Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα, σπουδαζω σε σχολη ημμυ. η σχολη δεν μου αρεσει, διοτι οι γονεις μου ουσιαστικά με αναγκασαν να την επιλεξω λογω οικονομικων λογων. εχω την ευκαιρία να κανω 10% και να παω στο χημικο, τη σχολη που ηθελα αρχικα, ομως αναγκαστικα θα εχουμε δυο διαφορετικά σπιτια, εκτος αυτο των γονιών μου, γιατι σπουδαζει και ο μεγαλυτερος αδερφος μου. οι γονεις μου ειναι κατα του 10%.

εξηγω στους γονεις μου οτι η σχολη δεν μου αρεσει και οτι δεν εχω κάποιο κινητρο να διαβασω. ειδικα η θερινη εξεταστική ηταν βασανιστικη. αυτοι μου λενε οτι τα παω μια χαρα (χρωσταω 4 μαθηματα, 3 απο τα οποια δεν πηγα καν να δωσω) και οτι το κινητρο μου πρεπει να ειναι η επαγγελματικη αποκατασταση.

εγω, δεν ξερω. δεν εχουμε και τις καλυτερες σχεσεις εξαιτιας ολης αυτης της καταστασης οποτε δεν ξερω τι να πιστεψω. βασικα τα πραγματα ειναι πολυ ασχημα και εχουν πει πολλα ψεματα και εχει φτασει σε σημειο που δεν μιλαμε.

αρχικα, επειδη τωρα βλεπω τα προβληματα του να μην εχεις αρκετα χρήματα, θα ηθελα να εχω μια δουλεια που θα μου εδινε οικονομικη ανεση να κανω ταξιδια συχνα, κλπ. και σκεφτομαι εαν μια δουλεια που θεωρητικα τα δινει αυτα, δηλ ηλεκτρολογος μηχανικος, αξιζει να κατσω παρολο που δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα αν εχω χρηματα και τον ελευθερο χρονο να ασχοληθώ με οτι θελω εγω (μου αρεσουν πολυ οι ξενες γλωσσες).

εδω θα ηθελα να ρωτησω αποφοιτους ημμυ: ισχυει οτι εχουμε τετοια δυνατη αποκατασταση; πιστευω πως ναι, αλλα θα φτανει για να ζεις μια πολυ ανετη ζωη με ταξιδια κλπ; 

εγω προσωπικα ανησυχω οτι δεν θα βγαλω τη σχολη, γιατι ειναι δυσκολη, και αν τη βγαλω, θα νιωθω παντα πικρα οχι μονο προς τη δουλεια μου αλλα και προς τον εαυτο μου και την οικογενεια μου. και αν βγαλω μια σχολη αναγκαστικα για τα χρηματα, χωρις καποιο μεγαλο ενδιαφέρον, φοβαμαι οτι θα ειμαι απλα - μετρια. δεν ξερω μετα, λοιπον, αν θα κανω καλυτερη ζωη οπως λενε οι γονεις μου. παλι θα ήθελα να ρωτησω αποφοιτους πολυτεχνικων σχολων, οι οποιοι δουλευουν, τη γνωμη τους. νομιζω εχω στο μυαλο μου να ειμαι σε εταιρια. υπάρχει περίπτωση να βρω ενδιαφέρον στη σχολη αργότερα; ή να σταματησω να νιωθω αυτη τη δυσαρεσκεια; υποθετω οτι αυτο εξαρτάται απο εμενα.

απο την αλλη, αν παω τελικα χημικο, θα ειναι πολυ δυσκολο οικονομικα για τους γονεις μου, και για ολη την οικογενεια μου. αλλα θα ειμαι σε μια σχολη που θα εχω επιλεξει εγω, θα προσπαθω επειδη θελω να ειμαι εκει. ομως πιστευω πως οι χημικοι δεν εχουν την ιδια αποκατασταση με τους ημμυ. γνωρισα εναν αποφοιτο χημικου ο οποιος δουλευει σε βιοχημεια (φαρμακα κλπ, νομιζω) στην αθηνα και ειπε οτι ο μισθος ειναι ~1100, χωρις μεταπτυχιακό, με αρκετα χρονια προυπηρεσια (νομιζω ηταν γυρω στα 49 χρονων). φυσικα και ειναι αρκετα για να ζησεις, δεν ειναι και παιδαγωγικο ή κατι τετοιο αλλα απο'σο φαινεται το χημικο δεν θα δωσει την ιδια ανεση μετα.

εχω ομως πιασει δουλεια το καλοκαίρι για να βοηθησω καπως τους γονεις μου και ειμαι στη διαδικασια να βρω συγκατοικο.

δεν ξερω, ειμαι σε δίλλημα ως προς το τι θα κανω. εκτιμω οτι γνωμες έχετε!

Δημοσ.

Μπορώ να σου πω με 100000000% σιγουριά ότι εαν δεν σου αρέσει η δουλειά (Η/Μ) δεν πρόκειται ποτέ να βγάλεις λεφτά από αυτή. Η σχολή είναι μεν δύσκολη, αλλά κουτσά-στραβά, έστω ότι τη βγάζεις. Μετά τι; Θα κάνεις κάτι που δεν σου αρέσει για τα επόμενα 50 χρόνια;;;

24 minutes ago, istoriaginetaisiwpi said:

εδω θα ηθελα να ρωτησω αποφοιτους ημμυ: ισχυει οτι εχουμε τετοια δυνατη αποκατασταση; πιστευω πως ναι, αλλα θα φτανει για να ζεις μια πολυ ανετη ζωη με ταξιδια κλπ; 

Οχι, όχι και πάλι όχι. Είναι ένα καλό starting point, αλλά εαν θέλεις να βγάλεις λεφτά (2000-3000 ευρώ και πάνω το μήνα), πρέπει να γ@μηθείς στο διάβασμα μετά τη σχολή. 

28 minutes ago, istoriaginetaisiwpi said:

απο την αλλη, αν παω τελικα χημικο, θα ειναι πολυ δυσκολο οικονομικα για τους γονεις μου, και για ολη την οικογενεια μου.

Μένεις και τρως εστίες = 0 έξοδα. 
Επίσης:

Spoiler

image.png.dc9d461c7a80a0ccddd96db4943e6826.png

και έχεις λύσει γενικώς το οικονομικό σου πρόβλημα για πάντα. 

29 minutes ago, istoriaginetaisiwpi said:

και αν τη βγαλω, θα νιωθω παντα πικρα οχι μονο προς τη δουλεια μου αλλα και προς τον εαυτο μου και την οικογενεια μου.

Ναι, έτσι θα είναι. Και όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται χειρότερα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χρυσός κανόνας :
   H μισή επιτυχία, ακαδημαϊκή και επαγγελματική, είναι να καταρχήν να σπουδάσεις και να ασχοληθείς αυτό που σου αρέσει.

Όλα τα άλλα είναι δευτερεύουσας σημασίας - εφόσον βέβαια είσαι συνειδητοποιημένος για την επιλογή σου. 

Αν βρεθείς στο δίλημμα να παντρευτείς μια γυναίκα που δεν την θέλεις αλλά έχει μεγάλη προίκα,
και μια άλλη που τη θέλεις αλλά είναι φτωχή τι θα έκανες ;   το ίδιο είναι κι αυτό.
Για ρώτα και τους γονείς σου να δεις τι θα σου απαντήσουν, κι από εκεί θα καταλάβεις πολλά για τη νοοτροπία τους...

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
  • Thanks 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, filip123go είπε

Μπορώ να σου πω με 100000000% σιγουριά ότι εαν δεν σου αρέσει η δουλειά (Η/Μ) δεν πρόκειται ποτέ να βγάλεις λεφτά από αυτή. Η σχολή είναι μεν δύσκολη, αλλά κουτσά-στραβά, έστω ότι τη βγάζεις. Μετά τι; Θα κάνεις κάτι που δεν σου αρέσει για τα επόμενα 50 χρόνια;;;

Οχι, όχι και πάλι όχι. Είναι ένα καλό starting point, αλλά εαν θέλεις να βγάλεις λεφτά (2000-3000 ευρώ και πάνω το μήνα), πρέπει να γ@μηθείς στο διάβασμα μετά τη σχολή. 

Μένεις και τρως εστίες = 0 έξοδα. 
Επίσης:

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

image.png.dc9d461c7a80a0ccddd96db4943e6826.png

και έχεις λύσει γενικώς το οικονομικό σου πρόβλημα για πάντα. 

Ναι, έτσι θα είναι. Και όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται χειρότερα. 

αχαχαχα το κρυμμενο το λεγαμε με τη παρεα για αστειο στις πανελληνιες.

ομως σοβαρα, φυσικα και θα τρωω απο λεσχη κλπ αλλα δεν νομιζω οτι θα μπορεσω να παρω σπιτι στις εστιες.

αλλα δεν ξερω, θα ειμαι οντως καταδικασμενη αν μεινω στη σχολη; πολλοι πανε σε συγκεκριμένες σχολες για την αποκατάσταση. κυριως σκεφτομαι τα παιδια που πάνε σε στρατιωτικές σχολες. ενα παιδι απο τη παρεα μου ειναι σσασ κ αλλο σμυα, και εκει ειναι παρα πολυ δυσκολες οι συνθηκες ομως δεν έχουν οι οικογένειες τους την οικονομική δυνατοτητα να πάνε καπου αλλου και αναγκαστικα θα μεινουν. 

φυσικα και επιμενω προς τους γονεις μου οταν λενε "σε πολλους δεν αρεσει αυτο που σπουδαζουν" οτι επειδη πολλοι το εκαναν δεν σημαινει οτι θελω και εγω. αλλα δεν ξερω. και οι δυο αποφασεις ειναι δυσκολες. να παω χημεια ελπιζοντας οτι και τωρα και μετα θα τα βγαλω πέρα (θα ηθελα καποιος αλλος αποφοιτος χημικου να απαντησει, αν γινεται) ή να μεινω ημμυ ελπιζοντας οτι θα εκτιμησω τη σχολη μου αργότερα;

Δημοσ.
2 minutes ago, istoriaginetaisiwpi said:

αλλα δεν ξερω, θα ειμαι οντως καταδικασμενη αν μεινω στη σχολη; πολλοι πανε σε συγκεκριμένες σχολες για την αποκατάσταση. κυριως σκεφτομαι τα παιδια που πάνε σε στρατιωτικές σχολες. ενα παιδι απο τη παρεα μου ειναι σσασ κ αλλο σμυα, και εκει ειναι παρα πολυ δυσκολες οι συνθηκες ομως δεν έχουν οι οικογένειες τους την οικονομική δυνατοτητα να πάνε καπου αλλου και αναγκαστικα θα μεινουν. 

Τι σε νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι;;;; 

3 minutes ago, istoriaginetaisiwpi said:

φυσικα και επιμενω προς τους γονεις μου οταν λενε "σε πολλους δεν αρεσει αυτο που σπουδαζουν" οτι επειδη πολλοι το εκαναν δεν σημαινει οτι θελω και εγω.

Είναι στα όρια του τρολλ το ποστ.. Ξανα, τι τους ενδιαφέρει τους γονείς σου, τι κάνουν οι άλλοι. 

Να ξέρεις, στο λέω εκ πείρας. Θα σε κυνηγάει αυτό μια ζωή. Και μετά θα κατηγορείς και τους γονείς σου, όσο περνάνε τα χρόνια. Και 10000 ευρώ το μήνα να βγάζεις, θα έχεις αυτό το "what if" στο μυαλό σου...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, filip123go είπε

Τι σε νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι;;;; 

Είναι στα όρια του τρολλ το ποστ.. Ξανα, τι τους ενδιαφέρει τους γονείς σου, τι κάνουν οι άλλοι. 

Να ξέρεις, στο λέω εκ πείρας. Θα σε κυνηγάει αυτό μια ζωή. Και μετά θα κατηγορείς και τους γονείς σου, όσο περνάνε τα χρόνια. Και 10000 ευρώ το μήνα να βγάζεις, θα έχεις αυτό το "what if" στο μυαλό σου...

οταν λες εκ πειρας, δηλαδη ακολουθησες και εσυ μια καριερα που δεν σου αρεσε; και ηταν σε παρομοιο τομεα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, istoriaginetaisiwpi said:

οταν λες εκ πειρας, δηλαδη ακολουθησες και εσυ μια καριερα που δεν σου αρεσε; και ηταν σε παρομοιο τομεα?

Kind of. Είμαι Η/Μ ενώ ήθελα να γίνω καθαρά πληροφορικός. Έσκασα να βγάλω τη σχολή. Και με το που τη τελείωσα, γ@μηθηκα στο διάβασμα για ακολουθήσω αυτό που μου άρεσε. Το πτυχίο μου δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Ούτε στον τοίχο δεν το έχω κρεμάσει.

Επεξ/σία από filip123go
Δημοσ.

Οι ΗΜΜΥ μπορούν να βρουν πολύ εύκολα δουλειά. Οι κλάδοι είναι άπειροι, δεν νομίζω ότι υπάρχει τόσο το "δεν μου αρέσει" όσο το "δεν μου αρέσουν όλα" γιατί σίγουρα κάτι μπορείς να κάνεις μέσω ΗΜΜΥ που να σου αρέσει. Π.χ λες χημικός, από ημμυ μπορείς να πας προς την μεριά του χημικού μηχανικού μέσω της επιστήμης υλικών με κάποιο μεταπτυχιακό. Από εκεί και πέρα ως μισθωτός, όχι δεν θα βγάλεις λεφτά στην Ελλάδα. Ως ΗΜΜΥ μπορείς να είσαι αυτοαπασχολούμενος εκτός από απλός υπάλληλος ή υψηλόβαθμο στέλεχος.

Δημοσ.

Θα σκεφτόσουν 10% για χημικός μηχανικός; 

Ίσως αυτή είναι μία ενδιάμεση λύση και θα αρέσει σε σένα και οι γονείς σου θα την βλέπουν πιο θετικά

Δημοσ.
22 ώρες πριν, rain-man είπε

Οι ΗΜΜΥ μπορούν να βρουν πολύ εύκολα δουλειά. Οι κλάδοι είναι άπειροι, δεν νομίζω ότι υπάρχει τόσο το "δεν μου αρέσει" όσο το "δεν μου αρέσουν όλα" γιατί σίγουρα κάτι μπορείς να κάνεις μέσω ΗΜΜΥ που να σου αρέσει. Π.χ λες χημικός, από ημμυ μπορείς να πας προς την μεριά του χημικού μηχανικού μέσω της επιστήμης υλικών με κάποιο μεταπτυχιακό. Από εκεί και πέρα ως μισθωτός, όχι δεν θα βγάλεις λεφτά στην Ελλάδα. Ως ΗΜΜΥ μπορείς να είσαι αυτοαπασχολούμενος εκτός από απλός υπάλληλος ή υψηλόβαθμο στέλεχος.

οσο εχουμε κανει απο επιστημη υλικων δεν μου άρεσε ιδιαίτερα, λιγο εξαιτιας των καθηγητων λιγο επειδή γενικά η πολυ "θεωρητικη" χημεια δεν μου αρεσει ιδιαίτερα (οχι οτι στο χημικο δεν θα αναγκαστω να την κανω) 

μπορείς να δωσεις μερικα παραδειγματα και περιγραφη τετοιων επαγγελματων; αν και οπως ειπες οι κλαδοι των ημμυ ειναι πολλοι και μπορουμε να ασχοληθουμε με πολλα

18 ώρες πριν, shrimpycat είπε

Θα σκεφτόσουν 10% για χημικός μηχανικός; 

Ίσως αυτή είναι μία ενδιάμεση λύση και θα αρέσει σε σένα και οι γονείς σου θα την βλέπουν πιο θετικά

πιστεύω οτι για τους γονεις μου το θεμα ειναι περισσοτερο το οικονομικο παρα το χημικο σαν σχολη. και ουτως η αλλως το 10% εχει γινει, θα πρεπει να περιμενω μεχρι του χρονου πάλι κσι θα ηθελα το θεμα να ληξει φετος

Δημοσ.
40 minutes ago, istoriaginetaisiwpi said:

πιστεύω οτι για τους γονεις μου το θεμα ειναι περισσοτερο το οικονομικο παρα το χημικο σαν σχολη. και ουτως η αλλως το 10% εχει γινει, θα πρεπει να περιμενω μεχρι του χρονου πάλι κσι θα ηθελα το θεμα να ληξει φετος

Γιατί δεν πήγες ναυπηγός μηχανικός ή αεν εάν είναι τόσο σημαντικά τα χρήματα; 

Και επίσης δεν είναι και σίγουρα ότι θα βγάλεις πολλά χρήματα από ημμυ...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, shrimpycat είπε

Γιατί δεν πήγες ναυπηγός μηχανικός ή αεν εάν είναι τόσο σημαντικά τα χρήματα; 

Και επίσης δεν είναι και σίγουρα ότι θα βγάλεις πολλά χρήματα από ημμυ...

γιατι πρεπει να σπουδάσω στην ιδια πολη με τον αδερφο μου... δεν ειναι μονο η αποκατασταση μετα αλλα και πως θα τα βγαλουμε περα τωρα. αν εχεις κατι να πεις για να βοηθησεις οκ, αλλα αλλιως με μισες προτασεις οπως το "δεν ειναι σιγουρο οτι θα βγαλεις πολλα χρήματα" δεν συμβαλεις κατι :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, istoriaginetaisiwpi said:

γιατι πρεπει να σπουδάσω στην ιδια πολη με τον αδερφο μου... δεν ειναι μονο η αποκατασταση μετα αλλα και πως θα τα βγαλουμε περα τωρα. αν εχεις κατι να πεις για να βοηθησεις οκ, αλλα αλλιως με μισες προτασεις οπως το "δεν ειναι σιγουρο οτι θα βγαλεις πολλα χρήματα" δεν συμβαλεις κατι :)

Σε ποια πόλη σπουδάζει; 

Και εσένα που είναι η μόνιμη κατοικία σου; 

Διάβασε καλά το ΦΕΚ μετεγγραφων. Εάν περάσεις σε σχολή που δεν υπάρχει στην πόλη του αδελφού σου μπορείς να πας στην πόλη μόνιμης κατοικίας σου, εάν δεν υπάρχει αυτή η σχολή εκει τότε κοινή μετεγγραφη σε πόλη που υπάρχουν και οι δύο σχολές των αδελφών φοιτητών. 

Αλλιώς φοιτητικές εστίες. Μου φαίνεται δύσκολο να σε απορρίψουν εαν δεν μπορείς να πάρεις μετεγγραφη αδελφών 

Να προσθέσω η Αθήνα η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα έχουν ιδιωτικές χριστιανικές εστίες που κοστίζουν 200-300€ και έχουν τα πάντα δηλαδή ίντερνετ νερό φαγητό ακόμα και καθαρισμό δωματίου. 

Για το άλλο που σου είπα απλά σου είπα μία πραγματικότητα. Εάν δεν σου αρέσει το ημμυ οι πιθανότητες είναι να βγεις ένας κακός ηλεκτρολόγος. Όλο και κάπου θα πιάσεις δουλειά αλλά δεν θα βγάλεις πολλά χρήματα. Τι θα σε κάνει να ξεχωρίσεις από τους άλλους;  Οι άλλοι έχουν αφιερωθεί ακαδημαϊκά αλλά και μετά τη σχολή σε αυτό. Εσύ είσαι διατεθειμένος; 

Επεξ/σία από shrimpycat
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, istoriaginetaisiwpi είπε

οσο εχουμε κανει απο επιστημη υλικων δεν μου άρεσε ιδιαίτερα, λιγο εξαιτιας των καθηγητων λιγο επειδή γενικά η πολυ "θεωρητικη" χημεια δεν μου αρεσει ιδιαίτερα (οχι οτι στο χημικο δεν θα αναγκαστω να την κανω) 

μπορείς να δωσεις μερικα παραδειγματα και περιγραφη τετοιων επαγγελματων; αν και οπως ειπες οι κλαδοι των ημμυ ειναι πολλοι και μπορουμε να ασχοληθουμε με πολλα

Δεν έχω γνωστούς απ' την σχολή που να ασχολούνται με χημεία αλλά γενικά η σχολή είναι απ' τους κλάδους με το μεγαλύτερο εύρος. Από εκεί και πέρα όμως πρέπει να ξέρεις την απάντηση σε μερικά βασικά ερώτηματα, ακόμα και αν δεν ξέρεις με τι θέλεις να ασχοληθείς μετά (λίγοι θα ασχοληθούμε με ένα πράγμα σε όλη μας τη ζωή):

• Τι ρόλο παίζουν τα λεφτά; Τον πρώτο, τον δεύτερο, τον τρίτο;
  • Πόση σημασία έχει η σταθερότητα στην εργασία;
  • Θέλεις να είσαι μισθωτός ή αυτοαπασχολούμενος;
  • Πόσο θέλεις και αντέχεις να διαβάζεις μετά την σχολή, η οποία είναι ίσως η δυσκολότερη στην χώρα; 
  • Θέλεις επαφή με ανθρώπους και το περιβάλλον, ή μπορείς να είσαι μόνος μπροστά απ' τον υπολογιστή, ή θες δυνατότητα επιλογής;
  • Θέλεις να ζεις σε αστικό κέντρο ή επαρχία;
  • Πόσο πρόθυμος είσαι να πας στο εξωτερικό;
  • Στο μέλλον οι προτεραιότητες σου μπορεί να αλλάξουν;

Με αυτά θέλω να πω ότι καλά κάνεις και ρωτάς για σχολές, αλλά η ζωή έχει μεγαλύτερα ερωτήματα. Επίσης μην είσαι βέβαιος ότι σου αρέσει η χημεία. Πολλά αντικείμενα είναι ωραία στο στάδιο της μελέτης αλλά δεν μας ταιριάζουν ως εργασία. Κατά την γνώμη μου, οι Ηλεκτρολόγοι είναι πιο "ευέλικτοι" και τα 1100 του 50άρη χημικού θα τα πάρεις στην πρώτη δουλειά αλλά αν θες πραγματικά λεφτά τότε είτε θα πρέπει να στραφείς προς στο εξωτερικό είτε θα ρισκάρεις και να επενδύσεις να κάνεις κάτι δικό σου. Καλώς ή κακώς ζούμε σε μια κοινωνία και οικονομία που ο ιδιοκτήτης μπιτσόμπαρου είναι πολλά επίπεδα πάνω απ' τον καρδιοχειρουργό και δεν είναι τυχαίο που η Ελλάδα έχει απ' τα μεγαλύτερα ποσοστά αυτοαπασχολούμενων/οικογενειακών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (και φοροδιαφυγής...).

Επεξ/σία από rain-man
Δημοσ.
On 30/07/2023 at 18:13, istoriaginetaisiwpi said:

γνωρισα εναν αποφοιτο χημικου ο οποιος δουλευει σε βιοχημεια (φαρμακα κλπ, νομιζω) στην αθηνα και ειπε οτι ο μισθος ειναι ~1100, χωρις μεταπτυχιακό, με αρκετα χρονια προυπηρεσια (νομιζω ηταν γυρω στα 49 χρονων). φυσικα και ειναι αρκετα για να ζησεις

Δε μπορω να κρινω ιδιαιτερα για την απασχοληση στην εργασια εργασιας για εναν ημμυ ή για εναν χημικο, αλλα θα σταθω μονο στο γεγονος οτι τα 1100 τα θεωρεις αρκετα για να ζησεις. Δεν ξερω σε ποια περιοχη της Ελλαδας βρισκεσαι, αλλα στην Αθηνα θα εισαι μηνας μπει - μηνας βγει με αυτα τα χρηματα στην καλυτερη. Τα ενοικια πλεον ειναι στα 700 ευρω πανω κατω θα πω εγω και το σουπερ μαρκετ και η τιμη του καυσιμου εχει ξεφυγει. Τα 1100 θα φευγουν με το καλημερα στις υποχρεωσεις, δε συζηταμε καν για αποταμιευση ή για το να κανεις οικογενεια. Οταν συγκεκριμενα μιλαμε για καποιον που ειναι 49, με χρονια προυπηρεσια και αμοιβεται με αυτο τον μισθο, προσωπικα λυπαμαι πολυ αλλα ακομα περισσοτερο λυπαμαι που η νεα γενια τα θεωρει οκει χρηματα για να ζησεις.

1 hour ago, rain-man said:

Καλώς ή κακώς ζούμε σε μια κοινωνία και οικονομία που ο ιδιοκτήτης μπιτσόμπαρου είναι πολλά επίπεδα πάνω απ' τον καρδιοχειρουργό

Τα ειπες ολα....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...