Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φετος νοικιασα σε διακοπες το Kia picanto αυτοματο. Συνολικα εκανα καπου 500-550 χιλιομετρα εντος και εκτος πολης (δεν θυμαμαι αν ηταν το 1.0 ή το 1.2).

Δεν εχω κατι το αρνητικο να πω, τιμιοτατο οχημα και το αυτοματο του δουλευε κομπλε. Αν εψαχνα για μικρο εντος πολης θα ηταν σιγουρα πανω πανω στη λιστα ,συνιστω μαλιστα 100% το αυτοματο.

Επεξ/σία από epp
Δημοσ.

+1 και από εμένα για picanto. Κάτοχος από το 2020 (2ο αμάξι στη φαμίλια), λατρεύω να το οδηγώ σε κοντινές διαδρομές. Έχει βγει σε ταξίδια 300-400χλμ και για τα κυβικά του πάει σούπερ. Θα ζοριστεί φυσικά σε ανηφορικές κλίσεις, θα κατεβάσεις ταχύτητα, αλλά αυτά τα περιμένεις σε αμάξι 67 αλόγων. Στο ισιάδι Εγνατία, 150-160 τα έχει άνετα. Τρομεροί πίσω χώροι για την κατηγορία του, κλασικά μικρό πορτμπαγκαζ, μέτρια κάμερα οπισθοπορείας, ωραίο τιμόνι και καλά κρατήματα (είπαμε, πάντα για την κατηγορία του). 1o service 120,00, 2o νομίζω στα 160,00, φέτος να δούμε που θα το έχουν πάει. Τιμή καινούριου τον Οκτώβριο του 2020 στα 11.700. Τώρα τόσο πουλάνε το μεταχειρισμένο του 2020. Το trip computer "κλέβει" περίπου 0,8 λίτρα στην κατανάλωση (μέτρηση από γέμισμα σε γέμισμα). Σε χαλαρή αστική οδήγηση το χειμώνα καίει 5,6-5,8 ενώ το καλοκαίρι με το a/c ανεβαίνει στο 6,2-6,3. Σε δοκιμαστικό ταξίδι Θεσσαλονίκη - Ξάνθη, σταθερά 100-120, έκαψε 4,7. Σε κανονικό ταξίδι με βαρύ πόδι θα κάψει 6,7-6,8. Μέση αυτονομία θα έλεγα πως έχει κοντά στα 510χλμ. αλλά αν το πας χαλαρά βλέπεις άνετα και 540. Σε λίγο καιρό θα το πάρω στις διακοπές (περίπου 1.200χλμ) και θα περάσει ένα καλό τεστ σε αυτοκινητόδρομους, επαρχιακούς, κατσικόδρομους, παραλίες και βουνά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/7/2023 στις 10:09 ΠΜ, NikosT76 είπε

Καλημέρα σας.

Είμαι σε διαδικασία αγοράς καινούργιου μικρού αυτοκινήτου για μέσα στην πόλη. Οι επιλογές λόγω περιορισμένου budget (γύρω στα 17000€ με 18000€ με τις δόσεις) είναι το Kia Picanto 1.2, το Hyundai I10 1.2 καθώς και το Fiat Panda. Θα ήθελα την άποψή σας σχετικά με αυτά τα 3 οχήματα. Ευχαριστώ.

θα πρότεινα μτχ και αυτόματο

επίσης αν είσαι Αθήνα κοίτα να είναι mild-hybrid μιας και το υπουργείο τα θεωρεί υβριδικά και μπαίνουν άνετα δακτύλιο ( μετρά για αργότερα αν ρίξουν το όριο ρύπων ) , πχ Ignis

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.
16 hours ago, korakios said:

θα πρότεινα μτχ και αυτόματο

επίσης αν είσαι Αθήνα κοίτα να είναι mild-hybrid μιας και το υπουργείο τα θεωρεί υβριδικά και μπαίνουν άνετα δακτύλιο ( μετρά για αργότερα αν ρίξουν το όριο ρύπων ) , πχ Ignis

Μεταχ αυτόματο μόνο κάτι πολύ πρόσφατο δλδ 2019 και πάνω αλλά αυτά τα βαράνε πολλές φορές και ποιο ψιλά από τα καινούργια

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...