Asure1999 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα ενδιαφέρομαι για μεταχειρισμένο γύρω στις 11.000 ευρώ αλλά είμαι σε δίλλημα.Από την μία σκέφτομαι να προτιμήσω toyota yaris '16 diesel από μάντρα και πριν σε leasing λόγω φθηνότερου καυσίμου από την άλλη δεν ξέρω αν αξίζει για αποστάσεις 12 χιλιάδες χιλιόμετρα ετησίως λόγω βαλβίδων egr και φίλτρων dpf που ίσως να βουλώσουν λόγω των χαμηλών αποστάσεων και των ακριβών επισκευών που ίσως χρειαστούν.Τα χιλιόμετρα θα είναι ας πούμε 70% εθνική 30% κίνηση (Πάτρα) σύνολο μία ώρα δρόμος πήγαινε έλα στη δουλειά.Εφόσον οι τιμές των βενζινοκίνητων και των diesel είναι στα ίδια και θα δε θα έχω να κάνω απόσβεση τι μου προτείνετε ; Τα έχω στο μυαλό μου ως εξής: Diesel Θέλει πολλά χιλιόμετρα αλλιώς προβλήματα,συμφέρει λόγω καυσίμου,βγάζουν πολλά περισσότερα χιλιόμετρα,ακριβές ζημιές. Βενζίνη ακριβότερο καύσιμο ,αντέχουν λιγότερα χιλιόμετρα,έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Δηλαδή με 16 χιλιόμετρα εθνική και 5 στην κίνηση δηλαδή μισή ώρα δρόμο θα έχω θέμα ; Θα προλαβαίνει να ζεσταθεί επαρκώς ο κινη΄τηρας που θέλει λίγη ώρα και το φίλτρο θα μένει καθαρό ; Ποιές είναι οι εμπειρίες σας ; Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2023 από Asure1999
poulinos Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 ειχα fiat panda diesel 6 χρονια ( leasing) .12 με 15 k το χρονο max. δεν μου βγαλε τιποτα.μεικτος κυκλος.και εθνικη και πολη στην κινηση
Black Demis Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 απλό αν το αμάξι ειναι κυρίως για ταξίδια και θα κάνεις χιλομετρα η γενικός η χρήση ειναι μεικτή με περισσότερο ταξιδια diesel αν ειναι για σπάνια χρήση η χρήση κυρίως πόλης πας για βενζίνη θα ελεγα και hybrid αλλα εχεις πολυ μικρο budget (θα σου βγει ποιο φτηνά σαν σύνολο) 1
terry308 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 cng Φυσικό αέριο Πρατήρια Πάτρα και Ψαθοπυργο 1
Dinos1973 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Asure1999 said: Καλησπέρα ενδιαφέρομαι για μεταχειρισμένο γύρω στις 11.000 ευρώ αλλά είμαι σε δίλλημα.Από την μία σκέφτομαι να προτιμήσω diesel από μάντρα και πριν σε leasing λόγω φθηνότερου καυσίμου από την άλλη δεν ξέρω αν αξίζει για αποστάσεις 12 χιλιάδες χιλιόμετρα ετησίως λόγω βαλβίδων egr και φίλτρων dpf που ίσως να βουλώσουν λόγω των χαμηλών αποστάσεων και των ακριβών επισκευών που ίσως χρειαστούν.Τα χιλιόμετρα θα είναι ας πούμε 70% εθνική 30% κίνηση (Πάτρα) σύνολο μία ώρα δρόμος πήγαινε έλα στη δουλειά.Εφόσον οι τιμές των βενζινοκίνητων και των diesel είναι στα ίδια και θα δε θα έχω να κάνω απόσβεση τι μου προτείνετε ; Τα έχω στο μυαλό μου ως εξής: Diesel Θέλει πολλά χιλιόμετρα αλλιώς προβλήματα,συμφέρει λόγω καυσίμου,βγάζουν πολλά περισσότερα χιλιόμετρα,ακριβές ζημιές. Βενζίνη ακριβότερο καύσιμο ,αντέχουν λιγότερα χιλιόμετρα,έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Ποιές είναι οι εμπειρίες σας ; Diesel δαγκωτό, και μακρυά από γκαζάδικο, εάν ήταν καλά θα υπήρχαν παντού και ο νοών νοητό !!! Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2023 από Dinos1973 1
korakios Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, Asure1999 είπε Τα χιλιόμετρα θα είναι ας πούμε 70% εθνική 30% κίνηση (Πάτρα) σύνολο μία ώρα δρόμος πήγαινε έλα στη δουλειά. με τη σειρά για οικονομία κοιτάς : cng , υβριδικό και lpg, lpg και τέλος diesel (βενζίνη όχι φυσικά)
Black Demis Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 21 minutes ago, Dinos1973 said: Diesel δαγκωτό, και μακρυά από γκαζάδικο, εάν ήταν καλά θα υπήρχαν παντού και ο νοών νοητό !!! και αν ο άνθρωπος οδηγάει στην πόλη? θα του γεμίσει το dpf θα γίνει agr σαν ένα κομμάτι κάρβουνου και καταλυτής θα γεμίσει οσο δεν πάει θα πρέπει ντε και καλά θέλει δεν θέλει να πηγαίνει και ταξίδια να το σκάει? ολα πάνε ανάλογά με την χρήση οσο για τα γκαζαδικα ναι μεν αλλά ΜΟΝΟ αν ειναι από το εργοστάσιο
noble Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Εγώ πήρα diesel πριν 2 χρόνια 5 ετών με 90000. Τώρα στα 125000 κανένα πρόβλημα πολύ ευχαριστημένος με την οικονομία. Νομίζω είσαι ΟΚ με μια ώρα πήγαινε έλα στη δουλειά ώστε να προλαβαίνει να κάνει αναγέννηση το dpf. Στην ίδια φάση είμαι. 2
korakios Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 4 λεπτά πριν, Black Demis είπε οσο για τα γκαζαδικα ναι μεν αλλά ΜΟΝΟ αν ειναι από το εργοστάσιο και επειδή δεν ξέρουν την τύφλα τους στις αντιπροσωπίες σου ζητάν 1000+€ και ξεμένεις με κλειδωμένο σύστημα 😛 (καλό το εργοστασιακό αλλά έχει και τα αρνητικά του) 1
Black Demis Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 1 minute ago, korakios said: και επειδή δεν ξέρουν την τύφλα τους στις αντιπροσωπίες σου ζητάν 1000+€ και ξεμένεις με κλειδωμένο σύστημα 😛 (καλό το εργοστασιακό αλλά έχει και τα αρνητικά του) τοτε τπτ χιλιες φορές να εχω κάτι αλλο απο το να βάζουν οτι ναναι οπως ναναι και να πιασουν φωτιά (δες τι γινεται γυρο μας με τα γκαζαδια)
korakios Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 1 λεπτό πριν, Black Demis είπε τοτε τπτ χιλιες φορές να εχω κάτι αλλο απο το να βάζουν οτι ναναι οπως ναναι και να πιασουν φωτιά (δες τι γινεται γυρο μας με τα γκαζαδια) δεν έχω ακούσει ποτέ περίπτωση φωτιάς που να προήλθε απο σύστημα υγραερίου επίσης είναι πιο ασφαλές το lpg (και cng) απο ότι η βενζίνη σε περίπτωση πυρκαγιάς
Black Demis Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 16 minutes ago, korakios said: δεν έχω ακούσει ποτέ περίπτωση φωτιάς που να προήλθε απο σύστημα υγραερίου επίσης είναι πιο ασφαλές το lpg (και cng) απο ότι η βενζίνη σε περίπτωση πυρκαγιάς δυστιχος γινεται αν δεν περασουν σωστά σωλήνες και δεν γινεται συνέχεια έλεγχος κλπ (μάρτυρας δυστιχος τετοια περίπτωσης)
korakios Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 18 λεπτά πριν, Black Demis είπε δυστιχος γινεται αν δεν περασουν σωστά σωλήνες και δεν γινεται συνέχεια έλεγχος κλπ (μάρτυρας δυστιχος τετοια περίπτωσης) για πες ακριβώς πως έγινε το περιστατικό και τι ακριβώς έφταιγε έλεγχος εννοείται πρέπει να γίνεται ανεξάρτητα μετατροπής ή όχι
Black Demis Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Just now, korakios said: για πες ακριβώς πως έγινε το περιστατικό και τι ακριβώς έφταιγε έλεγχος εννοείται πρέπει να γίνεται ανεξάρτητα μετατροπής ή όχι λάθος περάστηκε ο σωλήνας απο την μπουκαλα μεχρι μπροστα , τριβόταν στο πλαίσιο μακροπροθεσμα καποια στηγμη ράγισε στο σημείο τριβής (ειχαν βαλει και προστασίες γύρο από το σημείο οππυ ειχαν φύγει) όταν ράγισε άρπαξε φωτιά στιγμιαία (ευτιχος μπουκαλα δεν έκανε τπτ και την σβήσανε επιτυχώς) συνεχίζω και πιστεύω μακριά απο τα το after market αεριο
korakios Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 2 λεπτά πριν, Black Demis είπε όταν ράγισε άρπαξε φωτιά στιγμιαία χλωμό έως αδύνατον , αλλά πάσο 2 λεπτά πριν, Black Demis είπε ευτιχος μπουκαλα δεν έκανε τπτ δε μπορεί να κάνει και κάτι , δλδ εκτόνωση θα έκανε , όχι μπαμ 3 λεπτά πριν, Black Demis είπε συνεχίζω και πιστεύω μακριά απο τα το after market αεριο ο καθένας με τις απόψεις του
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα