JIM_BLUE_POWER Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Καλησπέρα στην ομάδα. Θα ήθελα να προτείνετε αναβαθμίσεις για το λάπτοπ που έχω με τα συγκεκριμένα specs model : Laptop Hp 15-bw0xx cpu : AMD A10-9620P RADEON R5, 10 COMPUTE CORES 4C+6G 2.50 GHz ram : 6gb έχω παραγγείλει ήδη ssd και ήθελα να ρωτήσω αν αξίζει η αναβάθμιση της ram σε 16 με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
@topos Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 42 minutes ago, JIM_BLUE_POWER said: Καλησπέρα στην ομάδα. Θα ήθελα να προτείνετε αναβαθμίσεις για το λάπτοπ που έχω με τα συγκεκριμένα specs model : Laptop Hp 15-bw0xx cpu : AMD A10-9620P RADEON R5, 10 COMPUTE CORES 4C+6G 2.50 GHz ram : 6gb έχω παραγγείλει ήδη ssd και ήθελα να ρωτήσω αν αξίζει η αναβάθμιση της ram σε 16 με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Για το χρήση το θέλεις? Εάν σκοπεύεις να κάνεις οποιαδήποτε εξειδικευμένη δουλειά που να χρειάζετε cpu/gpu (video/photo editing,gaming κτλ) θα σου έλεγα να πας σε καινούργιο. Εάν το θέλεις για casual χρήση browsing/E-mail, κανένα word και youtube/ταινίες ίσως αξίζει να του προσθέσεις ram.Ειτε +8gb (για να πας σε 12gb,) είτε 2*8gb για να πας σε 16. Πέρα από αυτό και τον σκληρό που ήδη έχεις παραγγείλει δεν μπορείς να του κάνεις τίποτα περισσότερο. Ίσως εάν δεν μετακινησε και τον χρησιμοποιείς σε σταθερό σημείο πιθανώς να είχες κέρδος από κάποια περιφερειακά όπως ηχεία,εξωτερική/ μεγαλύτερη οθόνη).
JIM_BLUE_POWER Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 7 ώρες πριν, @topos είπε Για το χρήση το θέλεις? Εάν σκοπεύεις να κάνεις οποιαδήποτε εξειδικευμένη δουλειά που να χρειάζετε cpu/gpu (video/photo editing,gaming κτλ) θα σου έλεγα να πας σε καινούργιο. Εάν το θέλεις για casual χρήση browsing/E-mail, κανένα word και youtube/ταινίες ίσως αξίζει να του προσθέσεις ram.Ειτε +8gb (για να πας σε 12gb,) είτε 2*8gb για να πας σε 16. Πέρα από αυτό και τον σκληρό που ήδη έχεις παραγγείλει δεν μπορείς να του κάνεις τίποτα περισσότερο. Ίσως εάν δεν μετακινησε και τον χρησιμοποιείς σε σταθερό σημείο πιθανώς να είχες κέρδος από κάποια περιφερειακά όπως ηχεία,εξωτερική/ μεγαλύτερη οθόνη). Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και τον χρόνο σου. κοίταξε ήθελα στην ουσία να το έχω για προγραμματισμό κυρίως visual studio χρησιμοποιώ αλλά κολλάει απίστευτα το συγκεκριμένο και το έχω για σταθερό μέχρι να βρω κάτι καλύτερο Απλά το πρόβλημα μου είναι αν αξίζει η αναβάθμιση σε 16 ή θα πάνε τζάμπα τα χρήματα Επειδή παράλληλα ψάχνω για καινούργιο pc που θα ήθελα να έχει και δυνατότητες photoshop / video editing και παράλληλα κανένα παιχνίδι έχεις κάτι να μου προτείνεις επειδή δεν έχω ψαχτεί πολύ με αυτά και φοβάμαι θα με πιάσουν κότσο αν πάω σε κανένα plaisio / public κτλπ
@topos Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 hours ago, JIM_BLUE_POWER said: Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και τον χρόνο σου. κοίταξε ήθελα στην ουσία να το έχω για προγραμματισμό κυρίως visual studio χρησιμοποιώ αλλά κολλάει απίστευτα το συγκεκριμένο και το έχω για σταθερό μέχρι να βρω κάτι καλύτερο Απλά το πρόβλημα μου είναι αν αξίζει η αναβάθμιση σε 16 ή θα πάνε τζάμπα τα χρήματα Επειδή παράλληλα ψάχνω για καινούργιο pc που θα ήθελα να έχει και δυνατότητες photoshop / video editing και παράλληλα κανένα παιχνίδι έχεις κάτι να μου προτείνεις επειδή δεν έχω ψαχτεί πολύ με αυτά και φοβάμαι θα με πιάσουν κότσο αν πάω σε κανένα plaisio / public κτλπ Visual Studio-> Δεν ξέρω καθόλου το απαιτήσεις έχει το συγκεκριμένο.Οταν δουλεύεις Τσεκαρε την διαχείριση εργασιών, εάν είναι 100% το cpu δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο.Εαν o cpu είναι χαμηλότερα και η ραμ είναι 100% τότε με προσθήκη θα είναι πολύ καλύτερα. Υ.γ Για Photoshop/παιχνιδια δεν κάνει σε καμία περίπτωση το συγκεκριμένο λαπτοπ Για καινούργιο που λες, σκέφτεσαι για σταθερό η λάπτοπ? Τι budget θα είχες?(πάντως για ημισοβαρό gaming σε λάπτοπ κοιτάς για 1500+) Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2023 από @topos
JIM_BLUE_POWER Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 10 ώρες πριν, @topos είπε Visual Studio-> Δεν ξέρω καθόλου το απαιτήσεις έχει το συγκεκριμένο.Οταν δουλεύεις Τσεκαρε την διαχείριση εργασιών, εάν είναι 100% το cpu δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο.Εαν o cpu είναι χαμηλότερα και η ραμ είναι 100% τότε με προσθήκη θα είναι πολύ καλύτερα. Υ.γ Για Photoshop/παιχνιδια δεν κάνει σε καμία περίπτωση το συγκεκριμένο λαπτοπ Για καινούργιο που λες, σκέφτεσαι για σταθερό η λάπτοπ? Τι budget θα είχες?(πάντως για ημισοβαρό gaming σε λάπτοπ κοιτάς για 1500+) Για απαιτητικά project με το προγραμμα βασεων δεδομενων sql management studio χτυπαει για πλακα 100 cpu Σκεφτομαι για λαπτοπ για να εχω και την φορητοτητα σαν πλεονεκτημα σκεφτομαι αυτο το λαπτοπ με δοσεις φυσικα για να παρω ενα καλο και να εχω το κεφαλι μου ησυχο https://www.skroutz.gr/s/40671333/MSI-Pulse-15-B13VGK-15-6-QHD-240Hz-i7-13700H-32GB-1TB-SSD-GeForce-RTX-4070-W11-Home-GR-Keyboard.html με τα ιδια λεφτα θα μπορουσα να χτισω ενα σταθερο pc πιο τουμπανο ? Σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου !
RTW4ever Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 On 29/07/2023 at 02:52, JIM_BLUE_POWER said: Για απαιτητικά project με το προγραμμα βασεων δεδομενων sql management studio χτυπαει για πλακα 100 cpu Σκεφτομαι για λαπτοπ για να εχω και την φορητοτητα σαν πλεονεκτημα σκεφτομαι αυτο το λαπτοπ με δοσεις φυσικα για να παρω ενα καλο και να εχω το κεφαλι μου ησυχο https://www.skroutz.gr/s/40671333/MSI-Pulse-15-B13VGK-15-6-QHD-240Hz-i7-13700H-32GB-1TB-SSD-GeForce-RTX-4070-W11-Home-GR-Keyboard.html με τα ιδια λεφτα θα μπορουσα να χτισω ενα σταθερο pc πιο τουμπανο ? Σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου ! Πάντα με τα ίδια χρήματα φτιάχνεις πολύ καλύτερο - δυνατότερο σταθερό από λαπτοπ. Η φορητότητα κοστίζει.
JIM_BLUE_POWER Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 RTW4ever σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου και το σχολιο σου γνωριζεις καποιον ή εσύ αν γνωρίζεις καποιον που θα μπορουσα να απευθυνθω για να με βοηθησει να φτιαξω ή να παρω κομματι κομματι και να χτισω εναν σταθερο υπολογιστη ? ή αν εχεις καποιο καλο σταθερο να μου προτεινεις ? διοτι φανταζομαι οι ετοιμοι που εχουν μεγαλα μαγαζια δεν ειναι η καλυτερη επιλογη 19 ώρες πριν, RTW4ever είπε Πάντα με τα ίδια χρήματα φτιάχνεις πολύ καλύτερο - δυνατότερο σταθερό από λαπτοπ. Η φορητότητα κοστίζει. RTW4ever σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου και το σχολιο σου γνωριζεις καποιον ή εσύ αν γνωρίζεις καποιον που θα μπορουσα να απευθυνθω για να με βοηθησει να φτιαξω ή να παρω κομματι κομματι και να χτισω εναν σταθερο υπολογιστη ? ή αν εχεις καποιο καλο σταθερο να μου προτεινεις ? διοτι φανταζομαι οι ετοιμοι που εχουν μεγαλα μαγαζια δεν ειναι η καλυτερη επιλογη
nickol-us Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Οι έτοιμοι υπολογιστές προφανώς και δεν είναι οι καλύτερες επιλογές. Υπάρχουν μεγάλα και μικρότερα καταστήματα που στήνουν οτι θες, με δικές σου επιλογές. Προφανώς η σύγκριση με λάπτοπ δε υφίσταται. Υπάρχουν αρκετά μέλη που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις τα "σωστά" για σένα κομμάτια εφόσον το επιθυμείς. Ένα νέο νήμα (ή ακόμα και στο παρόν) στα Νέα συστήματα με τις απαραίτητες πληροφορίες μέσα και θα πάρεις αυτό που ζητάς
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα