Nt1nos Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Χαιρετώ το φόρουμ. Μάλλον να ξεκινήσω από τα βασικά. Είμαι 16 χρονών. Θα παω Β λυκείου και πηγα στην θετική κατεύθυνση γτ μετά θα συνεχίσω 2ο η 4ο πεδίο. Μέχρι τώρα σκεφτόμουν να ασχοληθώ με την εφαρμοσμένη πληροφορικη και με τον προγραμματισμο . Ήξερα ότι είναι δυσκολο οπότε ήξερα ότι έπρεπε να βάλω τον κολο μου κάτω να διαβάσω. Δυστυχώς ποτε δεν τα κατάφερα και ουτε στο μέλλον θα τα κατάφερω και επειδή ο χρόνος πιέζει έπρεπε από νωρίς να αλλάξω. Βάσει κάποια sites , γνώμες κτλ κατέληξα στον ηλεκτρονικό υπολογιστών. Έτσι όπως το έχω δει το επάγγελμα δεν χρειάζεται προγραμματισμό έτσι? Αυτό θέλω λίγο να μου συγκεκριμενοποιησετε. Και αν μπορείτε να μου προτινετε κάποιο άλλο επάγγελμα σε σχέση με την πληροφορικη και γενικότερα την ενασχόληση με αυτή. ΑΛΛΑ να μην χρειάζεται αρκετή γνώση από γλώσσες προγραμματισμου (η και καθόλου αν γίνεται) τουλάχιστον να μην χρειάζεται να μάθω κάποιες από τις εξεδεικευμενες γλώσσες που είναι πολυ προχωρημένες. Ευχαριστώ. Περιμένω τις απαντήσεις σας Επίσης ισχύει ότι μηχανικός υπολογιστών μπορείς να περασεις και από το 2ο και από το 4ο πεδιο η μόνο από το 2ο η μόνο από το 4ο
listerstorm Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Πρώτον είσαι μικρός οπότε δεν έχεις σχηματίσει σωστή άποψη. Ακόμη και μηχανικών υπολογιστών να σπουδάσεις, πάλι προγραμματισμό θα κάνεις σε ενσωματωμένα. Δεύτερον έχει γραφεί πολλάκις (πχ εδώ) ότι πληροφορική != προγραμματισμός (κατά κάποιον τρόπο τουλάχιστον). 1
ΠάρηςΓ Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 34 minutes ago, listerstorm said: Πρώτον είσαι μικρός οπότε δεν έχεις σχηματίσει σωστή άποψη. Ακόμη και μηχανικών υπολογιστών να σπουδάσεις, πάλι προγραμματισμό θα κάνεις σε ενσωματωμένα. Δεύτερον έχει γραφεί πολλάκις (πχ εδώ) ότι πληροφορική != προγραμματισμός (κατά κάποιον τρόπο τουλάχιστον). Γενικα ομως τουλάχιστον σε οσα γνωριζω χρειάζεται και προγραμματισμος στα περισσότερα. Δηλαδη μπορει πληροφορική != προγραμματισμός αλλά δε ξερω αν μπορει καποιος να το αγνοήσει παντελως το προγραμματισμο σε καποια μορφη ή γνωσεις εστω
rain-man Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Μην κοιτάς προγραμματισμούς απ' τα 16 πέρα απ' τις βασικές αρχές, κοίτα μαθηματικά και φυσική. Αυτά είναι η βάση για τα πάντα και δεν αλλάζουν. Η Θεωρητική Πληροφορική έχει περισσότερη σχέση με τα μαθηματικά παρά με τον προγραμματισμό. Επίσης το "Μηχανικός Υπολογιστών" από μόνο του σαν τίτλος δεν λέει τίποτα. Ο μόνος τομέας του που δεν έχει πολύ σχέση με τον παραδοσιακό προγραμματισμό είναι τα VLSI όπου εκεί "προγραμματίζεις" κυκλώματα/τσιπάκια, δηλαδή το χαμηλότερο επίπεδο πάνω στο οποίο βασίζονται όλα τα υπόλοιπα. Αυτό το επίπεδο τυπικά είναι πιο κοντά στο κομμάτι του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού αλλά υπάρχουν και σχολές Μηχανικών Η/Υ που προσφέρουν μαθήματα. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πόσο λάθος είναι η σκέψη που κάνουν πολλά παιδιά "δεν είμαι καλός/βαριέμαι στα μαθηματικά και τις επιστήμες άρα θα πάω πληροφορική/προγραμματισμό". Δεν είναι μία σκέψη που θα σου βγει σε καλό.
truman2193 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Δηλαδή 16 χρονών έχεις "δει" οτι ο προγραμματισμός θέλει διάβασμα και τον απορρίπτεις; Να σου πω ένα μυστικό. Ότι κι αν κάνεις στη ζωή σου, και μανάβης να γίνεις, πάλι θα πρέπει να στρώσεις τον κώλο σου και να μάθεις τη δουλειά. Τίποτα δεν σου χαρίζεται. 16 χρονών είσαι, σοβαρέψου. Και ο μηχανικός υπολογιστών έχει φυσικά (παν)δύσκολα μαθηματικά και προγραμματισμό μέσα. Αν πας με αυτό το σκεπτικό μην δώσεις καν πανελλήνιες. Πήγαινε σε ΙΕΚ για τεχνικός δικτύων να πιάσεις σε καμιά Vodafone ή Γερμανό και να έχεις ταβάνι τα 900 ευρώ όλη σου τη ζωή. Αν θες κάτι παραπάνω στρώσε το κώλο σου και διάβασε.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Ντινο, κατσε διαβασε και μαθε προγραμματισμο αν θες να βρεις καμια δουλεια της προκοπης. Στο λεει ενας πτυχιουχος Πληροφορικης ΑΣΟΕΕ που δεν εμαθε ποτε προγραμματισμο και χτυπαει το κεφαλι του. Γιατι οταν μεγαλωσεις και δουλευεις 8ωρο και μετα εχεις να αναλαβεις και να τρεχεις για την οικογενεια, ειναι πολυ αργα πια να στρωσεις τον κωλο σου και να μαθεις προγραμματισμο. Μην κανεις το ιδιο λαθος.... 1
BlueBlade Δημοσ. 5 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2023 Λίγο πολύ πια, όλοι οι κλάδοι πληροφορικής απαιτούν γνώσεις προγραμματισμού απλά σε άλλο επίπεδο. Πχ θα μπορούσες να γίνεις System Admin ή Network Admin που σαν δουλειά δεν χρειάζεσαι απαραίτητα γνώσεις προγραμματισμού αλλά αν θες να εξελιχθείς, να μην δουλεύεις για 900-1000€ μια ζωή και κυρίως να μην ρισκάρεις να "εξαφανιστείς" στο μέλλον θα πρέπει και εκεί να έχεις γνώσεις προγραμματισμού ώστε να αυτοματοποιείς πολλές διαδικασίες. Ένα απλό παράδειγμα, ένας καλός system admin δεν είναι προγραμματιστής. Παρόλα αυτά μπορεί να φτιάξει ένα Powershell script ώστε να μετατρέπει δουλειά 2-3 ωρών σε μια αυτοματοποιημένη διαδικασία διάρκειας 15 λεπτών. Η άποψη μου, ο προγραμματισμός από μόνος του δεν είναι κάτι το τρομερά δύσκολο. Το δύσκολο για τους περισσοτέρους είναι πάντα να ξεκινήσεις να τον μαθαίνεις και να μην τα παρατήσεις γιατί αρκετοί πελαγώνουν. Είμαι σίγουρος ότι ανήκεις σε αυτήν την περίπτωση, ειδικά οι πιτσιρικάδες σήμερα που μεγαλώνουν με έναν υπολογιστή και θέλουν να ασχοληθούν με αυτό έχουν μια αντίληψη ότι θα είναι κάτι εύκολο, δεν είναι όμως. Γνώμη μου, είσαι μικρός ακόμα. Δεν χρειάζεται να αποκτήσεις τις τρομερές γνώσεις, ούτε να φτιάξεις στα 17 σου τον νέο ανταγωνιστή του Twitter πχ. Κάτσε χαλαρά και μάθαινε ενώ παράλληλα φτιάχνε μικρά project ώστε μόλις μπεις στην σχολή να έχεις ήδη ένα Χ επίπεδο στο κομμάτι και από εκεί συνεχίζεις παράλληλα με τις σπουδές σου. Για να κλείσω επειδή κατέληξε σεντόνι το Post μου, Α) Ο τομέας της πληροφορικής εξελίσσεται συνεχώς. Είναι χώρος στον οποίο είσαι υποχρεωμένος να μαθαίνεις συνέχεια, να διαβάζεις και γενικά να ακολουθείς τις εξελίξεις. Αν δεν είσαι διατεθειμένος να το κάνεις αυτό, πολύ απλά μην ασχοληθείς γιατί είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα σε πετάξει το "σύστημα" και θα βρεθείς να ψάχνεις δουλειά. Β) Να έχεις στο νου σου ότι ο προγραμματισμός δεν είναι για όλους, όπως γενικά δεν υπάρχει επάγγελμα που είναι για όλους (προσωπικά πχ και 10 χιλιάρικα μισθό να μου έδινες δεν θα γινόμουν εκπαιδευτικός ή ΕΠΟΠ ). Για εμένα, δεν έχει νόημα να ασχοληθείς με τον προγραμματισμό αν δεις ότι δε σου αρέσει. Δεν θεωρώ ότι είναι επάγγελμα που απλά μπορείς να το υποστείς αν το σιχαίνεσαι γιατί το πιο πιθανό είναι να βρεθείς μίζερος, με κατάθλιψη και εν τέλει να αλλάζεις επάγγελμα και να ξεκινάς αλλού από το μηδέν. Ναι συμφωνώ ότι ο προγραμματισμός είναι καλή φάση, πληρώνει καλά ακόμα και στην Ελλάδα όπως και έχει ακόμα μεγάλη ζήτηση (και θα συνεχίσει έτσι). Αλλά πολύ απλά όπως όλα τα επαγγέλματα, ΔΕΝ είναι για όλους και δεν υπάρχει κάτι κακό σε αυτό. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα