Evi10000 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 καλησπέρα. Πούλησα αυτοκίνητο ΦΙΧ της εταιρείας μου το 2020 με ολοκληρωμένη τη διαδικασία (τιμολογιο, ακινησία, πληρωμή υπεραξίας κτλ) και η εταιρεία που το πήρε δεν έκανε τη διαδικασια μεταβίβασης στο υπουργειο μεταφορών. Εν τέλει αρχές του 23 την κάνει και διαπιστώνω πριν λίγες ημέρες ότι ακόμα το αυτοκίνητο είναι ακόμα στο όνομα της εταιρείας μου και μάλι. Πάω στο υπ μεταφορών και μου λένε ότι έχουν γίνει διαδοχικά συμβόλαια αλλά κανείς δεν έχει εκδώσει άδεια κυκλοφορίας για να φύγει από επάνω μου. Εν τω μεταξύ θέλω να κλείσω την εταιρεία μου και δεν μπορώ γιατί το αυτοκίνητο είναι ακόμη επάνω μου στην εφορία. Γνωρίζει κανείς τη διαδικασία για να απαλλαγώ από αυτό? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dinos1973 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Δηλαδή από το 2020 έως και σήμερα θα είναι σίγουρα ανασφάλιστο και χωρίς τέλη κυκλοφορίας……σε περιμένει μεγάλο μπουγιουρντί, και καλά ξεμπερδέματα ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 10 λεπτά πριν, Evi10000 είπε καλησπέρα. Πούλησα αυτοκίνητο ΦΙΧ της εταιρείας μου το 2020 με ολοκληρωμένη τη διαδικασία (τιμολογιο, ακινησία, πληρωμή υπεραξίας κτλ) και η εταιρεία που το πήρε δεν έκανε τη διαδικασια μεταβίβασης στο υπουργειο μεταφορών. Εν τέλει αρχές του 23 την κάνει και διαπιστώνω πριν λίγες ημέρες ότι ακόμα το αυτοκίνητο είναι ακόμα στο όνομα της εταιρείας μου και μάλι. Πάω στο υπ μεταφορών και μου λένε ότι έχουν γίνει διαδοχικά συμβόλαια αλλά κανείς δεν έχει εκδώσει άδεια κυκλοφορίας για να φύγει από επάνω μου. Εν τω μεταξύ θέλω να κλείσω την εταιρεία μου και δεν μπορώ γιατί το αυτοκίνητο είναι ακόμη επάνω μου στην εφορία. Γνωρίζει κανείς τη διαδικασία για να απαλλαγώ από αυτό? Πως έκαναν μεταβίβαση αρχές του χρόνου και ακόμα είναι στην δικιά σου εταιρία; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zanskou Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 εφόσον έχεις όλα τα νόμιμα παραστατικά που αποδεικνύουν ότι το αυτοκίνητο πουλήθηκε από εσένα αλλά ο νέος ιδιοκτήτης δεν ολοκλήρωσε τη μεταβίβαση τότε το δίκιο σου θα το βρεις αλλά θα πρέπει να βάλεις δικηγόρο. υπάρχουν προβλέψεις για τέτοιες περιπτώσεις. Τώρα, το να έκανε όπως λες τη μεταβίβαση αρχές του 23 και να παραμένει στα στοιχεία της εταιρείας σου δεν νομίζω ότι παίζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 17 minutes ago, Evi10000 said: καλησπέρα. Πούλησα αυτοκίνητο ΦΙΧ της εταιρείας μου το 2020 με ολοκληρωμένη τη διαδικασία (τιμολογιο, ακινησία, πληρωμή υπεραξίας κτλ) και η εταιρεία που το πήρε δεν έκανε τη διαδικασια μεταβίβασης στο υπουργειο μεταφορών. Εν τέλει αρχές του 23 την κάνει και διαπιστώνω πριν λίγες ημέρες ότι ακόμα το αυτοκίνητο είναι ακόμα στο όνομα της εταιρείας μου και μάλι. Πάω στο υπ μεταφορών και μου λένε ότι έχουν γίνει διαδοχικά συμβόλαια αλλά κανείς δεν έχει εκδώσει άδεια κυκλοφορίας για να φύγει από επάνω μου. Εν τω μεταξύ θέλω να κλείσω την εταιρεία μου και δεν μπορώ γιατί το αυτοκίνητο είναι ακόμη επάνω μου στην εφορία. Γνωρίζει κανείς τη διαδικασία για να απαλλαγώ από αυτό? Δεν βγάζουν νόημα αυτά που γράφεις, αν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία (υπογραφή συμβολαίου από πωλήτρια εταιρεία και αγοράστρια εταιρεία) τότε θα είχε φύγει οριστικά από πάνω σου, άσχετα αν έχει ή δεν έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας από την αγοράστρια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Evi10000 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 32 λεπτά πριν, zanskou είπε εφόσον έχεις όλα τα νόμιμα παραστατικά που αποδεικνύουν ότι το αυτοκίνητο πουλήθηκε από εσένα αλλά ο νέος ιδιοκτήτης δεν ολοκλήρωσε τη μεταβίβαση τότε το δίκιο σου θα το βρεις αλλά θα πρέπει να βάλεις δικηγόρο. υπάρχουν προβλέψεις για τέτοιες περιπτώσεις. Τώρα, το να έκανε όπως λες τη μεταβίβαση αρχές του 23 και να παραμένει στα στοιχεία της εταιρείας σου δεν νομίζω ότι παίζει. δεν έχει εκδοθεί ακόμα η άδεια ! 46 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Πως έκαναν μεταβίβαση αρχές του χρόνου και ακόμα είναι στην δικιά σου εταιρία; δεν έχει ζητήσει έκδοση άδειας! 34 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Δεν βγάζουν νόημα αυτά που γράφεις, αν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία (υπογραφή συμβολαίου από πωλήτρια εταιρεία και αγοράστρια εταιρεία) τότε θα είχε φύγει οριστικά από πάνω σου, άσχετα αν έχει ή δεν έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας από την αγοράστρια. κοίτα για αυτό ρωτάω!! Τη Δευτέρα παίρνω από Υπ μεταφορών το βιβλίο μεταβολών αντίγραφο που δείχνει ότι το έχω μεταβιβάσει και το στέλνω στο τμήμα αυτοκινήτων την εφορίας παιδιά η κατάσταση είναι όπως την περιγράφω! Δεν ξέρω γιατί δεν έχει φύγει το αυτοκίνητο από επάνω μου. Το υπ μεταφορών που έκανε τη διαδικασία και είναι προφανώς συνδεδεμένο με το gsis βλέπει εμένα ως ιδιοκτήτρια. Αυτά. Εάν έχει κάποιος κάτι περισσότερο να συνεισφέρει στη συζήτηση θα ήμουν υπόχρεη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Seldon68 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Μήπως το πουλησες σε μάντρα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Evi10000 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 34 λεπτά πριν, Seldon68 είπε Μήπως το πουλησες σε μάντρα; οχι πουλήθηκε σε εταιρεία με τιμολόγιο 1 λεπτό πριν, Evi10000 είπε οχι πουλήθηκε σε εταιρεία με τιμολόγιο βιοτεχνία είναι η εταιρεία Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SaFiS Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Πας αστυνομια για το παρακατω… 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kalmik Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Mηπως το έκανες με εξουσιοδότηση στον αγοραστή να προχωρήσει αυτός τη διαδικασία μεταβίβασης; Πολλοί την έχουν πατήσει έτσι. Με άλλα λόγια εισπράττουν το τίμημα της αγοραπωλησίας και υπογράφουν μια εξουσιοδότηση όπου ο αγοραστής αναλαμβάνει να κάνει τη μεταβίβαση. Μόνο που αυτός αμελεί ή κωλυσιεργεί για πολλούς (ύποπτους) λόγους και έτσι τυπικά το όχημα φαίνεται ότι ακόμη ανήκει στον αρχικό ιδιοκτήτη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Seldon68 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 15 λεπτά πριν, kalmik είπε Mηπως το έκανες με εξουσιοδότηση στον αγοραστή να προχωρήσει αυτός τη διαδικασία μεταβίβασης; Πολλοί την έχουν πατήσει έτσι. Με άλλα λόγια εισπράττουν το τίμημα της αγοραπωλησίας και υπογράφουν μια εξουσιοδότηση όπου ο αγοραστής αναλαμβάνει να κάνει τη μεταβίβαση. Μόνο που αυτός αμελεί ή κωλυσιεργεί για πολλούς (ύποπτους) λόγους και έτσι τυπικά το όχημα φαίνεται ότι ακόμη ανήκει στον αρχικό ιδιοκτήτη. Αυτό σκέφτηκα και εγώ ,είναι κόλπο που κάνουν συχνά οι μαντραδες για αυτό ρώτησα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Evi10000 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, kalmik είπε Mηπως το έκανες με εξουσιοδότηση στον αγοραστή να προχωρήσει αυτός τη διαδικασία μεταβίβασης; Πολλοί την έχουν πατήσει έτσι. Με άλλα λόγια εισπράττουν το τίμημα της αγοραπωλησίας και υπογράφουν μια εξουσιοδότηση όπου ο αγοραστής αναλαμβάνει να κάνει τη μεταβίβαση. Μόνο που αυτός αμελεί ή κωλυσιεργεί για πολλούς (ύποπτους) λόγους και έτσι τυπικά το όχημα φαίνεται ότι ακόμη ανήκει στον αρχικό ιδιοκτήτη. ημουν παρούσα στο υπουργείο και υπέγραψα το συμβόλαιο και το βιβλίο μεταβολών 2 ώρες πριν, SaFiS είπε Πας αστυνομια για το παρακατω… ευχαριστώ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill_zaf Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Εφοσον μιλας για βιβλιο μεταβολων αρα σημαινει οτι το οχημα ειναι παλιο. Απο την στιγμη που ο αλλος δεν εβγαλε αδεια κ πινακιδες, το οχημα φαίνεται σε ακινησία,δεν χρεωνεσαι κατι. Θα βρεις τον τωρινο ιδιοκτητη κ θα του πεις οτι θελω να κλεισω την εταιρεία οποτε ή προχωρατε στην εκδοση αδειας ή το κανω οριστικη διαγραφη για να κλεισω την εταιρεία χωρις περουσιακα στοιχεία κ σας μενει το κουφάρι. Να ξερεις οτι μπορεις να κλεισεις κανονικα απο το ΓΕΜΗ κ να μπεις σε καθεστως εκκαθάρισης.απο εκει κ επειτα μπορεις να ολοκληρώσεις την εκκαθάριση οποτε θες. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2023 από bill_zaf 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgiouu Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 10 ώρες πριν, kalmik είπε Mηπως το έκανες με εξουσιοδότηση στον αγοραστή να προχωρήσει αυτός τη διαδικασία μεταβίβασης; Πολλοί την έχουν πατήσει έτσι. Με άλλα λόγια εισπράττουν το τίμημα της αγοραπωλησίας και υπογράφουν μια εξουσιοδότηση όπου ο αγοραστής αναλαμβάνει να κάνει τη μεταβίβαση. Μόνο που αυτός αμελεί ή κωλυσιεργεί για πολλούς (ύποπτους) λόγους και έτσι τυπικά το όχημα φαίνεται ότι ακόμη ανήκει στον αρχικό ιδιοκτήτη. Με ενδιαφέρει η άποψη σου γιατί πρόσφατα που θέλησα να πουλήσω όχημα ο αγοραστής ήθελε να γίνει η μεταβίβαση μόνο μέσω εξουσιοδότησης σε διεκπαιρεωτη δικο τογ...για πες αν θέλεις τι είδους ύποπτοι λογοι θα μπορούσαν να κρύβονται πίσω από αυτο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 2 λεπτά πριν, georgiouu είπε Με ενδιαφέρει η άποψη σου γιατί πρόσφατα που θέλησα να πουλήσω όχημα ο αγοραστής ήθελε να γίνει η μεταβίβαση μόνο μέσω εξουσιοδότησης σε διεκπαιρεωτη δικο τογ...για πες αν θέλεις τι είδους ύποπτοι λογοι θα μπορούσαν να κρύβονται πίσω από αυτο; Τα τέλη,ασφάλεια,και όλες οι ευθύνες παραμένουν σε εσένα.Κλασσικό κόλπο μαντράδων για να μην πληρώνουν έξοδα αλλά και να μην φαίνονται πουθενά σε μια πώληση . Μέσα απο το https://www.gov.gr/ipiresies/periousia-kai-phorologia/okhemata/myauto βλέπεις τι έχει γίνει και αν είναι ακόμα στο όνομα σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα