Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρετώ την ομάδα. Είμαι σε ένα μεγάλο δίλημμα για το αν πρέπει να αλλάξω εργασία. Εννοείται το έχω συζητήσει με οικογένεια φίλους, αλλά επειδή με αγαπάνε, ειδικά η οικογένεια, δε βοηθάει και τόσο πολύ. Το κάνε όπως νιώθεις και είμαστε δίπλα σου σε όλο αυτό είναι ωραίο αλλά δε βοηθάει. Οπότε θέλω τη γνώμη 10-20 αγνώστων να δω πως το βλέπει κάποιος απέξω. Έχω νομίζω ήδη πάρει την απόφαση μου αλλά με σταματάνε διαφορά. Πρώτον η προϋπηρεσία που έχω στην τωρινή μου εργασία. Είμαι 8 χρόνια σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στο κρεοπωλείο. Ο μισθός φτάνει τα 900€. Έχω βάρδιες πρωί βράδυ. 7-3 και 1-9. Έχω τον κάνε βλακα από πάνω μου να λέει το μακρύ και το κοντό του. Αλλάζουν συνεχώς στελέχη και ο καθένας κάνει ότι γουστάρει στο θέμα πως θα παίρνουμε άδειες, ρεπό, προγράμματα κλπ. Έχω πρόταση με 50€ πάνω + bonus να πάω διανομή γάλακτος σε μεγάλη εταιρεία. Είναι αντιπρόσωπος πολύ καλός μου φίλος. Κάνω ήδη μεροκάματα εκεί πέρα που και που. Οπότε ξέρω και τη δουλειά και το πως θα συνεργαστώ με τον άνθρωπο. Κάνω ήδη 3-4 δουλειές ακόμα, όταν δεν είμαι στο σουπερ μάρκετ πάω είτε διανομή γάλακτος, είτε μετακομίσεις ή σκρουτζ διανομή. Αυτό με περιορίζει λίγο με το πρωί βράδυ του σούπερ μάρκετ. Έχω πρόταση όπως είπα για 50€ πάνω, σταθερό ωράριο 5-10 με 11 το πολύ. Δεν είναι 8ωρο δηλαδή... Δώρα άδειες ένσημα τα πάντα όλα. 6 ημέρες που τις δουλεύω ήδη και τις 6 λόγω των άλλων εργασιών. Θα σχολάω την ώρα που η μισή Ελλάδα ακόμα κοιμάται. Μπορώ το απόγευμα μου όλο να δουλεύω όπου αλλού θέλω που τώρα ζορίζομαι λίγο. Τι λέτε; πως το βλέπετε; να προσθέσω ότι υπάρχει προοπτική εξέλιξης στην εταιρεία αυτή να γίνω αντιπρόσωπος και να πάει ο μισθός 2500-3000 το μήνα. Στο σουπερ πάνω από 1500 με πολύ γλύψιμο βύσμα και αίμα δε πάει. Οποιαδήποτε γνώμη ευπρόσδεκτη. Αν ξέχασα κάτι ρωτήστε με να βοηθήσει στη γενική αξιολόγηση σας. Ευχαριστώ 

Να προσθέσω ότι έχω αλλάξει κατάστημα στο σουπερ μάρκετ που δουλεύω, ήρθα κοντά στο σπίτι μου πολύ ΑΛΛΑ είναι πολύ τοξικό το κλίμα εδώ, με βάζουν να κάνω πράγματα που δεν είναι σύμφωνημενα και δε τα θέλω. Για αυτό σκέφτομαι να φύγω πιο πολύ. Συν ότι βαρέθηκα τον κόσμο κάθε μέρα με το μακρύ του και το κοντό του 

Επεξ/σία από DjTony
  • Like 2
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Και εγώ θα σου πρότεινα να αλλάξεις. Οι λιγότερες ώρες δουλειάς είναι τεράστιο ατού. Εάν δεν σε πειράζει να ξυπνάς νωρίς, τότε είσαι μια χαρά. Δεν θα συναντάς και καθόλου κίνηση τέτοιες ώρες, και γενικώς θα έχεις την ησυχία σου. 

• Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, filip123go είπε

Και εγώ θα σου πρότεινα να αλλάξεις. Οι λιγότερες ώρες δουλειάς είναι τεράστιο ατού. Εάν δεν σε πειράζει να ξυπνάς νωρίς, τότε είσαι μια χαρά. Δεν θα συναντάς και καθόλου κίνηση τέτοιες ώρες, και γενικώς θα έχεις την ησυχία σου. 

Δε με απασχολεί καθόλου το πρωινό ξύπνημα. Σκέψου πολλές μέρες το μήνα ξυπνάω 4-5 και γυρνάω σπίτι 10 το βράδυ. Αν αλλάξω εργασία το αργότερο που θα γυρνάω θα είναι 8. Αν κάνω το πρωί διανομή και το βράδυ Σκρουτζ θα σχολάω το πρωί νωρίς θα ξεκουράζομαι και θα πηγαίνω 4-8 σκρουτζ. Ενώ τώρα όταν πάω πρωί διανομή και μετά είμαι σούπερ το βράδυ δουλεύω 5 με 10 το βράδυ σερί. Δηλαδή λόγω του πρωινού θα βολευω καλύτερα όλο το ωράριο μου 

Δημοσ.

Στη νέα εργασία ζήτησε πλήρη ασφάλιση για 8ωρο, ολα είναι καλύτερα εννοείται. Είναι κρίμα να σε έχει ημιαπασχοληση, θα χάσεις σε δώρα, επιδόματα, σύνταξη. Τα 50€ θα τα χάσεις πολλαπλώς. 

Αν σε ασφαλίσει 8ωρο φεύγεις κ πας χθες κιόλας. 

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, rodosf1 είπε

Στη νέα εργασία ζήτησε πλήρη ασφάλιση για 8ωρο, ολα είναι καλύτερα εννοείται. Είναι κρίμα να σε έχει ημιαπασχοληση, θα χάσεις σε δώρα, επιδόματα, σύνταξη. Τα 50€ θα τα χάσεις πολλαπλώς. 

Αν σε ασφαλίσει 8ωρο φεύγεις κ πας χθες κιόλας. 

Εννοείται 8ωρη ασφάλιση και τα λεφτά θα φαίνονται όλα. Όχι βασικό και τα άλλα χέρι. 

• Like 3
Δημοσ.

Δεν βρισκω ουτε ενα λογο να μην αλλαξεις.

Ετσι κι αλλιως στην ελλαδα υπαρχει η νοοτροπια του μενω για παντα σε μια δουλεια, μεχρι να παρω συνταξη...

Μην γινεις ετσι.

• Like 3
Δημοσ.

πω πω αυτο με το τοξικο κλιμα στα σουπερ μαρκετ ειναι τραγικο...απο που να ξεκινησω και που να τελειωσω.

και φυσικα τουλαχιστον στα σουπερ μαρκετ μην μπλεξεις με γυναικες συνεργατες...

• Like 2
Δημοσ.

Εφοσον ηδη ξερεις το κλιμα και τον τροπο που θα εργαζεσαι στην επομενη δουλεια και σου αρεσει,δεν καταλαβαινω γιατι καθεσαι ακομα στο τοξικο περιβαλλον

Η ζωη ειναι πολυ μικρη και οι ωρες που ξοδευουμε στην δουλεια πολλες,αν ειναι να πεθανουμε απο ψυχολογικα,δεν λεει!

Απλα για να μην χαλασετε τις καρδιες σας,ξεκαθαριστε οσο πιο αναλυτικα μπορειτε τι ειναι αυτο το "+bonus"

Δημοσ.

8 χρόνια είναι αρκετά για να τους τα χαρίσεις έτσι.

Αν μπορείς, κοίτα μήπως μπορέσεις να κανονίσεις να σε απολύσουν,

Ενδεικτικά σου αφήνω την παρακάτω εικόνα με προχειρο υπολογισμο απόλυσης. Αν τα 900 ειναι καθαρά, τοτε περιπου 1200 ειναι τα μικτά.

Αν πάρεις την αποζημίωση, μετά έχεις χρόνο και το περιθώριο να πάς άνετα αλλού.

Δεν νομίζω να είναι πρόβλημα για το σούπερ μάρκετ να σε απολύσουν.

image.png.ec5431c65b7a586e1f578e18338224b6.png

• Like 2
Δημοσ.
Just now, SilentVoice said:

8 χρόνια είναι αρκετά για να τους τα χαρίσεις έτσι.

Αν μπορείς, κοίτα μήπως μπορέσεις να κανονίσεις να σε απολύσουν,

Ενδεικτικά σου αφήνω την παρακάτω εικόνα με προχειρο υπολογισμο απόλυσης. Αν τα 900 ειναι καθαρά, τοτε περιπου 1200 ειναι τα μικτά.

Αν πάρεις την αποζημίωση, μετά έχεις χρόνο και το περιθώριο να πάς άνετα αλλού.

Δεν νομίζω να είναι πρόβλημα για το σούπερ μάρκετ να σε απολύσουν.

image.png.ec5431c65b7a586e1f578e18338224b6.png

Και θα είναι και μια καλή ευκαιρία να "εκδικηθείς" και αυτούς που είναι τοξικοί απέναντι σου. Εγώ στη θέση σου θα τους έκανα ρεζίλι μπροστά σε υπαλλήλους και πελάτες. Είναι win-win situation.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οπως εχω ξαναγραψει η ψυχικη υγεια μας δε μετριεται με ευρω και προαγωγες. ΦΥΓΕ

Τι να το κανω να εισαι κοντα στο σπιτι ή να εχεις εξασφαλισμενη θεση εργασιας αν μετα απο 2-3 χρονια θα  ψαχνεις...ψυχιατρο;

Μη ξεχνας οτι το τοξικο περιβαλλον μακροπροθεσμα μας κανει και αντικοινωνικους!

Εγω προσωπικα εχω φυγει απο τοξικο περιβαλλον και πηγα καπου με λιγοτερες απολαβες (αλλα σουπερ προσωπικο και εκανα κατι που μου αρεσε).  Αποτελεσμα; οχι απλως μετα απο λιγο ειδα αυξηση μισθου αλλα μπορεσα και εφτιαξα και τη ζωη μου

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.

Αν όπως λες δουλεύεις σε κρεοπωλείο και ξέρεις τη δουλειά, μπορείς να δουλέψεις σε κρεοπωλείο με μεγαλύτερο μισθό. Φυσικά είναι απαιτητική δουλειά και πρέπει να είσαι καλός. Όπως ξέρεις υπάρχει και παραγωγικότητα (πχ σε πόσες ώρες θα ετοιμάσεις ένα μοσχάρι).

Όπως ξέρεις υπάρχει έλλειψη σε υπαλλήλους κρεοπωλείου. Γενικά αν ασχοληθείς σοβαρά, μπορείς να ανέβεις αρκετά, κάτι το οποίο δεν ισχύει με το να γίνεις διανομέας γάλακτος. 

Δημοσ.

Μόνο εναν ενδοιασμό έχω,  λές πως είναι γνωστός αυτός στην εταιρία με το γάλα,  θα δουλεύεις για αυτόν  ή είναι και αυτός εργαζόμενος;

Αν είναι και αυτός εργαζόμενος τότε, αφού όπως λες είναι τοξικό το κλίμα εκεί που δουλεύεις τώρα,  κάνεις ήδη την δουλειά κάποιες μέρες με την διανομή και είσαι οκ φαντάζομαι,  τότε προχωράς για την νέα.

Το να σε απολύσουν αυτοί στην τωρινή δουλεία για αποζημίωση  δεν θα το δοκίμαζα,  είναι σίγουρο οτι ξέρουν να σπάνε νεύρα και να αναγκάζουν κάποιον να παραιτηθεί και έχουν περισσότερες εμπειρίες σε αυτό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...