Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Δεν κάθομαι να ψάξω, αλλά σίγουρα οι μεγαλύτερες επιπτώσεις (τα παραπάνω δεν διαχωρίζουν dslr/mirrorless/digital) θα είναι οι αρκετά μειωμένες πωλήσεις των ψηφιακών, γιατι αυτές όντως δεν προσφέρουν πολλά παραπάνω από ένα κινητό (-ίσως ζοομ) 

DSLR-VS-MIRRORLESS.webp

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
16 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Γελάτε μερικοί, οι αριθμοί όμως άλλα λένε. Δυστυχώς όσο και να γελάτε οι αριθμοί είναι αλύπητοι και φανερώνουν την πραγματικότητα πέρα από το συναίσθημα. Πλέον οι DSLR/Mirrorless απευθύνονται μόνο σε επαγγελματίες. Και οι επαγγελματίες δεν παίρνουν μηχανές των 1000€ αλλά αρκετά καλύτερες γιατί επενδύουν στη δουλειά τους.

Στο ακόλουθο γράφημα ας πούμε, φαίνεται πως οι DSLR/Mirrorless θα καταλάβουν τον κόσμο κ σε λίγα χρόνια όλοι θα κυκλοφορούν με μια στους δρόμους και στις εκδρομές τους, το 2023 θα έχει πωλήσεις 150εκ τεμαχίων. Σε λίγο θα σας βάλω κ γραφήματα που αποδεικνύουν την επιστροφή των κασετών, του VHS, του Hi8, όπως και των τηλεοράσεων καθοδικού σωλήνα. Σίγουρα θα χαρείτε γιατί δεν θα πάει χαμένη η επένδυση που είχατε κάνει σε Sony Trinitron 29" πριν 20 χρόνια. ααααα, θα επιστρέψει στην αγορά και η Kodak να πουλάει film 35mm, τώρα, μετά το καλοκαίρι. Ξεσκονίστε την FM10 σας να πιάσει δουλειά.

15-years-camera-sales-745x419.jpg

Δυστυχώς δεν έχεις καταλάβει κατι. 1.Η καμερα στο κινητο δεν ειναι αναβαθμιση αλλα υποβαθμιση της φωτογραφιας...........please καταλαβε το.

2.Δεν υπαρχει στην ουσια πτωση στις κάμερες απλα το κινητο εχει γινει μερος της καθημερινότητας και για αυτο οι τραγικές πωλησεις.

3.Λογο φυσικης και κανονων δεν μπορει να φτασει το κινητο μια mirrorless. 

4. Αυτος που θελει σωστη φωτο θα παρει μηχανη ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΙΝΗΤΟ..

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.

Η προσφορά αξίζει για αυτούς που διαθέτουν παλιότερο σύστημα κανον με πολλούς φακούς EF, EFS και θέλουν να πάρουν ένα νεότερο σώμα. 

αλλα αυτός που το σκέφτεται να ξέρει ότι θα πάρει ένα σύστημα που έχει πλέον επίσημα πεθάνει από την κανον.

Συμφωνώ και εγώ ότι τα κινητά δεν αντικαθιστούν κάμερες αλλά πλέον τα κινητά  κάνουν 1400 + οι εκδόσεις που προσφέρουν καλύτερη κάμερα και όσοι είχαν DSLR / mirrorless αν είναι ψαγμένοι θα πάνε σε τέτοιες τιμές στα κινητά. Σίγουρα το AI bokeh ενός κινητού δεν φτάνει το φυσικό bokeh που προσφέρει ένας καλός φακός, αλλά τα κινητά έχουν βελτιωθεί. Δυστυχώς οι τιμές των mirrorless επειδή οι πωλήσεις πέφτουν δεν μειώνονται γιατί οι εταιρίες δεν βγάζουν λεφτά. Όποτε ναι έχει γίνει είδος πολυτελείας η κάμερα και αν θες κάμερα με αξιόλογα fps, 4Κ που να μην κροπαρει, με σούπερ low light, και με αξιόλογα profiles για color grading τότε θα δώσεις νεφρό.

• Moderators
Δημοσ.

Απλα τα πραγματα.

Τα κινητα εχουν κανει ευκολο να τα εχεις μαζι σου για μια "ικανοποιητικη" φωτογραφια αν χρειαστει. Φυσικα το κανουν με σαφως κατωτερη απο ολες τις αποψεις ποιοτητα απο ο,τι θα το εκανε μια φωτογραφικη ιδιας αξιας. Αυτο εχει περιορισει πολυ οχι μονο τις νεες πωλησεις φωτογραφικων, αλλα και το ποσο τις κουβαλαμε μαζι μας οσοι τις εχουμε. Θα την εχεις πλεον μαζι, μονο οταν ειδικα πας για φωτογραφιση, ερασιτεχνικη ή επαγγελματικη φυσικα. Αυτη η μειωση πωλησεων εχει εδω και αρκετα χρονια ως επακολουθο να πεφτει σε χειμερια ναρκη αυτο που ξεραμε ως εξελιξη των φωτογραφικων μηχανων αφου πλεον δεν υπαρχουν τα μεγαλα κερδη των εταιριων του χωρου ετσι στην ουσια το R&D πιστευω εχει τελειωσει. Οσο δεν υπαρχει εξελιξη απο την αλλη, τοσο ερχεται πιο κοντα η συρρικνωση και το τελος τους, οπως τουλαχιστον τις ξεραμε. Δυστυχως στην παραγωγη και την αγορα, ολα ειναι θεμα χρηματος.

• Like 1
Δημοσ.

Ο μονος λογος που δεν υπαρχουν φωτογραφικες στα σπιτια (ειδικα στο Ελλαντα, εξω ειναι αλλιως) ειναι επειδη ο κοσμος εχει χαμηλες απαιτησεις και κακα τα ψεματα τα κινητα (τα ακριβα κινητα) βγαζουν καλες φωτογραφιες και καλο βιντεο.

Απο εκει και περα μην λεμε οτι θελουμε, δεν μπορουν να συγκριθουν με μια αντιστοιχη DSLR η Mirrorless, οχι μονο σε θεμα ποιοτητας αλλα και οπτικου ζουμ που για μενα ειναι ενα πολυ σημαντικο πλεονεκτιμα εναντι των κινητων.

Δημοσ.

Πότε τα πολυμηχανηματα.δεν ήταν καλύτερα από τα επί μέρους μηχανήματα.

Τα κινητά πλέον ανήκουν στην κατηγορία των πολυμηχανηματων.  Όσο πιο ακριβά τόσο κάνουν καλύτερα όλες σχεδόν τις λειτουργίες για τις οποίες δημιουργήθηκαν.

Αυτό δεν σημαίνει άτι ανταγωνιζονται τα μηχανήματα.τα οποία είναι ειδικευμένα να κάνουν τις επιμέρους εργασίες που κάνει συνολικά ένα smart phone.

Φυσικά και ένα κινητό δεν ανταγωνιζεται μια dslr. Όπως και δεν αντικαθιστά ένα λεπτό η έναν υπολογιστή εάν θες να φτιάξεις ένα κείμενο word η ένα excel. Και το word και το excel θεωρητικά μπορείς να τα φτιάξεις σε κινητό. Πρακτικά μπορείς? 

Γιαυτό είμαι της άποψης ότι το κινητό είναι πλέον ένα πολυεργαλειο που προσπαθεί να κάνει τα πάντα καλά η καλύτερα από παλιά ως κινητό πάντα. Πότε όμως καλύτερα από τα εξιδεικευμενα εργαλεια.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, sils είπε

Δυστυχώς δεν έχεις καταλάβει κατι. 1.Η καμερα στο κινητο δεν ειναι αναβαθμιση αλλα υποβαθμιση της φωτογραφιας...........please καταλαβε το.

2.Δεν υπαρχει στην ουσια πτωση στις κάμερες απλα το κινητο εχει γινει μερος της καθημερινότητας και για αυτο οι τραγικές πωλησεις.

3.Λογο φυσικης και κανονων δεν μπορει να φτασει το κινητο μια mirrorless. 

4. Αυτος που θελει σωστη φωτο θα παρει μηχανη ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΙΝΗΤΟ..

Θα σου πω συνοπτικά κάποια πράγματα. Ασχολούμαι με την φωτογραφία από τον περασμένο αιώνα. Γνωρίζω κάθε τεχνική παράμετρο που υπάρχει σε αναλογικό κ ψηφιακό κομμάτι. Πληρώνομαι για αυτό. Τέλος δεν έχω όριο budget σε οτιδήποτε tech υπάρχει. Οπότε έχω δοκιμάσει τα πάντα. 

Είμαστε όμως στο 2023. Το ότι θα βγάλω την super φανταστική φωτογραφία λόγω εξοπλισμού κ γνώσεων τι να μου πει? Ο καθένας άσχετος μπορεί να τη βγάλει με ένα κινητό. Ε και αν δεν φαίνεται εκπληκτική σε 300 ιντσών οθόνη ή σε εκτύπωση 1 μέτρου? Το 99.999% των χρηστών βγάζουν φώτο, την κάνουν share σε social media και φίλους και τέλος. 

Αυτά τα γράφει κάποιος που μόλις πάρει μια μηχανή των 5000€,αυτομάτως θα την δουλέψει κατευθείαν. Ε δεν με απασχολεί. Προέχει η ευκολία πλέον. Φαντάσου λοιπόν ο κάθε άσχετος. Απλά δεν πρόκειται να ασχοληθεί καν στην ιδέα. Το φανερώνουν κ οι αριθμοί. 

Δεν λέει τίποτα για το 99.999% των χρηστών το ότι ο αισθητήρας του κινητού τους είναι δέκα φορές μικρότερος από μια full frame. Δεν τον απασχολεί. Δεν με απασχολεί. Το 2023 μετράει η ευκολία και η ταχύτητα. Και όλη η γνώση που έχουμε κάποιοι απλά πάει χαμένη. Και ένας άσχετος θα βγάλει φοβερή φώτο και θα την ανεβάσει στο insta και θα πάρει χιλιάδες likes. Ακόμα κ αν δεν ξέρει που να κεντράρει, το κινητό θα τα κάνει όλα για αυτόν. 

Έτσι δουλεύει η αγορά. Αν κάποιος γουστάρει να δίνει χιλιάδες € και να κουβαλάει τσάντες να βγάζει φωτος, γούστο του. Προσωπικά εδώ κ 5 χρόνια δεν έχω νιώσει καν την ανάγκη να φορτίσω την mirrorless που έχω και την dslr μου την χάρισα και φυσικά δεν την χρησιμοποίησε κανείς. Όπως ακριβώς έγινε με τους δεκάδες ανθρώπους που είχα πείσει να πάρουν dslr, για να ασχοληθούν κ να βγάλουν ωραίες φώτο. Κανείς δεν ασχολήθηκε κ δεν είχαν κ εναλλακτικες. Τώρα έχουν όμως. 

Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ.
Στις 27/7/2023 στις 9:48 ΜΜ, manosmanos13 είπε

https://www.kotsovolos.gr/imaging/digital-cameras/dslr/203837-canon-eos-90d-18-135s

Παρα πολυ καλή τιμή για μια αξιόλογη καμερα

Σκρουτζ απο 1850 , idealo apo 1550

Πολύ καλή μηχανή σε πολύ καλή τιμή.

Δεν γράφει ποιόν 18-135 έχει, τον USM η τον STM... βέβαια και οι δύο είναι εξίσου καλοί.

Από τις καλύτερες αν όχι η καλύτερη Crop DSLR που κυκλοφορεί.

Την έχω από το καλοκαίρι του 2020 αγορασμένη με την καλοκαιρινή προσφορά της canon  1099 ευρώ (σώμα) και δώρο το καταπληκτικό φλάς  Canon Speedlite 470 EX-AI

Δείγματα  στην σελίδα μου στο Flickr

https://www.flickr.com/photos/195664461@N05/

Οι περισσότερες ειναι με την 90D  και κάποιες λίγες με την 100D

Από εκεί και πέρα ο καθένας αποφασίζει  τι τον καλύπτει... DSLR,  Mirroless,  Bridge,  Compact,  SLR,  κινητό.... Polaroid...  και ότι άλλο υπάρχει...

Προσωπική άποψη... παρά τα 60++ μου χρόνια δεν βαριέμαι να φορτωθώ  τις τσάντες μου και να βγω για φωτογράφηση.... και το κάνω συχνά...

• Like 3
Δημοσ.
10 ώρες πριν, teot είπε

Δείγματα  στην σελίδα μου στο Flickr

Οι περισσότερες ειναι με την 90D  και κάποιες λίγες με την 100D

Από εκεί και πέρα ο καθένας αποφασίζει  τι τον καλύπτει... DSLR,  Mirroless,  Bridge,  Compact,  SLR,  κινητό.... Polaroid...  και ότι άλλο υπάρχει...

Προσωπική άποψη... παρά τα 60++ μου χρόνια δεν βαριέμαι να φορτωθώ  τις τσάντες μου και να βγω για φωτογράφηση.... και το κάνω συχνά...

Φανταστικές φωτογραφίες, πολλά πολλά συγχαρητήρια! Βέβαια, να πούμε ότι πέρα από τις γνώσεις και τον εξοπλισμό, εξίσου συμαντικο είναι το μάτι πίσω από τη φώτο. Εσείς για παράδειγμα, μπορεί να βγάζατε εξίσου πολύ ωραίες φωτογραφίες και με ένα καλό κινητό.

Εγω για να πάρω θέση στα παραπάνω, θεωρώ ότι ο επαγγελματίας θα πρέπει να έχει επαγγελματικο εξοπλισμό. Αν ερχόταν στον γάμο μου ή στις βάπτισεις των παιδιών μου, φωτογράφος με κινητό, θα τον εδιωχνα. 

Επίσης, έχω μια Sony rx100 ii αρκετών ετών πλέον που ακόμα φωτογραφίζει πολύ ανώτερα από όποιο κινητό έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα. Παρόλα αυτά, δε βγενει από το συρτάρι δυστυχώς. Χρησιμοποιώ μόνο το κινητό. 

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Bezbozny είπε

γιατί όλοι αυτοί που είχαν τότε τις χρησιμοποιούσαν; Όσοι θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με τη φωτογραφία αγοράζουν φωτογραφική μηχανή, όπως και ένας ζωγράφος θα αγοράσει την ακουαρέλα και τα πινέλα του, όσοι θέλουν να βγάζουν το μωρό τους που πασαλείβεται με το φαγητό θα πάρουν ένα κινητό όπως και αυτός που θέλει να ζωγραφήσει στο τετράδιο του με ένα στυλό.

Πιο ψώνιο πεθαίνεις.... 

Εννοείται ότι τις χρησιμοποιούσαμε, αφού δεν υπήρχε άλλος τρόπος να βγάλεις φωτογραφίες!

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, teot είπε

Δεν γράφει ποιόν 18-135 έχει, τον USM η τον STM... βέβαια και οι δύο είναι εξίσου καλοί.

Στην φωτογραφία φαίνεται να είναι ο usm ο οποίος είναι πιο καινούριος και έχει εστιάζει αρκετά πιο γρήγορα από τον STM. 

Επίσης, μπορεί να πάρει εξάρτημα από κάτω για αυτόματο ομαλό zoom

Δημοσ.

εγώ πάντως την παρήγγειλα αλλα δεν είχε αντικαταβολή κι έβαλα τραπεζική κατάθεση..εχω περιθώριο 10 ημερών να πληρώσω αλλιώς θα ακυρωθεί η παραγγελία..Και τωρα σκέφτομαι, να πληρώσω ή να περιμένω πρώτα να τη βγάλει διαθέσιμη; Και το λεω μη φάμε κανα άκυρο και περιμενω μετά μήνες για να μου επιστρέψουν τα χρήματα...

Δημοσ.
13 hours ago, zio10 said:

Εννοείται ότι τις χρησιμοποιούσαμε, αφού δεν υπήρχε άλλος τρόπος να βγάλεις φωτογραφίες!

Για να γίνω πιο κατανοητός.... Και εγώ χρησιμοποιώ κατσαρόλες και ο Πετρετζίκης

Δημοσ.

1.) Κανένας δεν έγραψε κάπου πως τα κινητά παίρνουν καλύτερες φωτογραφίες από φωτογραφικές μηχανές. Αντίθετα υπάρχουν πολλά μηνύματα που λένε "Ε όχι να λέμε πως τα κινητά βγάζουν καλύτερες φωτογραφίες από τις φωτογραφικές.". Δημιουργείτε θέμα χωρίς κανένας να είπε το ανάποδο από αυτό που λέτε εσείς.

2.) Το ότι το κινητό είναι πολυμηχάνημα δεν το κάνει χειρότερο από κάτι άλλο. Είμαι σαν να λέμε πως ο υπολογιστής είναι χειρότερος από τη γραφομηχανή γιατί κάνει κι άλλα πράγματα από το να γράφει κείμενα.

3.) Τα κινητά κάνουν τα πάντα πλέον. Είναι υπολογιστές με δύναμη που δε θα μπορούσαμε να φανταστούμε όχι πολύ μακριά. 25 χρόνια πίσω. Και ναι. Με το Dex της Samsung πχ, που έχεις στην ουσία ένα Chromebook στο χέρι σου, μπορείς να κάνεις ακριβώς το ίδιο με έναν υπολογιστή στο Word και στο Excel. Το ότι πολλοί δεν τα χρησιμοποιούν γιατί δεν ξέρουν τον τρόπο, δε λέει τίποτα. Η δυνατότητα υπάρχει.

4.) Επιτέλους στο θέμα μας. Το κινητό το έχω στην τσέπη μου. Τη φωτογραφική πρέπει να την πάρω μαζί. Ακόμα κι αν έχω φωτογραφική, το 95% από τις φωτογραφίες θα τις πάρω από το κινητό. Επίσης, για το 99% η διαφορά στην ποιότητα είναι αμελητέα. Μπορείτε να κάνετε ένα πείραμα. Βάλτε ένα 4k Blue Ray με τούμπανο ποιότητα σε φίλους. Μια ταινία. Και μετά από λίγο συνεχίστε την ίδια ταινία με μια καλή συμπίεση σε 1080. Πόσοι νομίζετε πως θα καταλάβουν τη διαφορά; Κι από αυτούς τους ελάχιστους, πόσοι θα το θεωρούν αποτρεπτικό για να δουν την ταινία;

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 29/7/2023 στις 10:56 ΜΜ, sphinxgr είπε

Θα σου πω συνοπτικά κάποια πράγματα. Ασχολούμαι με την φωτογραφία από τον περασμένο αιώνα. Γνωρίζω κάθε τεχνική παράμετρο που υπάρχει σε αναλογικό κ ψηφιακό κομμάτι. Πληρώνομαι για αυτό. Τέλος δεν έχω όριο budget σε οτιδήποτε tech υπάρχει. Οπότε έχω δοκιμάσει τα πάντα. 

Είμαστε όμως στο 2023. Το ότι θα βγάλω την super φανταστική φωτογραφία λόγω εξοπλισμού κ γνώσεων τι να μου πει? Ο καθένας άσχετος μπορεί να τη βγάλει με ένα κινητό. Ε και αν δεν φαίνεται εκπληκτική σε 300 ιντσών οθόνη ή σε εκτύπωση 1 μέτρου? Το 99.999% των χρηστών βγάζουν φώτο, την κάνουν share σε social media και φίλους και τέλος. 

Αυτά τα γράφει κάποιος που μόλις πάρει μια μηχανή των 5000€,αυτομάτως θα την δουλέψει κατευθείαν. Ε δεν με απασχολεί. Προέχει η ευκολία πλέον. Φαντάσου λοιπόν ο κάθε άσχετος. Απλά δεν πρόκειται να ασχοληθεί καν στην ιδέα. Το φανερώνουν κ οι αριθμοί. 

Δεν λέει τίποτα για το 99.999% των χρηστών το ότι ο αισθητήρας του κινητού τους είναι δέκα φορές μικρότερος από μια full frame. Δεν τον απασχολεί. Δεν με απασχολεί. Το 2023 μετράει η ευκολία και η ταχύτητα. Και όλη η γνώση που έχουμε κάποιοι απλά πάει χαμένη. Και ένας άσχετος θα βγάλει φοβερή φώτο και θα την ανεβάσει στο insta και θα πάρει χιλιάδες likes. Ακόμα κ αν δεν ξέρει που να κεντράρει, το κινητό θα τα κάνει όλα για αυτόν. 

Έτσι δουλεύει η αγορά. Αν κάποιος γουστάρει να δίνει χιλιάδες € και να κουβαλάει τσάντες να βγάζει φωτος, γούστο του. Προσωπικά εδώ κ 5 χρόνια δεν έχω νιώσει καν την ανάγκη να φορτίσω την mirrorless που έχω και την dslr μου την χάρισα και φυσικά δεν την χρησιμοποίησε κανείς. Όπως ακριβώς έγινε με τους δεκάδες ανθρώπους που είχα πείσει να πάρουν dslr, για να ασχοληθούν κ να βγάλουν ωραίες φώτο. Κανείς δεν ασχολήθηκε κ δεν είχαν κ εναλλακτικες. Τώρα έχουν όμως. 

Δεν σε πιστευω βασικά μπορει να εχεις την ανεση να παιρνεις οτι τελευταιο tech υπαρχει αλλα αυτο δεν σε κανει καλο στην Φωτογραφία..

Στο θεμα τωρα  την συγκεκριμένη μηχανη  δεν θα την παρει η τσαχπινα για να ανεβασει στο instagram ή ενας απλος χρήστης για να βγαλει μια φωτο 5χ5 .

Θα την παρει ο ψαγμενος,ο καλλιτέχνης,   που ξερει να εστιαζει που βρισκει το καταλληλο  καρε  και εχει γνωσεις απο Φυτοτεχνικη και λειτουργιες της μηχανης .

Αυτος λοιπον ο ανθρωπος δεν μπορει να παρει καλη φωτογραφία απο ενα κινητο οτι και να κανει.

Εχω και μια rx100 mark 3. Φερεμου ενα κινητο που να τραβαει καλητερα φωτο βιντεο απο αυτη την compact μηχανη εστω και στο auto mode. 

Η οποια σε ευκολια χρησης απλα δεν παίζεται. 

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...