Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, logokrimenos said:

Καλά το πιστεύω οτι και να στείλω πάλι black list θα είμαι γτ προκειται για μεγαλη πολυεθνικη που οι περισσότεροι παρακαλάνε να τους πάρουν και εγω σα μαλακας ειπα οχι

Αρχικά μην σε παίρνει από κάτω. Και απορριπτική απάντηση να πάρεις δεν έγινε κάτι. Θα έρθουν και άλλες ευκαιρίες. Επίσης είναι πάρα πολύ λογικό να έχεις ενδοιασμούς για μετακόμιση στην Αθήνα, να σε φοβίζει λίγο και να θες να τα βάλεις κάτω να δεις άμα βγαίνεις οικονομικά. Ανθρώπινο είναι. 
Ότι και να γίνει σου εύχομαι και επιτυχία και ηρεμία σε αυτά. Ούτε κανένα τρομερό λάθος έκανες ούτε κάτι παράλογο που δεν έχουν σκεφτεί άλλοι σκέφτηκες.

16 minutes ago, Dinos1973 said:

Κανένα HR σοβαρής εταιρίας δεν θα προσλάβει κάποιον που είχε απορρίψει πρόταση. Πολύ απλά γιατί το συγκεκριμένο άτομα με την πρώτη ευκαιρία θα φύγει….. τώρα στο μπακάλικο που δουλεύει ο Ζήκος όλα γίνονται…

Έχω παράδειγμα από πρώην συνάδελφο που είχε δύο offer και επέλεξε να έρθει στη συμβουλευτική που ήμουν εγώ και απέρριψε εργασία σε μεγάλο τηλεπικοινωνιακό πάροχο. Δεν της ταίριαζε η δουλειά και πάνω στον χρόνο τους έστειλε (στην εταιρεία που είχε απορρίψει) email άμα έχουν θέσει ότι θα την ενδιέφερε. Και της πρότειναν σχεδόν άμεσα θέση... και καλύτερη από την αρχική... Και πήγε.

Και ξέρεις γιατί;...γιατί είχε περάσει στην αρχή όλα τα screening με καλή αξιολόγηση, από ότι της είπαν. Συνεπώς ξέρανε ήδη ότι τους κάνει. Δεν χρειαζόταν να κάνουν όλη τη διαδικασία από την αρχή για να την καλύψουν τη θέση. Απλά έκαναν μία συνέντευξη και με τον διευθυντή του τμήματος.  Άρα δεν ισχύει απόλυτα αυτό που λες.

Επεξ/σία από nick_souvlaki
  • Like 2
  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Δεν λεω να πω οτι ξερεις παρε με για την θεση που απερριψα, οτι σε φαση μελλοντικα που προκυψει καποια θεση και ταιριαζει στο προφιλ μου να μιλησουμε παλι κλπ

1 minute ago, nick_souvlaki said:

Αρχικά μην σε παίρνει από κάτω. Και απορριπτική απάντηση να πάρεις δεν έγινε κάτι. Θα έρθουν και άλλες ευκαιρίες. Επίσης είναι πάρα πολύ λογικό να έχεις ενδοιασμούς για μετακόμιση στην Αθήνα, να σε φοβίζει λίγο και να θες να τα βάλεις κάτω να δεις άμα βγαίνεις οικονομικά. Ανθρώπινο είναι. 
Ότι και να γίνει σου εύχομαι και επιτυχία και ηρεμία σε αυτά. Ούτε κανένα τρομερό λάθος έκανες ούτε κάτι παράλογο που δεν έχουν σκεφτεί άλλοι σκέφτηκες.

Με βοηθαει οτι ήδη εχω καλη δουλεια, με αριστες παροχες και πολυ μικρο εργασιακο φορτο. Απλα εχω αρχισει να βαριεμαι την ρουτινα του εργοστασιου και θελω κατι διαφορετικο

• Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, Dinos1973 said:

Αυτο δειχνει ατομο unstable, που κανενα σοβαρο HR δεν θα προσλαβει....

Lol, τι λες..!?! Εδώ είχαμε στην εταιρεία manager που έφυγε γ@μοσταυριζοντας και μετά από 5 μήνες ξαναγύρισε (μετά ξαναφύγε βέβαια, αλλά δεν έχει σημασία 😝😝 ). 

Χίλια δυο πράγματα μπορεί να σε αποτρέψουν από το να δεχθείς μια δουλειά. Από το να μην φτάνουν τα λεφτά, μέχρι το να είναι άρρωστος κάποιος δικός σου και να μην θέλεις να φύγεις από κοντά του. Αν είναι δυνατόν..!!

Δημοσ.

Αφού -όπως λες- έχεις καλή δουλειά, για ποιο λόγο τρώγεσαι να την αλλάξεις;

Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος σου για να βρεις καλές εργασιακές συνθήκες. 

Άκου εκεί ''βαρέθηκα''...

Είμαι βέβαιος πως αν αλλάξεις θα βαράς το κεφάλι σου στον τοίχο αφού φαίνεσαι αναποφάσιστος και overthinker. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακριβώς στην ίδια θέση ήμουν έγω περυσι. Είχα δύο πολύ καλές προσφορές απο δυο μεγάλες πολυεθνικές. Αποδέχτηκα τη μια ωστόσο έπειτα απο 15 μέρες βλέποντας το πραγματικό περιβάλλον και τη θέση ευθύνης, δεν ανταποκρίνονταν σε όσα μου έλεγαν στις συνεντεύξεις. Έτσι έστειλα αμέσως μήνυμα στην HR της άλλης εταιρείας που ειχα αρνηθεί τη πρόταση, ήταν πολύ ευγενική και θετική και αμέσως εξέτασε το ζήτημα. Αφού ήρθε σε συννενόηση με τον manager και παρόλο που τη θέση την είχε καλύψει ήδη άλλος υποψήφιος, για καλή μου τύχη δέχτηκαν το αιτημά μου με την ίδια ακριβώς προσφορά που μου είχαν κάνει. Σε λίγες μέρες κλείνω 1 χρόνο στην εταιρεία αυτή.

Τέτοιου είδους καταστάσεις είναι πολύ συνηθισμένες στην αγορά εργασίας σήμερα και δεν είναι κάτι μεμονωμένο που τυχαίνει σπάνια. Οπότε εννοείται να στείλεις φίλε μου email.

Επεξ/σία από JimxxZe
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, filip123go είπε

Lol, τι λες..!?! Εδώ είχαμε στην εταιρεία manager που έφυγε γ@μοσταυριζοντας και μετά από 5 μήνες ξαναγύρισε (μετά ξαναφύγε βέβαια, αλλά δεν έχει σημασία 😝😝 ). 

Χίλια δυο πράγματα μπορεί να σε αποτρέψουν από το να δεχθείς μια δουλειά. Από το να μην φτάνουν τα λεφτά, μέχρι το να είναι άρρωστος κάποιος δικός σου και να μην θέλεις να φύγεις από κοντά του. Αν είναι δυνατόν..!!

μόλις δικαίωσες το επιχείρημα του

• Like 2
Δημοσ.

Αν σε προβληματίζει το οικονομικό κομμάτι, μάλλον εκεί πρέπει να εστιάσεις. Κ να το λύσεις πριν πας. Ούτε με δικές σου φαντασιώσεις για το πόσο θα ανέλθεις ούτε με ταξιματα από μεριάς τους. Από ταξιμο δεν πέθανε κανείς. 

Και να ανέλθεις, που δύσκολο, αναλογικά πάλι λίγα θα είναι τα χρήματα σε σχέση με τις ευθύνες, το φόρτο εργασίας κλπ. Έτσι πληρώνει αυτή η εταιρεία. Το είδες στην προσφορά που σου έκαναν. Άμα πλήρωναν καλύτερα θα το είχες δει. Δεν στο κρατάνε για έκπληξη. 

Κ για να γίνω σαφής. Η ουσία δεν είναι στο αν θα στείλεις. Στείλε. Αλλά στο να εξασφαλίσεις τις προϋποθέσεις για μια καλή εμπειρία. Το τι θα γίνει στο μέλλον δεν το ξέρεις. Κι εκεί υα βαρεθείς σύντομα. Μίλα ειλικρινά Κ αν πάρεις αυτά που πρέπει προχώρα. 

Δημοσ.
10 hours ago, Dinos1973 said:

Δεν υπαρχει σοβαρο HR, εχει μια δεκαετια (και βαλε) που η μετριοτητα βασιλευει παντου, οχι μονο στα HR. Τα βλεπεις και στο τσιρκο που λεγεται Linkedin. 
Ας στειλει ημεηλ ο ανθρωπος και αναλογα τι εχει γινει θα του απαντησουν. Αν δηλαδη ειχαν και αλλον υποψηφιο και ειπε ναι ο δευτερος, ισως η θεση να μην υφισταται πλεον, μπορει ομως να μην ειχαν αλλο υποψηφιο και να τους κατσει λουκουμι το οτι αλλαξε γνωμη, δεν προκειται να πουν "αααα μου μοιαζει ασταθης", δεν θα τους περασει καν απο το μυαλο. Για την ακριβεια το HR θα κανει τουμπες απο τη χαρα του που αλλαξε γνωμη, ισως ο hiring manager να σκεφτει αυτο που ειπες, αν δεν ειναι και αυτος μοντερνος μανατζερ 28 χρονων.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 minutes ago, dbrillis said:

λες και υπάρχει σοβαρό HR 🤣

Επεξ/σία από spooker
  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Artman13 είπε

μόλις δικαίωσες το επιχείρημα του

Εάν κάποιος ειναι όντως καλός, τα ξεπερνάνε αυτά οι εταιρείες. Εάν δεν είναι, τότε τα κρατάνε μανιάτικα. Πολύ καλά στελέχη στην αγορά που να έχουν εμπειρια σε συγκεκριμένους τομείς δεν ειναι πολλά. Δεν έχει μεγάλη αγορά εργασίας η Ελλάδα. Εάν είσαι καλός, σε μαθαίνουν όλοι οι ανταγωνιστές. Είχα ρίξει άκυρο σε εταιρεία, μάλλον την μεγαλύτερη του χώρου που δούλευα. Και αυτός που μου έκανε τις συνεντεύξεις μου είπε, οπότε θες πάρε με τηλέφωνο να το δούμε τότε. Μην νομίζεις πωσ είναι κολλημένοι εάν νιώθουν πωσ αυτός που διάλεξαν τους κάνει. Και θα το ρισκάρουν να τους φύγει. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, james01gr είπε

Εάν κάποιος ειναι όντως καλός, τα ξεπερνάνε αυτά οι εταιρείες. Εάν δεν είναι, τότε τα κρατάνε μανιάτικα. Πολύ καλά στελέχη στην αγορά που να έχουν εμπειρια σε συγκεκριμένους τομείς δεν ειναι πολλά. Δεν έχει μεγάλη αγορά εργασίας η Ελλάδα. Εάν είσαι καλός, σε μαθαίνουν όλοι οι ανταγωνιστές. Είχα ρίξει άκυρο σε εταιρεία, μάλλον την μεγαλύτερη του χώρου που δούλευα. Και αυτός που μου έκανε τις συνεντεύξεις μου είπε, οπότε θες πάρε με τηλέφωνο να το δούμε τότε. Μην νομίζεις πωσ είναι κολλημένοι εάν νιώθουν πωσ αυτός που διάλεξαν τους κάνει. Και θα το ρισκάρουν να τους φύγει. 

Όντως αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα (και όχι μόνο) δεν υφίσταται ουσιαστικά ανεργία για κάποιον καταρτησμένο με προυπηρεσία οπότε οι εργαζόμενοι "βάζουν" τους κανόνες αν αυτό κάποια στιγμή αλλάξει θα αλλάξουν και τα HR. 

• Like 1
Δημοσ.

Εάν η εταιρεία που λες έχει ιδιοκτήτη θα το θυμάται πάντα όπως και εσυ, εαν ειναι πολυεθνική δεν τρέχει τίποτα.

Δημοσ.
18 hours ago, logokrimenos said:

Με βοηθαει οτι ήδη εχω καλη δουλεια, με αριστες παροχες και πολυ μικρο εργασιακο φορτο.

Απλα εχω αρχισει να βαριεμαι την ρουτινα του εργοστασιου και θελω κατι διαφορετικο

Εγω θα εστιασω σε αυτο. Για να αφησεις μια δουλεια που σε ικανοποιει σε μεγαλο βαθμο, η επομενη δουλεια πρεπει να σου παρεχει αρκετα περισσοτερα (σε χρημα, προοπτικες καριερας, κλπ) για να αξιζει να αναλαβεις το ρισκο να πεσεις σε ασχημο εργασιακο περιβαλλον.

Καλη δουλεια, αριστες παροχες, μικρο εργασιακο φορτο; 

Σκεψου το 2 φορες προτου κανεις οποιαδηποτε κινηση να φυγεις

Και για να απαντησω στο ερωτημα σου, ναι μπορεις ανετα να στειλεις email στην εταιρια που αππεριψες, οπως σου ειπαν καποιοι παρουσιασε το με ομορφο τροπο και οχι ενα σκετο "αλλαξα γνωμη"

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, archer100 είπε

Εγω θα εστιασω σε αυτο. Για να αφησεις μια δουλεια που σε ικανοποιει σε μεγαλο βαθμο, η επομενη δουλεια πρεπει να σου παρεχει αρκετα περισσοτερα (σε χρημα, προοπτικες καριερας, κλπ) για να αξιζει να αναλαβεις το ρισκο να πεσεις σε ασχημο εργασιακο περιβαλλον.

Καλη δουλεια, αριστες παροχες, μικρο εργασιακο φορτο; 

Σκεψου το 2 φορες προτου κανεις οποιαδηποτε κινηση να φυγεις

Και για να απαντησω στο ερωτημα σου, ναι μπορεις ανετα να στειλεις email στην εταιρια που αππεριψες, οπως σου ειπαν καποιοι παρουσιασε το με ομορφο τροπο και οχι ενα σκετο "αλλαξα γνωμη"

Προφανώς ζητάει νέα πρόκληση, δεν είναι από Αθήνα και δεν θέλει να έρθει γιατί θα έχει αρκετά μεγαλύτερο κόστος ζωής (καταλαβαίνω από τα συμφραζόμενα πως έχει δικό του σπίτι στην περιοχή που μένει τώρα). 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...