sectoras Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 30/7/2023 στις 7:22 ΜΜ, Asure1999 είπε για αποστάσεις 12 χιλιάδες χιλιόμετρα ετησίως Στις 30/7/2023 στις 7:22 ΜΜ, Asure1999 είπε 70% εθνική 30% κίνηση (Πάτρα) σύνολο μία ώρα δρόμος πήγαινε έλα στη δουλειά. Δεν βγαίνουν τα χιλιόμετρα που αναφέρεις, εκτός και αν πηγαίνεις στη δουλειά 2 φορές το μήνα. Εάν έχεις σκοπό να κάνεις και μεγάλες διαδρομές ανάμεσα στις μικρές τότε είσαι οκ. Επίσης εξαρτάται και απο το αμάξι, για παράδειγμα σε κάποια η EGR ανοίγει μόνο όταν είναι κρύα η μηχανή, εάν η αντλία νερού είναι ελεγχόμενη θα μειώσει τον χρόνο που χρειάζεται για να ζεσταθεί οπότε θα έχεις ακόμα λιγότερη συσσώρευση βρώμας απο την EGR. Γενικά θέλει ψάξιμο το πετρέλαιο, θεωρώ ότι τα χιλιόμετρα που κάνεις είναι πολύ λίγα, ότι κερδίσεις ίσως τα πληρώσεις αργότερα σε DPF, αντλίες καυσίμου και άλλα συνηθισμένα και ακριβά προβλήματα που βγάζουν. Fun fact: Μόνο το 1% των αμαξιών ξεπερνούν τα 300.000 χλμ. Πολλοί δεν υπολογιζουν τη πιθανότητα ότι ακόμα και σε ένα μικρό ατύχημα (χωρίς δικιά σου ευθύνη) το αμάξι πάει για ολική διαγραφή αν οι ζημιές ξεπερνούν το ~75% της τρέχουσας αξίας του οχήματος (την οποία ορίζει η ασφαλιστική 🙄). Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2023 από sectoras
ChristosVl Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 23 hours ago, Black Demis said: Στην δουλειά έχουμε diesel είχαμε 3 αμάξια 2 είχαν πωλητές και ένα κρατήσαμε για τοπικές μετακινήσεις, αυτό που έχουν πωλητές τπτ στο δικό μας dpf δύο φορές γισ καθαρισμό πήγε μαζί με agr μπουκώνουν μπεκ κλπ, πωλητές 30 πλασια χιλομετρα τπτ μόνο τε κλασσικά service. Lpg έχει όλο το group Renault /Dacia, Cng έχει το group vag, η αλλιος έχει και τα δύο στην αγορά Βγάλτο στην εθνική με Τρίτη > 3000 στροφές για ένα τέταρτο. Καίει την κάπνα που πηγαίνει στους αισθητήρες η λεγόμενη διαδικασία πυρόλυσης. Άλλο αυτό, δεν είναι μάρκας Renault το αέριο, lovato βάζουν οι περισσότεροι κατασκευαστές.το «εργοστασιακο» που λες είναι ότι απλά στο έχουν βάλει και στο δίνουν με τοποθετημένο το αέριο κατά την παράδοση. 🫡😉
Irene_S Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Στις 30/7/2023 στις 7:22 ΜΜ, Asure1999 είπε Καλησπέρα ενδιαφέρομαι για μεταχειρισμένο γύρω στις 11.000 ευρώ αλλά είμαι σε δίλλημα.Από την μία σκέφτομαι να προτιμήσω toyota yaris '16 diesel από μάντρα και πριν σε leasing λόγω φθηνότερου καυσίμου από την άλλη δεν ξέρω αν αξίζει για αποστάσεις 12 χιλιάδες χιλιόμετρα ετησίως λόγω βαλβίδων egr και φίλτρων dpf που ίσως να βουλώσουν λόγω των χαμηλών αποστάσεων και των ακριβών επισκευών που ίσως χρειαστούν.Τα χιλιόμετρα θα είναι ας πούμε 70% εθνική 30% κίνηση (Πάτρα) σύνολο μία ώρα δρόμος πήγαινε έλα στη δουλειά.Εφόσον οι τιμές των βενζινοκίνητων και των diesel είναι στα ίδια και θα δε θα έχω να κάνω απόσβεση τι μου προτείνετε ; Τα έχω στο μυαλό μου ως εξής: Diesel Θέλει πολλά χιλιόμετρα αλλιώς προβλήματα,συμφέρει λόγω καυσίμου,βγάζουν πολλά περισσότερα χιλιόμετρα,ακριβές ζημιές. Βενζίνη ακριβότερο καύσιμο ,αντέχουν λιγότερα χιλιόμετρα,έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Δηλαδή με 16 χιλιόμετρα εθνική και 5 στην κίνηση δηλαδή μισή ώρα δρόμο θα έχω θέμα ; Θα προλαβαίνει να ζεσταθεί επαρκώς ο κινη΄τηρας που θέλει λίγη ώρα και το φίλτρο θα μένει καθαρό ; Ποιές είναι οι εμπειρίες σας ; καλα τα σκεφτεσαι...βενζινη
ideal09 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 4/8/2023 στις 12:50 ΜΜ, ChristosVl είπε Βγάλτο στην εθνική με Τρίτη > 3000 στροφές για ένα τέταρτο. Καίει την κάπνα που πηγαίνει στους αισθητήρες η λεγόμενη διαδικασία πυρόλυσης. Ετσι δεν καθαρίζει αν είναι ταλαιπωρημενο το φιλτρο. Ενα μερος των σωματιδιων καθαριζει αλλα οσο περναει ο καιρος μαζευει και τεφρα η οποια δεν καθαριζει με αναγγενηση θελει πλυσιμο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα