Προς το περιεχόμενο

Τest drive χωρίς πρόθεση αγοράς.

Axilleas150

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΤΡΑΒΑ ΡΕ ,τι εχεις να χασεις ? απλα μερικες φορες ερχετε και αυτος συννοδηγος , αλλες παλι οχι ....και εγω το εκανα μικρος ... πες τους οτι οι δικοι σου θελουν να σου αγωρασουν αμαξι που τελειωσες σχολειο και πηγεσ πανεπιστημιο κλπ... και μην εισαι τσιπης τραβα στην μερσεντες και ζητα αμαξι ... μην πας και κανεις τεστ ντραιβ τιποτα φιατ και μ@λ#ες

Επεξ/σία από kostakis81
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

3 ώρες πριν, liakjim είπε

Αναρωτιέμαι αν ακόμα γίνονται τα πράγματα όπως παλιά. Όταν πήγα να δω το focus το 2002 ( το πήρα τελικά ), μου έβγαλαν φωτοτυπία την ταυτότητα και μου είπαν "πάρε τα κλειδιά και έλα σε μισή ώρα" 🙃

Στην βελμάρ Βαρυμπόπης πήγες. Στην Σία.

Σωστα ?

Εγώ το 2006 (όταν ήμουν δηλαδή περίπου 20 χρονών) που πήρα το αυτοκίνητο είχα κάνει 3-4 test drive. Αν θυμάμαι καλά Mitsubishi Colt (δεν μου άρεσε), VW Golf (αυτό πήρα τελικά), και είχα οδηγήσει και το Ibiza Cupra απο λεωφόρο αθηνών (Redibiza αν θυμάμαι καλά στα 210 άλογα). Τελικά πάλι καλά δεν πήρα το Cupra θα είχα σκοτωθεί :P Νομίζω μόνο στην Audi με κοιτάγανε περίεργα οι άλλοι γενικά δίνανε. Τώρα δεν έχω ιδέα τι γίνεται με τα test drive καθώς το Golfaki την παλεύει ακόμα αλλά θα ήθελα να δοκιμάσω κάποιο ηλεκτρικό.

Παλιά σε ένα event της bmw είχα πάρει για test drive ενα 330 cabrio, με τον πωλητή δίπλα. Ε πήγαινα μέχρι 60 μην μου πει κ τίποτα. Τελικά μου είπε. Να το λιώσω. Πήγαινε γυρεύοντας και αυτός, πέρναγα με 180 το οακα μετά. 

Φυσικά και δεν το πήρα! Είχε 70Κ!!! Τώρα που τα βλέπω μεταχειρισμένα όμως θυμάμαι και το σκέφτομαι. 

Έτσι κ ο φίλος με το raptor πιο πάνω, βαθιά μέσα του πλέον θα ήθελε ένα! 

• Like 3

12 ώρες πριν, liakjim είπε

Αναρωτιέμαι αν ακόμα γίνονται τα πράγματα όπως παλιά. Όταν πήγα να δω το focus το 2002 ( το πήρα τελικά ), μου έβγαλαν φωτοτυπία την ταυτότητα και μου είπαν "πάρε τα κλειδιά και έλα σε μισή ώρα" 🙃

Τα είχα κάνει το 2017 που είχα αγοράσει το vitara. Το κράτησα 2 ώρες. Κηφισό, Ελευσίνα, Αττική Οδό και πίσω. Στην ΚΙΑ μου το είχαν δώσει και πήγαμε γύρω γύρω με τον πωλητή μέσα... Με κίνηση, τι να καταλάβεις κιόλας; Παλιά τα εδιναν και ΣΚ τα αυτοκίνητα. Τώρα όχι γιατί συνήθως τα test drive τα δινουν σε πωλητες. Εκτός και εάν είσαι τυχερος

11 ώρες πριν, kostakis81 είπε

ΤΡΑΒΑ ΡΕ ,τι εχεις να χασεις ? απλα μερικες φορες ερχετε και αυτος συννοδηγος , αλλες παλι οχι ....και εγω το εκανα μικρος ... πες τους οτι οι δικοι σου θελουν να σου αγωρασουν αμαξι που τελειωσες σχολειο και πηγεσ πανεπιστημιο κλπ... και μην εισαι τσιπης τραβα στην μερσεντες και ζητα αμαξι ... μην πας και κανεις τεστ ντραιβ τιποτα φιατ και μ@λ#ες

Εάν το πουλήσει καλά, θα το πάρει. Αλλά εάν δουν έναν μικρό, δεν θα του το δώσουν. Δεν είναι χαζοί οι πωλητές, εχουν κάποια εμπειρία. Εάν υπάρχει κάποιος μεγαλύτερος να κάνει τον λεφτά πατέρα, τότε θα τα οδηγήσει όλα. Εάν σκάσει ένας 20χρόνος στην αντιπροσωπεία μόνος, με λεωφορείο και ζητήσει να οδηγήσει την Gla, δεν θέλω να σου πω τι θα πάρει. 

• Like 1

Το έχω κάνει σε i30N με τα 280 άλογα και σε ένα Honda civic με τα 180, λέγοντας στον πωλητή εξαρχής ότι δεν πρόκειται να τα αγοράσω (φυσικά ήρθε μαζί μου) αλλά λόγω ηλικίας μου είπε έλα δεν τρέχει τίποτε. Παλιότερα και σε άλλα, τότε ήμουν πολύ πιο μικρός αλλά όχι 20. Μάλλον δύσκολα θα σε αφήσει. 

16 hours ago, Axilleas150 said:

Καλησπέρα, θα μπορούσα θεωρητικά να γυρίσω όλες τις αντιπροσωπίες και να κάνω τεστ drive τα αυτοκίνητα ; Είμαι 20 και απλά θα ήθελα να δω πως είναι να οδηγάς ένα αυτοκίνητο που δεν είναι 20ετιας+.😋

Leave your myth in Greece…..

• Like 1
  • Sad 1

Η δουλειά του πωλητή ειναι να σε κάνει να αγαπήσεις αυτό που πουλάει .

Ξερει οτι δεν θα πάρουν όλοι τη δική του μάρκα , αλλά αν δεν  δοκιμάσει και κανένας ...  πρέπει να αλλάξει δουλειά !

• Like 1

10 hours ago, sphinxgr said:

Έτσι κ ο φίλος με το raptor πιο πάνω, βαθιά μέσα του πλέον θα ήθελε ένα! 

Καλά, μη νομίζεις ότι το «βαθιά» είναι... πολύ βαθιά. Και για 'κείνον, και για 'μενα! Χαλαρά τσιμπούσαμε ράπτορα και οι δύο! :P

2 hours ago, james01gr said:

Εάν το πουλήσει καλά, θα το πάρει. Αλλά εάν δουν έναν μικρό, δεν θα του το δώσουν. Δεν είναι χαζοί οι πωλητές, εχουν κάποια εμπειρία. Εάν υπάρχει κάποιος μεγαλύτερος να κάνει τον λεφτά πατέρα, τότε θα τα οδηγήσει όλα. Εάν σκάσει ένας 20χρόνος στην αντιπροσωπεία μόνος, με λεωφορείο και ζητήσει να οδηγήσει την Gla, δεν θέλω να σου πω τι θα πάρει. 

Πέρυσι είχαμε κάνει μία τσάρκα «ν' ανοίξει το μάτι» και το αποτέλεσμα ήταν ότι... πωλητής σε κατάστημα μεσαίων προς ακριβών αυτοκινήτων, κατηγορίας όμως που μπορεί ν' αποκτήσει ένας «άνετος μεσαιοταξίτης» (άρα θα μπορούσαμε δυνητικά να ήμαστε πελάτες) μας αντιμετώπισε με ξεπέταγμα τύπου «να, εδώ είναι, δείτε, αν θέλετε κάτι φωνάξτε με, προσεκτικά μόνο» (λες και θα τα κλωτσούσαμε). Και έφυγε στο γραφείο του. Μετά από κάποια ώρα, άλλος πωλητής σε κατάστημα ακριβών προς πολύ ακριβών αυτοκινήτων (που ΔΕΝ αγοράζει κάποιος «απλά ευκατάστατος») για το οποίο κατάστημα στην αρχή λέγαμε «μη πάμε καν, θα μας διώξουν» έκανε αμάν να μας εξηγήσει πως δουλεύει τι, πως σχεδιάστηκε και γιατί, και εν τέλη κατάφερε να μας καβ... καλά, δε το λέω.

Οι καλοί πωλητές «επενδύουν» σε όποιον περνάει την πόρτα, ακόμα και αν γνωρίζουν εξαρχής ότι είτε δε θέλεις να πάρεις, ή δεν είσαι σε θέση να πάρεις. Διότι σκέφτονται πως σε 1 χρόνο μπορεί να θέλεις να πάρεις, ή σε 5 χρόνια να μπορείς να πάρεις. Φυσικά, η συμπεριφορά του πωλητή δεν αντικατοπτρίζει υποχρεωτικά και τη νοοτροπία όλου του brand, αλλά πρακτικά είτε βοηθάει («χτίζει» σχέσεις), ή κάνει ζημιά. 

Εννοείται ότι στο σενάριο «σκάει ο 20άρης να οδηγήσει τη GLA», προφανώς δε θα την οδηγήσει. Αλλά και πάλι ένας καλός πωλητής θα του μιλήσει, θα του εξηγήσει, και εν τέλη θα προσπαθήσει να τον πορώσει, τόσο με τη GLA, όσο και με όλο το brand.

• Like 2

Φαντάζομαι μπορείς αν και δεν ξέρω αν θα σου δώσουν τα πολύ καλά μοντέλα αν μικροδείχνεις και αν έχεις πάρει πρόσφατα δίπλωμα.

Χθες πήγαμε με ένα φίλο στην Tesla να δούμε απο κοντά τα αυτοκίνητα. Ο τύπος μέσα ήταν πολύ ενθουσιώδης και σου άρεσε να μιλάς μαζί του. Έδειχνε πάθος για την δουλειά του και φαινόταν να του αρέσει αυτό που κάνει, δεν βαριόταν τη ζωή του. Ήξερε να σου απαντήσει όλες τις ερωτήσεις που του έκανες, νομίζω Λουκάς ήταν το όνομά του μας είπε.

Των ρωτήσαμε και τί χρειάζεται για test drive, λέει όποτε θέλετε πάρτε με να το κανονίσουμε, βάζετε μια υπογραφή (φαντάζομαι σε κάποια ασφάλεια, δεν έχω ξανακάνει test drive) και το παίρνετε για βόλτα και μας έδωσε το κινητό του. Είχε διάφορα μοντέλα απ'εξω και όσο κάτσαμε 2-3 άλλοι επέστρεψαν απο test drive.

• Like 2

Παιδιά απο περιέργια τι comission παίρνουν οι πωλητές στις αντιπροσωπείες; Έχω ακούσει οτι δεν τσιμπάνε λίγα. Έχει κανείς ιδέα τι % είναι το net κέρδος τους απο κάθε πώληση που κάνουν;

1 ώρα πριν, Haldol είπε

Καλά, μη νομίζεις ότι το «βαθιά» είναι... πολύ βαθιά. Και για 'κείνον, και για 'μενα! Χαλαρά τσιμπούσαμε ράπτορα και οι δύο! :P

Πέρυσι είχαμε κάνει μία τσάρκα «ν' ανοίξει το μάτι» και το αποτέλεσμα ήταν ότι... πωλητής σε κατάστημα μεσαίων προς ακριβών αυτοκινήτων, κατηγορίας όμως που μπορεί ν' αποκτήσει ένας «άνετος μεσαιοταξίτης» (άρα θα μπορούσαμε δυνητικά να ήμαστε πελάτες) μας αντιμετώπισε με ξεπέταγμα τύπου «να, εδώ είναι, δείτε, αν θέλετε κάτι φωνάξτε με, προσεκτικά μόνο» (λες και θα τα κλωτσούσαμε). Και έφυγε στο γραφείο του. Μετά από κάποια ώρα, άλλος πωλητής σε κατάστημα ακριβών προς πολύ ακριβών αυτοκινήτων (που ΔΕΝ αγοράζει κάποιος «απλά ευκατάστατος») για το οποίο κατάστημα στην αρχή λέγαμε «μη πάμε καν, θα μας διώξουν» έκανε αμάν να μας εξηγήσει πως δουλεύει τι, πως σχεδιάστηκε και γιατί, και εν τέλη κατάφερε να μας καβ... καλά, δε το λέω.

Οι καλοί πωλητές «επενδύουν» σε όποιον περνάει την πόρτα, ακόμα και αν γνωρίζουν εξαρχής ότι είτε δε θέλεις να πάρεις, ή δεν είσαι σε θέση να πάρεις. Διότι σκέφτονται πως σε 1 χρόνο μπορεί να θέλεις να πάρεις, ή σε 5 χρόνια να μπορείς να πάρεις. Φυσικά, η συμπεριφορά του πωλητή δεν αντικατοπτρίζει υποχρεωτικά και τη νοοτροπία όλου του brand, αλλά πρακτικά είτε βοηθάει («χτίζει» σχέσεις), ή κάνει ζημιά. 

Εννοείται ότι στο σενάριο «σκάει ο 20άρης να οδηγήσει τη GLA», προφανώς δε θα την οδηγήσει. Αλλά και πάλι ένας καλός πωλητής θα του μιλήσει, θα του εξηγήσει, και εν τέλη θα προσπαθήσει να τον πορώσει, τόσο με τη GLA, όσο και με όλο το brand.

Yπάρχουν και οι μυστικοί επισκέπτες που βαθμολογουν πωλητες και επιχειρήσεις.Οποτε μερικοί πωλητές ειναι πιο εξυπηρετικοί. 

• Like 2

On 28/07/2023 at 20:09, liakjim said:

Το 2018 που κοιταγα για αμάξι είχα δει και το Mitsubishi Eclipse Cross στον Σαρακακη 

Πήγαμε με τη γυναίκα, έδωσα ταυτότητα και μου το άφησαν για «όσο νομίζω, σε λογικά πλαίσια» 

• Like 1

11 ώρες πριν, Haldol είπε

Αυτό που λες με την ακριβή μάρκα, είχα πάει στην EKKA (Mercedes) που έναν έναν κορυφαίο πωλητή. Το ήξερα από πριν. Ειλικρινά με έφτασε στο σημείο να σκεφτώ πως αν είχα αυτή την στιγμή τα χρήματα, θα του τα πέταγα με τεράστια χαρά κ θα γούσταρα κ ολας. Μου έδωσε και ένα smart να πάω όπου θέλω μόνος μου για καμιά ώρα. 

Μετά πήγα κάποια στιγμή σε μια toyota και αφού περίμενα, ζήτησα να οδηγήσω ένα yaris απλό. Ααα δεν μπορούμε σήμερα και πρέπει να πάτε με τον πωλητή και να έρθετε μέρες μετά κλπ. Τι λέτε ρε? Θα τρώω τις ώρες μου για να οδηγήσω με τον πωλητή ένα yaris? Yaris ρε. Όχι καμία porsche! 

9 ώρες πριν, kimimaro_ είπε

Παιδιά απο περιέργια τι comission παίρνουν οι πωλητές στις αντιπροσωπείες; Έχω ακούσει οτι δεν τσιμπάνε λίγα. Έχει κανείς ιδέα τι % είναι το net κέρδος τους απο κάθε πώληση που κάνουν;

Εδώ σε αυτοκίνητο 30.000€ η ίδια η αντιπροσωπεία αν πάρει 1000€ μεικτα θα είναι χαρούμενη. Σιγά μην δίνουν κ στον πωλητή. 

Ακόμα χειρότερα? Οι πωλήσεις leasing. Υποχρεώνουν τον αντιπρόσωπο να πουλήσει αυτοκίνητα 30.000€ με "κέρδος" 150€ και τα έξοδα τους είναι περισσότερα για την πώληση. 

Οι αντιπροσωπείες είναι βιώσιμες (αν είναι) μόνο από τα service. Οι περισσότερες μεγάλες είναι ανοιχτές γιατί τις έχουν εφοπλιστές χωρίς να τους απασχολεί το αν έχουν κέρδος 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...