Προς το περιεχόμενο

Nissan Micra 2003 K12

IADAm

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγαπητοί φίλοι Καλησπέρα.

Έχω ένα Nissan Micra K12 του 2003.Τον τελευταίο διάστημα όταν άναβα το air condition μετά από 30-40 λεπτά οι στροφές έπεφταν ενώ πατούσα το γκάζι το αμάξι έκοβε.Τώρα κόβει το αμάξι και χωρίς την χρήση του air condition.Το πήγα στο μηχανικό και διόρθωσε,μάζεψε τα καλώδια (ηλεκτρικό κύκλωμα) .Μπορεί κάποιος να βοηθήσει με περισσότερες πληροφορίες... ευχαριστώ πολύ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

36 λεπτά πριν, IADAm είπε

Έχω ένα Nissan Micra K12 του 2003.Τον τελευταίο διάστημα όταν άναβα το air condition μετά από 30-40 λεπτά οι στροφές έπεφταν ενώ πατούσα το γκάζι το αμάξι έκοβε.Τώρα κόβει το αμάξι και χωρίς την χρήση του air condition.Το πήγα στο μηχανικό και διόρθωσε,μάζεψε τα καλώδια (ηλεκτρικό κύκλωμα) .Μπορεί κάποιος να βοηθήσει με περισσότερες πληροφορίες... ευχαριστώ πολύ

Tι παραπάνω πληροφορίες θες;

Καλησπέρα ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.

Δεν γνωρίζουμε από που προέρχεται αυτή η βλάβη.Ο μηχανικός μου είπε ότι ξεκινάμε να ψάχνουμε από τα ηλεκτρικά καλώδια της μηχανής.Μετά θα πηγαίναμε στην αντλία βενζίνης η οποία όμως έχει αλλαχθεί πριν 4 χρόνια.

Την Πέμπτη το πήρα από τον μηχανικό και συνεννοηθήκαμε να το δοκιμάσω . Μου παρουσιάστηκε το πρόβλημα δηλαδή να κόβει και ουσιαστικά να ακινητοποιήτε στο δρόμο μόνο μια φορά.Κλείνω την μηχανή και την ξεκινώ αμέσως και λειτουργεί!!!

Εχθές και σήμερα που το δοκίμασα ΔΕΝ παρουσίασε πρόβλημα αλλά ο φόβος να ακινητοποιηθεί υπάρχει αφού ο μηχανικός επίσης δεν είναι σίγουρος ότι βρήκε σίγουρα την λύση.

οτι ειπε ο μηχανηκος
τσεκαρεις πολλαπλασιαστή μπουζο καλώδια μπουζί (ανετα προκαλούν κάτι τέτοιο σε κάτι τόσο αρχαιο )

μετα αντλια

μετα σενσορες μάζας αερα θερμοκρασίας (map)

γενικος σε κατι τοσο παλιο θελει ψαξημο

2 λεπτά πριν, Black Demis είπε

οτι ειπε ο μηχανηκος
τσεκαρεις πολλαπλασιαστή μπουζο καλώδια μπουζί (ανετα προκαλούν κάτι τέτοιο σε κάτι τόσο αρχαιο )

μετα αντλια

μετα σενσορες μάζας αερα θερμοκρασίας (map)

γενικος σε κατι τοσο παλιο θελει ψαξημο

OK Ευχαριστώ πολύ για την πληροφόρηση και τις οδηγίες.Θα τις μεταφέρω στον μηχανικό 👍 .

Καλό βράδυ.

• Like 1

26 λεπτά πριν, IADAm είπε

OK Ευχαριστώ πολύ για την πληροφόρηση και τις οδηγίες.Θα τις μεταφέρω στον μηχανικό 👍 .

Καλό βράδυ.

Ωραίος μηχανικός.Θέλει την βοήθεια του κοινού.

• Like 2
  • Haha 3

19 λεπτά πριν, mak3don είπε

Δεν ανάβει Check engine? Πόσα χιλιόμετρα έχει το αυτοκίνητο? 

Καλημέρα.

Όχι δεν ανάβει το check engine.

Το όχημα μου έχει 330.000χιλ αλλά πέρσι τον Ιούνιο έγινε πλήρης ανακατασκευή της μηχανής.

17 ώρες πριν, IADAm είπε

Δεν γνωρίζουμε από που προέρχεται αυτή η βλάβη.Ο μηχανικός μου είπε ότι ξεκινάμε να ψάχνουμε από τα ηλεκτρικά καλώδια της μηχανής.Μετά θα πηγαίναμε στην αντλία βενζίνης η οποία όμως έχει αλλαχθεί πριν 4 χρόνια.

Την Πέμπτη το πήρα από τον μηχανικό και συνεννοηθήκαμε να το δοκιμάσω . Μου παρουσιάστηκε το πρόβλημα δηλαδή να κόβει και ουσιαστικά να ακινητοποιήτε στο δρόμο μόνο μια φορά.Κλείνω την μηχανή και την ξεκινώ αμέσως και λειτουργεί!!!

Εχθές και σήμερα που το δοκίμασα ΔΕΝ παρουσίασε πρόβλημα αλλά ο φόβος να ακινητοποιηθεί υπάρχει αφού ο μηχανικός επίσης δεν είναι σίγουρος ότι βρήκε σίγουρα την λύση.

Ειδε στον εγκεφαλο τα σφαλματα??? Σου ειπε στα ηλεκτρικα του τι προβλημα διεγνωσε και τι αλλαξε???

22 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Ειδε στον εγκεφαλο τα σφαλματα??? Σου ειπε στα ηλεκτρικα του τι προβλημα διεγνωσε και τι αλλαξε???

Ναι το έλεγξε με το εγκέφαλο,η ένδειξη τον οδήγησε να "συμμαζέψει"τα καλώδια του κινητήρα.Αύριο μάλλον θα του αφήσω και μάλλον πάμε για αντλία βενζίνης.Υπάρχει και μια υποψία για δυναμό αλλά πιστεύω ότι πάμε για αλλαγή αντλία βενζίνης την οποία είχα αλλάξει πριν 5 χρόνια.

Το ζήτημα είναι ότι δεν ανάβει η ένδειξη check engine!!! που θα οδηγούσε πιο σίγουρα στην λύση του προβλήματος.

Σήμερα μετά από οδήγηση 2-3 ώρες πάλι παρουσίασε το ίδιο πρόβλημα.Οι στροφές πέφτουν ,πατάω γκάζι αλλά φαίνεται σαν είναι μπουκωμένο, αδυναμία να προχωρήσει σαν κάτι να το μαγκώνει.Σβήνω την μηχανή ,μετά από λίγο ξεκινώ και αν το λειτουργήσω αρκετή ώρα πάλι εμφανίζει αυτή την αδυναμία.Το air condition επιταχύνει το μπούκωμα.

19 ώρες πριν, IADAm είπε

Δε ξέρω εάν αυτή η γενιά έβγαζε θέμα με το ecu όπως τα Opel παρόμοιας χρονολογίας . Μήπως είναι κάποια φύσα στη πλεξούδα .

Να υποθέσω πίεση αντλίας καυσίμου πριν τη αλλαγή έχει μετρήσει ;

Έχει συμμαζέψει τα καλώδια του κινητήρα (ηλεκτρικά),έχει δει ότι η αντλία βενζίνης λειτουργεί αλλά μετά από 2-3ώρες κίνησης του ΙΧΕ παρουσιάζει το πρόβλημα.Θα ελέγξει και τον δυναμό.

Ταλαιπωρία δίχως...η λύση δεν είναι να αλλάξουμε όλη την μηχανή για να βρούμε την λύση!!!

Όταν ένα παλιό αμάξι έχει περίεργη βλάβη, μόνο η εμπειρία εξειδικευμένου στη μάρκα αυτή συνεργείου ίσως σε σώσει κι αν... Δηλ. να ποντάρεις ότι τους έχει ξανατύχει και το είχαν εντοπίσει. Σε γενικό συνεργείο δεν θα πήγαινα με παρόμοιο θέμα...

Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.

Πράγματι έτσι είναι όπως τα γράφεις.Ο συγκεκριμένος μηχανικός είχε ανασκευάσει την μηχανή πριν ένα χρόνο.Για αυτό το λόγο δεν πάω σε άλλους μηχανικούς.Ελπίζω εδώ μήπως κάποιος άλλος έχει βρει λύση σε παρόμοιο πρόβλημα και θα το μοιραστεί μαζί μας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...