Honda_CB400SF Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 Καλησπέρα παιδιά, ανοίγω πάλι το θέμα γιατι προέκυψε μια ακόμη απορία! Επειδή μια μηχανή που έχω δει βρίσκεται σε άλλη πόλη, ο ιδιοκτήτης της την έχει ασφαλισμενη κανονικά, για τη μεταφορά της μηχανής αφού γίνει η μεταβίβαση διάβασα ότι υπάρχει νόμος για 30 μέρες ότι μπορεί να κυκλοφορεί με την ασφάλεια που είχε πριν. Μετά την παρέλευση των 30 ημερων ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να την ασφαλίσει, βασικά μέσα στις 30 μέρες. Ισχύει αυτός ο νόμος; Προσωπικά, θέλω να ισχύει έστω η ασφάλεια για μια μέρα αφού γίνει η μεταβίβαση έτσι ώστε να τη μεταφέρω σπίτι μου. Ρωτάω επειδή δε γνωρίζω κατά πόσο μπορεί την ίδια μέρα που γίνει η μεταβίβαση να ασφαλιστει στο όνομα μου. Σε καμία περίπτωση δε θα μείνει ανασφάλιστη η μηχανή απλώς διαβάζω ότι δύσκολα χωρίς την άδεια (και όχι το λευκό σφραγισμένο χαρτί που σου δίνουν) γίνεται η ασφάλιση αυτής. Μπορεί να γίνει νέα ασφάλιση της μηχανής επιτόπου; έστω και με την προσωρινή άδεια κυκλοφορίας;
Joshua21 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 3 hours ago, Honda_CB400SF said: Καλησπέρα παιδιά, ανοίγω πάλι το θέμα γιατι προέκυψε μια ακόμη απορία! Επειδή μια μηχανή που έχω δει βρίσκεται σε άλλη πόλη, ο ιδιοκτήτης της την έχει ασφαλισμενη κανονικά, για τη μεταφορά της μηχανής αφού γίνει η μεταβίβαση διάβασα ότι υπάρχει νόμος για 30 μέρες ότι μπορεί να κυκλοφορεί με την ασφάλεια που είχε πριν. Μετά την παρέλευση των 30 ημερων ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να την ασφαλίσει, βασικά μέσα στις 30 μέρες. Ισχύει αυτός ο νόμος; Προσωπικά, θέλω να ισχύει έστω η ασφάλεια για μια μέρα αφού γίνει η μεταβίβαση έτσι ώστε να τη μεταφέρω σπίτι μου. Ρωτάω επειδή δε γνωρίζω κατά πόσο μπορεί την ίδια μέρα που γίνει η μεταβίβαση να ασφαλιστει στο όνομα μου. Σε καμία περίπτωση δε θα μείνει ανασφάλιστη η μηχανή απλώς διαβάζω ότι δύσκολα χωρίς την άδεια (και όχι το λευκό σφραγισμένο χαρτί που σου δίνουν) γίνεται η ασφάλιση αυτής. Μπορεί να γίνει νέα ασφάλιση της μηχανής επιτόπου; έστω και με την προσωρινή άδεια κυκλοφορίας; Καλημέρα και ναι, αν δεν ακυρώσει την ασφάλεια ο παλιός ιδιοκτήτης θα σε καλύπτει για 30 ημέρες. Επίσης αν την ασφαλίσεις μόνος σου σε κάποια ονλάιν ασφαλιστική δεν θα πάρει την ίδια στιγμή κάλυψη, θα πάρει την επόμενη, την ίδια στιγμή θα πάρει κάλυψη μόνο αν απευθυνθείς σε ασφαλιστή.
Honda_CB400SF Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 Θα καλύπτει τον νέο αγοραστή, αλλά άμα γίνει το κακό σε διαδρομή 1μιση ώρας, ποιος θα επιβαρύνει μετά το τυχόν ατύχημα; Ελπίζω να επιβαρύνει τον νέο αγοραστή και όχι τον παλιό ιδιοκτήτη!
Joshua21 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 21 minutes ago, Honda_CB400SF said: Θα καλύπτει τον νέο αγοραστή, αλλά άμα γίνει το κακό σε διαδρομή 1μιση ώρας, ποιος θα επιβαρύνει μετά το τυχόν ατύχημα; Ελπίζω να επιβαρύνει τον νέο αγοραστή και όχι τον παλιό ιδιοκτήτη! Δεν καταλαβαίνω τι ρωτάς, αν θέλεις ξανακάνε το ερώτημα αλλά με τρόπο που να βγαίνει νόημα.
Honda_CB400SF Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Ζητώ συγνώμη ο διορθωτής τα άλλαξε. Εγώ θέλω να πάρω τη μηχανή και να φύγω αν προχωρήσουμε σε αγορά. Αν η ασφάλεια δεν μπορεί να βγει την ίδια μέρα και βγει την επόμενη, θεωρητικά είμαι καλυμμένος ως νέος αγοραστής από την παλιά, αν και εφόσον δεν την διακόψει επί τόπου ο πωλητής. Επειδή απέχω καμία 1μιση ώρα απόσταση θεμιτό θα ήταν να τελείωνα μέσα σε μια μέρα και όχι να πάω την επομένη και να φύγω με τη δικιά μου ασφάλεια. Το ερώτημα είναι έστω πως κρατάει ο πωλητής την ασφάλεια του και δεν την ακυρώνει μέχρι να επιστρέψω στην πόλη μου, αν σε περίπτωση ατυχήματος (ο μη γενοιτο) ποιος επιβαρύνετε; λογικά ο νέος αγοραστής δεν έχει ευθύνη μιας και η μηχανή είναι στο όνομά του; Γιατί όπως είναι λογικό και από μεριάς του πωλητή υπάρχει φόβος και σε καμία περίπτωση αν συμβεί κάτι τέτοιο δε θα πρέπει να τρέχει νομικά! Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2023 από Honda_CB400SF
Joshua21 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 Δεν φταίει ο διορθωτής, ούτε το "ποιος επιβαρύνεται" βγάζει νόημα. Πάμε μία τα βασικά, τα οχήματα μας τα ασφαλίζουμε για να καλύψει η ασφαλιστική τυχόν ζημιές ή και σωματικές βλάβες που θα προξενήσουν σε τρίτους, είτε οδηγούμε εμείς είτε κάποιος άλλος. Με βάση το παραπάνω η ασφαλιστική θα επιβαρυνθεί σε περίπτωση που προκαλέσεις ατύχημα, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης - ακριβώς επειδή είναι προηγούμενος - δεν έχει καμία δουλειά.
SabotazNic Δημοσ. 7 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2023 Στις 2/8/2023 στις 11:33 ΜΜ, Honda_CB400SF είπε (ταυτότητα την ξεχνάω οπότε ίσως να μην μπορώ να ξεκινήσω διαδικασίες για απεριόριστο) μετά τη θητεία με βλέπω για το δίπλωμα. Σκαναρε την ταυτοτητα μπρος πισω και ανεβασε την σε κανα drive 1
Honda_CB400SF Δημοσ. 7 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2023 Αχαχαχαχχα την έχω έτσι αναγκαστικά λόγω σχολής, καθώς την ζητούσαν για αίτηση σίτισης κτλ, άμα την δέχονται καλώς το βλέπουμε τότε, σε καμία άδεια ίσως γίνει και αυτό! 😂
Honda_CB400SF Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Τελικά έγινε η αγορά τα πράγματα στην αρχή ήταν καλά αλλά μετά τα πράγματα άλλαξαν. Αρχίζω να φοβάμαι για το βαρέλι δίχως πάτο που ανέφερε ο Dante και με έπιασε απελπισία... Θα ανοίξω σχετικό θέμα παρακάτω άμα είναι για να καταλάβετε τι εννοώ. Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2023 από Honda_CB400SF
Dantε Δημοσ. 10 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2023 Για να στο ειπα, κατι ηξερα. Την εχω δει την ιστορια αρκετες φορες. Ανοιγετε θεμα και δεν ακουτε αυτους που γραφουν κανα δυο πραγματα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα