PadPoet Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Όλοι λένε ότι οι φωτογραφικές είναι "αχρείαστες" τώρα που "τα κινητά τραβάνε φοβερές φωτό" μέχρι να περάσουν τις φωτογραφίες του κινητού στον υπολογιστή τους ή μέχρι να τις δούνε σε μια οποιαδήποτε οθόνη εκτός κινητού. 1 hour ago, sils said: Δεν σε πιστευω βασικά μπορει να εχεις την ανεση να παιρνεις οτι τελευταιο tech υπαρχει αλλα αυτο δεν σε κανει καλο στην Φωτογραφία.. Στο θεμα τωρα την συγκεκριμένη μηχανη δεν θα την παρει η τσαχπινα για να ανεβασει στο instagram ή ενας απλος χρήστης για να βγαλει μια φωτο 5χ5 . Θα την παρει ο ψαγμενος,ο καλλιτέχνης, που ξερει να εστιαζει που βρισκει το καταλληλο καρε και εχει γνωσεις απο Φυτοτεχνικη και λειτουργιες της μηχανης . Αυτος λοιπον ο ανθρωπος δεν μπορει να παρει καλη φωτογραφία απο ενα κινητο οτι και να κανει. Εχω και μια rx100 mark 3. Φερεμου ενα κινητο που να τραβαει καλητερα φωτο βιντεο απο αυτη την compact μηχανη εστω και στο auto mode. Η οποια σε ευκολια χρησης απλα δεν παίζεται. Έχουν περάσει από τα χέρια μου σχεδόν όλες οι RX100. Με την Mark I πρέπει να έχω βγάλει πάνω από 50.000 φωτό. Ακολουθεί η Mark III με περίπου 30.000. Πριν 2 χρόνια πήρα την VII μεταχειρισμένη και είναι τρελό gadget. Κράτησα την RX100 Mark III γιατί δεν μου πήγαινε καρδιά να την πουλήσω. Με έψησε η προσφορά και δεν είναι καιρός για αγορές γαμώτο... 2
sphinxgr Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, sils είπε Δεν σε πιστευω βασικά μπορει να εχεις την ανεση να παιρνεις οτι τελευταιο tech υπαρχει αλλα αυτο δεν σε κανει καλο στην Φωτογραφία.. Στο θεμα τωρα την συγκεκριμένη μηχανη δεν θα την παρει η τσαχπινα για να ανεβασει στο instagram ή ενας απλος χρήστης για να βγαλει μια φωτο 5χ5 . Θα την παρει ο ψαγμενος,ο καλλιτέχνης, που ξερει να εστιαζει που βρισκει το καταλληλο καρε και εχει γνωσεις απο Φυτοτεχνικη και λειτουργιες της μηχανης . Αυτος λοιπον ο ανθρωπος δεν μπορει να παρει καλη φωτογραφία απο ενα κινητο οτι και να κανει. Εχω και μια rx100 mark 3. Φερεμου ενα κινητο που να τραβαει καλητερα φωτο βιντεο απο αυτη την compact μηχανη εστω και στο auto mode. Η οποια σε ευκολια χρησης απλα δεν παίζεται. Τα ίδια λέμε αν ξαναδιαβάσεις. Πλέον οι DSLR είναι για επαγγελματίες και αρκετά ψαγμένους χομπίστες (όπως και οι δίσκοι βινυλίου). Μέχρι εκεί. Κανείς δεν είπε ότι είναι χειρότερες από κινητά. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΑ. Η ευκολία είναι που τις καθιστά όμως να χάνουν πωλήσεις. Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2023 από sphinxgr
sils Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 8 ώρες πριν, sphinxgr είπε Τα ίδια λέμε αν ξαναδιαβάσεις. Πλέον οι DSLR είναι για επαγγελματίες και αρκετά ψαγμένους χομπίστες (όπως και οι δίσκοι βινυλίου). Μέχρι εκεί. Κανείς δεν είπε ότι είναι χειρότερες από κινητά. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΑ. Η ευκολία είναι που τις καθιστά όμως να χάνουν πωλήσεις. Μαι συμφωνώ εγώ αργησα να ασχοληθω με την φωτογραφια .... εχω περιπου 5 χρονια και κυριως φωτογραφιζω products και πορτραίτα , απλα οταν βλεπω φωτο απο κινητα σε αυτα τα 2 αντικειμενα απορω δεν βλεπουν ποσο χαλια ειναι!! 14 ώρες πριν, PadPoet είπε Όλοι λένε ότι οι φωτογραφικές είναι "αχρείαστες" τώρα που "τα κινητά τραβάνε φοβερές φωτό" μέχρι να περάσουν τις φωτογραφίες του κινητού στον υπολογιστή τους ή μέχρι να τις δούνε σε μια οποιαδήποτε οθόνη εκτός κινητού. Έχουν περάσει από τα χέρια μου σχεδόν όλες οι RX100. Με την Mark I πρέπει να έχω βγάλει πάνω από 50.000 φωτό. Ακολουθεί η Mark III με περίπου 30.000. Πριν 2 χρόνια πήρα την VII μεταχειρισμένη και είναι τρελό gadget. Κράτησα την RX100 Mark III γιατί δεν μου πήγαινε καρδιά να την πουλήσω. Με έψησε η προσφορά και δεν είναι καιρός για αγορές γαμώτο... Πια προσφορα φιλε μου...... θελω και αλλη μια!! Ειμαι σε φάση που το κινητο μπορει να το ξεχασω την mark 3 ποτε!! Τι all around μηχανακι ειναι αυτο ασύλληπτο........ 1
teot Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 Στις 30/7/2023 στις 8:45 ΠΜ, Tzimmys είπε Φανταστικές φωτογραφίες, πολλά πολλά συγχαρητήρια! Βέβαια, να πούμε ότι πέρα από τις γνώσεις και τον εξοπλισμό, εξίσου συμαντικο είναι το μάτι πίσω από τη φώτο. Εσείς για παράδειγμα, μπορεί να βγάζατε εξίσου πολύ ωραίες φωτογραφίες και με ένα καλό κινητό. Εγω για να πάρω θέση στα παραπάνω, θεωρώ ότι ο επαγγελματίας θα πρέπει να έχει επαγγελματικο εξοπλισμό. Αν ερχόταν στον γάμο μου ή στις βάπτισεις των παιδιών μου, φωτογράφος με κινητό, θα τον εδιωχνα. Επίσης, έχω μια Sony rx100 ii αρκετών ετών πλέον που ακόμα φωτογραφίζει πολύ ανώτερα από όποιο κινητό έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα. Παρόλα αυτά, δε βγενει από το συρτάρι δυστυχώς. Χρησιμοποιώ μόνο το κινητό. Σε ευχαριστώ πολύ... περισσότερο θα έλεγα θέμα εμπειρίας είναι. Με 40+ χρόνια ενασχόλησης έχεις δει λάθη που έχουν γίνει και προσπαθείς την επόμενη φορά να τα διορθώσεις, άσε που με την ψηφιακή φωτογραφία τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα (αν το επιτρέπει το θέμα κάνεις περισσότερες από μια λήψεις και κρατάς την καλύτερη αλλά και στο τεχνικό κομμάτι έχεις διαθέσιμα όλα τα στοιχεία της κάθε λήψης και μπορείς να δεις και τεχνικά τι πήγε λάθος ). Στις φωτογραφίες μου υπάρχει και φωτογραφία με κινητό (και όχι με κάποια ακριβή συσκευή αλλά με ένα Realme 6s ) Spoiler https://www.flickr.com/photos/195664461@N05/52646503056/ αλλά ήταν μια λύση ανάγκης γιατί ήθελα να φωτογραφίσω το μουσικό όργανο που έπαιζε η κοπέλα και βόλευαν οι συνθήκες για φωτογράφηση με κινητό... αλλά σε πάρα πολλές περιπτώσεις ένα κινητό δεν μπορεί να δώσει την αίσθηση που δίνει μια φωτογραφία με φωτογραφική μηχανή και για παράδειγμα θα φέρω την φωτογραφία με το canadair ( με την ευκαιρία η φωτογραφία έχει ένα λάθος, έπρεπε να χρησιμοποιήσω πιο αργή ταχύτητα να μην παγώσουν οι έλικες αλλά στην βιασύνη μου να προλάβω μου ξέφυγε) που δεν νομίζω ότι υπάρχει κινητό που θα δώσει την ίδια αίσθηση.
PETRITIS13 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 Αξίζει για αγορά από άποψη crop frame? Οι φακοί της τι τιμές έχουν?
teot Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 Στις 30/7/2023 στις 11:36 ΠΜ, k_dinos είπε Στην φωτογραφία φαίνεται να είναι ο usm ο οποίος είναι πιο καινούριος και έχει εστιάζει αρκετά πιο γρήγορα από τον STM. Επίσης, μπορεί να πάρει εξάρτημα από κάτω για αυτόματο ομαλό zoom Το περίμενα ότι θα είναι ο USM, απλά είδα οτι δεν το ξεκαθαρίζει για αυτό αναρωτήθηκα. Δεν τον έχω δουλέψει.... όταν αγόρασα τον STM τότε είχε κυκλοφορήσει και είχε μεγάλη διαφορά στην τιμή 4 λεπτά πριν, PETRITIS13 είπε Αξίζει για αγορά από άποψη crop frame? Οι φακοί της τι τιμές έχουν? Δεν έχω δουλέψει FF αλλά σαν ερασιτέχνης δεν προβληματίστηκα ποτέ με τις crop. Αν δεν πας στη L σειρα που είναι βέβαια για FF αλλά τους χρησιμοποιούμαι και στις crop, οι EF-S θα έλεγα οτι είναι προσιτοι. 1
PETRITIS13 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 17 λεπτά πριν, teot είπε Το περίμενα ότι θα είναι ο USM, απλά είδα οτι δεν το ξεκαθαρίζει για αυτό αναρωτήθηκα. Δεν τον έχω δουλέψει.... όταν αγόρασα τον STM τότε είχε κυκλοφορήσει και είχε μεγάλη διαφορά στην τιμή Δεν έχω δουλέψει FF αλλά σαν ερασιτέχνης δεν προβληματίστηκα ποτέ με τις crop. Αν δεν πας στη L σειρα που είναι βέβαια για FF αλλά τους χρησιμοποιούμαι και στις crop, οι EF-S θα έλεγα οτι είναι προσιτοι. Ούτε εγώ έχω δουλέψει FF αλλά miroles sony6000 k 6500 αλλά επειδή την βλέπω κοντά σε τιμή με την FF ρωτησα 1
k_dinos Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 6 ώρες πριν, teot είπε Το περίμενα ότι θα είναι ο USM, απλά είδα οτι δεν το ξεκαθαρίζει για αυτό αναρωτήθηκα. Τον έχω με την 250D. Τώρα ψάνχω φίλους και φνωστούς μήπως τη θέλει κανένας για να πάρω το σώμα της προσφοράς. Πάντως σε σχέση με τον STM έχει μεγάλη διαφορά στο focus αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τη διαφορά των χρημάτων https://www.youtube.com/watch?v=SPj5NxH7WWU https://www.youtube.com/watch?v=US6peqRb3Ts Επίσης, είναι συμβατός με το Powerzoom PZ-E1 για όποιον θέλει να ασχοληθεί με βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=Vf-_MLRwKFM 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα