redmedusa Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Χθες παρέλαβα ένα καινούργιο MacBook Pro 16.2” (M1 Pro) το οποίο έχω συνδέσει σε αυτή την οθόνη (Samsung S24A600U, 1440p, 24”, 75hz). Δεν ήξερα ποσό χάλια ήταν η Samsung οθόνη που είχα μέχρι που είδα την οθόνη του MacBook Pro. Πλέον, δεν μπορώ να τη κοιτάω και θέλω να τη ξεφορτωθώ άμεσα. Είμαι μεταξύ δύο οθονών. Η πρώτη είναι 144hz και έχει «ικανοποιητικά» χρώματα οπως λένε διάφοροι reviewers. Η δεύτερη είναι 60hz και έχει καλύτερα χρώματα, είναι η πρώτη με IPS black panel στην αγορά που προσφέρει αντίθεση 2000:1 (εφάμιλλη με χαμηλών επιδόσεων VA panel). Έχω ένα MacBook Pro με ProMotion Display εδώ και 1 μόνο μέρα. Όλες οι άλλες μου οθόνες είναι 60-75hz. Ίσως είναι καλύτερο να πάω σε οθόνη 144hz αλλά δεν είμαι σίγουρος αν τα χρώματα (89% DCI-P3) , η αντίθεση (1200:1) κλπ. είναι τόσο καλύτερα από τη Samsung που έχω τώρα ώστε να μείνω ικανοποιημένος. Από την άλλη, η Dell UltraSharp με IPS Black έχει 98% κάλυψη DCI-P3 και 2000:1 αντίθεση όποτε σίγουρα η εικόνα θα είναι επαρκής αλλά δεν ξέρω αν η μετάβαση από 120hz σε 60hz θα γίνει ανυπόφορη όταν όλες οι άλλες μου συσκευές έχουν ProMotion. Σκοπεύω να αγοράσω iPad Pro και iPhone Pro όλα με ProMotion. Η οθόνη, πέρα από casual χρήση, χρησιμοποιείται για software development και architectural workflows με AutoCAD, Sketchup, Vray, Photoshop, κλπ. Δεν σκοπεύω να τη χρησιμοποιήσω για gaming ούτε να συνδέσω άλλη συσκευή πέρα από το MacBook Pro. Gigabyte M28U: https://www.skroutz.gr/s/30384789/Gigabyte-M28U-28-HDR-4K-3840x2160-IPS-Gaming-Monitor-144Hz-with-1ms-GTG-Response-Time.html?utm_campaign=skroutz_share&utm_source=ios Dell UltraSharp U2723QE: https://www.skroutz.gr/s/34028367/Dell-Ultrasharp-U2723QE-27-HDR-4K-3840x2160-IPS-Monitor.html?utm_source=ios&utm_campaign=skroutz_share Προτιμώ την αισθητική της Dell και τα thin bezels. Έχω στο μυαλό μου να αγοράσω και ένα μικρό ξύλινο stand που θα την κανει ακόμα πιο όμορφη αλλά είμαι διατεθειμένος να ενσωματώσω τη gamer Gigabyte στο γραφείο αν τα 144hz είναι αναγκαία σε περιβάλλον γραφείου. Από την εμπειρία που έχω, σε περιβάλλον γραφείου, η εικόνα ίσως είναι πιο σημαντική από τον ρυθμό ανανέωσης αλλά τώρα έχω την ευκαιρία να τις κάνω όλες high refresh rate. Αλλά δεν ξέρω ακόμα ποσό σημαντικός είναι ο ρυθμός ανανέωσης. Εχω παίξει παιχνίδια σε 144hz οθόνη και είναι μέρα με τη νύχτα αλλά στα macOS παρόλο που τα παράθυρα κουνάνε πολύ πιο smooth και το scrolling είναι πιο ευχάριστο δεν βλέπω τόσο μεγάλη διαφορά με το ProMotion ώστε να με κάνει να θυσιάσω τα χρώματα και την αντίθεση. Επίσης, πολλες φορές όταν κουνάω τα παράθυρα το macOS λεηλατεί λίγο, όποτε μόνο στο scrolling φαίνεται ουσιαστικά η διαφορά. Ίσως κάνω λάθος… Εσείς ποια θα διαλέγατε? Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2023 από redmedusa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
optimus prime Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Nα υποθεσω οτι το μονιτορ θα το καλιμπραρεις εφοσον προοριζεται για επαγγελματικη χρηση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
redmedusa Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 2 λεπτά πριν, optimus prime είπε Nα υποθεσω οτι το μονιτορ θα το καλιμπραρεις εφοσον προοριζεται για επαγγελματικη χρηση? Όχι. Δεν έχω τα εργαλεία και δεν θέλω να επενδύσω σε αυτά. Ίσως το κάνω αργότερα. Προς το παρόν έχω το MacBook Pro για preview. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
optimus prime Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Τοτε καλο ειναι να ανεβασεις το budget σου και να πας σε ενα μονιτορ το οποιο ερχεται απο το εργοστασιο καλιμπραρισμενο.. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2023 από optimus prime Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
redmedusa Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Αποφάσισα να πάω στη Dell λόγο καλύτερης εικόνας και αντίθεσης. Έχω ένα iPhone 11 και πάντα ήθελα μια οθόνη που να έχει την ίδια ποιότητα αλλά σε μεγαλύτερο μέγεθος 27”. Νομίζω η Dell θα με καλύψει σε αυτό τον τομέα. Για να εκμεταλλευτώ πλήρως τη Dell μπορώ να το κάνω με το καλώδιο USB-C που περιλαμβάνεται ή πρέπει να πάρω άλλο? Νομίζω δεν έχει αρκετό bandwidth, δεν φτάνουν 10Gbps για 4K/60hz 10-bit 4:4:4. Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2023 από redmedusa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα