Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπράβο φίλε @DjTony για την εργατικότητά σου! Όπως τα λες, δεν υπάρχει λόγος να ΜΗΝ αλλάξεις δουλειά.

Σε κάθε περίπτωση να φύγεις με αξιοπρέπεια και επαγγελματισμό από εκεί που είσαι: ανακοινώνεις ότι αποχωρείς εγκαίρως, τους ευχαριστείς για τη συνεργασία κ.τλ. Αυτά τα περί "εκδίκησης" δεν ανήκουν σε επαγγελματικές συνεργασίες, το συμφέρον σου να κοιτάξεις χωρίς τέτοιους συναισθηματισμούς.

Σίγουρα στη νέα δουλειά να διασφαλίσεις το μισθό σου καθαρό (και όχι ένα μερος "μαύρα"), την πλήρη ασφάλιση, τα δώρα κανονικά, να ρωτήσεις τι άδεια θα δικαιούσαι κατά τη συνεργασία. Οι προοπτικές εξέλιξης θα είναι συγκεκριμένες, δλδ από 950€ να πας 2.5κ το θεωρώ ανέφικτο, οπότε μην το υπολογίζεις αυτό σαν ενδεχόμενο.

Το μόνο που ίσως σε φοβίζει είναι το "ρίσκο" μιας τέτοιας αλλαγής, τι θα συναντήσεις εκεί που πας, αν θα σε πληρώνουν στην ώρα τους, αν θα τους κάνεις κ.τλ. Επειδή όμως έχεις εσωτερική πληροφόρηση το ρίσκο είναι ελεγχόμενο, οπότε θα σου έλεγα προχώρα!

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, runner69 είπε

Ασχετως που θα συμφωνησω και εγω να προχωρησει ο TS, αν ειναι τοξικο το κλιμα , δεν θα αργησει να ερθει περιοδος που θα μισεις τον χωρο και θα κατεβαζεις παναγιες, ωστοσο θα σχολιασω το παρακατω

Απο που προκυπτει αυτο οτι χανεις αν εισαι 4 ωρες αντι για 8 εφοσον ο μισθος ειναι ο ιδιος; Τα ιδια δωρα, ενσημα θα παρεις (επιδοματα...what ;)

Το καθεστώς μερικής απασχόλησης δημιουργεί ζητήματα στον εργαζόμενο σε διάφορα μέτωπα. Κύρια κ πρώτα στο ασφαλιστικό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, rodosf1 είπε

Το καθεστώς μερικής απασχόλησης δημιουργεί ζητήματα στον εργαζόμενο σε διάφορα μέτωπα. Κύρια κ πρώτα στο ασφαλιστικό. 

Συγκεκριμένα που; Ποια ασφαλιστικά; Τα ίδια ένσημα παίρνει αν είναι από 4ωρες και άνω.

Ας μην μιλάμε γενικά και αόριστα.

Επεξ/σία από runner69
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sta είπε

Μπράβο φίλε @DjTony για την εργατικότητά σου! Όπως τα λες, δεν υπάρχει λόγος να ΜΗΝ αλλάξεις δουλειά.

Σε κάθε περίπτωση να φύγεις με αξιοπρέπεια και επαγγελματισμό από εκεί που είσαι: ανακοινώνεις ότι αποχωρείς εγκαίρως, τους ευχαριστείς για τη συνεργασία κ.τλ. Αυτά τα περί "εκδίκησης" δεν ανήκουν σε επαγγελματικές συνεργασίες, το συμφέρον σου να κοιτάξεις χωρίς τέτοιους συναισθηματισμούς.

Σίγουρα στη νέα δουλειά να διασφαλίσεις το μισθό σου καθαρό (και όχι ένα μερος "μαύρα"), την πλήρη ασφάλιση, τα δώρα κανονικά, να ρωτήσεις τι άδεια θα δικαιούσαι κατά τη συνεργασία. Οι προοπτικές εξέλιξης θα είναι συγκεκριμένες, δλδ από 950€ να πας 2.5κ το θεωρώ ανέφικτο, οπότε μην το υπολογίζεις αυτό σαν ενδεχόμενο.

Το μόνο που ίσως σε φοβίζει είναι το "ρίσκο" μιας τέτοιας αλλαγής, τι θα συναντήσεις εκεί που πας, αν θα σε πληρώνουν στην ώρα τους, αν θα τους κάνεις κ.τλ. Επειδή όμως έχεις εσωτερική πληροφόρηση το ρίσκο είναι ελεγχόμενο, οπότε θα σου έλεγα προχώρα!

Από 950 στα 2500 δε θα πάω σαν βοηθός που θα πάω τώρα. Όταν και αν βρεθεί θέση να γίνω αντιπρόσωπος, παίρνω ένα φορτηγό και δουλεύω με ποσοστά επί των πωλήσεων και εκεί πάει ο μισθός προς τα πάνω πολύ. Βγάζουν από 2 και φτάνει έως 3-4 ανάλογα το δρομολόγιο. Τη δουλειά τη ξέρω επειδή βοηθάω οπότε με χρειάζεται, δουλεύω χρόνια εκεί αλλά όχι σε καθημερινή βάση. Εννοείται θα φύγω από τη τωρινή μου δουλειά με ψηλά το κεφάλι και δε κλείνω καμία πόρτα, ποτέ δε ξέρεις. Δε νομίζω ότι ρισκάρω διότι έχω πολλές πόρτες ανοιχτές ταυτόχρονα που εργάζομαι. Απλά είναι κάμποσα τα χρόνια, ειναι η συνήθεια, είναι πολλά. Με βοηθήσατε όλοι όμως και με μια συζήτηση ξανά με την οικογένεια μου αποφάσισα ότι φεύγω. Σε ένα μήνα από σήμερα σταματάω 

2 ώρες πριν, phanispal είπε

Αυτό.

Δεν είναι ότι αν δεν του κάτσει στα γάλατα θα έχει χάσει την καλή δουλειά.

Δεν είναι και τόσο μεγάλο ρίσκο δηλαδή, ακόμα κι αν δεν του κάτσει γυρνάει στα κρέατα, πιθανόν και με καλύτερες προϋποθέσεις.

Έτσι είναι νομίζω. 

2 ώρες πριν, dkstopo είπε

οτι και να κανεις δεν πας χαμενος 

οπότε δώσε λίγο χρόνο στην τωρινή σου δουλειά, φυγε με την καλύτερη των εντυπώσεων και όλα θα πάνε καλά 

Έδωσα 1 μήνα. Αρκετός να βρουν αντικατάσταση. 

1 ώρα πριν, great είπε

Να αλλάξεις, win win ειναι ετσι οπως τα γραφεις

αν επιτρεπεται ποσο χρονών?

Πολλα μπραβο για την εργατικοτητα σου

Σε ευχαριστώ πολύ. Είμαι 33 ετών παντρεμένος με δύο παιδιά 5 και 2 ετών. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, paylidis είπε

+1 πηγαινε...

αναρωτιεμαι ειλικρινα ποτε θα σταματησουν σε αυτη τη χωρα οι συνθηκες γαλερας...

Όταν η γαλέρα εξεργεθει 

Όσο τραβάει κουπί όλα καλά 

• Like 3
Δημοσ.

Εγώ έχω μια διαφορετική ερώτηση.

Aξίζει να δουλεύεις τόσες ώρες την ημέρα σε 3-4 διαφορετικές εργασίες;

Ποια είναι τα ενδιαφέροντα σου στην προσωπική σου ζωή;

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Gatoskylo8 είπε

Εγώ έχω μια διαφορετική ερώτηση.

Aξίζει να δουλεύεις τόσες ώρες την ημέρα σε 3-4 διαφορετικές εργασίες;

Ποια είναι τα ενδιαφέροντα σου στην προσωπική σου ζωή;

Δε δουλεύω σε 3-4 εργασίες κάθε μέρα. Απλά έχω ανοιχτά μέτωπα όπου με πάρουν και πάω. Δουλεύω κανένα 12ωρο τη μέρα κάποιες φορές και 16 ώρες. Όταν θέλω σούπερ, ενοίκιο, babysitter και πόσα ακόμα, όχι απλά δε φτάνει ο μισθός αλλά θέλεις άλλες 3 δουλειές για να μη πεινάσουμε. Χρόνος για προσωπική ζωή λίγος αλλά έχω σπίτι και στον ελεύθερο χρόνο τα πάντα. Χρόνο χωρίς χρήμα δε τον θέλω. Ή να χρωστάω παντού αλλά να έχω χρόνο. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με τα νουμερα που παρεθεσες, νομιζω πως η ωριαια απολαβη στα γαλατα θα ειναι πολυ μεγαλυτερη απο αυτην που εχεις στο κρεοπωλειο, οποτε αυτο απο μονο του ειναι τεραστιο κινητρο. Παντα πρεπει να υπολογιζεις ποσο αμοιβεσαι ΑΝΑ ΩΡΑ εργασιας, οπως κανουν ολοι στην Αμερικη. 

Τεραστιο ατου επισης το οτι πρακτικα δεν εχεις μεγαλο ρισκο, γιατι η εμπειρια στο κρεοπωλειο σου εξασφαλιζει μηδενικη ανεργια για παντα (κυριολεκτικα μεχρι τα βαθεια γεραματα, ο γειτονας μου κρεοπωλης παει ακομα και τωρα στα 80 του και βοηθαει το γιο του που εχει αναλαβει πλεον το μαγαζι)

Επεξ/σία από archer100
Δημοσ.

Μακριά και να τους γράφεις. Παραπάνω χρήματα, προοπτικές εξέλιξης και θα περνάς και παραπάνω χρόνο με την οικογένεια σου. Μακριά απ΄τη χολέρα ρε. Όχι θα κάτσεις να ακούς τις γριές που σκάνε μύτη 07:01 το πρωί με καύλες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...