Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, αν χρειάζεται να καθυστερήσω δόση καταναλ δανείου(αμάξι,312,25 η δόση με επιτόκιο 12,6%) για τον επόμενο μήνα ή να αφήσω ένα αντίστοιχο υπόλοιπο στην πιστωτική 300-500 για τον επόμενο μήνα τι με συμφέρει να κάνω περισσότερο??

Σχόλια τύπου "τότε να μην έπαιρνες δάνειο κτπλ" αποφευχθουν γιατί μιλάμε για υποθετική περίπτωση. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Bitbit είπε

η πιστωτική λογικά θα έχει μεγαλύτερο επιτόκιο.

έχει όντως, αλλά τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση; με παίρνουν τηλέφωνο πχ και τους λέω το πληρώνω τον επόμενο + τόκους και όλα οκ;;

Δημοσ.
3 minutes ago, geomrk said:

έχει όντως, αλλά τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση; με παίρνουν τηλέφωνο πχ και τους λέω το πληρώνω τον επόμενο + τόκους και όλα οκ;;

για την πιστωτική λες; Αν πληρώσεις το ελάχιστο δε θα σε ενοχλήσουν. Αν δε πληρώσεις ούτε το ελάχιστο δε γνωρίζω τι θα γίνει κι αν θα σε ενοχλήσουν άμεσα.

Τώρα αν εννοείς τι θα γίνει αν δε πληρώσεις τη δόση του δανείου, πιθανολογώ ότι θα έχεις μια ενόχληση-υπενθύμιση

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Bitbit είπε

για την πιστωτική λες; Αν πληρώσεις το ελάχιστο δε θα σε ενοχλήσουν. Αν δε πληρώσεις ούτε το ελάχιστο δε γνωρίζω τι θα γίνει κι αν θα σε ενοχλήσουν άμεσα.

Τώρα αν εννοείς τι θα γίνει αν δε πληρώσεις τη δόση του δανείου, πιθανολογώ ότι θα έχεις μια ενόχληση-υπενθύμιση

κατάλαβα, περισσότερο για το "συμφέρει" να καθυστερήσω ήθελα οπότε το δάνειο,ευχαριστώ

Δημοσ.

Οι πιστωτικές πέρα από τον τόκο, έχουν και άλλα... «γ@μησιάτ1κα» στην καθυστέρηση, που ανάλογα το ποσό, ή / και το όριό σου, μπορεί να'ναι και αρκετά τσουχτερά. Από την άλλη, η καθυστέρηση στο δάνειο, σου εγγυάται τις συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις από εισπρακτικές, λίγες μέρες μετά τη ημερομηνία πληρωμής. Διαλέγεις και παίρνεις. Χρηματικό, ή ψυχολογικό κόστος;

Ανάλογα την τράπεζα και την κορακοεταιρεία που συνεργάζονται, αυτό μπορεί να'ναι «τυπικό», και να μην ενοχλεί στην πράξη για καθυστέρηση ενός μήνα. Γνωρίζω π.χ. ότι η Τράπεζα Πειραιώς κάνει 1 κλήση ανά 2 ημέρες και τέλος, μιας και έχει «μείνει πίσω» ένας φίλος σε καταναλωτικό, εννοώντας ότι πάντα πληρώνει πιο αργά. Μπορεί όμως και να προσπαθούν να σου βγάλουν το λάδι, όπως συνειδητοποίησα ότι κάνει η ΕΤΕ, με δικό μου περιστατικό πριν μήνες, που είδα 6+ αναπάντητες ενώ δε μπορούσα καν να μιλήσω, για οφειλή ενός ψηφίου (!) που πληρώθηκε μερικώς λόγω λάθους μου.

Προσωπικά βέβαια θα επέλεγα να καθυστερήσω το δάνειο, λόγω του χαμηλότερου χρηματικού κόστους. Τηλέφωνα από άγνωστα νούμερα έτσι κι αλλιώς δε σηκώνω ποτέ, αφού κατά 90% θα'ναι η Watt & Volt (και το 10% θα'ναι η Protergia). :P

• Like 3
Δημοσ.

Αν μπορείς πλήρωσε το καταναλωτικό και βάλε την ελάχιστη δόση στην κάρτα.Υποθετικά πάντα.

Πρόσεξε μην σε πάρει απο κάτω το θέμα γιατί δεν μαζευεται εύκολα μετά,πάντα υποθετικά.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω σε δανειο αυτοκινήτου που λογο κακης συνεννόησης εβαζα για τον μηνα που εφευγε και οχι για αυτον που εμπενε με ειχαν παρει τηλέφωνο μετα απο καμποσους μηνες και μου ειχαν πει οτι δεν εχο πληρωσει και τοτε μαζι καταλαβαμε τι εκανα λαθος και δεν ξανα ενοχλησε κανεις. 

Στην καρτα αν βαλεις το ελαχιστο θα τοκιστει το υπολοιπο με 16 ή 19% αναλογα καρτα και συμβαση. 

Υπόψιν οτι αν δεν βαλεις και τον επομενο μηνα (και τα 60€ στα 300 που λες σου φανουν λιγα) τον επομενο θα πληρωσεις 360 και αν τα αφησεις με το ελάχιστο θα τοκιστεί το 360- το ελαχιστο που θα βαλεις.

Αν δλδ εχω καταλαβει πως λειτουργει το σύστημα γενικα.

Επεξ/σία από gorge18
Δημοσ.
17 minutes ago, gorge18 said:

Εγω σε δανειο αυτοκινήτου που λογο κακης συνεννόησης εβαζα για τον μηνα που εφευγε και οχι για αυτον που εμπενε με ειχαν παρει τηλέφωνο μετα απο καμποσους μηνες και μου ειχαν πει οτι δεν εχο πληρωσει και τοτε μαζι καταλαβαμε τι εκανα λαθος και δεν ξανα ενοχλησε κανεις. 

Στην καρτα αν βαλεις το ελαχιστο θα τοκιστει το υπολοιπο με 16 ή 19% αναλογα καρτα και συμβαση. 

Υπόψιν οτι αν δεν βαλεις και τον επομενο μηνα (και τα 60€ στα 300 που λες σου φανουν λιγα) τον επομενο θα πληρωσεις 360 και αν τα αφησεις με το ελάχιστο θα τοκιστεί το 360- το ελαχιστο που θα βαλεις.

Αν δλδ εχω καταλαβει πως λειτουργει το σύστημα γενικα.

Δεν έχεις καταλάβει, το επιτόκιο 16 ή 19% είναι ετήσιο και όχι μηνιαίο.

• Like 1
Δημοσ.

δηλαδη εστω επιτοκιο καρτας 19% και αφηνω υπολοιπο για το μηνα 400 ευρω στον επομενο θα πληρωσω 400 + 400*19/100? 

19 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

1 ώρα πριν, Haldol είπε

Οι πιστωτικές πέρα από τον τόκο, έχουν και άλλα... «γ@μησιάτ1κα» στην καθυστέρηση, που ανάλογα το ποσό, ή / και το όριό σου, μπορεί να'ναι και αρκετά τσουχτερά. Από την άλλη, η καθυστέρηση στο δάνειο, σου εγγυάται τις συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις από εισπρακτικές, λίγες μέρες μετά τη ημερομηνία πληρωμής. Διαλέγεις και παίρνεις. Χρηματικό, ή ψυχολογικό κόστος;

Ανάλογα την τράπεζα και την κορακοεταιρεία που συνεργάζονται, αυτό μπορεί να'ναι «τυπικό», και να μην ενοχλεί στην πράξη για καθυστέρηση ενός μήνα. Γνωρίζω π.χ. ότι η Τράπεζα Πειραιώς κάνει 1 κλήση ανά 2 ημέρες και τέλος, μιας και έχει «μείνει πίσω» ένας φίλος σε καταναλωτικό, εννοώντας ότι πάντα πληρώνει πιο αργά. Μπορεί όμως και να προσπαθούν να σου βγάλουν το λάδι, όπως συνειδητοποίησα ότι κάνει η ΕΤΕ, με δικό μου περιστατικό πριν μήνες, που είδα 6+ αναπάντητες ενώ δε μπορούσα καν να μιλήσω, για οφειλή ενός ψηφίου (!) που πληρώθηκε μερικώς λόγω λάθους μου.

Προσωπικά βέβαια θα επέλεγα να καθυστερήσω το δάνειο, λόγω του χαμηλότερου χρηματικού κόστους. Τηλέφωνα από άγνωστα νούμερα έτσι κι αλλιώς δε σηκώνω ποτέ, αφού κατά 90% θα'ναι η Watt & Volt (και το 10% θα'ναι η Protergia). :P

δεν με νοιαζουν τοσο τα τηλεφωνα παραμονο τι συμφερει να γινει στην περιπτωση αυτη που πρεπει κατι να αφεθει για τον επομενο μηνα

1 ώρα πριν, Haldol είπε

το ιδιο μου φαινεται και μενα συμφερει! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, geomrk είπε

δηλαδη εστω επιτοκιο καρτας 19% και αφηνω υπολοιπο για το μηνα 400 ευρω στον επομενο θα πληρωσω 400 + 400*19/100? 

1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Δηλαδη, υποθετικα παντα, Αν αφησεις 400 ευρω τωρα απληρωτο, τον επομενο μηνα θα εχεις 400 (η δοση του μηνα) + 400 (η δοση του προηγουμενου)+ 400* (0.19/12) (οι τοκοι για τον απληρωτο μηνα). Αν αφησεις και αυτον απληρωτο, παει 400 + 400 + 400 (0.19/12) + (400 + 400 (0.19/12)) (0.19/12). Σε μπερδεψα? Αν ναι, μην το αφησεις για 3ο μηνα.

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως έγραψε και ο @Joshua21, όταν μιλάμε για επιτόκιο πάντα εννοούμε ετήσιο.

Έχω δει αρκετούς που μπερδεύονται με αυτό 

Επεξ/σία από Bitbit
Δημοσ.

αν αφησεις απληρωτη την πιστωτικη κ βαλεις απο 400 την δοση ας πουμε τα 50 εστω να πληρωσεις θα εχεις εναν τοκο της ταξεως γυρω στα 15€ ουτε καν να σε ανχωνει ειναι τοσο αμελητεα οι τοκοι τις πιστωτικης ουτε να σε ανχωνει ουτε τπτ.αρκει να πληρωνεις την ελαχιστη και κατο ψιλα ακομα

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
1 hour ago, geomrk said:

Όχι, θα πληρώσεις 400 + (400*19/100)/12.

Εντελώς μπακαλίστικο το παραπάνω, αλλά μια ιδέα θα την πάρεις για τους υποθετικούς τόκους που θα χρεωθείς στην υποθετική σου περίπτωση.

1 hour ago, SabotazNic said:

Σε μπερδεψα?

Όχι ρε συ, σιγά, μέχρι τη Δευτέρα θα έχει βρει το αποτέλεσμα 😛

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Όχι ρε συ, σιγά, μέχρι τη Δευτέρα θα έχει βρει το αποτέλεσμα 😛

Πηρα φορα και ακομα και τους 12 μηνες με υποδιαστολη τους ειχα βαλει. Μου κανει εντυπωση που δεν με διορθωσε καποιος. :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...