Προς το περιεχόμενο

μη ολοκληρωμένη μεταβίβαση αυτοκινήτου

Evi10000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

18 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Τα τέλη,ασφάλεια,και όλες οι ευθύνες παραμένουν σε εσένα.Κλασσικό κόλπο μαντράδων για να μην πληρώνουν έξοδα αλλά και να μην φαίνονται πουθενά σε μια πώληση .

Μέσα απο το https://www.gov.gr/ipiresies/periousia-kai-phorologia/okhemata/myauto βλέπεις τι έχει γίνει και αν είναι ακόμα στο όνομα σου.

Για να μην γίνονται ευτράπελα,μπορεις κάλλιστα στην εξουσιοδοτηση να βαλεις γραψεις στο τελος του κειμενου " η παρουσα εξουσιοδότηση εχει ισχυ 5 εργασιμες ημερες κ επιφυλάσσομαι καθε νομιμου δικαιώματος" . 

Ετσι εισαι καλυμμένος οτι θα την κανει την μεταβίβαση αλλιως εαν παρελθει ο χρονος θα σου ζητήσει αλλο χαρτί 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

27 minutes ago, Ukforthemoment said:

Τα τέλη,ασφάλεια,και όλες οι ευθύνες παραμένουν σε εσένα.Κλασσικό κόλπο μαντράδων για να μην πληρώνουν έξοδα αλλά και να μην φαίνονται πουθενά σε μια πώληση .

Μέσα απο το https://www.gov.gr/ipiresies/periousia-kai-phorologia/okhemata/myauto βλέπεις τι έχει γίνει και αν είναι ακόμα στο όνομα σου.

Νομιζω κανεις λαθος, επιχειρηση εμποριας μεταχειρισμενων δυσκολα θα το κανει αυτο. Δεν νομιζω να ειναι υποχρεωμενος να εχει τα αυτοκινητα του ασφαλισμενα και με τελη πληρωμενα. Αυτο ίσως να μπορουσε να γινει αν εχει τον πελατη ετοιμο ο μαντρας, αλλα προυποθετει στην υπεθυνη δηλωση πωλησης να ειναι διαφορετικο το ποσο πωλησης απο αυτο που εχει συμφωνησει ο μαντρας με των πωλητη. οποτε λιγο δυσκολο να γινει.

32 minutes ago, georgiouu said:

Με ενδιαφέρει η άποψη σου γιατί πρόσφατα που θέλησα να πουλήσω όχημα ο αγοραστής ήθελε να γίνει η μεταβίβαση μόνο μέσω εξουσιοδότησης σε διεκπαιρεωτη δικο τογ...για πες αν θέλεις τι είδους ύποπτοι λογοι θα μπορούσαν να κρύβονται πίσω από αυτο;

Μαλλον μιλατε για διαφορετικα πραγματα. Αν εσυ ηθελες να γινει η μεταβιβαση σε ΚΕΠ, η χρονικη διαρκεια να ολοκληρωθει η διαδικασια μπορει να ειναι και πανω απο 20 ημερες, οποτε ο μαντρας εχει συνεργαζομενο διεκπαιρεωτη που παει και κανει τσακα τσακα την μεταβιβαση.

2 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Νομιζω κανεις λαθος, επιχειρηση εμποριας μεταχειρισμενων δυσκολα θα το κανει αυτο. Δεν νομιζω να ειναι υποχρεωμενος να εχει τα αυτοκινητα του ασφαλισμενα και με τελη πληρωμενα. Αυτο ίσως να μπορουσε να γινει αν εχει τον πελατη ετοιμο ο μαντρας, αλλα προυποθετει στην υπεθυνη δηλωση πωλησης να ειναι διαφορετικο το ποσο πωλησης απο αυτο που εχει συμφωνησει ο μαντρας με των πωλητη. οποτε λιγο δυσκολο να γινει.

Μαλλον μιλατε για διαφορετικα πραγματα. Αν εσυ ηθελες να γινει η μεταβιβαση σε ΚΕΠ, η χρονικη διαρκεια να ολοκληρωθει η διαδικασια μπορει να ειναι και πανω απο 20 ημερες, οποτε ο μαντρας εχει συνεργαζομενο διεκπαιρεωτη που παει και κανει τσακα τσακα την μεταβιβαση.

Στην εξουσιοδότηση για μεταβίβαση δεν χρειάζεται να γράφει ποσό πώλησης.Ο λαμόγιομαντράς που μπορεί να μην υπάρχει καν φορολογικά δεν θέλει αμάξια στο ονομα του,ο σωστός θα καταθέσει πινακίδες ώστε να μην έχει υποχρεώσεις.

5 hours ago, bill_zaf said:

Εφοσον μιλας για βιβλιο μεταβολων αρα σημαινει οτι το οχημα ειναι παλιο. Απο την στιγμη που ο αλλος δεν εβγαλε αδεια κ πινακιδες, το οχημα φαίνεται σε ακινησία,δεν χρεωνεσαι κατι. Θα βρεις τον τωρινο ιδιοκτητη κ θα του πεις οτι θελω να κλεισω την εταιρεία οποτε ή προχωρατε στην εκδοση αδειας ή το κανω οριστικη διαγραφη για να κλεισω την εταιρεία χωρις περουσιακα στοιχεία κ σας μενει το κουφάρι. Να ξερεις οτι μπορεις να κλεισεις κανονικα απο το ΓΕΜΗ κ να μπεις σε καθεστως εκκαθάρισης.απο εκει κ επειτα μπορεις να ολοκληρώσεις την εκκαθάριση οποτε θες. 

Για να μπορέσει να κάνει κάποιος οριστική διαγραφή σε ένα όχημα απαραίτητη προϋπόθεση είναι να του ανήκει, να είναι στο όνομα του, οπότε λογικά η ts δεν μπορεί γιατί από ότι λέει έχει ήδη μεταβιβαστεί με συμβόλαιο...

26 minutes ago, Ukforthemoment said:

Στην εξουσιοδότηση για μεταβίβαση δεν χρειάζεται να γράφει ποσό πώλησης.Ο λαμόγιομαντράς που μπορεί να μην υπάρχει καν φορολογικά δεν θέλει αμάξια στο ονομα του,ο σωστός θα καταθέσει πινακίδες ώστε να μην έχει υποχρεώσεις.

ναι αλλα πρεπει να γινουν δηλωσεις αγορασα/πουλησα. αν ο πωλητης το εχει πουλησει στον "μαντρα" 10,000€ δεν μπορει να η υπεθυνησνη δηλωση προς τον αγοραστη του "μαντρα" να λέει 12,000€.

Υπαρχουν διαφοροι νταλαβεριτζηδες που τα κανουν αυτα, αλλα οχι μαντραδες που εχουν χωρο και επειχειρηση

15 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Για να μπορέσει να κάνει κάποιος οριστική διαγραφή σε ένα όχημα απαραίτητη προϋπόθεση είναι να του ανήκει, να είναι στο όνομα του, οπότε λογικά η ts δεν μπορεί γιατί από ότι λέει έχει ήδη μεταβιβαστεί με συμβόλαιο...

Δικιο εχεις, του ανηκει φορολογικα κανονικα αλλα αν το δηλωσεις στην αστυνομια οτι δεν συμμορφώνεται,αναλαμβανουν να τον βρουν κ αν ειναι ακαρπες οι προσπάθειες,προχωρας κανονικα γιατι φαίνεσαι τελευταιος ιδιοκτήτης. Εχω παρομοια εμπειρία με φορτηγακι που πουλησα για ανταλλακτικά προ 15ετιας, εγινε η μεταβιβαση στο βιβλιο μεταβολών αλλα ο ανθρωπος δεν το εφτιαξε-κυκλοφορισε ποτε. Με καλεσε η τροχαια περισυ για το οχημα αυτο κ μου ειπε οτι καποιος δηλωσε την πινακιδα οτι του τρακαρε το αμαξι κ εφυγε αλλα δεν ηταν σιγουρος για την πινακιδα. Μολις τους ειπα οτι ειναι ετσι κ ετσι απαλαχτηκα φυσικα αλλα μου ειπαν οτι φαίνεστε τελευταιος ιδιοκτήτης 

1 minute ago, bill_zaf said:

Δικιο εχεις, του ανηκει φορολογικα κανονικα αλλα αν το δηλωσεις στην αστυνομια οτι δεν συμμορφώνεται,αναλαμβανουν να τον βρουν κ αν ειναι ακαρπες οι προσπάθειες,προχωρας κανονικα γιατι φαίνεσαι τελευταιος ιδιοκτήτης. Εχω παρομοια εμπειρία με φορτηγακι που πουλησα για ανταλλακτικά προ 15ετιας, εγινε η μεταβιβαση στο βιβλιο μεταβολών αλλα ο ανθρωπος δεν το εφτιαξε-κυκλοφορισε ποτε. Με καλεσε η τροχαια περισυ για το οχημα αυτο κ μου ειπε οτι καποιος δηλωσε την πινακιδα οτι του τρακαρε το αμαξι κ εφυγε αλλα δεν ηταν σιγουρος για την πινακιδα. Μολις τους ειπα οτι ειναι ετσι κ ετσι απαλαχτηκα φυσικα αλλα μου ειπαν οτι φαίνεστε τελευταιος ιδιοκτήτης 

Τι να δηλώσεις στην αστυνομία, ότι δεν συμμορφώνεται με τι ακριβώς? Η έκδοση νέας άδειας στα φορτηγά ποτέ δεν ήταν υποχρεωτική για τον αγοραστή, άσε που έχει και προϋποθέσεις, για αυτό και στα φορτηγά από πάντα η μεταβίβαση και η έκδοση αδείας ήταν δύο ξεχωριστές διαδικασίες και όχι μία όπως στα επιβατικά.

Όσο για την περίπτωση σου δεν υπήρχε κάτι να απαλλαγείς, πρόβλημα θα είχες μόνο αν ο άλλος κατάφερνε να αποδείξει κάπως πως όντως κάποιο δικό σου όχημα του προξένησε ζημιά, ο ισχυρισμός του άλλου δεν αρκεί για να στο φορτώσουν.

48 minutes ago, tzotzo said:

ναι αλλα πρεπει να γινουν δηλωσεις αγορασα/πουλησα. αν ο πωλητης το εχει πουλησει στον "μαντρα" 10,000€ δεν μπορει να η υπεθυνησνη δηλωση προς τον αγοραστη του "μαντρα" να λέει 12,000€.

Υπαρχουν διαφοροι νταλαβεριτζηδες που τα κανουν αυτα, αλλα οχι μαντραδες που εχουν χωρο και επειχειρηση

Υπόψιν οι δηλώσεις αγόρασα και πούλησα γίνονται μόνο στην περίπτωση αγοραπωλησίας επιβατικού μεταξύ ιδιωτών, στην περίπτωση της ts (φορτηγό που πουλήθηκε από εταιρεία) το δηλωμένο τίμημα προκύπτει από το επίσημο παραστατικό, δλδ το τιμολόγιο πώλησης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Τι να δηλώσεις στην αστυνομία, ότι δεν συμμορφώνεται με τι ακριβώς? Η έκδοση νέας άδειας στα φορτηγά ποτέ δεν ήταν υποχρεωτική για τον αγοραστή, άσε που έχει και προϋποθέσεις, για αυτό και στα φορτηγά από πάντα η μεταβίβαση και η έκδοση αδείας ήταν δύο ξεχωριστές διαδικασίες και όχι μία όπως στα επιβατικά.

Όσο για την περίπτωση σου δεν υπήρχε κάτι να απαλλαγείς, πρόβλημα θα είχες μόνο αν ο άλλος κατάφερνε να αποδείξει κάπως πως όντως κάποιο δικό σου όχημα του προξένησε ζημιά, ο ισχυρισμός του άλλου δεν αρκεί για να στο φορτώσουν.

Υπόψιν οι δηλώσεις αγόρασα και πούλησα γίνονται μόνο στην περίπτωση αγοραπωλησίας επιβατικού μεταξύ ιδιωτών, στην περίπτωση της ts (φορτηγό που πουλήθηκε από εταιρεία) το δηλωμένο τίμημα προκύπτει από το επίσημο παραστατικό, δλδ το τιμολόγιο πώλησης.

Καλα τα λες ,αλλα ειμαστε Ελλάδα,πως αλλιως νομιμα θα μπορεσει να διαγραψει ο ts το οχημα απο το αφμ της εταιρείας μιας κ οταν κλεινεις μια εταιρεία δεν πρεπει να εχεις περουσιακα στοιχεία? Αλλα βλεπει η εφορία κ αλλα το υπουργείο μεταφορών 

Στην περίπτωση μου, που ειχε γινει μήνυση απο τον αλλον, θα μπορουσαν απλα να με καλεσουν να τα πω στο δικαστήριο κ ήταν Χαλκίδα...χασιμο χρονου,απο αυτο απαλλαχθηκα

Οι δηλωσεις επισης στο αγορασα πουλησα ειναι τυπικες κ οχι υποχρεωτικες.ειναι για να μην ψαχνεις τον αλλο ενα χρονο μετα να τον ρωτας τι ποσο θα βαλεις στην δηλωση.το χαρτι σαν χαρτι ουτε επιβάλεται ουτε ηταν με γνησιο υπογραφης

Υγ.τωρα μιλησα με φιλο διεκπεραίωτη κ μου ειπε οτι αν ο αλλος δεν συμμορφώνεται ουτε με προτροπη της αστυνομιας, ακυρωνεις το τιμολογιο,ειτε το πουλας σε φυσικο προσωπο, στον αδερφο σου πχ,σε νομικο πρόσωπο (εταιρεία)κ ειτε το διαγράφει ειτε το πουλαει. Μονο ετσι  θα φυγει απο το αφμ κ θα μπορεσει να "κλεσει"

Επεξ/σία από bill_zaf

Στις 29/7/2023 στις 10:40 ΜΜ, Dinos1973 είπε

Δηλαδή από το 2020 έως και σήμερα θα είναι σίγουρα ανασφάλιστο και χωρίς τέλη κυκλοφορίας……σε περιμένει μεγάλο μπουγιουρντί, και καλά ξεμπερδέματα !

είναι σε ακινησία! και επίσης χωρίς πινακίδες δεν μπορεί να κυκλοφορήσει. Αναρωτιέμαι τι διάβασες...

Στις 30/7/2023 στις 1:05 ΜΜ, Joshua21 είπε

αυτό ενημερώθηκα και εγώ σήμερα ότι για τα ΦΙΧ είναι ξεχωριστές διαδικασίες (η μεταβίβαση και η εκδοση νέας άδειας).. Ενας φίλος  παρόλα αυτά μου είπε ότι θα έπρεπε να είναι παρούσα μέχρι την έκδοση της άδειας και την τοποθέτηση των πινακίδων επάνω στο αυτοκίνητο από τον νέο ιδιοκτήτη. Προς το παρόν θα πάρω δήλωση από την αστυνομία και με το συμβόλαιο και τα αντίγραφα του βιβλίου μεταβολών θα κάνω αίτημα στην εφορία. Το αυτοκίνητο έχει μεταφερθει αλυσιδωτά σε 3ο ιδιοκτήτη σε νησί...

1 hour ago, Evi10000 said:

αυτό ενημερώθηκα και εγώ σήμερα ότι για τα ΦΙΧ είναι ξεχωριστές διαδικασίες (η μεταβίβαση και η εκδοση νέας άδειας)..

Σε καλό δρόμο είσαι, αρχίζεις να καταλαβαίνεις τι γίνεται.

2 hours ago, Evi10000 said:

Ενας φίλος  παρόλα αυτά μου είπε ότι θα έπρεπε να είναι παρούσα μέχρι την έκδοση της άδειας και την τοποθέτηση των πινακίδων επάνω στο αυτοκίνητο από τον νέο ιδιοκτήτη.

Τώρα μας τα χαλάς πάλι... το τι θα κάνει ο νέος ιδιοκτήτης με το φορτηγό του που νομίμως απόκτησε και πότε είναι δικό του θέμα, ούτε ενδιαφέρει ούτε αφορά τον παλιό ιδιοκτήτη, μην ακούς τι σου λέει ο ένας και ο άλλος.

2 ώρες πριν, Evi10000 είπε

Ενας φίλος  παρόλα αυτά μου είπε ότι θα έπρεπε να είναι παρούσα μέχρι την έκδοση της άδειας και την τοποθέτηση των πινακίδων επάνω στο αυτοκίνητο από τον νέο ιδιοκτήτη. 

Mήπως να τον βοηθήσεις να τις βιδώσει κιόλας τις πινακίδες;Τι άλλο θα διαβάσουμε;

Σωστά απηύδησες! Εμένα μου φαίνεται λογικό να κάτσεις να δεις όλη τη διαδικασία μέχρι έκδοσης της νέας άδειας ανεξάρτητα εάν είναι επαγγελματικό το όχημα. Εάν είχα δει τη έκδοση της νέας άδειας τώρα δεν θα είχα προβλήματα. 

22 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Σε καλό δρόμο είσαι, αρχίζεις να καταλαβαίνεις τι γίνεται.

Τώρα μας τα χαλάς πάλι... το τι θα κάνει ο νέος ιδιοκτήτης με το φορτηγό του που νομίμως απόκτησε και πότε είναι δικό του θέμα, ούτε ενδιαφέρει ούτε αφορά τον παλιό ιδιοκτήτη, μην ακούς τι σου λέει ο ένας και ο άλλος.

Οπως είδες ο νέος ιδιοκτήτης την έχει κάνει λάστιχο και το αυτοκίνητο παραμένει στο όνομα της εταιρεία μου ενώ το υπ μεταφορών κάνει ότι δεν ξέρει. Αρα προφανώς πρέπει ο νέος ιδιοκτήτης να βγάλει επι τόπου άδεια και μετά ας κάνει ότι θέλει με το επαγγελματικό. 

21 λεπτά πριν, Evi10000 είπε

Σωστά απηύδησες! Εμένα μου φαίνεται λογικό να κάτσεις να δεις όλη τη διαδικασία μέχρι έκδοσης της νέας άδειας ανεξάρτητα εάν είναι επαγγελματικό το όχημα. Εάν είχα δει τη έκδοση της νέας άδειας τώρα δεν θα είχα προβλήματα. 

Οπως είδες ο νέος ιδιοκτήτης την έχει κάνει λάστιχο και το αυτοκίνητο παραμένει στο όνομα της εταιρεία μου ενώ το υπ μεταφορών κάνει ότι δεν ξέρει. Αρα προφανώς πρέπει ο νέος ιδιοκτήτης να βγάλει επι τόπου άδεια και μετά ας κάνει ότι θέλει με το επαγγελματικό. 

Οτι να είναι.

• Like 1

24 minutes ago, Evi10000 said:

Δεν θα καταφέρουμε να συνενοηθούμε :)

Καλή τύχη, θα τη χρειαστείς.

• Like 1

Στις 1/8/2023 στις 5:15 ΜΜ, Joshua21 είπε

Δεν θα καταφέρουμε να συνενοηθούμε :)

Καλή τύχη, θα τη χρειαστείς.

Νομίζω περισσότερη θα χρειαστεί ο άλλος που δεν φρόντισε να βγάλει άδεια! καλό καλοκαίρι!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...