Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μου έτυχαν 2 περιπτώσεις με εκτυπωτές στη δουλειά συν έναν συγγενή και με πρήξαν,

Επειδή δεν έχω ιδέα από τη λειτουργία των εκτυπωτών, υπάρχει κανένα tutorial, κάτι τελοσπαντων να μάθω 1-2 πραγματάκια; 

τα βασικά θέλω. Τι είναι το toner, το τύμπανο. Να πάρω μια ιδέα γιατί μου έλεγαν ότι κάτι πρέπει να αλλαχτεί και δε καταλάβαινα τι είναι

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Bitbit είπε

μου έτυχαν 2 περιπτώσεις με εκτυπωτές στη δουλειά συν έναν συγγενή και με πρήξαν,

Επειδή δεν έχω ιδέα από τη λειτουργία των εκτυπωτών, υπάρχει κανένα tutorial, κάτι τελοσπαντων να μάθω 1-2 πραγματάκια; 

τα βασικά θέλω. Τι είναι το toner, το τύμπανο. Να πάρω μια ιδέα γιατί μου έλεγαν ότι κάτι πρέπει να αλλαχτεί και δε καταλάβαινα τι είναι

Φυσικά υπάρχουν, αγαπητέ φίλε, αλλά δεν είναι ένα για όλους τους εκτυπωτές. Είναι ένα manual για κάθε μοντέλο εκτυπωτή. Υπάρχει βέβαια και η λύση να ψάξεις στο Youtube γενικά tutorial για κάθε κατηγορία εκτυπωτών, αλλά... ΚΑΙ χρονοβόρο είναι ΚΑΙ κινδυνεύεις να πελαγώσεις. Περισσότερη βοήθεια θα μπορούμε να σου δώσουμε, αν αναφέρεις πρόβλημα και μοντέλο εκτυπωτή ξεχωριστά.

Δημοσ.

δε κατάλαβες τι θέλω. Θέλω γενικα τον τρόπο λειτουργίας απλά να πάρω μια ιδέα. πχ μου λέει ο τεχνικός ότι θέλει αλλαγή το τύμπανο. Εγώ δεν ήξερα καν πως είναι το τύμπανο αν το έβλεπα μπροστα μου. Μετά μου είπε ότι θα χρειαστεί κάτι άλλο αλλαγή σύντομα. Δε συγκάτησα το όνομα

Δε θέλω να μάθω να τα φτιαχνω. Εννοείται αυτό δε γίνεται. Απλά να ξέρω κάτι βασικό.

Άλλο παράδειγμα, πήραμε πρόσφατα νεό μηχάνημα και είχε μπουκαλάκι το οποίο ήταν για υπολείματα μελανιού. Πρώτη φορά το έβλεπα και δεν ήξερα ότι υπήρχε τέτοια πατέντα

Πριν χρόνια (κάπου στο 2000) ένα περιοδικό είχε ένα ένθετο που εξηγούσε πράγματα για τους εκτυπωτές. Το είχα αγοράσει τότε και είχα μάθει κάποια πράγματα.

Αν βρω κάτι παρόμοιο σε video θα είμαι μια χαρά

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Bitbit είπε

δε κατάλαβες τι θέλω. Θέλω γενικα τον τρόπο λειτουργίας απλά να πάρω μια ιδέα. πχ μου λέει ο τεχνικός ότι θέλει αλλαγή το τύμπανο. Εγώ δεν ήξερα καν πως είναι το τύμπανο αν το έβλεπα μπροστα μου. Μετά μου είπε ότι θα χρειαστεί κάτι άλλο αλλαγή σύντομα. Δε συγκάτησα το όνομα

Δε θέλω να μάθω να τα φτιαχνω. Εννοείται αυτό δε γίνεται. Απλά να ξέρω κάτι βασικό.

Άλλο παράδειγμα, πήραμε πρόσφατα νεό μηχάνημα και είχε μπουκαλάκι το οποίο ήταν για υπολείματα μελανιού. Πρώτη φορά το έβλεπα και δεν ήξερα ότι υπήρχε τέτοια πατέντα

Πριν χρόνια (κάπου στο 2000) ένα περιοδικό είχε ένα ένθετο που εξηγούσε πράγματα για τους εκτυπωτές. Το είχα αγοράσει τότε και είχα μάθει κάποια πράγματα.

Καλέ μου φίλε, αυτό για το Youtube στο πρότεινα ήδη. Αν πχ ο laser που έχετε είναι μονόχρωμος, κάνε την αντίστοιχη αναζήτηση και το ίδιο αν είναι έγχρωμος. Αν θέλεις πχ  να μάθεις για το τύμπανο, γράψε πχ "αναλώσιμα laser εκτυπωτών" ή κάτι παρόμοιο.

Δημοσ.
Στις 30/7/2023 στις 2:58 ΜΜ, Bitbit είπε

Θα στα πω οσο πιο generic γινεται γιατι υπαρχουν πολλες διαφορετικες περιπτωσεις.

•  Ενας μονοχρωμος laser θα εχει 1 toner, 1 τυμπανο Ή μια ενιαια μοναδα και για τα δυο. Δεν εχει δοχειο υπολειμματων ξεχωριστο, αυτο το αναλαμβανει το τυμπανο.

Αν εχει ξεχωριστες μοναδες, το τονερ αλλαζει οταν αδειασει, το τυμπανο αλλαζει οταν γεμισει (ο εκτυπωτης θα σου πει οτι τελειωνει η ζωη του) Ή αν χαλασει η ποιοτητα εκτυπωσης. 

Αν εχει ενιαια μοναδα, αυτη αλλαζει ή οταν σου πει ο εκτυπωτης οτι τελειωνει η ζωη της ή αν χαλασει η ποιοτητα εκτυπωσης.

• Ενας εγχρωμος laser εχει 4 toner και μπορει να εχει 4 τυμπανα αντιστοιχα ή μια ενιαια μοναδα τυμπανου και για τα 4 χρωματα. Για τις αντικαταστασεις ισχυουν τα παραπανω. Επισης πολλοι εχουν και δοχειο υπολειμματων το οποιο το αλλαζεις οταν σε ενημερωσει ο εκτυπωτης οτι γεμισε. Καποιοι το αδειαζουν απλα στον καδο, αλλα δεν ειναι παντα ασφαλες αυτο, αλλωστε αυτο το δοχειο γενικα ειναι φθηνο.

• Ενας inkjet (κυριως εγχρωμοι κυκλοφορουν) εχει ειτε 1 μαυρο και 1 εγχρωμο μελανι, ειτε 4 χρωματα. Καποιοι (συνηθως οι πιο ακριβης κατηγοριας οπως eco tank) εχουν και δοχειο υπολειμματων. Τα μελανια και το δοχειο αλλαζουν οταν σου πει ο εκτυπωτης.

Στη δικη σου περιπτωση, μαντευω οτι μιλαμε για μονοχρωμο laser, οπου ο τεχνικος σου συστησε να αλλαξεις τυμπανο ειτε διοτι αυτο γεμισε (τελειωσε η ζωη του) ειτε διοτι ειχε χαλασει η ποιοτητα εκτυπωσης. Τωρα το τι αλλο μπορει να χρειαστει αλλαγη συντομα, ισως μπορω να το μαντεψω εαν μου πεις ποιος ειναι ο εκτυπωτης.

• Like 1
Δημοσ.

σε φωτοτυπικό ήταν το άλλο πρόβλημα. Κάποιος ιμάντας θέλει αλλαγή. Πρέπει να πάω στο γραφείο να δω ακριβώς την ονομασία

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...