη...

Η σύζυγός μου έχει το iphone Xs. Πραγματικά πολύ καλό κινητό και τραβάει ακόμα και σήμερα. Τα βασικά μου παράπονα είναι 2:

1) Πρακτικά δεν έχει νυχτερινή λήψη. Καθόλου. Οι φωτογραφίες είναι σκοτεινές.

2) Η μπαταρία είναι κακή. Έχω το απλό iphone 13. Οι διαφορές στην μπαταρία είναι αισθητότατες και μεγάλες.

Στα υπόλοιπα δεν έχω κάποιο παράπονο, πέρα από τις τεχνολογικές ελλείψεις (πχ 5G), που δικαιολογούνται για ένα κινητό του 2018. Σίγουρα όμως δε θα το κρατούσα. Χρησιμοποιώ πολύ το κινητό σαν hotspot, οπότε μπαταρία και 5G παίζουν ρόλο. Τέλος, θέλω και νυχτερινές λήψεις στο τηλέφωνο, για επαγγελματικούς λόγους, οπότε το Xs δε μου κάνει.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 2
Δημοσ.

ε αν δε παει 2000ε δε μπορω να πουλησω μουρη. ας το ανεβασει επιτελους γιατι μεχρι και η υπηρετρια μου εχει παρει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...