e1995kati Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Καλησπέρα σας θέλω γνώμες για το κλασικό ρητό των μαστόρων knipex και άγιος ο θεός....την εταιρία προσωπικά δεν την έχω σε μεγάλη εκτίμηση παρά της δόξας που ακούγεται και την φήμη της στα μεγάλα τεχνικά καταστήματα πχ μειδανης.....έχω την απλή σειρά πενσοειδων της κόκκινες και σε μια πενταετία σκουριασαν σε αντίθεση με τις benman powergrip που μου στάθηκαν αθάνατες......πιστεύω ότι λανθασμένα έγινε διαφήμιση του brand αυτού.....και άλλες εταιρίες όπως Milwaukee benman pastorino beta δυσφιμιστηκαν στα μάτια μου από πόλους μαστόρους.....θέλω τις γνώμες σας Αρκετά καλές μου βγήκαν οι whirlpower πενσες για όποιον γνωριζει
Joshua21 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Εγώ πάλι βρίσκω λίγο κουλό να συγκρίνεις τη φτηνή σειρά μιας εταιρείας με την ακριβή μιας άλλης.
Ukforthemoment Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 13 ώρες πριν, e1995kati είπε Καλησπέρα σας θέλω γνώμες για το κλασικό ρητό των μαστόρων knipex και άγιος ο θεός....την εταιρία προσωπικά δεν την έχω σε μεγάλη εκτίμηση παρά της δόξας που ακούγεται και την φήμη της στα μεγάλα τεχνικά καταστήματα πχ μειδανης.....έχω την απλή σειρά πενσοειδων της κόκκινες και σε μια πενταετία σκουριασαν σε αντίθεση με τις benman powergrip που μου στάθηκαν αθάνατες......πιστεύω ότι λανθασμένα έγινε διαφήμιση του brand αυτού.....και άλλες εταιρίες όπως Milwaukee benman pastorino beta δυσφιμιστηκαν στα μάτια μου από πόλους μαστόρους.....θέλω τις γνώμες σας Αρκετά καλές μου βγήκαν οι whirlpower πενσες για όποιον γνωριζει Αφού εχεις δικά σου παραδείγματα γιατί ζητάς γνώμη των άλλων; 1
csontheline Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Οι καλές σειρές δεν έχουν τεράστια διαφορά στην τιμή. Απλά η knipex είχε παράδοση για εφ'όρου ζωής εγγύηση (στα 8 χρόνια πήγε ηλεκτρολόγος που του τρύπησε από το ρεύμα και του έδωσαν καινούρια). Και η stanley έχει καλά εργαλεία στην ακριβή σειρά. Πάντως, κάθε εργαλείο έχει την χρήση του, έτσι; Μην πας να κόψεις 10άρι καλώδιο με κοφτάκι για UTP και βρίζεις την μάρκα. Είδα πρόσφατα μέτρο (νομίζω 7 μέτρα) stanley στα ~70€ και από κάτω είχε άλλο stanley 10m στα ~8€. Όσο να πεις, δεν μπορείς να τα συγκρίνεις. Για το σπίτι θα έπαιρνα των 8€. Ο επαγγελματίας (αυτός που κατανοεί την ύπαρξη των καλών εργαλείων) θα πάρει των 70€.
aris1996 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2023 Καλημέρα οι ακριβές σειρές παιδιά όπως των εταιριών facom/knipex/stanley/milwaukee είναι αυτο που ανάφεραν και οι φίλοι πιο πάνω έχουν μεγάλες εγγυήσεις απο 8 χρόνια εώς και εφόρου ζωής ακόμη και η facom σε κάποιες ακριβές σειρές καστάνιες αν σπάσει ο διακόπτης που γυρνάει δεξίοστροφα η αριστερόστροφα την καστάνια στην αλλάζουν η ακόμη και αν σπάσει κάποιο κοφτάκι και αυτο στο αλλάζουν ένας άλλος λόγος είναι πιο ξεκούραστα στο χέρι μια πένσα αδερφέ των 2 ευρώ με το νκαιρό σκουριάζει η κολάει και ανοιγοκλείνει ανειγωκλείνει δύσκολα μετά απο καιρό ενώ οι ακριβές σειρές(τιτανίου/ανοξείδωτο/κοβάλτιο) μετά παο καιρό μπορεί να έχουν κάποια σημάδια χρήσης αλλα παραμένουν άθικτες.
kanesaxo Δημοσ. 8 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2023 ένα ξέρω απ'την οικοδομικη πιάτσα. Κοφτάκι, μόνο knipex, μάλλον δεν ειναι τυχαίο! Για τα υπολοιπα εργαλεία δεν εχω άποψη. Γενικά πάντως, οταν χρειάζομαι κάτι, κοιτάζω να παίρνω επώνυμο για να "μείνει". (μπορεί να μαι και θύμα του μάρκετινγκ δε λεω).
Haldol Δημοσ. 8 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2023 Στα εργαλεία τα πράγματα είναι λίγο... ξενέρωτα. Όσο ανεβαίνεις σε χρήματα, ανεβαίνει και η ποιότητα, με ρυθμό όμως ολοένα και πιο μικρό. Ή με άλλα λόγια, μία πένσα 20€ μπορεί να 'ναι τρομακτικά καλύτερη από μία των 7,5€. Αλλά μία των 200€ δεν έχει τόση διαφορά. Συνήθως όμως έχει κάποιες προδιαγραφές που η «μεσαία» δε τις καλύπτει, ενώ τις περισσότερες φορές, ένα πολύ μεγάλο μέρος του κόστους πηγάζει από ενδεχόμενη... πιστοποίηση. Εγώ έχω καταλήξει να παίρνω εργαλεία από το πάνω ράφι, είτε όταν είναι κάτι που χρησιμοποιώ συχνά, ή κάτι που θα δουλέψει σε απαιτητική εργασία. Θα πάρω πιο budget μάρκα ή σειρά, για εργαλεία που είτε δουλεύω σπάνια, ή που δε κάνουν βαριά δουλειά. Παραδείγματα; Σκαπτικό πιστολέτο, κρουστικό δράπανο, βιδολόγο, δισκοπρίονο, έχω καλά. Είτε για λόγους βαριάς εργασίας, ή για λόγους συχνότητας χρήσης, ή απλά γι' ακρίβεια (στην περίπτωση του δισκοπρίονου). Στον αντίποδα, για το αμάξι έχω πιο φτηνά εργαλεία, μιας και δεν εμπίπτουν σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες. Στα χειρός ισχύει το ίδιο, και μπορώ να πω ότι τα ηλεκτρολογικά κατσαβίδα της KNIPEX σηκώνουν πολύύύ abuse. Δε το λέω με καμάρι (γιατί καμιά φορά βαριέμαι και βιδώνω ό,τι βρω, με ό,τι πιάσω, ενώ δε πρέπει), αλλά ειλικρινά, αν είχα άλλες μάρκες (όχι τελείως άχρηστα), θα'χα αλλάξει 4 σετ ως τώρα. Spoiler Έχω μέχρι και «ξαπλώστρα» (αυτό που ξαπλώνεις με την πλάτη και τσουλάς κάτω από τ' αυτοκίνητο), αλλά δε πιάνεται, είναι DIY με κόντρα-πλακέ και ροδάκια περίσσευμα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα